Melodifestivalen

Melodifestivalen avgjord


Så var det avgjort, och allt blev som det brukade. Sverige röstade fram en tokdålig låt och alla säger samma sak som tidigare år: ”Åh, äntligen vann en bra låt i år. Nu har vi veeeerkligen chans i Eurovision!”.

Om några månader så står vi där och undrar varför Malena hamnade på 24e plats i seminfinalen ._o Vad hände?

Jo, det ska jag berätta för er. Svenska folket kan inte musik. Vi kunde förut när tävlingen bestod av Sverige, Irland och Malta. Sen kom östländerna in med sin musiksmak – och dom har fler röster än oss. Alltså bestämmer deras musiksmak vilken låt som vinner. En högtskrikande operatant är INTE vad dom vill höra. Vi kan göra några jämförelser:


Förra året vann Dima Bilan med nån skittråig ballad. Han vann mest för att han hade en apkänd skridskoåkare som åkte skridskor på 2 kvadratmeter is precis bredvid honom på scen. Dessutom ser herr Bilan bra ut, och ovanpå det så klädde han halv av sig på scen. Likheter med våran operatant: Absolut inga alls.


Året innan, alltså 2007, vann Serbien med en Harry Potter-lookalike. Hon (jo, det var en hon) vann mest för att hennes glasögon var precis samma glasögon som Harry Potters har på sig. När dom sen gav henne kläder som Harry mycket väl skulle kunna ha på sig – då var succén ett faktum. Alla Harry Potter-nördar trodde såklart att deras idol var med i Eurovision, och dom passade på att röstade så mycket att dom inte hade råd att köpa nästa bok.


Eller varför inte andraplatstagaren? En helt normal 36-årig man som klätt ut sig till en silvrig gammal dam. Dessutom hade han (hon?) med sig en oerhört catchy låt. Vem kan inte nynna på denna efter en genomlyssning?
Har våran operatant några likheter med denna donna?


Året innan, då är vi nere på 2006, då vann en låt som i alla fall är hyfsat lik våran operatant. Då vann nämligen Lordi med sin Hard Rock Hallelujah! Utseendemässigt är ju operatanten och Lordi rätt lika, men finnarna kom med en häftig låt, mycket fyrverkerier och en finsk schlagerhatt.
Det lär inte våran operatant göra. Hon kommer med en röst som kan spräcka glas, några bakgrundsdansare samt att hon har världens tajtaste push-up. Precis som alla andra fruntimmer i tävlingen alltså.

Dessutom saknar vårat svenska hopp (flopp?) en oerhört viktig sak: En cool huvudbonad. Lordi hade den finska schlagerhatten, Harry Potter hade glasögonen och transan hade en sjukt snygg silverhatt. Malena har… hår ._o Wow va orginellt…

Tävlingen slutar på samma sätt som tidigare år alltså. Jag fasar över valet av vinnare, och säger som vanligt ”Jag ska aldrig mer se skiten”. Likförbaskat kommer jag säkert sitta där och titta nästa år [?]

Det är förövrigt sjukt att årets bästa låt inte ens var med i tävlingen: Tingeling tingeling!

Jag avslutar med att gratulera Aftonbladet till årets ”Vi har ingen aning om vad vi snackar om”:



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *