Fantastiskt,  Ha-begär,  Svammel

O(ptimus) Maximus, where art (Lebedev) thou?


Ack, vart tog du vägen? Du var på papperet den näst ballaste saken jag någonsin sett (inget slår iPhone-keynoten) men nu är du puts väck? Vart tog du vägen?
Du var egentligen bara ett fantastiskt dyrt tangentbord, men ändå var du så mycket mer. 102 tangenter som alla var en varsin liten liten skärm som kunde visa bilder av vad som helst och dom kunde programmeras med macron så att dom kunde utföra nästan vad som helst.

Som om inte det vore nog kunde man ha ett flertal olika designer på tangentbordet som man bara skiftade mellan. En layout för att spela poker, en layout för att spela World of Warcraft, en layout för att använda Photoshop och en layout för MS Röj om man så ville.
I WoW kunde man lägga en spell per knapp, på pokern kunde man programmera valfri knapp till att höja till 12 kronor och för MS Röj vet jag inte riktigt vad man skulle använda tangenterna till, men man kunde programmera nåt ballt om man bara ville!

Art Lebedevs fantastiska Optimus Maximus var (och är) det ballaste tangentbordet jag någonsin sett. Det släpptes såsmåningom och kostar idag 2 400 dollar vilket i svenska kronor blir ungefär 15 000 kronor. Jättedyrt för ett tangentbord och hypen försvann helt plötsligt. Tråkigt…

Men jag vill kunna minnas dig. Därför postar jag det här inlägget. Antagligen kommer jag tycka du är astöntig om 20 år, men jag kommer i alla fall minnas dig <3



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *