Close

Monthly Archives juli 2010


Igår högg jag, J-man och herr VPN-profil en taxi och begav oss till IKEA för att shoppa lite svenskt käk. Vi har ändå inget liv” är lite av vårat motto, så varför inte bara göra nåt vettigt efter en megalång måndag på jobbet?
17 euro senare landade vi utanför den svenskfärgade byggnaden där Kamprad säljer bokhyllor i ett ”Do it yourself”-format med manualer så oförståeliga att dom kan få vilket geni som helst att bryta ihop.

Glada i hågen traskade vi in med ett enda mål – att få med oss så mycket köttbullar som möjligt hem. Trots att min kyl och frys hemma redan var knökfull så skulle några påsar meatballs ändå inhandlas.Den snåla Kalmarbon Johaennäes (som det uttalas på kalmaritiska – världens fulaste dialekt) tog ut 0,83% av sina pengar på sparkontot och stoppade sen ner 50 euro i plånboken.VPN-Kim visade istället hur han ser ut på jobbet när han snackar i telefon. ”IBM Servicedesk, det är Kim. Vill du ha en ny VPN-profil? Inte? Har din dator blivit stulen? Okej, jag skickar en ändå så provar du importera den. Funkar det inte så provar vi skicka ut en ny sen”-minen slår aldrig fel.Köttbullar var det ja. För att få med sig så många som möjligt började vi besöket med att beställa varsin portion i restaurangen. 6 euro för maten var ändå inte sådär snuskigt billigt som IKEA brukar vara och dessutom snålade dom som fan med lingonsylten. Men dom hade i alla fall potatismos. Det blev ungefär lika mycket cola som köttbullar för egen del. Kostcirkeln kan ta sig nånstans!

Betyg på köttbullarna: 3,5Jag passade också på att köpa en ny handduk så att jag skulle slippa tvätta dom tre jag har hemma. Kim passade på att visa oss sin fantastiska genväg genom lagret när vi ändå var där.

En smart idé slog mig sen: Varför ska jag tvätta vita handdukar för sig och mörka för sig? Mamma har ingenting att säga till om längre, och jag bryr mig inte om handdukarna blir ljusgröna, rosa eller blålila. Bara dom blir rena…

”Operation: Färga om handdukarna” börjar… såfort jag får tummen ur och börjar tvätta igen…Efter att ha betalat för handduken var det sen dags för dagens höjdpunkt – matbutiken. Lyckan var total direkt jag klev in i butiken och såg punchrullarna – med svenska färger. En tår fälldes nästan samtidigt som några paket stoppades ner i matkorgen.All matglädje försvann dock snabbt för ett tag när jag plötsligt fick syn på nåt jättevidrigt. Apelsinpepparkakor – mitt i sommaren!? Vad är det där med att förstöra choklad och pepparkakor med apelsin? Kan dom sluta förstöra bra saker genom att ha i äcklig apelsinsmak nångång!?Efter att ha slösat våra slantar på dom svenska delikatesserna så fick vi höra ett ”Are you guys swedish” av den kepsbeklädda kassörskan. ”Is it that bovious” frågade jag och hon svarade, snabbare än ögat, ”Yes”…Godispåse.Vägen hem tog helt sjukt lång tid. Vi köade mest hela vägen och jag höll på att dö av matkoma/trötthet…… och Kim såg bitter ut som vanligt.Avslutar inlägget med en bild på dagens inköp. Den består av 10% handduk, 15% köttbullar och 75% socker ungefär. Kostcirkeln är fortfarande överskattad!”

Har varit dåligt med uppdateringar här på sista tiden. Vi var ut i fredags där Johan Dörrmattan” Rydberg och Jonas ”Rosa Champagne” Spiris passande nog passade på att förlova sig.
Ett varsitt glas rosa champagne blev dom bjudna på av restaurangen också – trevligt värre. Spiris var mer än nöjd med sitt kap, Dörrmattan var nog inte lika nöjd. Men så var det han som klev ner på attraktions-skalan också :i Grattis grabbar!

Efter det begav vi oss ut på stan och Kim ”Pridefestivalens nya maskot” Norberg dominerade på Pridecykeln som svängde åt fel håll med att inte alls klara av att cykla 5 meter rakt fram. Skumt att killen lyckades misslyckas – han hade ju druckit öl redan. Jag som trodde man klarade allt då? ._o

Efter det gick helgen helt galet oprofessionellt fort.Söndagen har spenderats med sovmorgon, Dunnes fantastiska lasagne (den är helt sjukt bra!), filmen Kick-Ass som inte alls var lika bra som lasagnen och en Red Bull. Otroligt segt, men rätt skönt att bara dega ändå. Finskan har börjat prata med mig idag också efter att jag tydligen råkat byta byxor precis när hon kom upp för trappen [?] Helt planerat av mig såklart, jag måste ju få henne att snacka med mig på nåt sätt – varför inte chocka henne svårt? :iKick-Ass ja. Filmen var helt sjukt hypead av lillebror så jag kände viss tvekan inför att se den då överhypeade filmer oftast bara blir pannkaka.
Filmen handlar om en ung kille som ser Peter Parker och alla dom andra civila superhjältarna som sina största idoler. Sen får den här Peter Parker-wannaben för sig börja klä sig i en skitful dräkt och snacka häftigt samtidigt som han spöar dummingar ungefär. Ni som sett Defendor innan ni sett Kick-Ass blir nog besvikna på hur lika filmerna stundtals är varandra.
Det blir helt sjukt uppenbart vad som kommer hända i många av scenerna och det sänker betyget ganska rejält om ni frågar mig. Sen är den faktiskt riktigt töntig i vissa scener också… Fightingscenerna är dock rätt balla och bazookan höjer betyget en aning också, men för mig blir det inget toppbetyg. Tyvärr lillebror :_

Betyg på Kick-Ass: 3,5

Idag var det äntligen dags. Tennisracket hade införskaffats, psykningarna hade pågått i flera dagar, planeringen var komplett och idag skulle Irlands svar på Wimbledon avgöras. På banan stod två giganter och tillika två av dom största stjärnorna som någonsin skådats på den gröna ön.

Irland då, inte Grönland…

Inför matchen hade båda spelarnas alla för och nackdelar såklart kartlagts in i det oändliga och tack vare mina kontakter på Aftonbladet har jag kommit över deras ranking av dom båda tennisgudarna:


Oscar Hilleskär-Westling-Federer

Räknas med sina 20 år fortfarande som barnspelare. Har ett enastående CV där han bland annat kan skryta om att vara landslagsman i datorspelet Counter-Strike Source, han är en före detta talang inom handbollen, han har 7,3 i handicap i golf och han har tränats i tennisens ädla konst av den trefaldiga ATP-vinnaren Joachim Pim Pim Johansson
. Skrytfaktorn över den här juniorens CV vet inga gränser och enligt envisa rykten ska hans motspelares avundsjuka vara påtaglig, speciellt när det kommer till den där sista punkten.
Oscar har, enligt egen utsago, även servat bollar hastigheter i upp till 180 km/h – innan hans högeraxel bestämde sig för att sabba hela hans sportkarriär.

Slagkontroll: Kan sikta och nästan få bollen dit han siktar också.
Slagstyrka: Med hel axel ska han tydligen slå lite hårdare än Serena Williams. Hon är förövrigt rätt ful…
Serve: Ojämnare än BPs aktie
Snabbhet: Sa upp sig från jobbet efter att ha jobbat där i 1,5 månad, det måste väl ge ganska höga poäng?
Entusiasm: Tillbakadragen
Största styrka: Överskottsenergin
Svaghet: Höger axel


Michael Kaustinen-Kournikova

En ung talangfull 24-åring som ännu väntar på det stora genombrottet på den stora tennisscenen. Har tidigare i karriären bland annat mäktat med finalvinster i dubbelturneringen Den sketna grusplanen på industriområdet i Borlänge” där han just nu är regerande mästare.
Ganska okänd för den stora massan, men det beror nog mest på att han bara spelar tennis när han ”känner för det”. Har en stor förkärlek för hamburgare, pizza och annan idrottslig mat.

Slagkontroll: Katastrofalt dålig
Slagstyrka: Slår snäppet hårdare än en 6-årig flickscout
Serve: Troligtvis den enda spelaren på herrsidan som bara servar stoppbollar oavsett hur hårt han tar i.
Snabbhet: Kallas inte 4-sekundersmannen för inget!
Entusiasm: Existerar
Största styrka: Psykningarna. Kan få vem som helst ur balans, dessutom pratar han mer när han spelar tennis än vad en 14-årig nyförälskad tjej i telefonen gör.
Svaghet: Allt förutom… nej, allt.


Matchen började, precis som i B-turneringen Roland Garros, med en inbollning där dom båda spelarna stod och slog en massa tennisbollar i nät. Efter att bollkallarna hotat med att säga upp sig så ledde deras strejk till att matchen sattes igång betydligt tidigare än väntat.
Herr Kaustinen-Kournikova hade lagt upp taktiken enligt devisen ”små små steg” vilket innebar att han hade många småmål uppsatta för att slutligen kunna besegra storfavoriten Oscar Hilleskär-Westling-Federer (alltså, vad har du för jävla efternamn pojk!?). Efter att ha kommit över en kvarglömd postit-lapp från Kaustinen-Kournikovas omklädningsrum kan vi härmed avslöja exakt hur taktiken såg ut:

1. Förlora en poäng genom att låta motståndaren slå en drivevolley nät och in
2. Vinn en poäng. Antagligen på ett dubbelfel av Hilleskär-Westling-Federer.
3. Vinn en poäng till. Antagligen på ett till dubbelfel.
4. Vinn en poäng på att motståndaren slår i nät.
5. Låt Hilleskär-Westling-Federer vinna 28 poäng så att han tror han är bra
6. Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag
7. Fuska inte! Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag sa jag!
8. Psyka motståndaren. Få honom ur balans. Nämn axeln. Och hans mamma!
9. Vinn ett game med hjälp av motståndarens 8 dubbelfel
10. Vinn ett set

Matchen började också precis enligt planen. Hilleskär-Westling-Federer tog kommandot direkt med en av dagens 200 nätrullare. Sen började hans dubbelfelande ta fart på riktigt. Från att ha gjort ett-två dubbelfel i rad nådde han världsrekordet på 12 stycken dubbelfel i rad ganska snart ._o ”Det är axeln” åmande han sig och inte en enda vettig människa gick på filmningen.

Sen fortsatte hela första set sådär. Dubbelfel av Oscar, ett kontant tjat om axeln, missade slag av Kaustinen-Kournikova, ännu fler missade slag av Kaustinen-Kournikova och några till dubbelfel av Oscar. På något vänster lyckades matchen dock gå till 6-5 i underdogen Kaustinen-Kurniovas fördel och plötsligt hade den unga talangen setboll.

Tyvärr svek nerverna helt och hållet och setvinsten vändes till förlust när Hilleskär-Westling-Federer började sätta 40% av sina servar. Ganska orättvist, men ändå 1-0 i set till CS-talangen.
Intressant att notera är att efter första set hade Kaustinen-Kournikova slagit t-r-e vinnande slag själv, resterande var egna misstag från Hilleskär-Westling-Federer som ledde till Kaustiansk poäng…

Andra set började precis som det första och Kaustinen-Kournikova släppte snabbt iväg Hilleskär-Westling-Federer till en 2-0-ledning i game eftersom han föredrar att jaga istället för att bli jagad. Ni vet som skidåkarna resonerar. Leder man är det lätt att man blir översambitiös och tar slut på sig själv för tidigt. Nu har Kaustinen-Kournikova gjort det till sin grej att aldrig någonsin gå ut och ta täten vilket tydligt började visa sig i andra set. Efter ett glänsande spel och t-v-å vinnande bollar plus ett nästan-servess vad han plötsligt i ledning – 4-2 i game. En tät andra halvlek av setet gjorde att ställningen jämnades ut något till 5-4 i Kaustiansk fördel.Då hände det. Hilleskär-Westling-Federer hade dolt det väl, men nu fick vi det svart på vitt – killen har italienskt blod i släkten. Vid ställningen 30-30 i tionde gamet så vek han sig plötsligt, tog sig mot axeln och bad om att få vinna på walk over.
Kaustinen-Kournikova kunde inte tro sina ögon och vägrade bestämt att ge sig. Istället bestämde han sig för att testa Hilleskär-Westling-Federer för att se om han verkligen hade problem med axeln. Ett karateslag senare började Hilleskär-Westling-Federer gråta och lämnade banan som den barnrumpan han innerst inne är.

Vinst för Kaustinen-Kournikova med 6-0, 6-0 efter walk over får ses som en smärre skandal om man frågar tenniseliten. På frågan ”Hur känns det att ha spöat Magnus Norman-lookaliken?” svarade han kyligt ”Det är svårt att vara ödmjuk när man är bäst”.”