Holiday Autos av någon" /> Holiday Autos av någon" /> Holiday Autos av någon" />
Fantastiskt,  Förväntan,  Roadtrip 2011 (USA)

Bil bokad!


Vi har nu äntligen bokat bil inför USA-resan! 25 221 kronor kostade kalaset, men då är inte envägsavgiften på 500 dollar inräknad och sen har vi inte räknat med någon bil för dom fem sista dagarna av resan heller.
Man kunde nämligen bara hyra bil i 56 dagar i sträck av Holiday Autos av någon konstig anledning… Detta gör att vi kommer bli tvingade att hyra en till bil dom sista 4-5 dagarna när vi är i Florida. Personligen stör det mig inte alls, snarare tvärtom, och jag röstar stenhårt för att vi hyr en cabriolet så att man kan få cruisa längs Overseas Highway

med suffletten nedfälld. Det vore hur ballt som helst och en perfekt avslutning på resan.

Bensin är inte inräknat i priset ovanför, men den utgiften kommer bara att bli en patetiskt liten del av resebudgeten. Om vi räknar på att vi åker alla dom 9 853 kilometerna på motorväg och bilen drar motorvägsåkningsmycket bensin hela vägen så kommer den dra 26 mpg i snitt.
Nu kan amerikanarna som ni ser inte anpassa ett enda jäkla mått efter resten av världen och kör därför såklart ett eget påhittat bensinmått som heter miles per gallon istället för liter per mil, men översatt så blir då 26 mpg ungefär 0,9 liter bensin per mil. Det är då max vad bilen kan dra. Kör man stadskörning så drar den 0,6-0,7 liter per mil ungefär.
Om vi sen räknar med att vi åker lite fel några gånger och lägger på 200 mil extra på resvägen så åker vi då ungefär 12 000 km totalt under hela resan.

Bensinpriset i USA är sen inte riktigt som det svenska bensinpriset. I Amerika har dom inget Miljöpartiet bestående av dumma Stockholmare som inte förstår varför inte alla svenskar åker tunnelbana överallt och därför slipper invånarna over there” också extra skatter och skit som Sverige motiveras med att det ”skyndar på utvecklingen av alternativa bränslen”. I Sverige kostar idag en liter bensin strax över 14 kronor, i USA kostar samma liter bensin 6,20 kronor (3,71 $/US gallon)… Det är 58% mindre än det svenska priset.

Multiplicerar vi då ihop sträckan på 1 200 mil med bensinpriset på 6,20 kronor så får vi ut ungefär 7 500 kronor. För hela resan. Sen delar vi det på fyra personer*

Vi delar det inte på fem eftersom Jake och Linda åker ungefär halva vägen var. Istället får dom betala en halv persons bensinkostnad var istället.
också vilket gör att vi ungefär kommer få betala som mest 2 000 kronor per person för bensinen. Det är en skrattretande liten summa med tanke på att det ger två månaders ”obegränsat” bilresande…

Men bilen är nu bokad och den enskilt största utgiften inför resan är nu avklarad. Det blev en Saturn Vue vilket är en mellanklass-SUV som ska vara fullt tillräcklig för oss fem som åker. Vi kommer ändå bara vara som mest fyra pers i bilen samtidigt så utrymmet ska egentligen inte vara någon fara.

Det är bara 51 dagar kvar nu…”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *