Betyg,  Film,  Filmrecension

Harry Potter and the Half-Blood Prince


Här kommer då den utlovade recensionen av Harry Potter and the Half-Blood Prince:

Det är ju alltid svårt att recensera en film som är baserad på en bok när man inte ens läst boken, så den delen låter jag min brors reaktioner sköta. Med tanke på att han både klagade, stönade och gäspande under filmens första timme, samtidigt som han viskade ”sådär står det INTE i boken” ungefär 27 gånger så antar jag att boken och filmen i sig inte hänger ihop speciellt mycket.
Jag som har rutin (och alltså inte slösar min dyrbara fritid med att läsa) slapp ju däremot detta problem – jag hade inga förväntningar på filmen, och jag visste egentligen inte mycket mer än att Voldemort var dum, Harry var hjälten och att Emma Watson var sjukt het.

När man ser tillbaka på filmen idag så tänker jag på hur seg början egentligen var. Det hände ju inte ett skit under den första 1,5 timmen egentligen – ändå tyckte jag att det var spännande hela tiden. Spännande och brunt. VARENDA hus dom befann sig i var nämligen antingen helt brunt invändigt, eller så var det grått. Inga glada färger där inte.
Detta genomsyrar egentligen hela filmen. 90% av alla scener i filmen är ju egentligen jättedystra och mörka, men på nåt sätt blir man fascinerad ändå. Lillebror grät av besvikelse och damen bredvid mig gäspade, men jag gillade varenda liten scen :)

Jag ska försöka att inte berätta för mycket av filmen, så jag berättar slutet direkt: Voldemort får vingar och spränger Hogwarts i slutet av filmen… Det där hade nästan varit kul om Harry Potter inte varit baserad på en bok som ALLA verkar ha läst. Då hade ni kanske kunnat gå på det [?]

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om filmen. Det händer faktiskt sjukt lite under dom 2,5 timmarna som filmen pågår. Ändå är filmen riktigt bra. Jag ska som sagt inte förstöra för er som vill se filmen, så jag nöjer mig med att sammanfatta några plus och minus från filmen:

Plus
* Emma Watson – Filmens höjdpunkt #1
* Scenen där en dopad Harry stöter på en bladstjälande professor – filmens höjdpunkt #2
* Ron
* Specialeffekterna (coolt med svävande saker, brinnande sjöar osv)
* Professorn Snigelhorn
* Rons galna fruntimmer Lavender

Minus
* Ginny – Snyggast på skolan, knappast
* Lillebrors bokläsande/klagomål
* Specialeffekterna (vad tillförde förstör-bron-scenen i början lixom?)
* Snigelhorn – kunde dom inte kommit på ett bättre namn?

Filmen i sig var annars över förväntan. Jag är som sagt inget Harry Potter-fan, så om ni läst böckerna kanske ni tycker annorlunda, men filmen är helt klart sevärd.

Betyg på Harry Potter and the Half-Blood Prince: [!][!][!][!][!2]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *