Filmrecension

Land of the Lost


Jag såg precis filmen Land of the Lost som en del av mitt dygnsvändande. Filmen handlar om en herre vid namn doktor Rick Marshall som lyckas göra bort sig på TV och på så vis bli av med alla bidrag för sin forskning kring tidsresande. Han får därför lov att ta jobb som lärare på en lågstadieskola.

Några år senare blir han kontaktad av en tjej vid namn Holly. Holly har studerat Marshalls arbete med tidsmaskinen och på egen hand kommit fram till att maskinen antagligen är det största som någonsin (nästan) uppfunnits (lite kalkonvarning här [?]). Därför övertalar hon Marshall att utveckla klart tidsmaskinen så att dom kan testa den. Såklart går allting fel, och dom båda hamnar, tillsammans med en white trash-snubbe vid namn Will, i en mellanvärld där nutid blandas med forntid.
Där stöter dom bland annat på en T-Rex, några apmänniskor och en massa utomjordingar.

T-Rexen, som snart får namnet Grumpy (översatt blir det ungefär ”Tjurig”), är helt sjukt snyggt animerad. Jag fick Jurassic Park-vibbar direkt jag såg den, och dom släppte aldrig. Det är helt sjukt vad man kan göra med några (tusen?) datorer egentligen.
Apmänniskorna är väl inget speciellt, en människa i en hårig dräkt ungefär. Inte speciellt övertygande, men det blir värre…

Nu spoilar jag filmen lite, men efter ett tag stöter dom på en massa utomjordingar. Dom är så fantastiskt dåligt gjorda att man nästan vill gråta. Det syns inte på bilden där hur fula dom egentligen är, men dom är vanliga skådespelare utklädda i någon slags gummidräkt. Det ser verkligen fruktansvärt töntigt ut. Dräkterna sänkte definitivt betyget på filmen ett snäpp.

Huvudrollsinnehavaren Will Ferrell kör som vanligt sina överdrivna ”häll någonting starkt i ögonen, klaga lite på det, och häll sen lite mer för att det kanske går över då”-skämt. Det känns som att han måste överdriva så fruktansvärt i varje film han är med i.

Ta scenen med myggan t.ex: Det sitter en dinosauriemygga på hans axel och suger i sig massa blod från honom. Tillslut blir Will helt vit i ansiktet av blodförlusten (helt normalt kan jag tänka mig), och man tror scenen är över när myggan försvinner ner bakom honom.
Efter 5 sekunder ser man att Will böjer sig framåt och blottar en mygga som har sugit i sig 5 liter blod ungefär (finns det ens så mycket blod i en människokropp?). Det är så onödigt överdrivet så att det bara blir töntigt.
Många av skämten är så genomskinliga att man inte ens blir överraskad och skrattar, utan mest tar sig för pannan i besvikelse.

MEN. När Ferrell INTE överdriver sådär fantastiskt mycket är han genial. Fightingscenen i slutet där han gör en cool ”kasta dig åt sidan för att ta vapnet”-rullning är redan en klassiker hos mig.
Överlag skrattade jag hyfsat mycket åt hans skämt ändå. Det är bara synd att han ska överdriva många av scenerna så fruktansvärt mycket :_

Sen måste jag nämna limousine-Hummer-scenen också. Det är grafikporr på hög nivå för oss nördar. Det är helt galet hur snyggt gjort den scenen är. Jag torkar fortfarande dregel på golvet fastän det gått 15 minuter sen jag såg filmen.

Jag har lite svårt att betygsätta filmen. Den varierade från en fyra ner till en etta, men jag får nog säga att om jag skulle ge filmen ett betyg från gymnasiet skulle det bli ett svagt G.

Betyg på Land of the Lost: [!][!][!/][!/][!/]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *