Close

Monthly Archives december 2010


Mor skickade hit ett stort paket fyllt med godbitar. En massa annat och sen tre stycken chokladkakor i form av Marabou polka.
Vanlig sunkig Marabou-choklad förbättrad med bitar av krossad polkagris. Inte en hel gris dock, dom har bara tagit det bästa från polkagrisen och krossat det och tillsatt i chokladen. Annars skulle det ju bli för mycket. En polkagris väger ju några hundra kilo…

I alla fall rekommenderas Marabou polka starkt! Bästa Marabou-chokladen jag ätit och inte bli illamående av efter två bitar. Polkagrisen fräschar upp lite i munnen och man känner nästan som att man är nyttig när man får den fräscha polkasmaken i munnen mitt i chokladätandet. Jag funderade på att dra en parallell här av att äta bajs och borsta tänderna samtidigt, men för det första så låter det helt fel och för det andra står det fortfarande kvar på min lista över Things to do before I die”. Eller inte…

Betyg på Marabou polka: 4,5”

Bloggen tar över världen land efter land! 31% av alla världens länder har nu besökt mitt livsverk” även om vissa såklart har fler besökare än andra. Sverige leder ju katastrofstort med 83,6% av alla unika besökare och delat sist på listan ligger Iran, Kuwait, Kambodja, Djibouti och några till med en enda unik besökare var.

Ska jag vara ärlig visste jag inte ens att det fanns ett land som heter Djibouti, men nu har jag lärt mig nåt nytt också. Ligger i östra delen av Afrika och har sisådär 500 000 invånare. Det finns antagligen knappt internet där men ändå så har en stark individ kämpat med att sätta upp en temporär internetlina skapad av ett fårskelett, en cykel och massa ståltråd bara för att kunna se vad som händer på Kausti.com. Stark jobbat där herr ??????? ???????? ?????!

Annars skräller USA ganska fint och ligger på en stark 5:e plats på besökarlistan med 0,47% unika besökare. Inte så mycket kanske, men trots allt en skräll med tanke på att jag inte har haft nåt att göra med USA (än :z) och att det inte kan finnas en människa som vill flytta från USA till Irland. Kanske är det som så att Mr. President märkt vilket inflytande den här bloggen har på folket och snart kommer börja stänga ner den?… :f

Inte för att vara sån, men min kvällsmat idag blev potatisgratäng, kyckling och b-e-a-r-n-a-i-s-e-s-å-s. Vilken sjuk jäkla lyx det är att käka sån pangmat i det här U-landet!

Bara så ni vet alltså…

Jag tror inte att svenskar riktigt förstår hur katastrofalt dåligt Irland faktiskt funkar – eller snarare inte funkar. Visst, bussar kan vara sena i Sverige, det råder snökaos i båda länderna och man gnäller väl egentligen oavsett var man är. Men skillnaderna är enorma.

Om vi tar förra vintern här på Irland som exempel. Den var den värsta på årtionden och skolorna ställdes in i två veckor bara för att det kom 2 cm snö. Det var bilkö ända från jobbet ner till shoppingcentret – en sträcka på 2,5 kilometer. Det brukar visserligen vara kö även i vanliga fall, men det där var bara löjligt.

Och det var kallt. Med irländska mått mätt då. Flera minusgrader i flera dagar. Hualigen. Och vad händer när det blir kallt? Jo vattnet fryser. Och var finns det vatten? I kranarna och i vattenledningarna. Vad tror ni då irländarna gör för att vattnet i ledningarna inte ska frysa? Jo, dom slår på vattnenkranarna så att vattnet hela tiden ska vara i rörelse – för då fryser ledningarna inte sönder! Men då uppstår ett litet problem… Vattenreserverna är inte gjorda för att hälften av alla Dublinbor ska ha vattnet påslaget konstant så vattenreserverna börjar sina. Detta i sin tur leder till att nästan alla toaletter på jobbet får stängas av, vattenbehållaren har varit snustorr dom senadte tre veckorna och vi får lov att äta med plastbestick!

Och i år snöar det mer än förra året. Tror ni dom har lärt sig? Såklart inte. Idag på väg hem från jobbet åkte vi förbi en skylt där det var en vattenkran med ett förbudsmärke över. Texten löd: Please do not dispose of more water than nessecery. The water will be turned off in city center between 17:00 to 21:00 today in order to save water”.

HUR KORKAT KAN ETT FOLK BLI EGENTLIGEN!? Irländarna är ju t.o.m. värre än danskarna…”