Close

Ny dag, nya äventyr. Vi har bytt hotell, men jag står fast vid mitt toppenbetyg för kapselhotellet. Det nya hotellet ligger några stationer ifrån något av det bästa Tokyo har att erbjuda, och vi var såklart tvungna att åka dit direkt vi dumpat väskorna inne i receptionen.
Akihabara stavas stället, och jag kan inte ens stava det själv ännu. Det är i alla fall ett ställe som Europa bara kan drömma om, ett nördarnas paradis bestående av en miljard elektronik- och figurbutiker.Hur kan man inte älska japanerna när dom sätter upp varningsskyltar för snuskgubbar i tunnelbanan? :iMen glöm snuskgubbarna nu (dom återkommer vi till om ett tag), Akihabara är det som gäller för tillfället. Till bredden fullt med PC-affärer i stil med Komplett, TV-spelsfigurbutiker ni svenskar aldrig sett maken till samt arkadhallar i mängder. Paradiset helt enkelt, och jag har spenderat en hel dag där!Japanerna gillar sina serietidningar, och på bilden ser vi ett blått sjuvåningshus på sju våningar helt fyllt med serietidningar. Allt du kan tänka dig fanns där och inte ens fantasin räcker till för att föreställa sig vad japanerna lyckats trycka i tidnings- och seriebokform…TV-spelsbutiker fanns det såklart även gott om. Då ingen av oss äger en japansk konsol (än?) så finns dock inte riktig behovet att köpa japansklåsta TV-spel, trots att utbudet är hundraprocentigt. Allt du kan tänka dig fanns där och inte ens fantasin räcker till för att föreställa sig vad japanerna lyckats framställa i TV-spelsform…Gillar du TV-spelsfigurer? I så fall har Akihabara alla figurer du kan tänka dig. Megaman, Zelda, Mario och egentligen allt du kan tänka dig finns där. Vissa i stor form, vissa i små former och många i båda storlekarna. Vad dock beredd på att leta som en dåre om du ska ha tag i Megaman eller Link. Dom två figurerna är helt hopplöst svåra att få tag i. Jag var extremt noga och kikade igenom varenda hylla, och lyckades på 7 timmar hitta två Link-figurer. Megaman var några fler, men fortfarande skrämmande få. En stor del av figurerna är asiatiska manga-figurer som man har noll koll på.Annars finns nästan varenda TV- och filmkaraktär i figurform också. Det är omöjligt att räkna upp dom alla, men det finns helt sjukt många. Kan du nåt om japansk kultur känner du säkerligen igen ännu fler.En av dom mer fascinerande delarna i en av butikerna. Cosplay-delen där man kan köpa kläder för att klä ut sig till t.ex. TV-spelsfigurer. Majoriteten av kläderna var dock för damer, och jag kan tänka mig att många av killarna här i landet projicerar sina fantasier på sina flickvänner. Eller på sina syskon… Tror inte många av besökarna i dom här butikerna har flickvän när jag tänker efter på folket jag sett idag…Yoyo-kungarna dominerade i Yoyo-hörnan. Jag kände mig så jävla värdelös när dom skryt-yoyoade fram helt sjuka moves med hjälp av sina aluminiumyoyos med extra kullager – samtidigt som dom hade på sig en såndär töntig yoyo-handske.
Jag har en flickvän, det har inte ni! (twisted)Yoda-, R2D2- och C3PO-ringar. R2D2-ringen var helt galet ball, men kostade 1500 kronor. Hade lätt köpt den annars!Japanarna är annars rätt smarta. Istället för att folk ska springa runt med blöta paraplyn och blöta ner både varandra och golven så har dom kommit på en ny uppfinning – paraplykondomen! Man trär helt enkelt på den på sin… sitt paraply, och sen håller den vätan instängd. Smart tänkt där herr asiat som kom på det där!Vi besökte även en butik som sålde datordelar, och här kan ni se det överlägset dyraste grafikkortet jag någonsin sett – ett Nvidia Quadro 6000. 45 000 kronor kostar kortet och jag tror nog det fixar Crysis på maxinställningar…Sånahär små nyckelrings-liknande figurer var helt sjukt populära och täckte väggarna i många butiker. Priserna på gubbarna varierade från 10 till 200 kronor och det finns verkligen allt man kan tänka sig. Flygvärdinnor från riktiga flygbolag, hundar med McDonalds-hamburgare i famnen, Mario-löv, nazistfigurer, McDonalds-pajer, robotar, riddare, diverse djur och tjejer med raketer till ben. Allt finns där, och det är så många olika figurer att det är helt omöjligt att greppa allt som finns där.Gillar du figurer i alla möjliga slag, besök Akihabara! Gillar du det inte, besök stället ändå. Jag shoppar typ aldrig, men om jag fortsätter såhär så kommer jag få sälja min njure på svarta marknaden innan vi åker hem. Men vad spelar det för roll när jag köpt en Piranha-flower (från Mariospelen), en Goomba, en asball okänd asiatisk magikertjej, två stycken Link från Zelda-spelen, några fler grejer och sen några presenter som jag inte avslöjar här. Akihabara är paradiset!


Betygsätt inlägget:
[Total: 4    Average: 5/5]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>