Backyard Babies - Minus Celsius (spf) Skalet består av 100% polyamid med 2-lagers Gore-Tex membran med Thermolite-fyllning i 100% polyamid. Där har ni två riktiga meningar som faktiskt används seriöst av en webbshop därute. Och jag blir så jäkla förbaskad när jag försöker förstå vad fan dom menar. Vadå Thermolite? Säg hur många minusgrader jackjäveln" /> Backyard Babies - Minus Celsius (spf) Skalet består av 100% polyamid med 2-lagers Gore-Tex membran med Thermolite-fyllning i 100% polyamid. Där har ni två riktiga meningar som faktiskt används seriöst av en webbshop därute. Och jag blir så jäkla förbaskad när jag försöker förstå vad fan dom menar. Vadå Thermolite? Säg hur många minusgrader jackjäveln" /> Backyard Babies - Minus Celsius (spf) Skalet består av 100% polyamid med 2-lagers Gore-Tex membran med Thermolite-fyllning i 100% polyamid. Där har ni två riktiga meningar som faktiskt används seriöst av en webbshop därute. Och jag blir så jäkla förbaskad när jag försöker förstå vad fan dom menar. Vadå Thermolite? Säg hur många minusgrader jackjäveln" />
Livet som stockholmare

Civilingenjör med inriktning Thermolite- och polyamidteknik


Skalet består av 100% polyamid med 2-lagers Gore-Tex membran med Thermolite-fyllning i 100% polyamid. Där har ni två riktiga meningar som faktiskt används seriöst av en webbshop därute. Och jag blir så jäkla förbaskad när jag försöker förstå vad fan dom menar. Vadå Thermolite? Säg hur många minusgrader jackjäveln klarar så kan jag stänga ner eran fula skitsida sen.

Men nädå, inte det. Idag kan du ta reda på densiteten av måndamm (0,8 g per kubikcentimeter), hur gammal världens äldsta giraff blev (24 år, genomsnittlig livslängd för en vanlig giraff är 13 år) eller varför inte vilket land i världen som producerar mest bananer per år (överraskande nog är det Indien med 29,7 miljoner ton per år) via Google. Det tog mig inte mer än någon minut att plocka fram den där informationen och det är ändå rätt obskyra grejer.

Men att ta reda på hur många grader en jävla vinterjacka klarar är minsann lika omöjligt som att få upp en tjockis ur en simbassäng fylld med chokladsås. Jag har googlat på eländet i säkert en timme nu men jag hittar absolut nada. Hur många minusgrader min jacka klarar alltså. Inte hur man får upp en tjockis ur en chokladsåsfylld pool.
Det enda jag hittar om jackfanskapet är att den innehåller 100% polyester i nåt av lagren, att den innehåller nåt så sci fi-aktigt som polyamid och att den består till viss del av nåt dom kallar Thermolite.
Men vilken normalt funtad människa på den här planeten är sugen på att läsa en fem och ett halvt års utbildning i materialteknik för att kunna ta reda på något så simpelt som om vinterjackan han felköpt kommer funka under dom kallaste månaderna eller inte? Ge mig en sketen jäkla siffra bara så är det inget mer med det. Minus 5? Tack. Plus 7? Inte lika mycket tack, men tack för informationen i alla fall.

Det här är verkligen helt sjukt och ju mer man letar desto mer inser jag att jack-businessen är en precis lika stor lurendrejeribransch som ansiktskrämsreklamerna på TV är. Beskrivningarna består av en massa ordbajs och meningar från ansiktsreklamerna såsom Den innehåller natecium aktiv med Pro-Calcium som stärker samt SPF 15 som skyddar mot solen” skulle likaväl kunna vara skrivet som en beskrivning på jackan jag precis köpt. Nej, gör om och gör rätt.

Visst får jag skylla mig själv att jag antagligen köpt fel jacka då jag ville ha en Sail Racing Glacier Bay Parka men råkade köpa en Sail Racing Glacier Bay Jacket. Men samtidigt så tycker jag att tillverkarna borde ge sina kunder credit för att man faktiskt för första gången i livet försöker läsa en manual till något man köpt. Att man behöver en manual till en jacka är förövrigt så tokigt att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Vem fan tar fram en jacka som kräver en sju sidors manual!? ”Ta på dig jackan. The end” – hur kan det där ta sju sidor? Jag fattar ingenting…



Betygsätt inlägget:
[Total: 2 Average: 5]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *