Allmänt klagande,  Dagens i-landsproblem,  Ny mobil

Nokia 5800, lite tankar

Nu är mobilen provkörd ett tag. Det har framkommit några saker:

Datorer är ett fenomen finländare inte känner till
Installationen av programmen som kom med telefonen var en pina. Datorn dog 4 gånger och låste sig stup i kvarten. Sen så laddades vissa filer hem från deras sida genom deras installationsprogram för att sen visa ”felaktig fil” när nerladdningen var klar.
Sen så skulle jag lägga till all min musik i Nokias musikbibliotek. Winamp klarar det på 5 minuter. Nokias program tog… 45 minuter!? Dessutom fanns det såklart ingen ångraknapp heller, så man fick glatt sitta där och titta medans programmet jobbade vidare. Heja Nokia! Att dom inte testkört programmen innan dom släpper dom? [?]

Fartränder uppkommer snabbt
Såfort man ens tänker på att peta på skärmen så blir det avtryck av fingrarna. Nu efter några timmar så är skärmen bra kladdig av allt tryckande kan jag säga.

Touchskärmen funkar över förväntan
Touchskärmen är faktiskt riktigt bra. Den reagerar direkt, men det tar ett tag att vänja sig vid menyerna. Man ska dubbelklicka i vissa menyer, och i vissa ska man bara enkelklicka. Blir lite rörigt i början.

Pekpennor är underskattade
Trodde aldrig jag skulle säga det, men pekpennan är faktiskt rätt bra att ha. Jag trodde att det skulle kännas jättefel att använda pekpennan, men den är faktiskt rätt bra i vissa situationer.

En bluetoothadapter skall inköpas snarast
Då kan man styra muspekaren på datorn med hjälp av datorns touchskärm :w Prylfaktorn stiger ännu mer.

Sony Ericsson navigerar bättre än Nokia
Menyerna i Nokian känns väldigt röriga om ni frågar mig. Sony Ericssons menyer är väldigt tydliga och man hittar bra där. Antagligen pga. att jag haft en SE dom senaste 4 åren. Får se om man blir klok på Nokian sen, men det funkar ju just nu iaf ._o

Program
Finns massa program till Nokian att installera. I jämförelse med min gamla w880 (RIP) så är Nokian otroligt mycket roligare. Ska testa inköpslistan jag installerade på Nokian ikväll om jag ska handla :b Handlar ju så ofta, så den kan komma väl till användning.

Leka med telefonen samtidigt som någon ringer
Jag har hittills fått två samtal på telefonen. Jag har inte lyckats svara på nåt än :$ Har råkat klicka bort båda samtalen när dom ringde. Det är ju inte sådär jättesmidigt. Beror nog mer på mig än telefonen dock :P

Fler knapplåsknappar till folket!
Telefonen har en knapplåsknapp på sidan. Min gamla Sony Ericsson hade ju inte det. En megabra sak det där. Man trycker bara på den så låses knapparna (och touchskärmen såklart). Jäkligt smidigt istället för att behöva köra ”grön knapp” och sen ”fyrkant”. Tummen upp!

H.E.A.T rockar
Under tiden man installerade allt/konfigurerade telefonen så gick H.E.A.Ts låt 1000 miles (den från Melodifestivalen) på högvarv i rummet. Sjukt bra.

Betyg
Betyget hittills får ses som ganska provisoriskt då jag bara testat mobilen i några timmar. Touchskärmen funkar riktigt bra. Menyerna är lite röriga. Telefonen är riktigt snygg. Prylfaktorn är otroligt hög.
Men med tanke på allt krångel vid datorn pga. telefonen så får den fyra (av fem): [!] [!] [!] [!]
Tilläggas (jag vill skriva det ordet med tre L förövrigt, tillläggas) ska att jag inte testat GPSen, inte testat musikspelaren än och lite mer pga tidsbrist. Nu blir det frukost!



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *