Allmänt klagande

Konceptrecept


Kan någon förklara för mig varför i hela friden det finns någonting som heter koncept[valfritt föremål]? Det finns konceptmotorcyklar, konceptmobiler, konceptluftskepp och konceptrecept. Okej, det kanske inte finns konceptrecept, men ordet var så roligt att jag var tvungen att skriva det ändå.

Ett koncept av ett föremål är då alltså en idé, gärna en tänkt design, på ett föremål som i teorin kanske kommer kunna göras någon gång i framtiden. Gärna en sak med grön design.
Det är alltså inte en ritning på någonting som faktiskt kommer tillverkas, inte heller är det säkert att tekniken för att eventuellt göra det möjligt att tillverka föremålet någonsin uppfinns, ändå publiceras det bilder på dom här föremålen lite här och där.

Kan någon förklara för mig vem som blir glad av att se en bild på en ascool telefon för att sen se att ingen någonsin kommer kunna tillverka den? Biltillverarna är riktigt bra på det här med konceptbilar och brukar spotta ur sig bil efter bil som ser fantastisk ut men som aldrig kommer tillverkas. Oavsett hur många som säger Jag säljer min frus båda njurar för att kunna köpa den där bilen!” så kommer bilen aldrig tillverkas.

Varför ens tillverka bilder på saker och ting som aldrig kommer bli verklighet? Okej om det kanske fanns en gnutta chans att sakerna tillverkades, men som det är nu tänker man tillbaka på dom där 60-talsprogrammen där folk försökte gissa hur världen skulle se ut år 2000. Det var videokameror inbyggda i allas händer, det var flygande bilar och det var massa konstigheter. Hur mycket av det har slagit in år 2010?
Då kan vi försöka gissa oss hur sannolikt det är att dom inom 10 år har kunnat tillverka en telefon som kan byta utseende på en jäkla massa sätt (se bilden ovanför, det är samma mobil alla dom där gröna sakerna).

Sluta tillverka sketna konceptbilder nu! (evil)



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *