Skutskär, del 1: Snacka om att välja fel match

Hämtade en dyngrak lillebror och hans fruntimmer på stan för typ en timme sedan. Tog svängen förbi McDonalds och sen släppte jag av en Big Mac och kompani, ett McDonaldsglas, en lillebror och ett fruntimmer i Simsville (där hon bor). Nu sitter jag här och försöker kämpa ihop ett blogginlägg. Skrivkrampen är mördande just nu [?]

Borlänge var, som jag tidigare nämnt, fullsmockat med påverkade ungdomar. Jag tog ett kort på alla dessa människor, och såklart lyckades jag fånga EN person på bilden… Dessutom går hon med en barnvagn, alltså är hon nog inte ens en festivalbesökare. Epic fail med andra ord.

Skutskär luktade lika illa nu som förra gången. Jag glömde ta med mig klänypan också, så när lukten väl kom in i bilen första gången höll jag på att kräkas. Fy fan vad det luktade. Att någon kan bo i en stad där det luktar sådär är för mig en gåta. Imrell är lite av en hjälte som står ut.

Jag åkte till Imrell på tisdagen så att vi skulle kunna se Sverige – Serbien på TV. Vad jag inte tänkte på var att han hade match samma dag – Imrell tränar nämligen ett damlag i fotboll. Gefle IFs division 3-lag för att vara exakt. Och nu ville det sig så illa att dom hade match EXAKT samtidigt som Sverige spelade mot Serbien. Vi kan ta en kort sammanfattning av dom båda matcherna så ni kan fundera på vilken ni helst hade sett:

Gelfe – Hofors
1:a minuten: Domaren blåser igång matchen
3:e minuten: (Matchens höjdpunkt) Domaren beordrar Hofors att byta tröjor eftersom deras vita tröjor är på tok för lika Gefles ljusblåa tröjor. Utsikten är underbar i 45 sekunder.
45:e minuten: Domaren blåser för halvtid. Jag gäspar.
45:e minuten: (efter pausen) Domaren blåser igång andra halvlek
52:a minuten: Någon som kan liknas vid ett skott på mål avlossas. Bollen studsar 5 meter utanför. Jag halvsover.
89:e minuten: Gefle får skottläge 2 meter från mål. Med en strumprullare gör dom 1-0. Lagets tränare är överlycklig, och hans glädjeskutt hade nog tagit honom över 2,5 meter om det varit höjdhopp. Publiken hade säkert varit överlycklig om det funnits nån :i
92:a minuten: Domaren blåser av matchen. Gefle vinner med 1-0.

Sverige – Serbien
8:e minuten: Marcus Berg gör 1-0 till Sverige. Malmö New Stadion exploderar.
14:e minuten: Sverige får straff
15:e minuten: Marcus Berg slår in straffen – 2-0 till Sverige. Cirka 18 000 personer firar som galningar.
21:a minuten: Marcus Berg (vem annars? :P) blir brutalt nertacklad av en serb. Hela världen ser att det är rött kort, men domaren lyckas ta upp fel kort och bara ge sopan gult. Publiken är vansinnig på serben.
26:e minuten: Serbien gör 2-1 efter en hörna. Publiken är knäpptyst.
29:e minuten: Toivonen får ett friläge på grund av att gräsmattan fäller en serb. Som tur är har Toivonen inte klippt tånaglarna på morgonen och han får en tå på bollen precis före målvakten. 3-1 till Sverige! Jag sitter fortfarande och kollar på Gefles damer och lyssnar på en radio som någon har med sig :<
45:e minuten: Domaren blåser av första halvlek. Aftonbladets reporter sammanfattar halvleken såhär: ”Det är nog den bästa halvleken jag någonsin sett ett svenskt landslag göra”. Jag läser detta via min mobil och gråter en skvätt inombords över att jag missat en galet bra halvlek :c
45:e minuten: Domaren blåser igång andra halvlek. En serb blir utvisad efter typ 45 sekunder då han får sitt andra gula kort.
69:e minuten: En till serb blir utvisad efter en hårt dömd utvisning. Domaren tycker att serben armbågstacklar svensken, serberna håller inte med.
93:e minuten: Matchen är slut, Sverige är i semifinal! Publiken hyllar spelarna och alla är glada.

Efter matchen åkte vi hem till Imrell igen. Tilläggas kan att vi hade två av spelarna i baksätet. Den ena hette Bella och var 17 år. Den andra hette Elin och var enligt hon själv 16 år, men jag tror snarare hon var 12 :i Hon skulle i alla fall åka till USA i augusti (tror jag) för att plugga och spela fotboll i Florida :n Lite väl fuskigt tycker jag…
Bilden ovanför föreställer en Imrell som skriker i falsett ”DÖDA DEN DÖDA DEN DÖDA DEN!!!!!” eftersom hans mamma jagar en megageting ute på balkongen. Jag skrattade som en tok när jag såg vilken kärring Imrell är :i

När jag och Imrell umgås så gör vi alltid en sak: Vi sätter lite pengar på diverse matcher. Jag satsade totalt 60 kronor på några olika matcher, varav 19 kronor på en 28-oddsare med ett gäng matcher jag hade noll koll på :i

Efter detta var det dags för veckans stora mål: IoKHEOSFOSIRPIDR-OS (Imrell och Kaustis Helt Egna Olympiska Spel För Oss Som Inte Riktigt Platsar I Dom Riktiga Olympiska Spelen)