Förväntan,  Roadtrip 2011 (USA)

USA – Budget


Fick en request om att slänga upp budgeten vi har inför USA-resan tidigare och jag tänkte att det kanske är en bra idé att slänga upp den nu. Vi åker ju om 29 dagar vilket känns helt sjukt…
Det mest är fixat och ekonomin är säkrad, skulle det skita sig nånstans på vägen får man väl helt enkelt sälja sin stjärt i San Fransisco eller nåt. Men det brukar lösa sig, USA är inte precis Uganda om man säger så, och det finns liksom butiker överallt där man kan köpa precis allt man kan tänkas ha glömt. Pass, flygbiljett, pengar, försäkring, adress på första hotellet och ESTA är kom ihåg-listan, allt annat är en bonus.

Men budgeten ser ut som så att vi planerat för 60 dagars roadtrippande. Den ligger lite i underkant, men det här var bara en preliminär budget vi lade upp i början av resan. Skulle jag tippa så kommer den hamna närmare 70 000 kronor när vi summerar allt, men jag tvekar inte en sekund på att man skulle kunna överleva på 10 000 dollar i landet i väst om man bara sköter sig lite.
Skulle jag tippa resans totala kostnad nu innan jag åker skulle jag säga att jag kommer ha spenderat 71 648 kronor när jag kommer hem igen.

Vissa av siffrorna är lite väl i underkant, boendet till exempel. 200 kronor per person och dag ska räcka enligt vissa samtidigt som andra säger att vi kommer få brottas med kackerlackor halva nätterna. Sen är bensinpriset lite väl i överkant, vi lär inte lägga 10 kronor per mil i USA då bensinen är såpass billig som den är. Allt är uppskattningar och den här budgeten är nog i minsta laget för att klara sig och fortfarande kunna ha kul.

Jag har beräknat alla kostnader för fyra personer eftersom Jake och Linda kommer åka ungefär halva vägen var och alla kostnader nedanför är räknat per person för 60 dagars USA-resande med bil.

Mat: 15 000 kr (250 kr per dag)
Bil: 8 000 kr (32 000 kr / 4 personer)
Boende: 12 000 kr (200 kr per dag)
Flyg: 7 000 kr
Bensin: 3 000 kr (1 200 mil, 10 kronor per mil)
Nöjen: 15 000 kronor
Totalt: 60 000 kronor



Betygsätt inlägget:
[Total: 1 Average: 5]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *