Roadtrip 2011 (USA)

Los Angeles – Six Flags Magic Mountain


Woooooooooow! Har varit till Six Flags Magic Mountain idag, ett nöjesfält som specialinriktat sig på berg- och dalbanor! Vi har åkt megafort, jättehögt och supersnurrigt och jag har njutit av varje sekund!
Njuta innebär dock (tyvärr) att jag skippade kameran helt, speciellt eftersom den första vattengrejen vi åkte dränkte oss helt totalt i vatten, något som sen satt i hela dagen trots att det var 25-30 grader ute. Kameran gillade inte vattnet och eftersom det fanns tre till vattenåkturer så slängde jag in kameran i ett skåp istället.

Inträdet kostade smått hutlösa 35 + 82 dollar per person (!?), men då fick vi ett platinumpass där kötiderna reducerades med 90%. Något som sen visade sig vara så sjuuuuukt värt det.
Kötiderna för regular-töntar låg stundtals på flera timmar för en åktur så det kändes galet skönt (och förvånansvärt pinsamt) att kliva förbi dom i kön och bara ta plats. Vi fick se några svordomar och höra lite skit om att vi var snorungar från några bittra fattighjon, men vi betalade för att få gå före så såklart fick vi också det.
Samma sak som på Universal, det är lätt värt att lägga 200-300 kronor extra för att slippa köa istället för att slösa hela dagarna med att stå i rad för att få åka/göra roliga saker.


Bilden ovanför föreställer i alla fall en av dom två bästa åkturerna i parken, Deja Vu hette den och var sådär vackert ljusgrön och blå i färgen.
58 meter hög och med en maxhastighet på 106 km i timmen åkandes baklänges så var den bland det bättre som erbjöds där. Man satte sig för att sen dras upp bakåt 50 meter i luften, sen släpptes man och åkte igenom en loop, lite skruvad räls osv för att sen hamna uppe i andra tornet”. Sen släpptes man ner på samma sätt därifrån och åkte banan baklänges igen.

Svårt att förklara i ord såklart, men prova den om ni åker hit. Det är den lätt värd.

Betyg på Deja Vu: 5


Den andra av dom bästa åkturerna på stället hette Scream och var både lång och riktigt underhållande. Massa skruvar, några loopar och överlag väldans disorienterande. Kausti approves!

Betyg på Scream: 4,5


Sen provade vi det här eländet också och jag trodde jag skulle dö när den lämnade perrongen. Man satte sig i stolen och spände fast sig nåt enormt, sen fälldes man bakåt 90 grader så att man liksom ”låg i luften” med huvudet framåt. Sen var det fri sikt neråt eftersom rälsen gick på ovansidan av vagnarna, något som gjorde att jag som är höjdrädd till tusen nästan gjorde i byxan när vi hissats upp till den högsta punkten och släpptes ”fri” för att flaxa ner för den branta sluttningen.

Betyg på Tatsu: 3,5


20 miljoner dollar. Så mycket kostade den senaste (öppna) attraktionen som byggts på Six Flags Magic Mountain. 0-160 km/h (baklänges) på 7 sekunder, 100 meters fritt fall och en kötid på 30 minuter även för platinumpass-ägare avverkades sen på 28 sekunder och det kändes… lite snopet.
Men jävlar vad ball den ser ut när man står nedanför och den låter som ett jetplan när den drar iväg. Video finns på Youtube för den som vill se: Superman: Escape from Krypton

. En video är ju dock bara en video så den säger egentligen ingenting alls om åkturen…

Betyg på Superman: 3

Parken överlag överträffade faktiskt mina förväntningar, även om Tatta och Linda blev lite besvikna. Nu har dom, som jag tidigare konstaterat, väldans dålig smak så ni får ta deras omdömen med en nypa salt.

Betyg på Six Flags Magic Mountain: 4,5

Imorgon kör vi en slappdag på beachen då vi alla är utbrända av det hårda schemat vi kört dom senaste dagarna. Venice Beach och eventuellt lite surfning står på tur. Stay tuned!”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *