Close

– Hi Barbie! Hi Ken! You Wanna Go For A Ride? Sure, Ken! Jump In!

Alla minns den där låten. Jag låg själv i min säng och skulle sova med hörlurarna på och hörlurssladden helt utsträckt (för att dom skulle nå från stereon till sängen) när NRJ plötsligt drog igång en låt jag inte hade hört förut. Den lät otroligt studsig och den lät… lite som det där rosa Hubba Bubba-tuggummit
ser ut ungefär. Väldigt inbjudande och väldigt glädjespridande.

Efter det var alla helt fast. Låten Barbie Girl kom att bli en av dom bästa sommarhitsen genom tiderna och succén var helt absurd.
Albumet Aquarium är något av det bästa som släppts inom popmusiken och är någonting som alla som levde under 90-talet på något vis kan relatera till. Aqua dominerade väl alla listor som kunde domineras och dom blommade ut för det svenska folket TV-programmet Voxpops topplista.

Aquarium släpptes 1996 och sen var det tyst fram till 2000 när Aquarius släpptes. Strax efteråt splittrades bandet och danskarnas stolthet nummer ett upplöstes tills endast en greatest hits-skiva återstod.

Men sen blev det helt tyst från Aquas håll. Rene, Lene, Søren och Claus hade väl alla fullt upp med att försöka göra av med alla dom miljarders miljoner som dom tjänat in som tuggummipoppande musikidoler, så musiken fick ligga på hyllan helt enkelt. Förståeligt, absolut, för vem hade inte glassat som en dåre om man hade några hundra miljoner kronor på kontot? Ballt att fixa ett kontoutdrag där förresten – Tillgängligt på kontot: 897 243 112,74 kronor”.

Men så, efter mer än tio års tystnad, började stålarna plötsligt att sina. Lene traskade ner till bankomaten en vacker sommardag för att plocka ut lite pengar när hon till sin förskräckelse noterade att hon snart bara hade 112 miljoner kronor kvar på kontot. Paniken var ett faktum så hon ringde upp sina gamla Aqua-polare och fick höra liknande historier från dom också. Så vad gjorde dom?
Nej, dom satsade inte alla pengar på rött på roulettebordet, dom bestämde sig för att återförenas!

… och jag hade ingen som helst aning om vad som var på väg att hända. Men så satt jag på jobbet i fredags och surfade runt på några Spotify-relaterade hemsidor när jag snubblade över en sketet långsam sida vid namn SpotiChart.com.
Där kunde man se vilka låtar som varit populärast på Spotify under gårdagen. Jag hade ingen aning om listan stämmer, men den kändes pålitlig i alla fall, så jag gick igenom låtarna. Det var några irländska låtar (Saint Patrick's Day), något från Jennifer Lopez, Lady Gaga och helt plötsligt så frös tiden samtidigt som jag läste bokstäverna A-Q-U-A i listan. How R U Doin hette låten och jag förstod direkt att förkortandet av både ”are” och ”you” i låtnamnet var ett solklart bevis på att dom nu hade riktigt ont om pengar – men dom hade släppt en ny låt!!!

Aqua är inte längre vad dom var förut, det kan jag direkt säga. Men dom har gått vidare och utvecklats till typiska topplisteartister igen. Den här gången för att kanske erövra 2000-talet istället.

Och jag tycker låten är fantastisk…

Aqua – How R U DoinBetygsätt inlägget:
[Total: 0    Average: 0/5]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>