Close

Funny People, översatt till svenska: ”Roliga människor”, låter ju som en hyfsad komedi. Om man sen tittar på IMDB.com och ser att filmen står som ”comedy | drama” och att den har ett snittbetyg på 7.2/10 så antar man ju att det ska vara en skrattfest utan dess like.
Visst fanns det några riktigt bra scener också. ”Stop calling me rhino” var ju genial och även om jag inte är så mycket för ”suck my dick”- och ”my huge balls”-slämt så fanns det absolut några riktigt roliga scener i filmen.
Men att göra en komedi 2,5 timmar lång – och dessutom blanda in en massa seg tråkig drama gör tillslut att den blir väldigt väldigt väldigt seg.

Nej, humorn var roligare förut. Då kunde folk dra skämt som inte innehöll grova ord, och man kunde faktiskt se Parlamentet även fast man var 7-8 år. Idag känns det som att den grova humorn tagit över alldeles för mycket. Det är kukskämt, sexskämt, knullskämt överallt. Jag må vara ganska elak när jag skämtar med folk och jag ska absolut inte moralisera över hur ”det var bättre förr”. Man KAN skämta om allt. Man kan faktiskt det. Man kan skämta om dödsfall, terrorattacker, handikappade (okej, tveksamt där) och en massa andra konstiga saker. Det är helt okej.

Men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det var bättre förr… Jag orkade ungefär 2 av dom 2,5 timmarna som filmen höll på, sen tog min ork slut. Jag försökte orka pina mig igenom en 20 minuters konversation där situationen mest kändes pinsam, men det gick inte.

Sorry, men Funny People är ingen bra film (no)


Betygsätt inlägget:
[Total: 0    Average: 0/5]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>