Fantastiskt,  Fiasko,  Jobba på Irland,  Vardagsliv

Please, do not use any more water


Jag tror inte att svenskar riktigt förstår hur katastrofalt dåligt Irland faktiskt funkar – eller snarare inte funkar. Visst, bussar kan vara sena i Sverige, det råder snökaos i båda länderna och man gnäller väl egentligen oavsett var man är. Men skillnaderna är enorma.

Om vi tar förra vintern här på Irland som exempel. Den var den värsta på årtionden och skolorna ställdes in i två veckor bara för att det kom 2 cm snö. Det var bilkö ända från jobbet ner till shoppingcentret – en sträcka på 2,5 kilometer. Det brukar visserligen vara kö även i vanliga fall, men det där var bara löjligt.

Och det var kallt. Med irländska mått mätt då. Flera minusgrader i flera dagar. Hualigen. Och vad händer när det blir kallt? Jo vattnet fryser. Och var finns det vatten? I kranarna och i vattenledningarna. Vad tror ni då irländarna gör för att vattnet i ledningarna inte ska frysa? Jo, dom slår på vattnenkranarna så att vattnet hela tiden ska vara i rörelse – för då fryser ledningarna inte sönder! Men då uppstår ett litet problem… Vattenreserverna är inte gjorda för att hälften av alla Dublinbor ska ha vattnet påslaget konstant så vattenreserverna börjar sina. Detta i sin tur leder till att nästan alla toaletter på jobbet får stängas av, vattenbehållaren har varit snustorr dom senadte tre veckorna och vi får lov att äta med plastbestick!

Och i år snöar det mer än förra året. Tror ni dom har lärt sig? Såklart inte. Idag på väg hem från jobbet åkte vi förbi en skylt där det var en vattenkran med ett förbudsmärke över. Texten löd: Please do not dispose of more water than nessecery. The water will be turned off in city center between 17:00 to 21:00 today in order to save water”.

HUR KORKAT KAN ETT FOLK BLI EGENTLIGEN!? Irländarna är ju t.o.m. värre än danskarna…”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *