Fantastiskt,  TV-spel

Super Scribblenauts!


För några månader sedan fick jag syn på ett spel till Nintendo DS som på papperet såg klockrent ut. Det hette Super Scribblenauts och var ett slags pusselspel som gick ut på att utföra diverse otroligt varierande uppdrag med sin karaktär i spelet. Till sin hjälp hade man… ett tangentbord.


Med det här tangentbordet kan man sen skriva ord och på så vis skapa saker i spelet. Och då menar jag inte några få saker, jag menar allt möjligt i hela världen. Croissant, underwear, tooth brush, pill, hockey rink och t.o.m. T-rex fungerade allihopa. Tyvärr åt T-rexen upp mig så jag dog, men det har inget med saken att göra :i


Den första banan går ut på att man ska plocka ner tre stjärnor ur en gran för att på så vis hitta den gyllene stjärnan och klara banan. Första gången löste jag banan med att skriva ladder” för att få fram en stege, men andra gången jag spelade den igen märkte jag att orden UFO, trampolin eller varför inte en kombination av trappa och styltor alla hjälpte mig att nå mitt mål.


Det är helt otroligt underhållande att försöka komma på olika sätt att klara banorna på och min personliga favorit hittills är banan där man har tre dinosaurier man ska utrota, men där användandet av asteroider och vapen är förbjudna.
Hur jag gjorde? Första gången skrev jag ordet ”God” för att plocka fram Gud :i Andra gången använde jag det engelska ordet för översvämning och den tredje gången använde jag mig av en vulkan för att ta kål på dom stackars liven. Variationerna är oändliga och det är precis det som gör att man kan spela om varje bana 4-5 gånger med olika lösningar varje gång.


Det finns såklart några få begränsningar för vad man kan använda sig av för ord, t.ex. svordomar, droger, egennamn och copyrightade saker är dom få områdena som inte är tillåtna samt att ditt ord måste vara ett substantiv. Adjektiv och verb får du inte mata in, då vägrar spelet och skäller på dig.

Spelet klarar ändå av förvånansvärt många av dom orden jag matade in. När jag pushade spelet failade det inte med ett enda substantiv jag kunde komma på. ”Eiffel tower” och ”Taj Mahal” slapp inte igenom, men det beror ju såklart på att det räknas som egennamn. ”Heaven” funkade dock utmärkt, precis som schack,torn och eld. Elden brände förövrigt ner trädet på den första banan så att jag kunde komma åt stjärnorna :i Genialt.

Alla borde verkligen prova det här spelet. Det passar alla, man spelar bara med musen och det är väldigt pusselaktigt vilket gör att du kan vara riktig nybörjare och ändå klara av spelet utan problem. En lite halvolaglig länk till en Nintendo DS-emulator finns här och Super Scribblenauts finns här.



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *