Vardagsliv

Sverige: Hemmaplan

Ligger just nu på hotellet i Nyköping och funderar på att käka en snordyr hamburgare – 152 fucking kronor kostar den. Sen läsk på det… kul med ockerpriser. I alla fall tänkte jag dra en kort sammanfattning av dagarna jag spenderat hemma. Julaftonsinlägget hittar ni ju i inlägget under, men dom andra dagarna får sammanfattas såhär:


Juldagen inleddes med två mackor med julskinka och sisådär 24 liter julmust, sen hämtades lillebror och hans fruntimmer upp för en pulkaåkningssession i Plättbacken. Jag har aldrig riktigt förstått hur man kan döpa en backe till Plättbacken. Jag har i alla år trott att den där sista delen i Plättbacken betyder att Plättbacken är just en backe – alltså borde den ju hetat Bergbacken, Lutande Tornet i Pisa-backen, Triangelbacken eller kanske Denskitmycketlutandebackeniborlänge-backen.
Men så var jag dit för första gången på typ 5-10 år, och jag insåg ganska snart varför den heter Plättbacken…

Plättbacken är väldigt unik – det är den enda backen i världen som bara lutar åt ett håll. Om man ska gå uppför backen så lutar den nåt fruktansvärt. Detta gör att träningsvärken kommer smygandes efter 10-15 meters klättrande.
När man sen kommit hela vägen upp och sätter sig i den uppsläpade pulkan för att åka ner så märker man att backen på något skumt sätt inte lutar någonting alls. Uppifrån är den som en vanlig fotbollsplan med snö på ungefär. Så man får nästan putta ner pulkan hela vägen ner för backen. Sen måste man tokkämpa sig uppför backen igen… Helt sjukt :n


Närvarande under Plättbackens pulkaåkningsmaraton var ”Kolla, jag kan YMCA-dansen!”-Linda, Svensson, Simon, Simons syster (tillika min gamla klasskamrat) Erika, Nån Micke jag inte kände samt Lillebror och hans dam Tatjaaana

. Ser ni vilken ärke-AIKare lillebror är förresten – 80-talssvart/gult överallt… Jag har gett upp hoppet, han kommer aldrig bli en vettig ung man (no)


Actionbild från pulkaåkningen. Någon mer än mig som noterar Tatjaaanas stjärtlappsluktande? Lite smått äckligt ju…


Efter pulkaåkningen avslutades dagen med NHL-kväll för mig, lillebror och en viss herr Knatz. Efter att själva ha utsett oss till världsmästare både en och tre gånger slutade onlinelirandet med 2 vinster och 18 förluster för våran del. Vi var dock överens om att vi var bättre än alla vi mötte – vi hade bara otur [?]


Någonting jag saknar i Irland är det fantastiska godiset som Hemmakväll här i Borlänge har. Ferraribilar, center, sega råttor (mums!!!!), skumbananer, colaflaskor och en massa annat gott kan man få tag i där. I Irland har dom typ en ätbar godis – Mars. Allt annat smakar typ vidrigt (no)


Mysigt med snö (yes)


Det är dock inte lika mysigt att skrapa rent min Nissan-Ferraris bilrutor från den där äckliga betong-isen som bildas under en kall Borlänge natt (no)


Den 26:e december börjades med julmat (vad annars? :i). Efter det så kördes min röda pärla hela vägen ut till Medväga för en TV-spelsafton med herr Jaker. Han ville visa hur grov han blivit av allt gymmande, så han krävde att få agera projektorduk med sitt vita linne. Jag hade dock lite svårt att läsa texten, så jag övertalade honom att han absolut är den biffigaste personen jag känner så att vi kunde se vad det stod.


TV-spelskväll var det ja. Super Mario 3 matades in i Jakers 8-bitars Nintendo samtidigt som lussekatterna och julmusten

åkte fram och succén var given.
Jaker dominerade förövrigt både på spelets svåraste
och näst svåraste
bana samtidigt som jag dog ungefär 245 gånger under kvällen [?]


Under ett toabesök hittade jag en våg, och jag kunde inte låta bli att kika hur många kilo Kausti det finns här på jorden just nu. Chockerande nog stannade vågen på 72.1 kilo, alldeles för lågt för mig, så därför blev det ett panikbesök hos McDonalds

direkt efteråt.


Kvällen avslutades med matchen Tjeckien – Sverige i Junior-VM och Jakers favorit – chokladdoppade Ahlgrens bilar

. Jag är inte helt övertygad, men jag kan absolut inte säga att det var äckligt heller. Jag kan då säga att jag gillar dom vanliga bilarna bättre än dom chokladdoppade i alla fall (yes)

Betyg på Ahlgrens chokladdoppade bilar: 3

Nu blir det dockey på SVT Play, sen tror jag baskemig att jag ska beställa en såndär 152-kronorsburage i restaurangen här…



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *