Close

Monthly Archives april 2010


Har precis varit och sett Iron man 2 och jag måste säga att jag blev förvånansvärt överraskad av filmen. Jag hade höga förhoppningar, men måste erkänna att jag blev faktiskt riktigt besviken. Iron man ett var riktigt riktigt bra, tvåan är mest en besvikelse. Tyvärr…

Jag gillade att dom i alla fall behållt humorn från första filmen. Tony Stark skämtar friskt med allt och alla. Nämnas måste också namnet på micromissilen som installeras under filmen – jag skrattade faktiskt till lite högt för mig själv.

Men för att återgå till något viktigare så var handlingen tyvärr riktigt sunkig. Många av scenerna kändes mest ihopslängda för att ge oss specialeffektsporr – helt utan tanke bakom. Racingbanan, piskorna, Iron man-dräkten och massa annat var så snyggt gjort att jag bara satt och dreglade, men det bidrog ändå inte till speciellt mycket då handlingen som sagt var under all kritik.

Betyg på Iron man 2: 2

Nej, det som räddar filmen från riktigt dåligt betyg heter Scarlett Johansson
. Maken till hetare brud får man leta läääänge efter.

Betyg på Scarlett Johansson: 5
Lillebror bjöd nyss på del två i serien Kaustinensarnas Cribs. Har snackat med honom på MSN i säkert en timme nu, och jäklar vad kul det är att få snacka med honom igen. De tär inte ofta jag orkar snacka med folk en längre tid, men lillebror är då definitivt ett undantag. Jag känner mig just nu som en 14-årig tjej som pratar i telefon med sin bästis.
Jag tycker vi tar en liten sammanfattning av kvällens Cribs:


Vi börjar med vardagsrummet och den näst viktigaste saken i en ung mans hem (ev. flickvän räknas inte eftersom hon inte är köpt) – TVn. Här ser vi ett fantastiskt exemplar av en, vad jag förmodar, Samsung-TV. Chansen är ungefär 87% att det är den sjukt heta TVn vi hade i källaren när jag bodde hemma, och det var isf TVn där jag och lillebror lirade igenom Uncharted 2. Sicket lir btw…
TV-bänken är en sån TV-bänk jag alltid trott jag skulle ha när jag flyttat hemifrån, så den ger vi också pluspoäng för.
Edit: Okej, efter noggrant påpekande från herr lillebror har det framkommit att jag har fel bild här. Sen glömde jag såklart spara TV-bilden. Men ni får tänka er hur det kan ha sett ut helt enkelt (yes)


På andra bilden har vi den fantastiska garderoben… eller om det var hallen? Mycket elegant vit färg på väggarna kombinerat med lite suddiga saker som jag tror är kläder av något slag. Skönt att se lillebror komma ut ur garderoben där iaf :i


Här har vi sen hallen. Den fick tydligen tummen ner av lillebror, och jag kan till viss del förstå honom. Hallen är lixom bara en plats man passerar, så det blir typ den tråkigaste delen av lägenheten oavsett vart man bor. Om man nu inte har en megaentré som Tony Stark då…


Här ser vi sen det eleganta köket. Ett bord kan skymtas och jag tror det är äpplen därpå också – imponerande smart av lillebror att hinna leta fram några äpplen från grannens skafferi och lägga på bordet för att framstå som en skötsam ung man.


I sann Cribs-anda visades såklart kylskåpet också. Svensk mjölk skymtas i utkanten av kylskåpet, och jag tror nog att det finns falukorv därinne också. Mmmmm… falukoooorv…


Sen har vi rummet där all action sker – toaletten. Ser fräsch och nystädad ut, även här misstänker jag fusk från lillebrors sida. Iofs har han en dam som nog piskar honom att städa, men sån bra pli tror jag inte hon har på honom. Eller?


Skylten på toaväggen är dock någonting jag kommer plagiera när jag flyttar från Irland. Genialt.


Vidare visades mammas tavlor som sitter på en av väggarna i lägenheten. Mycket prydligt (yes)


Lillebror fick också en uppgift – försök efterlikna din bror så gott du kan. Resultatet är slående likt.


Sen skulle han prompt visa hur stor
… eh… någonting” han har. Typ exhibitionist – javisst!


Sen diskuterade vi fiskarna som lever, och levde, i fiskskålen där i fönstret. Lillebror visar här hur hans ”Jag dödade fiskjäveln som dödade 3 av mina favoritfiskar!”-pose ser ut.


Vad tycker vi om kvällen? Jag håller med lillebror och ger den tummen upp. Hela den här dagen har varit fantastisk, och MSN-snacket med lillebror gjorde verkligen den här dagen till en tiopoängare.


Vi avslutar med lillebrors geniala avslutning på kvällen :D Han byggde ihop en helt egen Iron man-dräkt och är nu ute och jagar skurkar i Afghanistan. Hur cool är inte min favoitbror på en skala?”

The truth is… I am Iron man”

Imorgon blir det nog till att kika Iron man 2, så man måste ju ha sett första filmen innan dess. Så Skäggjohan du kan vara lugn nu. Mission accomplished och allt det där – jag har sett ettan.
Måste faktiskt säga att jag blev positivt överraskad av filmen, även om lillebror har den som tvåa (väl?) på sin lista över favoritfilmer och även fast han har hajpat den något enormt sen den släpptes. Tror det är typ den enda filmen han äger och har på DVD också – så mycket gillar han Tony Starks alterego.

Jag vill skriva en recension av filmen, men jag låter bli. Jag vill också ge den en femma i betyg, men jag låter bli det också. Jag kan inte ge den full pott hur mycket jag än vill. Lillebror kommer hata mig, men vissa logiska missar kombinerat med det halvtaskiga slutet sänker filmen litegrann. Ändå får jag ställa mig i kön av människor som ser fram emot tvåan något enormt.

Betyg på Iron man: 4,5”
Är det bara jag som har något fel i huvudet när det kommer till något så simpelt som att lyssna på musik? Jag har ett tvångsproblem med mitt triggerfinger och det där förbaskade fingret styr mitt musiklyssnande med järnhand (järnfinger?).

Har fingret väl bestämt sig för att byta låt är det kört – då måste jag göra det. Jag gör det inte för att låten är dålig, tvärtom får jag ofta dåligt samvete för att jag trycker bort en suveränt bra låt – ändå byter jag bara för att mitt finger vill det. Folk säger att killar bara tänker med, och styrs av, en sak – men att det var pekfingret dom syftade på har jag inte förstått förrän nu…