Chockerande,  Fiasko,  Svammel

Irland: Kommunikationsgrejor””


Skillnaden mellan mobiltelefoner och datorer minskar just nu i en rasande takt. Man kan surfa på mobilen, man kan skicka SMS med datorn och man kan t.o.m. titta på TV i både telefonen och datorn. Ge det några år så kommer vi inte ens ha två separata ord för dessa prylar utan dom kommer båda kallas för ”kommunikationsgrejor” istället.
Detta är någonting mobiloperatören Meteor vill påskynda, så jag kan inte låta bli att beundra deras strävan efter jämställdhet i kampen mellan mobiler och datorer.
När jag igår bytte operatör från O2 till Meteor igår blev jag förövrigt rätt imponerad över hur min täckning på O2-kortet dog 30 minuter senare. Jag bytte SIM-kort till Meteors och sen var det bara att tuta och köra. 30 minuter! Det är ju faktiskt riktigt snabbt jobbat.

Jag använde telefonen till att ringa Skäggjohan hemifrån igår och det fungerade utmärkt. Vi hoppade på bussen, åkte ner till stan och kikade när Manchester United spelade Champions Leaguematch mot några mesiga italienska filmstjärnor. Det är helt oväsentligt att vi såg matchen, men jag nämner det ändå för att Rooney är så äckligt on-fire just nu. Sicken lirare.

Åter till jämställdhetskampen. En sak som man fortfarande inte kan göra med sin dator är att ringa med den oavsett var man är. Du kan ringa om du har ett 3G-modem och Skype, men sitter du utan 3G är det i stort sett omöjligt. ”Allt för jämställdheten!” tänker Meteor och har därför börjat sträva efter att deras mobiltelefonanvändare inte ens ska märka skillnad på när dom använder mobilen och när dom använder datorn. Dom resonerar lite som såhär: Om du inte kan ringa med en dator via mobilnätet – varför ska du då kunna ringa med mobiltelefonen?

Det är här det geniala med deras resonemang uppenbarar sig: Jag sitter nu på ett IBM-kontor med min mobiltelefon i handen och har noll, nada, keine täckning. Jag sitter alltså I DUBLIN och har absolut ingen täckning över huvud taget på min mobiltelefon!

Jag gillar Irland ibland. Verkligen.



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *