Close

Sexhundratrettiofyra meter. Nej, vi snackar inte om storleken på mitt ego, vi snackar om Tokyos Skytree! Helt löjligt högt, helt löjligt utstickande ur skylinen och helt löjligt fult står det där i östra delen av centrala Tokyo.Vi bestämde oss för att åka upp å kvällen för att få en lite mer intressant vy över staden. Trots bättre vetande betalade vi dom 2 000 yenen (ungefär 200 kronor) för att låta hissen ta oss upp till första utsiktsnivån. Jag säger trots bättre vetande” eftersom vi varit upp i ungefär 275 torn på resan och inget har ännu kunnat överträffa utsikten från Victoria's Peak i Hongkong. Det blir liksom fusk att stå inomhus och kika ut genom fönsterrutor på små höghus när man istället kan stå utomhus i Hongkong och kika ut över monstruösa skyskrapor i mängder. Men, vi gav i alla fall Tokyo Skytree ett försök som sagt…Hissen kämpade upp oss till utsiktsplatån i öronploppande 600 meter per minut, en hastighet som inte låter lika imponerande om man istället uttrycker den som 36 kilometer per timme.
Ändå får jag säga att den 350 meter höga utsiktsplatån kändes riktigt modern. Inte så konstigt med tanke på att tornet öppnade i maj i år, men jag blev ändå glad av att se att även utsiktsplatå-byggandet utvecklas år för år. Framförallt var det storleken på ytorna vid fönstret som imponerade på mig. Det fanns plats för nästan alla att stå vid ett fönster, även fast det var mycket folk. Så har det inte varit i något annat torn vi besökt.Men utsikten var faktiskt riktigt imponerande. Tokyo är så sjuuukt stort, och hur långt man än tittade så såg man lampor och hus. Man såg till och med så långt att man kunde se Mordor längst borta i horisonten…En bild säger mer än tusen ord sägs det, men den här bilden gör inte alls utsikten rättvisa. Betyder det i så fall att jag lika väl kan ge upp försöken att beskriva utsikten?…Man såg i alla fall hem till oss! Precis bredvid den där blåa grejen i mitten där bor vi! Alltid lika intressant att kunna kika in i sitt hotellrum när man står 350 meter upp i luften.

Vi skippade dock att betala 1 000 yen extra för att åka upp till 450-metersobsevatoriet. Vi har sett så många stadsbilder från torn nu att vi vet att 100 meter extra i höjdled inte gör någon skillnad. När vi dessutom varit uppe i ett högre observatorium (kapsylhotellet i Peking) så kändes det meningslöst att åka upp här.Kö till shoppen i tornet. Kö för att få köpa souvenirer. Kö. För. Att. Få. Köpa. Souvenirer. Vad i hela….!?Dom hade även en skywalk, men jag blev personligen inte så speciellt imponerad av den. Inget speciellt, men säkert kul om man aldrig sett en förut.Skytree i Tokyo får två av fem Transformers i betyg.


Betygsätt inlägget:
[Total: 3    Average: 5/5]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>