Arbetsliv,  Vardagsliv

Irland: Profesionell sjukling


spelas i hörlurarna, daimen är framplockad och Pringlesröret med St. Patricksmotiv ligger bredvid mig. Ska nog slå på en film snart, om jag nu inte ska sova middag först. Livet som professionell sjukling är fantastiskt.
Jag får alltså 100% lön för att ligga hemma och ha feber samtidigt som jag käkar chips och kollar film. Det här är ju precis som att sommarjobba på SSAB :i Iofs var man tvungen att närvara där, men två veckors film och chipsätande med full lön var ju helt okej även där.

Tyvärr var doktorn lite elak mot mig. Hon gav mig ledigt idag och imorgon, men sen måste jag tillbaka till jobbet på torsdag. Sen har vi ledigt på fredag…
Men jag ska inte klaga. Bex, J-man, Vampyrmaria och resten av dom stackarna som sitter på desken just nu får inte äta chips, kolla film och ligga i sin säng – ändå tjänar vi tydligen lika mycket idag :z

Det som är så genialt är det faktum att mitt humör är på topp. Jag låter som om jag har en säl i näsan, jag är seg som bara den och jag har nån slags virusinfektion enligt läkaren – men jag gillart.
Jag tänker på barnen i Kina som antagligen tillverkat skjortan jag har på mig och känner att Irland är ett rätt bra ställe ändå – trots att det snöar ute just nu. Jag får betalt för att bli frisk samtidigt som dom där stackarna som syr mina Pennys-skjortor tjänar 2 öre per timme – före skatt.

Jag känner ändå att det här inlägget nog kommer sticka i vissas ögon. Svenskar överlag resonerar ju som så att Är man sjuk ska man ju vara sjuk, inte ligga och skämta!”. Som svar på det kan jag bara säga: skit på er! Det är bara veklingar som gräver ner sig och tycker synd om sig själva när dom är sjuka. Man kan faktiskt njuta av livet fast man har feber.
Jag är ju faktiskt sjuk, det sa t.o.m. doktorn, så det finns inget att klaga på. Inte heller behövde jag fejkhosta, hitta på och ha mig – jag fick mitt sjukintyg ändå.

Nej, nu ska jag sova nån timme…”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *