Maria
(ser ni hur sträng hon är :n) HELVETE VAD DET PIPER. Vad fan är det frågan om? Det var en massa gubbar i gula" /> Maria
(ser ni hur sträng hon är :n) HELVETE VAD DET PIPER. Vad fan är det frågan om? Det var en massa gubbar i gula" /> Maria
(ser ni hur sträng hon är :n) HELVETE VAD DET PIPER. Vad fan är det frågan om? Det var en massa gubbar i gula" />
Arbetsliv,  Jobba på Irland

Irland: Wall of text, myrslokar och taxigalningen


Först och främst: Irländskt godis suger. Riktigt jävla mycket till och med. Mer om det senare.

Andra dagen på jobbet började med ett ”Hej” till min IBM-mamma Maria

(ser ni hur sträng hon är :n)

HELVETE VAD DET PIPER. Vad fan är det frågan om? Det var en massa gubbar i gula kläder i korridoren nyss – nu har mitt rum fått tinnitus. Dö jävla skitljud (evil)

Ni får ursäkta mig, jag är lite tröttstressad (jo, det är ett riktigt ord) just nu. Åter till dagsrapporten: Dagen började med ett ”Hej” till IBM-Maria. Klockan 08:40 anlände jag i alla fall till kontoret. Hon satt tydligen i ett telefonmöte, och jag fick hoppa in och lyssna. Jag fattade ingenting, min IBM-Mamma verkade dock ha stenkoll. Jag satt bredvid och såg glad ut och nickade när hon tittade undrande på mig.

Efter första mötessuccén var det dags för ett möte till direkt efteråt, den här gången med en skön svenglishtalande herre som mötesledare. På frågan ”How are you feelin today?” svarade han kyligt ”I'm bättre, but not perfect” – genialt.
Mötet fortsatte med samma kassa engelska blandat med hostningar från herrens sida samtidigt som jag och Maria skrattade gott bakom den mutade (mjuuutade – talljudet avstängt) telefonen. Efter några minuter frågade svenglishgubben min IBM-mamma något och hon svarade genom att briljera med sin fantastiska engelska. Sådär duktig vill jag också bli :n

Skapligt tråkigt inlägg såhär långt – tummen ner för det.

Mötet avslutades och jag fick sitta med Maria under förmiddagen. Sen skulle på hon ett riktigt möte i fysisk form så hon dumpade mig hos en av damerna på våran avdelning med ett ”Det tar ungefär 2 timmar”.
Damen hette Christine (hur hon nu stavade) och var faktiskt från Leksand. Hon hade varit på Irland i… var det tre år? Vi snackade lite om Helpdesk i Borlänge (hon hade tänkt söka jobb där tidigare), om hur hon hamnade i Irland och en massa annat tjöt, sen när 15 minuter hade gått kom min IBM-Mamma tillbaka och Christine sparkade iväg mig.

Seriöst, den här dagen är rätt öken att berätta om – dessutom har jag inga bilder från jobbet heller eftersom jag inte riktigt vet om man får ta kort där eller inte.


Lunch, mer samtal och lite prat om myrslokar som husdjur. Maria vill av någon outgrundlig anledning ha en sån som husdjur :n Tur hon har en vettig pojkvän som säger ifrån samt att det olagligt överallt förutom i Florida.
Sen fick jag sitta med nästa dam på avdelningen, Elena. Hon var skapligt språkkunnig) – hon talade portugisiska, ryska, svenska och engelska flytande ._o Detta eftersom hennes föräldrar bott i Sibirien, Brasilien, Kalmar och nu bodde Elena själv i Dublin. Ryskportugissvenskirländaren gick i alla fall igenom reglerna på IBM och lite annat vettigt, sen blev det otroligt mycket småprat med henne, hennes kontorsgranne Maria (fattar ni nu hur mycket fruntimmer det jobbar där?). Maria hette, precis som min IBM-mamma också Maria, men icke-IBM-Mamma-Maria går hädanefter som Taxi-Maria i min blogg. Lång historia, och den lämpar sig inte i tryck (lip)

Sen tog dagen slut, och jag kämpade mig hem för att leta lägenhet. Det sket sig, men jag har i alla fall en lägenhetsvisning jag ska gå på imorgon. Förhoppningsvis får jag en lägenhet då, även om jag inte har en aning om hur många som brukar dyka upp på en såndär visning :w

Just nu är jag skapligt pissed off över saker:
1. Jag har inte fått tag i någonstans att bo än
2. Jag är trött
3. Jag börjar 7:00 imorgon. Det innebär att jag måste upp typ 06:00 :c


Annat som noterats under dagen:


Ica Maxi borde lära sig av Super Quinn
Det finns en mataffär här i närheten som heter just Super Quinn. Golvet därinne ser ut som en bowlingbanas golv, det är sjukt öppet på golvet – inga trånga utrymmen och dom har en fräääsch köttdisk. Såhär borde Ica också se ut (yes)


Det finns ris på Irland också
Skumt att se den typiska Uncle Bensförpackningen med engelsk text. T.o.m. innehållsförteckningen var på engelska. Riktigt fascinerande för mig som inte riktigt fattat att jag är i Irland än :i



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *