Close

Monthly Archives juli 2010


Igår högg jag, J-man och herr VPN-profil en taxi och begav oss till IKEA för att shoppa lite svenskt käk. Vi har ändå inget liv” är lite av vårat motto, så varför inte bara göra nåt vettigt efter en megalång måndag på jobbet?
17 euro senare landade vi utanför den svenskfärgade byggnaden där Kamprad säljer bokhyllor i ett ”Do it yourself”-format med manualer så oförståeliga att dom kan få vilket geni som helst att bryta ihop.

Glada i hågen traskade vi in med ett enda mål – att få med oss så mycket köttbullar som möjligt hem. Trots att min kyl och frys hemma redan var knökfull så skulle några påsar meatballs ändå inhandlas.Den snåla Kalmarbon Johaennäes (som det uttalas på kalmaritiska – världens fulaste dialekt) tog ut 0,83% av sina pengar på sparkontot och stoppade sen ner 50 euro i plånboken.VPN-Kim visade istället hur han ser ut på jobbet när han snackar i telefon. ”IBM Servicedesk, det är Kim. Vill du ha en ny VPN-profil? Inte? Har din dator blivit stulen? Okej, jag skickar en ändå så provar du importera den. Funkar det inte så provar vi skicka ut en ny sen”-minen slår aldrig fel.Köttbullar var det ja. För att få med sig så många som möjligt började vi besöket med att beställa varsin portion i restaurangen. 6 euro för maten var ändå inte sådär snuskigt billigt som IKEA brukar vara och dessutom snålade dom som fan med lingonsylten. Men dom hade i alla fall potatismos. Det blev ungefär lika mycket cola som köttbullar för egen del. Kostcirkeln kan ta sig nånstans!

Betyg på köttbullarna: 3,5Jag passade också på att köpa en ny handduk så att jag skulle slippa tvätta dom tre jag har hemma. Kim passade på att visa oss sin fantastiska genväg genom lagret när vi ändå var där.

En smart idé slog mig sen: Varför ska jag tvätta vita handdukar för sig och mörka för sig? Mamma har ingenting att säga till om längre, och jag bryr mig inte om handdukarna blir ljusgröna, rosa eller blålila. Bara dom blir rena…

”Operation: Färga om handdukarna” börjar… såfort jag får tummen ur och börjar tvätta igen…Efter att ha betalat för handduken var det sen dags för dagens höjdpunkt – matbutiken. Lyckan var total direkt jag klev in i butiken och såg punchrullarna – med svenska färger. En tår fälldes nästan samtidigt som några paket stoppades ner i matkorgen.All matglädje försvann dock snabbt för ett tag när jag plötsligt fick syn på nåt jättevidrigt. Apelsinpepparkakor – mitt i sommaren!? Vad är det där med att förstöra choklad och pepparkakor med apelsin? Kan dom sluta förstöra bra saker genom att ha i äcklig apelsinsmak nångång!?Efter att ha slösat våra slantar på dom svenska delikatesserna så fick vi höra ett ”Are you guys swedish” av den kepsbeklädda kassörskan. ”Is it that bovious” frågade jag och hon svarade, snabbare än ögat, ”Yes”…Godispåse.Vägen hem tog helt sjukt lång tid. Vi köade mest hela vägen och jag höll på att dö av matkoma/trötthet…… och Kim såg bitter ut som vanligt.Avslutar inlägget med en bild på dagens inköp. Den består av 10% handduk, 15% köttbullar och 75% socker ungefär. Kostcirkeln är fortfarande överskattad!”

Har varit dåligt med uppdateringar här på sista tiden. Vi var ut i fredags där Johan Dörrmattan” Rydberg och Jonas ”Rosa Champagne” Spiris passande nog passade på att förlova sig.
Ett varsitt glas rosa champagne blev dom bjudna på av restaurangen också – trevligt värre. Spiris var mer än nöjd med sitt kap, Dörrmattan var nog inte lika nöjd. Men så var det han som klev ner på attraktions-skalan också :i Grattis grabbar!

Efter det begav vi oss ut på stan och Kim ”Pridefestivalens nya maskot” Norberg dominerade på Pridecykeln som svängde åt fel håll med att inte alls klara av att cykla 5 meter rakt fram. Skumt att killen lyckades misslyckas – han hade ju druckit öl redan. Jag som trodde man klarade allt då? ._o

Efter det gick helgen helt galet oprofessionellt fort.Söndagen har spenderats med sovmorgon, Dunnes fantastiska lasagne (den är helt sjukt bra!), filmen Kick-Ass som inte alls var lika bra som lasagnen och en Red Bull. Otroligt segt, men rätt skönt att bara dega ändå. Finskan har börjat prata med mig idag också efter att jag tydligen råkat byta byxor precis när hon kom upp för trappen [?] Helt planerat av mig såklart, jag måste ju få henne att snacka med mig på nåt sätt – varför inte chocka henne svårt? :iKick-Ass ja. Filmen var helt sjukt hypead av lillebror så jag kände viss tvekan inför att se den då överhypeade filmer oftast bara blir pannkaka.
Filmen handlar om en ung kille som ser Peter Parker och alla dom andra civila superhjältarna som sina största idoler. Sen får den här Peter Parker-wannaben för sig börja klä sig i en skitful dräkt och snacka häftigt samtidigt som han spöar dummingar ungefär. Ni som sett Defendor innan ni sett Kick-Ass blir nog besvikna på hur lika filmerna stundtals är varandra.
Det blir helt sjukt uppenbart vad som kommer hända i många av scenerna och det sänker betyget ganska rejält om ni frågar mig. Sen är den faktiskt riktigt töntig i vissa scener också… Fightingscenerna är dock rätt balla och bazookan höjer betyget en aning också, men för mig blir det inget toppbetyg. Tyvärr lillebror :_

Betyg på Kick-Ass: 3,5

Idag var det äntligen dags. Tennisracket hade införskaffats, psykningarna hade pågått i flera dagar, planeringen var komplett och idag skulle Irlands svar på Wimbledon avgöras. På banan stod två giganter och tillika två av dom största stjärnorna som någonsin skådats på den gröna ön.

Irland då, inte Grönland…

Inför matchen hade båda spelarnas alla för och nackdelar såklart kartlagts in i det oändliga och tack vare mina kontakter på Aftonbladet har jag kommit över deras ranking av dom båda tennisgudarna:


Oscar Hilleskär-Westling-Federer

Räknas med sina 20 år fortfarande som barnspelare. Har ett enastående CV där han bland annat kan skryta om att vara landslagsman i datorspelet Counter-Strike Source, han är en före detta talang inom handbollen, han har 7,3 i handicap i golf och han har tränats i tennisens ädla konst av den trefaldiga ATP-vinnaren Joachim Pim Pim Johansson
. Skrytfaktorn över den här juniorens CV vet inga gränser och enligt envisa rykten ska hans motspelares avundsjuka vara påtaglig, speciellt när det kommer till den där sista punkten.
Oscar har, enligt egen utsago, även servat bollar hastigheter i upp till 180 km/h – innan hans högeraxel bestämde sig för att sabba hela hans sportkarriär.

Slagkontroll: Kan sikta och nästan få bollen dit han siktar också.
Slagstyrka: Med hel axel ska han tydligen slå lite hårdare än Serena Williams. Hon är förövrigt rätt ful…
Serve: Ojämnare än BPs aktie
Snabbhet: Sa upp sig från jobbet efter att ha jobbat där i 1,5 månad, det måste väl ge ganska höga poäng?
Entusiasm: Tillbakadragen
Största styrka: Överskottsenergin
Svaghet: Höger axel


Michael Kaustinen-Kournikova

En ung talangfull 24-åring som ännu väntar på det stora genombrottet på den stora tennisscenen. Har tidigare i karriären bland annat mäktat med finalvinster i dubbelturneringen Den sketna grusplanen på industriområdet i Borlänge” där han just nu är regerande mästare.
Ganska okänd för den stora massan, men det beror nog mest på att han bara spelar tennis när han ”känner för det”. Har en stor förkärlek för hamburgare, pizza och annan idrottslig mat.

Slagkontroll: Katastrofalt dålig
Slagstyrka: Slår snäppet hårdare än en 6-årig flickscout
Serve: Troligtvis den enda spelaren på herrsidan som bara servar stoppbollar oavsett hur hårt han tar i.
Snabbhet: Kallas inte 4-sekundersmannen för inget!
Entusiasm: Existerar
Största styrka: Psykningarna. Kan få vem som helst ur balans, dessutom pratar han mer när han spelar tennis än vad en 14-årig nyförälskad tjej i telefonen gör.
Svaghet: Allt förutom… nej, allt.


Matchen började, precis som i B-turneringen Roland Garros, med en inbollning där dom båda spelarna stod och slog en massa tennisbollar i nät. Efter att bollkallarna hotat med att säga upp sig så ledde deras strejk till att matchen sattes igång betydligt tidigare än väntat.
Herr Kaustinen-Kournikova hade lagt upp taktiken enligt devisen ”små små steg” vilket innebar att han hade många småmål uppsatta för att slutligen kunna besegra storfavoriten Oscar Hilleskär-Westling-Federer (alltså, vad har du för jävla efternamn pojk!?). Efter att ha kommit över en kvarglömd postit-lapp från Kaustinen-Kournikovas omklädningsrum kan vi härmed avslöja exakt hur taktiken såg ut:

1. Förlora en poäng genom att låta motståndaren slå en drivevolley nät och in
2. Vinn en poäng. Antagligen på ett dubbelfel av Hilleskär-Westling-Federer.
3. Vinn en poäng till. Antagligen på ett till dubbelfel.
4. Vinn en poäng på att motståndaren slår i nät.
5. Låt Hilleskär-Westling-Federer vinna 28 poäng så att han tror han är bra
6. Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag
7. Fuska inte! Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag sa jag!
8. Psyka motståndaren. Få honom ur balans. Nämn axeln. Och hans mamma!
9. Vinn ett game med hjälp av motståndarens 8 dubbelfel
10. Vinn ett set

Matchen började också precis enligt planen. Hilleskär-Westling-Federer tog kommandot direkt med en av dagens 200 nätrullare. Sen började hans dubbelfelande ta fart på riktigt. Från att ha gjort ett-två dubbelfel i rad nådde han världsrekordet på 12 stycken dubbelfel i rad ganska snart ._o ”Det är axeln” åmande han sig och inte en enda vettig människa gick på filmningen.

Sen fortsatte hela första set sådär. Dubbelfel av Oscar, ett kontant tjat om axeln, missade slag av Kaustinen-Kournikova, ännu fler missade slag av Kaustinen-Kournikova och några till dubbelfel av Oscar. På något vänster lyckades matchen dock gå till 6-5 i underdogen Kaustinen-Kurniovas fördel och plötsligt hade den unga talangen setboll.

Tyvärr svek nerverna helt och hållet och setvinsten vändes till förlust när Hilleskär-Westling-Federer började sätta 40% av sina servar. Ganska orättvist, men ändå 1-0 i set till CS-talangen.
Intressant att notera är att efter första set hade Kaustinen-Kournikova slagit t-r-e vinnande slag själv, resterande var egna misstag från Hilleskär-Westling-Federer som ledde till Kaustiansk poäng…

Andra set började precis som det första och Kaustinen-Kournikova släppte snabbt iväg Hilleskär-Westling-Federer till en 2-0-ledning i game eftersom han föredrar att jaga istället för att bli jagad. Ni vet som skidåkarna resonerar. Leder man är det lätt att man blir översambitiös och tar slut på sig själv för tidigt. Nu har Kaustinen-Kournikova gjort det till sin grej att aldrig någonsin gå ut och ta täten vilket tydligt började visa sig i andra set. Efter ett glänsande spel och t-v-å vinnande bollar plus ett nästan-servess vad han plötsligt i ledning – 4-2 i game. En tät andra halvlek av setet gjorde att ställningen jämnades ut något till 5-4 i Kaustiansk fördel.Då hände det. Hilleskär-Westling-Federer hade dolt det väl, men nu fick vi det svart på vitt – killen har italienskt blod i släkten. Vid ställningen 30-30 i tionde gamet så vek han sig plötsligt, tog sig mot axeln och bad om att få vinna på walk over.
Kaustinen-Kournikova kunde inte tro sina ögon och vägrade bestämt att ge sig. Istället bestämde han sig för att testa Hilleskär-Westling-Federer för att se om han verkligen hade problem med axeln. Ett karateslag senare började Hilleskär-Westling-Federer gråta och lämnade banan som den barnrumpan han innerst inne är.

Vinst för Kaustinen-Kournikova med 6-0, 6-0 efter walk over får ses som en smärre skandal om man frågar tenniseliten. På frågan ”Hur känns det att ha spöat Magnus Norman-lookaliken?” svarade han kyligt ”Det är svårt att vara ödmjuk när man är bäst”.”

Har roat mig med att koda lite på sidan (och vara nostalgisk. Bra musik!) under dagen, så det kan eventuellt uppstå diverse fel när ni klickar runt. Information om dessa fel tas i så fall tacksamt emot. Inte för att chansen att fel existerar är speciellt stor (det är ju jag som kodat!) men ändå.

Nu ska man kunna länka sidorna/inläggen/kategorierna utan att behöva klicka på länka”-knappen, man ska kunna sortera kategorierna efter datum och man ska kunna validera sidan sålänge det inte finns någon musikspelare på sidan. Ingen av er har nog koll på buggarna som fortfarande existerar i bloggens kod, men det finns mer att jobba på om man säger så [?]

Nej, jag skriver bara det här inlägget för att kunna hålla koll på vad jag exakt gjort för förändringar sen bloggen skapades för drygt 1,5 år sedan. Kategorin heter koduppdatering och det låter så fel att jag vill gråta. Men koden är uppdaterad, endast FYI!”

27:e september kommer nya albumet!!! Jag är så förväntansfull att jag fått byta kalsonger t-r-e gånger sen jag fick reda på datumet för någon timme sen!
Jag har varit en Jimmy Eat World-junkie ända sen jag hörde The Middle för typ 10 år sedan och har totalt lyssnat sönder alla deras album sen dess. Succén känns redan given och jag funderar t.o.m. på att köpa albumet…
Hold them down, all bleeding suspects
(Just because, just 'cause, just who are you?)
Like candle light, burn burn burn, baby
(Burn, burn, whose turn, who gets a taste today?)

We[q
ve done nothing wrong]But we've done nothing
We can't look away
But we're just looking in
It's second nature to say
Hey, hey, hey
We've done nothing wrong

Turn them off, all blacklist singers
(Don't ask why, don't cry, don't make a scene)
A forty-five, spin spin spin, give in
(Spin spin, who wins, who's not afraid to play?)

We've done nothing wrong
But we've done nothing
We can't look away
But we're just looking in
It's second nature to say
Hey, hey, hey
We've done nothing but

Nothing but take what's handed down
Said nothing but words approved to shout
We wanna know that we own the cake we're eating
Spit it out, out, out

Hold them down
(Burn, burn)
Hold them down, all bleeding suspects
Turn them off
(Turn, turn)
Turn them off, all blacklist singers

We've done nothing wrong
But we've done nothing
We can't look away

But we're just looking in
It's second nature to say
Hey hey hey
We've done nothing wrong
We've done nothing wrong
We've done nothing wrong
Skum dag idag. Är både glad som fan, arg som ännu mer fan och trött som ännu mer ännu mer fan. Sen skriver jag fan också, förlåt mamma.
Nåja, gårdagen spenderades med ett antal extrakalorier, bio, människor, alldeles för mycket snack och en fåtölj. Vi var några från jobbet som gick på bio här i Blanchardstown för att se en, för mig, helt okänd film.
Förväntningarna på filmen var för egen del ungefär lika höga som förväntningarna jag har på jobbet en vardag klockan 06:35 när jag kliver ur sängen för att åka till jobbet och jobba. Jag hade ingen aning om vad filmen ens hette förrän jag stod 3 meter från kassan och kom på att det kunde vara en bra idé att faktiskt veta vad filmen jag skulle beställa biljetter till hette.

Insepschijon” uttalades namnet i alla fall och det sa mig inte heller ett skit. Jag visste inte ens vad ordet betydde [?] Inception är tydligen motsatsen till att ta sig in i någon annans drömmar och sno deras idéer. Fattar ni?

Inte jag heller. Eller jo, nu efter att ha sett filmen fattar jag. Och att förklara filmen låter helt rubbat eftersom filmen är helt rubbad. Det går inte att förklara en film som handlar om en persons dröm i en dröm i en dröm. Typ.
Den handlar i alla fall om att Leonardo Di Caprios karaktär måste utföra en plantering av en idé i huvudet på en person som inte själv får bli medveten om att någon fått honom att tänka tanken. Detta gör han genom att… alltså, se filmen istället. Det här går inte.
Lite overkligt dock att det inte fanns en enda lättklädd dam i nån av metadrömmarna (meta – ett asballt prefix som jag aldrig får använda i text). Hade någon av damerna, gärna hon i baren eller arkitekten, varit lite mer lättklädd hade filmen varit en femma. Eller Scarlet. Hon kunde fått en egen plats i filmen bara för att se het ut.

Betyg på Inception: 4,5

Efter filmen bestämdes det att vi skulle bege oss hem till Robin, Oscar och vilka som nu bodde där. Vi tog taxin dit, Robin låser upp dörren och vi går in. Tydligen hade två team-mates brutit sig in i deras lägenhet, börjat fest och typ hunnit avsluta festandet lite halvt när vi kom in. Mitt i hallen låg nämligen en Johan som var helt väck och agerade dörrmatta. Vi väckte honom, han sa hej och gick sen in i köket, drog en handduk över sig och somnade sen om. Starkt jobbat där Johan!

Annars måste jag nämna att jag tagit upp Zelda – A Link to the Past igen. Just nu spelas det frekvent på jobbet för att få tiden att gå lite fortare (FUUU surfförbudet :z). Har fått lön för att klara dom två första borgarna hittills, men det finns fortfarande 10 borgar (eller säkert 50-100 euro i lön:z) kvar att ta av.

Visste ni förresten att min parfym i kombination med en ny T-shirt tydligen luktar flygplan? Märkte det precis. För er som undrar alltså…

Nåt som är ännu mer chockerande är att min mor har börjat spela golf :n Mamma, fröken ”jagskaladrigbörjaspelagolf!” har på allvar börjat träna för en kommande karriär som golfproffs. Jag som själv är golffrälst (jadå Oscar, vi skaaa golfa innan du åker) är starkt positiv till den här utvecklingen och det verkar rulla på ganska bra för henne. Följande fanns att läsa på Facebook nyss:

Nu har jag slagit mina först slag på golfrangen..:)…Träffade bollen flera ggr….


Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mammsingen! Några små steg till, sen har du officiellt handicap och kan börja spela på riktigt! Då ska jag baskemig åka hem för att få gå en golfrunda med dig :i

Sen avslutar vi det här inlägget, 8 timmar efter att det började skrivas, med att säga att idag överlag har varit en pissdag. För det första har jag varit helt död, sen borde vissa damer fatta att ett förlåt kanske inte alltid är tillräckligt. Jag vill fortfarande inte ha med dig att göra. Det finns en anledning till att din vänförfrågan aldrig blir accepterad och att dina SMS aldrig besvaras. Fatta hinten nångång…In early '99, I beat the Ocarina of Time
I'm quite the legend in this town
My friends get wicked shit from all the foul-mouthed fools you roll with
Just push your luck, there will be blood, most likely your own carnage
We all just wanna do our thing
Without the misery you bring
Go fuck yourselves, leave us alone


You all need to go away
You motherfuckers
You all need to leave me and my homeboys alone
You all need to go away
You motherfuckers
You all need to leave me and my sensitive homeboys alone

I can't say that character would be one of your strongest assets
Not that we're perfect, merely extra perfect
So don't think you know a thing about a thing you know nothing about
Go fuck yourselves, leave us alone

You all need to go away
You motherfuckers
You all need to leave me and my homeboys alone
You all need to go away
You motherfuckers
You all need to leave me and my sensitive homeboys alone

When the fever hits the fan
And you spell out your commands
Remember that we all feel the weather
That we all feel the weathering hours of disconnect
That we may fear the Litmus test
Stay tuned, the rest must fill this quest
For a better way to all stick together
Way to all stick together, you goddamn hypocrites

You all need to go away
You motherfuckers
You all need to leave me and my homeboys alone
You all need to go away
You motherfuckers
You all need to leave me and my sensitive homeboys alone

Idag känns allt plötsligt mycket bättre :i Jag fick vräka ur mig all kritik om jobbet för några timmar sedan och sen dess har trycket lättat lite i alla fall. We will look into it” blev svaret jag fick och jag förväntar mig inte att det ska hända ett skit, men trycket släppte som sagt lite.

Annars är livet rätt segt här just nu. Dom här tre veckorna som gått sen semestern känns som tre månader – tiden går helt sjukt långsamt nuförtiden. Jag har egentligen inget riktigt mål att se fram emot, jag har bara en grå massa i form av jobb som jag lägger min tid på (utan att få någonting igen för det såklart [?]).

Jo, jag är bitter. Men det är coolt att vara bitter. Sjukt coolt. Man blir sån när man får simma uppströms hela dagarna. Man bryts ner långsamt, men istället för att bara flyta med strömmen tänker jag fortsätta vara bitter och simma lite till. Simning är iofs jäkligt ocoolt, men samtidigt ska det tydligen vara nyttigt för kroppen, så det är en okej sysselsättning att bedriva sin tid med. Inte för att jag någonsin simmar. Men om jag skulle simma IRL skulle det vara nyttigt. Sägs det i alla fall…

Nej, Kausti är faktiskt glad idag. Man kan vara både glad och bitter samtidigt. Dessutom ska han snart hämta sina röda stövlar. Dom är asbra att springa i och gör att man springer helt sjukt fort. Röda stövlar är coola. Inte för att jag använder röda stövlar då. Men om jag gjorde det samtidigt som jag hade på mig gröna kläder, en sköld och ett svärd så skulle jag kunna se helt sjukt cool ut. Och springa jättefort. Sen skulle jag kunna leta efter en bok, en röd och en blå medaljong som matchar min gröna medaljong. När jag hittat dom skulle jag sen börja leta efter sju kristaller istället. Inte för att jag vet vart något av det där finns. Men om jag gjorde det skulle jag kunna slå på massa coola saker. Typ skorpioner. Och hur coolt vore inte det? Dessutom kunde jag fixa ett par simfötter till simmandet också. Fast dom är rätt dyra.

Jag är helt såld. På två saker. Det är såna små saker att det är pinsamt. Men vadå? Life is all the small things put together lixom.


Sa jag att jag har en fruktansvärt ball pilbåge också?
12