Okategoriserade

Saker som inte är sådär jättebra som dom verkar


Jag kikade min mail för 10 minuter sedan och blev lite smått överraskad över att jag hade hela 12 olästa mail i inkorgen. Fantastiskt spännande och jag hoppades på att sisådär 4-5 personer ville meddela mig någonting viktigt. Glad i hågen, lite som en Tomas Ledin-låt, öppnade jag raskt min brevlåda för att kika vad alla dessa viktiga människor hade för trevliga överraskningar.

Den första personen som ville kontakta mig hette Monster. Han ville meddela mig att fem personer sökt igenom mitt CV på hans hemsida idag. Fair enough, kanske det kan leda till ett VD-jobb på Microsoft eller Nokia i längden?

Person nummer två var lite mer personlig. Denne person ville bara fjäska lite för mig med sitt gulligullmail som löd Your looks? You are that special someone that I have been waiting for You are that special someone that I have been waiting for”. Fantastiskt trevligt av dig Daniel Brander… Du skickade med en länk till en sida där man kunde läsa om en mamma som jobbade hemifrån och tjänade 6876 dollar per månad genom att jobba deltid hemifrån. Fantastiskt! Jag har redan beställt tre exemplar av din bok ”How to earn money doing practically nothing” och med tanke på kommentarerna på din hemsida så räknar jag med att säga upp mig direkt jag fått böckerna.

Person nummer tre hette Svenska Spels nyhetsbrev och ville att jag skulle spela Poker SM. Blyga 1950 + 50 kronor kostade inköpet till turneringen och jag känner att jag nog kan göra lite roligare saker för mina pengar än att sitta och folda händer i 68 timmar i sträck – och om jag har turtyp trippla pengarna.

Mail nummer tre till elva var reklam från diverse elektronik- och spelsidor som antingen ville att jag skulle köpa jättebilliga datorkomponenter som jag inte ens behöver eller spela på nån av fotbollsmatcherna som går på TV under helgen. Jag nekar nog vänligt men bestämt där med genom att skicka mailen direkt ner i papperskorgen.

Intressantast var nog ändå mail nummer tolv. Det var ett mail som var adresserat till föräldrarna för en skolklass där läraren informerar oss (?) om vad som kommer hända under nästa vecka. På onsdag har min unge tydligen nåt slags prov i ”monohybrid crosses”, på fredag ”incomplete dominance” och nästa fredag har dom lektion i ”Sex linkage..color blindness, hemophilia , use of pedigree” ._o Mailet kommer från en lärare på http://thehighlandsschool.org/ i Texas, USA, och jag tycker faktiskt nästan att den sidan ser ”realistisk” ut. Läraren har förövrigt Facebook, där han ser ut att vara sisådär 212 år gammal, så jag kan absolut se framför mig hur han tror att Kim Austins mailadress är kausti@[censur].com. Intressant, speciellt eftersom jag fått mail från den där snubben tidigare :i

Poängen med det här inlägget är bara det att mailen fan måste vara det mest värdelösa som uppfunnits sen mjölkförpackningen med skruvkork på. Jag hörde nånstans att över 90% av alla mail som skickas ut är vanlig spam. Lägg på det till all jävla reklam som man får när man registrerar sin mailadress hos olika elektroniksidor, spelsidor, forum med mera så inser man snart att antalet ”riktiga” mail måste vara färre än antalet damer utan sneda knän här på Irland. Jag vet faktiskt inte ens riktigt varför jag använder min mail… Jag har inte fått ett enda intressant mail på flera månader och jag använder Facebook till att kommunicera med mina vänner. Ändå infinner nån slags upprymd känsla när jag tar upp mobilen och ser att jag minsann har tre nya mail i inkorgen.

Nej, e-mail är verkligen inte så bra som man tycker det verkar.”



Betygsätt inlägget:
[Total: 2 Average: 4.5]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *