Vardagsliv

Irland: IIIKEA


Igår högg jag, J-man och herr VPN-profil en taxi och begav oss till IKEA för att shoppa lite svenskt käk. Vi har ändå inget liv” är lite av vårat motto, så varför inte bara göra nåt vettigt efter en megalång måndag på jobbet?
17 euro senare landade vi utanför den svenskfärgade byggnaden där Kamprad säljer bokhyllor i ett ”Do it yourself”-format med manualer så oförståeliga att dom kan få vilket geni som helst att bryta ihop.

Glada i hågen traskade vi in med ett enda mål – att få med oss så mycket köttbullar som möjligt hem. Trots att min kyl och frys hemma redan var knökfull så skulle några påsar meatballs ändå inhandlas.


Den snåla Kalmarbon Johaennäes (som det uttalas på kalmaritiska – världens fulaste dialekt) tog ut 0,83% av sina pengar på sparkontot och stoppade sen ner 50 euro i plånboken.


VPN-Kim visade istället hur han ser ut på jobbet när han snackar i telefon. ”IBM Servicedesk, det är Kim. Vill du ha en ny VPN-profil? Inte? Har din dator blivit stulen? Okej, jag skickar en ändå så provar du importera den. Funkar det inte så provar vi skicka ut en ny sen”-minen slår aldrig fel.


Köttbullar var det ja. För att få med sig så många som möjligt började vi besöket med att beställa varsin portion i restaurangen. 6 euro för maten var ändå inte sådär snuskigt billigt som IKEA brukar vara och dessutom snålade dom som fan med lingonsylten. Men dom hade i alla fall potatismos. Det blev ungefär lika mycket cola som köttbullar för egen del. Kostcirkeln kan ta sig nånstans!

Betyg på köttbullarna: 3,5


Jag passade också på att köpa en ny handduk så att jag skulle slippa tvätta dom tre jag har hemma. Kim passade på att visa oss sin fantastiska genväg genom lagret när vi ändå var där.

En smart idé slog mig sen: Varför ska jag tvätta vita handdukar för sig och mörka för sig? Mamma har ingenting att säga till om längre, och jag bryr mig inte om handdukarna blir ljusgröna, rosa eller blålila. Bara dom blir rena…

”Operation: Färga om handdukarna” börjar… såfort jag får tummen ur och börjar tvätta igen…


Efter att ha betalat för handduken var det sen dags för dagens höjdpunkt – matbutiken. Lyckan var total direkt jag klev in i butiken och såg punchrullarna – med svenska färger. En tår fälldes nästan samtidigt som några paket stoppades ner i matkorgen.


All matglädje försvann dock snabbt för ett tag när jag plötsligt fick syn på nåt jättevidrigt. Apelsinpepparkakor – mitt i sommaren!? Vad är det där med att förstöra choklad och pepparkakor med apelsin? Kan dom sluta förstöra bra saker genom att ha i äcklig apelsinsmak nångång!?


Efter att ha slösat våra slantar på dom svenska delikatesserna så fick vi höra ett ”Are you guys swedish” av den kepsbeklädda kassörskan. ”Is it that bovious” frågade jag och hon svarade, snabbare än ögat, ”Yes”…


Godispåse.


Vägen hem tog helt sjukt lång tid. Vi köade mest hela vägen och jag höll på att dö av matkoma/trötthet…


… och Kim såg bitter ut som vanligt.


Avslutar inlägget med en bild på dagens inköp. Den består av 10% handduk, 15% köttbullar och 75% socker ungefär. Kostcirkeln är fortfarande överskattad!”Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *