Close

Gjorde precis SvDs valkompass för att se vilket parti jag enligt undersökningen borde rösta på och jag måste säga att det dök upp ett antal intressanta saker där:

SD
Det alla först och främst skriker över är nog det faktum att det partiet jag stämmer bäst överens med är Sverigedemokraterna. Bara att skriva namnet får mig att skämmas av någon anledning :@
Kan tänka mig att rasistkortet dras upp ganska direkt av många som läser också, men då får det vara så. Jag är knappast rasist och inte hatar jag utlänningar. Däremot har mina år i Borlänge fått mig att inse hur det egentligen ser ut med invandringen i Sverige. Att möta någon som bott i Sverige i 5 år som fortfarande inte kan svenska för fem öre är minst sagt lite skrämmande. Att den här personen sen får pengar bara för att bo i Sverige känns också lite halvkonstigt. Fixa en fungerande invandringspolitik istället för att skyffla in personer utan framtid i ett och samma bostadsområde där dom får leva på bidrag. Att lära sig förståelig svenska på 5 år klarar vem som helst om dom får lite krav på sig.
Jag är inte rasist, snarare realist. Att för mig flytta till ett helt okänt land och sen inte ens lära mig språket där är helt främmande. Inför krav på att man lärt sig svenska inom X år från att man kommit hit, annars kastas man ut igen. Det är knappast rasistiskt.

Fi
Jag stämmer till 36% överens med Feministiskt Initiativs åsikter om hur Sverige bör skötas – det är riktigt skrämmande… Fru Gårman
, tvångskvotering och all annan galenskap fröken Schyman står för är ingenting jag riktigt kan hålla med om. Visst, lika lön för lika arbete är jag självklart för, men bara för det är man knappast feminist.

PP
Tjuv som jag är så tycker jag att 12% samhörighet med Piratpartiet, som bara slåss för integritetsfrågan, är lite i underkant då det egentligen är det enda partiet jag kan tänka mig att rösta på. Dels för att det här med övervakningen redan gått över gränsen, men också för att jag i alla fall vet att dom kommer göra allt för att uppfylla sitt enda riktiga mål.
Politik överlag går ju ut på att fläska på så mycket man bara kan så att pöbeln röstar på partiet man representerar, sen behöver man inte ens medverka vid alla omröstningarna som det är tänkt att man ska närvara vid. Hur många av vallöftena från förra valet har vardera parti genomfört egentligen? Finns säkerligen ingen statistik angående det, undrar varför? [?]

48.5% som bäst
Den sista grejen jag tänkte på var det faktum att jag som mest fick 48.5% från ett av partierna. Det betyder att om jag skulle rösta på det där partiet skulle jag hålla med dom om mindre än hälften av alla dom sakerna dom står för. Det är som att köpa en halv Porsche ungefär. Hur mycket nytta gör det?
Jag kan tänka mig att det är såhär överlag när pöbeln röstar. Hur många som röstar vet egentligen vad deras partier står för till 100%? Eller okej, man kan inte kunna allt, men man bör ju veta vart partiet står i 80% av frågorna i alla fall om man ska vara med och rösta fram vilka politiker som ska få styra Sverige dom kommande fyra åren.


Betygsätt inlägget:
[Total: 2    Average: 3/5]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>