Allmänt klagande,  Chockerande,  Imrell

Rondellparkerargalningen


Jag är förskräckt, kränkt och väldigt väldigt chockad. Vi tar det från början:

Jag och Imrell var tidigare idag i Mockfjärd för att spela träningsmatch i innebandyn. Eller, Imrell lekte supporter, jag dominerade på planen (2 mål + 1 ass). Att vi förlorade den med 9-8 är dock inte det som jag är chockad över. Efter matchen åkte vi med en viss herr Roos hem från matchen. Fortfarande har detta ingenting med någonting att göra.

Efter att vi blivit hemskjutsade så går vi in en sväng, jag packar ur väskan, och sen åker vi till Ica Maxi för att handla. Jag tänkte köpa någonting gott (Ben and Jerrys), men det visade sig att Ica Maxi inte hade någonting gott alls (min smak var slut :<). Ketchup inhandlades i alla fall då det råder brist på detta hemma. Nu börjar det hända saker… Jag och Imrell tar min Ferrari

och åker ut från Ica Maxi för strax efteråt komma in i den första rondellen.
Nu måste jag påpeka att jag inte kör en sunkig Primera
, jag kör en Ferrari. En sunkig Primera klarar av att köra i ungefär 2 km/h på ettans växel. Min Ferrari däremot, den är ingen sunkig Primera – Ferrarin klarar inte av att åka i 2 km/h på ettans växel.
Med femmans växel i så gör Ferrarin ungefär 340 km/h. Lägger man i ettan spelar det inte så stor roll, den minsta hastigheten Ferrarin kan hålla med denna växel i utan att få kärringstopp är 110 km/h. Lägger man i handbromsen och lägger ur växeln kan man få ner bilen i 50 km/h, men långsammare än så går inte min Ferrari. Det är lite jobbigt när man ska parkera t.ex, men det brukar fungera om man parkerar med fronten mot en vägg.

Så där kommer jag åkande från Ica Maxi (den röda linjen), jag åker in i den första rondellen (med handbromsen och utan växel i) i den lägsta hastigheten min bil klarar. Jag svänger vänster och åker in i nästa rondell när plötsligt en tokig bilist bestämmer sig för att köra in i rondellen och PARKERA mitt i den högra filen av någon anledning.

Min första tanke är att hänga mig på tutan samtidigt som jag får upp HUR F-N KÖR DU MÄNNISKA!?” i huvudet. Jäkla söndagsbilister som vägrar lämna företräde i rondellerna >=(
Nu är jag ju världens kanske mest ödmjuka människa, och jag inser att personen i bilen antagligen är en dam (ingen man kör sådär illa och parkerar mitt i vägen sådär). Därför låter jag bli tutan, svär lite innan jag fortsätter ut ur rondellen och åker till McDonalds.

Vi handlar mat och åker hem för att slå på fotbollen på TV och äta. Vi hinner precis in och plocka upp maten när lillebrors fruntimmer kommer hem till oss. Jag trodde hon befann sig i Norrland, men tydligen hade hon varit i Örebro och kommit hem tidigare under dagen (hon tog körkort i fredags också. Grattis!). Jag blir chockad över att hon är hemma, men det skulle komma mera…

”Du höll på att krocka med mig!!!!” är det första hon säger. ”Du kör som en idiot”.
Jag blir sårad. Djupt sårad. Sen förstår jag ingenting. Men plötsligt får jag upp dom hemska bilderna från rondellen. Hur jag med nöd och näppe undvek att köra in rondellparkerargalningen tack vare mina Formel 1-skills.

Jodå, det visade sig att rondellparkerargalningen inte var vilken dam som helst, det var lillebrors dam! Jag blir chockad, men min (enorma) ödmjuka sida inser att hon nog är här för att be om ursäkt för sin fruktansvärda körning.
Men inte då. Hon gör det alla fruntimmer är riktigt bra på: Hon börjar gnälla. På MIG. Hon påstår att jag höll på att köra på henne, något som är helt sant. Jag förväntar mig att folk ska lämna företräde i rondellerna, inte PARKERA mitt i vägen. Nu hann jag som sagt panikbromsa ner min Ferrari i 45 km/h, svänga undan, och fortsätta min färd mot McDonalds.

Men hon fortsätter gnälla. Med sig har hon sin kompis Linda också, även hon gnäller såklart. Vad väjningsplikt innebär är ingenting dessa damer har någon som helt aning om. Dom klagar och klagar (TVÅ fruntimmer som klagar, herre gud) och försöker få hela spektaklet till att det är MITT fel. Att jag minsann skulle insett att dom skulle parkera mitt i den högra filen långt innan jag var först in i rondellen.

Jag blir lite chockad över hur körkortsutbildningen egentligen är utformad här i landet. Lär dom inte ut vad väjningsplikt mot bilar som redan är i rondellen innebär? Har dom börjat med den där feministiska smörjan ”Allt är männens fel” istället?
Att bli påhoppad efter att precis ha räddat livet av både mig, min Ferrari, lillebrors fruntimmer, Imrell, Linda OCH den sunkiga Primeran är ju ingenting annat än en mindre skandal :n

Vem som har rätt? Enligt mig, lillebror, Zlatan Ibrahimovic, min granne, alla bilskolelärare i Sverige och alla andra som faktiskt kan köra bil så har JAG rätt. Enligt Linda och lillebrors fruntimmer har däremot hon rätt.

I rest my case.

Såklart är jag ödmjuk nog att inte fortsätta älta det här i framtiden. Jag kommer inte påpeka hur fantastiskt dålig hennes idé om att parkera i en rondell faktiskt var. Aldrig någonsin. Precis som jag aldrig kommer påminna lillebror om hur rätt jag hade när det gällde gula kort/avstängningar i La Liga :z”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *