Backpacking i Asien

Peking, Kina – Soshow Market


Vi har besökt ännu en marknad idag. Linköpingsbon Victor här på hotellet berättade igår om att Soshow Market, som inte har nåt att göra med namnlika Yoshow Market, har en hel våning med TV-spel och figurer. Nördiga som vi är så kände jag och Johannes oss tvugna att åka dit och kolla läget, så när vi väl vaknade 13:10 så tog vi sikte på stället.


Ingången kändes annars över förväntan, näsan lite lockande, med sina barnkalasfärger. Dom fyra första våningarna bestod av fashion clothes” vilket på svenska innebär kvinnokläder. Totalt ointressant, så vi åkte direkt upp till den nionde våningen för att käka frukost.


13 kronor för en trähink (!) fylld med det godaste riset jag någonsin ätit, kyckling, tofu och en herrans massa chili får ses som ett pangpris utan dess like.


Därefter begav vi oss ner en våning, till den ruggigt fascinerande nörd-våningen. Figurer av alla möjliga sorter fanns där, och det var verkligen endast såna här butiker överallt.


”Warblgarblblblbl” – vem gillar inte Murlocs innerst inne?


Galet tuff Iron Man-figur som såg helt fantastisk ut. Den röda var ännu ballare, men står precis bakom. Lite svårt att knäppa kort på dom genom en glasruta, det ser mest halvtaskigt ut. 1 600 pix skulle dom ha för en figur och det var väl lite väl mycket över budget…


Captain Ame… Captain Britain? Med ett Excaliber-svärd? Vad i hela…


Nathan Drake från Uncharted-serien. Var snuskigt nära på att köpa honom…


Långa gångar med figurbutik efter figurbutik. Det var som paradiset, och man bara flöt fram på fluffiga små figurmoln samtidigt som man tittade på alla dessa smågrejer som fanns.


Eller varför inte köpa ett sushi-spel när man ändå är där? Jag köpte dock inget själv, det såg ärligt talat inte så kul ut (oväntat?) och dessutom är det lite väl otympligt att ta med sig.

Men jag köpte några småsaker, en Angry Birds-gris i nyckelringsformat, en Goomba från Super Mario och en Transformers-kortlek. Vi ska dra dit imorgon igen, och det lär bli några fler inköp då.


Avslutningsvis så passade jag på att prova en, enligt skylten, japansk delikatess. Vet inte riktigt vad den heter, men dom där klumparna kostade 8 kronor per styck i alla fall.
Och den smakade… ungefär som chokladglass inslaget i smaklös och kall pastadeg. Moussen (”glassen”) var riktigt bra, skalet gick dock snabbt från att smaka kall pastadeg till att kännas som en jättestor snorkråka i munnen så den delen rekommenderas inte. Betyg: två av fem almanackor.

Nej, Soshow Market var för mig en av dom bästa sakerna med Peking. Muren är ju svår att överträffa, och gårdagens Kung Fu-show var även den väl extrem att matcha för en marknad, men sen tror jag minsann att Soshow tar tredjeplatsen på listan över Pekings ballaste grejer.



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *