Betyg,  Bra saker,  Fantastiskt,  Filmrecension

Scott Pilgrim VS. The World


Har precis sett filmen Scott Pilgrim VS. The World och måste säga att jag är sjukt överraskad. Även om filmen har ett snitt strax över 8 i betyg på IMDB trodde jag inte jag skulle gilla filmen såpass mycket som jag gjorde.
Filmen är en slags TV-spel/verklighetsfilm där Scott Pilgrim träffar en dam och måste besegra hennes 7 evil exes” för att kunna få henne. Alla som är födda på 80-talet och hade något slags intresse i TV-spel kommer älska hur presentationen i filmen är uppbyggd med Zelda: A Link to the Past-musik (w00t!), associationer till Super Mario och egentligen hela TV-spelskulturen.


Jag vill verkligen inte spoila filmen överhuvudtaget, utan jag säger bara som såhär: se den! Den är fantastisk! Inception var en riktigt bra film men jag tycker Scott Pilgrim är minst lika bra – fast på ett annat sätt. Inception känns väldigt mycket ”seriösare” än Scott Pilgrim och väldigt mycket mer Hollywood, Scott Pilgrim känns mer nördigt cool.

Wallace Wells: If you want something bad, you have to fight for it. Step up your game, Scott. Break out the L-word.
Scott Pilgrim: Lesbian?
Wallace Wells: The other L-word.
Scott Pilgrim: …Lesbians?

Det finns så många associationer jag vill plocka upp, så många fantastiska citat, sköna karaktärer och så sköna specialeffekter jag vill ta upp men jag låter bli. Dock måste jag nämna att fightingscenen med det röda svärdet i slutet är den ballaste fightingscenen jag någonsin sett. Jag vill också kunna slåss!

Betyg på Scott Pilgrim VS. The World: 5



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *