Arbetsliv,  Melodifestivalen,  Musik,  Nattmösseprat,  Svammel

Rongedal – GDF-låten


Ibland hittar man sånadär småsaker som verkligen är mitt i prick. Saker som när man kommer på att den gamla toarullen är precis tjock nog för att stabilisera rumsbordet som man inte fått fason på. Saker som när man kommer på att man kan sy ihop en keps med en vinterhandske för att få ihop en rätt ball målvaktsplock för landhockeyn som man ska spela ute på gatan kommande dag. Eller nåt helt annat.

Jag hittade en sådan där liten sak idag…

Jag satt och slumplyssnade på min Winamp-playlist när Rongedals låt Who do you think you're fooling plötsligt dök upp. Låten sattes på repeat och när jag sen lyssnade på den för 37:e gången så märkte jag plötsligt hur nära ordet fooling är ordet pooling.
Nu vet dom flesta inte riktigt vad pooling är heller, men jag ska förklara det lite snabbt på ett sånt sätt att jag inte får kicken för det:

På IBMs supportcenter här i Dublin samsas en massa små och större konton där varje konto supportar ett stort, eller flera små, företag. Ett konto kan ha allt från 3 till 60 anställda och alla dessa anställda jobbar då för att supporta sin kund. Det fungerar bra sålänge som inte allt för många är sjuka. Blir en person av 60 sjuk så är det inte hela världen, men om en person på ett litet konto blir sjuk blir effekten så mycket större. Att plocka bort en av tre agenter på ett konto innebär en förlust på 33% av agenterna på kontot – i längden innebär det problem att hinna med att ta alla samtalen som kommer in inom den tiden som är specificerad i kontraktet med kunden. Failar IBM där får dom böta massa pengar och vilket företag vill det?

Då var det nån tjomme på IBM som kom på att man kunde lära personer på konto A hur konto B jobbar och i akuta fall plocka in den personen på konto B:s lina för att ta samtal om det krisar en dag – i grunden en bra idé. Nu ska jag se till att behålla mitt jobb också även efter att jag har skrivit det här så jag förkortar min, och mina kollegors, syn på poolingen med en väldigt politiskt korrekt mening: Så fungerar det inte på vårat konto.

Ska jag vara ärlig så tror jag fasiken att Rongedal har sysslat med pooling nångång. Kanske poolades dom med trummisen i bandet, med busschaffuören på turnebussen eller kanske med städpersonalen på någon av arenorna? Låten är i alla fall helt tokigt mitt i prick för hur poolingen på IBM ser ut:

[c]

[quote]Oh oh oh
When I woke up had to move real slow
I cant say all systems are go just yet
How was I supposed to know? Ooh

My bodys numb on my road today
You wont listen to a word I say but heeey
Is there really no other way? Ok?
I stumble out to get some air and hope to find somebody there

Can someone help this foolish heart?
Who do you think you're pooling now?
I tried so hard right from the start
Who do you think you're pooling?
I did it once did it twice did it so many tiiiiiiiiiimes
I lost it all
Who do you think you're po-po-pooling now?

I need a place to lay me down, this
rat race will make me lose my mind – Oh yeah
But where am I suppose to go
this time?
Oh oh oh

The beat is fast and I'm on my run
And I can tell you it ain't no fun – Oh no!
Someone tell me what I have done – Ooh
And all the things I wanna do
Cause in the end who's fooling who?

Can someone help this foolish heart?
Who do you think you're pooling now?
I tried so hard right from the start
Who do you think you're pooling?
I did it once did it twice did it so many tiiiiiiiiiimes
I lost it all
Who do you think you're po-po-pooling now?

So I try to keep my cool
It's always me who's ending up as the fool

Can someone help this foolish heart?
I tried so hard right from the start

Can someone help this foolish heart?
Who do you think you're pooling now?
I tried so hard right from the start
Who do you think you're pooling?
I did it once did it twice did it so many tiiiiiiiiii-iiiiiiimes
I did it hundred of thousand of millions of times
I lost it all

Who do you think you're po-po-pooling?
Who do you think you're po-po-pooling?
Who do you think you're po-po-pooling?[/quote][/c]Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *