Fantastiskt,  Förväntan,  Roadtrip 2011 (USA)

USA – Todo list

Det känns kanske lite som att jag snöat in mig lite väl mycket på den kommande USA-resan, men så är såklart inte fallet. Jag lever inte alls bara för den just nu utan jag har jättemycket annat roligt för mig… eh…
I alla fall så hände det sig som så att jag plötsligt kom på mig själv med att sitta och göra en lista på några av dom sakerna jag ser fram emot mest när det kommer till roadtripen.
Det finns ju inte alls sådär två miljarders miljoner saker att göra i USA, så jag kommer absolut inte alls ha missat nåt på den här listan… Bara så ni vet. Men här är den i alla fall, helt utan inbördes ordning, listan över saker som ska göras/ses/smakas när jag är i USA:


Golden Gate-bron
Den är röd, den är nästan tre kilometer lång, den väger 897 000 ton och den är helt fantastiskt fascinerande. Jag har nån slags fetisch för stora byggnadsverk (TV-tornet i Berlin!!!!) så Golden Gate-bron är någonting jag absolut måste se när vi ändå ska till San Fransisco. Jag ser framför mig hur jag sitter där på en picknickfilt ätandes ostmackor samtidigt som alla dom andra står runt mig och klagar på att vi borde åka snart. Golden Gate-bron måste ses helt enkelt.


Frihetsgudinnan
Jag har faktiskt redan sett The Statue of Liberty en gång. Det var under förra sommaren när jag stod en bit upp i Eiffeltornet och tittade ut över Seine som jag skymtade statyn. Ändå ska det bli intressant att få uppleva denna världens fetaste dam (?) som med sina 225 ton helt klart lider av en lättare variant av övervikt. Hennes BMI ligger på smått fantastiska 118 vilket är ungefär fyra gånger så högt som gränsen för fetma. Imponerande!
Men vad var det Mika sjöng? Big girls, you are beautiful”… Jag ska se denna tjockisdonna – hur fruktansvärt turistigt det än känns. Rapport angående om man på nåt sätt kan se in under hennes klänning utlovas.


Donuts
Vad mer behöver jag säga? I fettonas land nummer ett kommer Kausti öka sin vikt med ett hemskt stort antal kilon. Mycket kommer bero på ett enormt intag utav donuts i alla dess former. Det finns en donut för varje hjärtattackstyp: chokladdonuts, mashmallowsdonuts, vanlijdonuts, kiwidonuts, fruktdonuts, syltdonuts eller varför inte den garanterade hjärtattacken jordnötssmörsdonuten?
Kanske blir dags att byta namn på bloggen till ”Kaustis väg mot 100 kilo”?


Surfa i Kalifornien
Jag kan inte åka skateboard för fem öre, det ska vi vara på det klara med. Jag har aldrig åkt slalom, jag är kass på längdskidåkning och jag kan inte stanna när jag åker skridskor. För att inte tala om livsfaran med rullskridskor… Min balans är ett skämt och jag borde nog antagligen ha hjälm, knäskydd och ett helt MC-ställ på mig när jag provar att surfa för första gången för att inte slå ihjäl mig.
Ändå ser jag fram emot det nåt fruktansvärt. Jag har gått igenom allt man kan lära sig om surfning på Youtube och är redan halvvägs till att bli ett fulltidsproffs när det kommer till den här sporten. Hur svårt kan det vara egentligen? :f


In-N-Out Burger
Det är så jävla korkat att inte käka frukost och sen börja leta efter bilder på In-N-Outs hamburgare. Man blir helt förstörd och vill inget annat än att ta en bamsetugga av skrivbordsskivan och hoppas på att den smakar lika gott som det man ser på skärmen.
In-N-Out Burger är ett elegantare McDonalds och deras hamburgare är tydligen bland den bästa snabbmaten man kan få tag i på denna planet. Jag ser fram emot detta nåt sjukt just nu, men det kan också bero på att jag inte ätit frukost än.
Nej, det blir ingen sushi i USA som man säger så…


New Yorks skyskrapor
Jag gillar byggnader, okej? Jag vill se dom flera hundra meter höga byggnaderna runt mig, jag vill undvika solen genom att hoppa i deras skuggor och jag vill käka donuts samtidigt som jag gör det. Det kommer vara så sjukt mäktigt att stå där på gatorna och bli höjdrädd av att titta upp på skyskraporna. Jo, jag blir höjdrädd åt andra hållet med, är det nåt fel på det eller? :@


Baseboll
Jag förstår lite av sporten – slå till och spring. Sen får man en belöning om man springer tillräckligt långt bort. Lite så som bankrån fungerar. Jag kan knappt namnet på nån spelare, men jag måste ju ha sett en basebollmatch innan jag kliver på flyget hem från Miami.
NFL-säsongen pågår dock tyvärr inte, så någon amerikansk fotboll kommer vi antagligen inte få se. Vet inte riktigt hur det är med collage-säsongen dock, så kanske kanske kan vi få se nån match om vi har tur.


Graceland
Elvis bostad måste ju besökas. Inte för att jag är ett hyperstort fan av snubbens musik, men han är liksom Elvis.


Alcatraz
IBMs kontor i Dubl… förlåt, Alcatraz är någonting jag absolut måste se. Fängelser är alltid balla – megafängelser måste ju vara ännu ballare?


The Overseas Highway
Hur många har åkt på en bilväg rakt ut i havet? Inte jag i alla fall, eller inte ännu kanske man ska säga. Vägen från Floridas fastland ut till Key West ser skithäftig ut och jag kan redan se mig själv cruisandes i bilen längs Seven Mile Bridge.


Six Flags Magic Mountain
Six Flasgs Magic Mountain verkar vara den ultimata nöjesparken om man gillar berg- och dalbanor. Och jag gillar berg- och dalbanor :z Det finns hur många åkturer som helst och dom verkar riktigt mäktiga allihopa. Tar nog med mig blöjan i alla fall, mest för säkerhets skull…


Hollywood-skylten
Ett landmärke man måste se, easy as that. 1, 2, 3… 7, 8, 9… 9! Nio bokstäver man måste ha sett när man reser genom USA, no more no less.


Las Vegas
En bild säger mer än 1 000 bortspelade dollar…


Florida Keys – snorkling
Jag är ingen fena i vattnet och jag kan inte andas genom en snorkel för fem öre, men snorkla och hälsa på nere under ytan ska jag baskemig göra! Ska leta reda på Nemo och fråga honom hur livet som storkändis i det stora blåa havet är. Kanske bjuder han på en autograf också?


Grand Canyon
Det sägs att Grand Canyon ska vara helt fantastiskt och jag hoppas dom har rätt. Ta bilen dit, kliva ut och sen springa in och gömma sig i baksätet direkt. Höjdskräcken kommer nå nya höjder när jag gråtandes försöker ta mig ut på Skywalken som sträcker sig 20 mter ut från kanten. Dessutom har nån idiot kommit på att det minsann är smart att ha ett genomskinligt golv på bron också. Jag kommer vara livrädd… jag är redan livrädd…


Niagarafallen
Världens största vattenfall. Massa vatten och tydligen ännu en fantastisk naturupplevelse. Och en massa vatten.


Route 66
Hur förklarar man en flera hundra mil lång väg med en bild? Route 66 är den legendariska motorvägen som går tvärs igenom hela USA från Los Angeles till Chicago. Många säger att den är värd en omväg eller tre, vi komer följa den under sisådär 200 mil. Det måste bli bra, det finns liksom inget annat…


Everglades
Ett av resans sista mål blir Everglades – Floridas berömda träsk. Visste ni att det finns en flod som rinner igenom där? Vet ni vad den heter? Shark River! Hur ofantligt coolt är inte det!? Hoppas på att få besöka en alligatorfarm också och eventuellt t.o.m. klappa en miniskräcködla. Vore sjukt ballt. Och man kan fiska i Everglades med! Ballt att få en mört på kroken som sen huggs av en alligator på 110 kilo :n Måste provas om det finns tid över!

Vet ni vad det bästa är? Det här är bara några få av dom 40 000 miljarder sakerna jag kommer hinna med under resan <3 "



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *