Close

Morgonstund har guld i mund. Vet inte hur många gånger jag hört det där uttrycket, men efter noggranna efterforskningar kan jag konstatera att påståendet inte alls stämmer. När vi så läste recensionerna igår och fick tipset att anlända till dagens första utflyktsmål redan vid klockan 05:00 så körde vi en snabb Robinson-omröstning. Då pakt-bildningen på resan är överhängande så röstades alternativet sovmorgon fram till klockan 10″ fram som en överlägsen vinnare med siffrorna 2-0.Vid en första anblick är stället annars väldans osexigt. Nu är stället förvisso en arbetsplats snarare än en turistattraktion som ovanstående skylten säger, men jag förväntade mig i alla fall båtar, hamn, vatten eller någonting mer än en industri när vi bestämde oss för att besöka fiskmarknaden Tsukiji Market i Tokyos hamn.
Stället är vida omtalat för sin otroligt färska sushi, och som en sushiälskare kändes resan dit lite som när man blev av med oskulden. En lång väntan, pirr i magen och sen en svag lukt av fisk när man väl nådde målet.Fiskmarknaden är annars välkänd för sina löjliga köer. Dom mest populära restaurangerna når ibland kötider på 4-5 timmar, något som kanske låter lite löjligt när man läser det. Dock är nästan alla ställen riktigt riktigt små och tar inte mer än 10-12 personer, så om det då står hundra personer i kö så kommer det ta tid.Vi ställde oss inte i nån av dom megalånga köerna, utan vi tog en av dom köerna som låg på en 20-30 minuter. Tyvärr började det Irlands-regna efter ungefär 2 minuter och vi bestämde oss för att ta grann-restaurangen istället. Väl inne möttes vi av en väldans burdus gammal man som tydligen var kocken. Han verkade en aning skrämmande, men sen fick han syn på Johannes Hard Rock-tshirt och började spela luftgitarr. En bizarr upplevelse för att uttrycka det milt.
En varsin tallrik sushi beställdes och sen kunde vi lugnt se på när kocken elegant förberedde maten framför oss.Så, till den stora frågan, hur smakade det? Helt fantastiskt gott! Tonfisken var alldeles fantastisk, sjögräsrullarna var bättre än mina hemgjorda och den där slemmiga saken längst ner i mitten smakade faktiskt marsipan. Låter kanske konstigt, men var förvånansvärt gott. Lite svårt att i ord, en sisådär 10 timmar senare, beskriva hur maten smakade – men nog var det den bästa sushitallriken jag någonsin ätit. 210 kronor kostade kalaset, och jag skulle göra det imorgon igen om inte Johannes sett grön ut i ansiktet när vi lämnade restaurangen idag. Han gillar tydligen inte sushi :iNöjd kis äter sushi på fiskmarknaden i Tokyo. Johannes är fortfarande fotograf-handikappad och förstår inte det här med att få med alla viktiga element i bilden, så ni får bara se mig, en sushibit och en halv tallrik [?]

Men det här var för mig en av dom bättre upplevelserna på resan, trots Johannes inkompetens när det kommer till kameraarbetet. Att sitta där och äta sushi i Tokyos fiskehamn, på ett av dom färskaste ställena man kan äta sushi på, var riktigt riktigt mysigt. Det levde helt upp till förväntningarna och det var nånting magiskt med det hela. Fem av fem pingviner i betyg till Tokyos fiskehamn!


Betygsätt inlägget:
[Total: 5    Average: 5/5]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>