Stockholms bästa hamburgare

Stockholms bästa burgare, episode 3: Corner Club


Burgartestandet rullar vidare och näst på tur stod Corner Club. Vi var där redan förra veckan men då jag lider av utbrändhet och lite annat smått och gott (storhetsvansinne t.ex.) så blev inlägget därifrån fördröjt tills idag.

Stället ligger i Gamla Stan och vi såg rutinerat till att vara där ungefär 10 minuter efter att dom öppnat. Ett smart move skulle det visa sig eftersom stället var fullsatt ungefär sju minuter senare.
Servitrisen som tog våra beställningar frågade vad vi ville ha och vi svarade Burger and beer” eftersom det fanns på menyn. Burgare och öl, det kan typ inte gå fel.


Problemet var ju bara det att vi fick in precis det vi beställt. En burgare och en öl. För 180 spänn. Lite väl i överkant och efter att inte ha ätit sen lunch kändes matmängden lite väl snål.

Men burgaren då? Något tillbehör behöver vi inte betygsätta eftersom det inte fanns nåt. Ska man sammanfatta burgaren så kan man säga att den var som Marie Laveau – fast tvärtom. Marie Laveaus burgare var torr och tråkig, den här var riktigt sådär ”slafsig” i konsistensen som en hamburgare ska vara även om den var lite för ostekt i mitten. Förstår mig inte riktigt på folk som vill ha järnsmakande rått kött (icke att förväxlas med råttkött) i mitten av sina burgare, det smakar ju bara som att slicka på en rostig balk eller nåt. Men där Marie Lavaeus burgare var fräsch var den här väldigt anonym och ”blandad”. Man kunde liksom inte urskilja ingredienserna på samma sätt här.
Storleksmässigt var burgaren förövrigt snudd på perfekt men brödet smakade lite fralla-aktigt.

Men sammanfattningsvis så får jag säga att den var en total motsats mot Marie Lavaeus burgare. Om Marie Lavaeus burgare är färgen vit är Corner Clubs burgare färgen svart och om man då jämför dom så ser man att det egentligen är liknande saker fast i olika burgarspektrum ungefär. Därav får Corner Clubs burgare, precis som Marie Lavaeus, 3.7 av fem skrikande småbarn i betyg.

Betygsatta restauranger
Flippin Burgers: 4.7 / 5
Oljebaren: 2 / 5
Marie Laveau: 3.7 / 5
Corner Club: 3.7 / 5″



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *