Roadtrip 2011 (USA)

San Francisco – Segwaytour genom staden


Så var det äntligen gjort – jag har idag avklarat min Segway-debut! Gårdagskvällen är ett enda stort töcken (hockey är en skitsport) och jag var skapligt jättebakis imorse när jag vaknade. Vacklade in i duschen imorse och mådde pyton, sen tog vi taxin bort till Segwaystället.

Vi klev in och möttes av en snubbe som minsann informerade oss om att incheckningen till Segwaytouren inte började förrän om fem minuter. Jag körde Starbucks för att försöka kämpa i mig nån slags frukost. Fick i mig två tuggor av en äcklig kaka innan jag gav upp.
Utmattad, bakis och hungrig släpade jag mig sen tillbaka till Segwaystället för att få höra att vi gått till fel ställe [?]

En snabbare promenad senare kom vi till rätt ställe och fick där se en instruktionsvideo om hur Segwayen fungerade innan vi fick gå in i ett rum och testköra tingesten.


Fy fabian vad häftig den var! När man först ställde sig på den kändes det väldigt speciellt… Man gasar och bromsar Segwayen genom att luta sig framåt och bakåt så man blir själv som gaspedalen i en bil ungefär. Sen styr man med styret som man håller i, men Segwayen håller själv balansen åt dig. Jag säger som våran guide Sara sa: Killen som kom på den här farkosten är ett geni i klass med Edison. Segwayen är så sjukt innovativ och lättförståeligt men ändå superhäftig.


Tyvärr känner man sig betydligt coolare än man ser ut… Vi fick i och för sig höra både ett och tjugotvå Wow, vad coolt!” av folk som vi åkte förbi, men faktum är att man ser meganördig ut när man står där med hjälmen på sig.
Dagens roligaste var annars när den 14-åriga damen som var med på touren megakörde på lillebrors Segway. Skulle kunna dra ett skämt om kvinnor och körning nu men låter bli eftersom alla feminister helt saknar självdistans.


”Megacool” lillebror


Touren gick igenom San Francisco bort till Fishermans Wharf, förbi några gamla kvarter med asfina byggnader men vi fick inte åka över Golden Gate-bron som jag faktiskt trodde man skulle få göra. Inte fick man heller åka uppför världens brantaste eller världens mest kurviga gata heller. Lite av en besvikelse där, men faktum kvarstår: Segwayen är den coolaste prylen jag någonsin fått lägga vantarna på <3 Initialreaktionen var inte riktigt i klass med när jag fick se iPhonen för första gången, men efter att ha åkt runt på Segwayen i tre timmar så är jag så gaaaalet sugen på att köpa en. Tyvärr kostar den 78 000 kronor i Sverige, men jag kommer definitivt leta efter Segwaytourer i dom städerna jag ska besöka framöver – jag ska måste Segway igen! Betyg på Segwayen: 5 Måste såklart nämna att mina mor fyller år idag innan jag avslutar: Grattis på födelsedagen mor!



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *