Close

Monthly Archives juni 2009


Ingen kan väl egentligen ha missat det – The Pirate Bay är till salu. Nåt företag vid namn GGF (Global Gaming Factory X [?]) verkar på nåt vänster försöka köpa sidan. I augusti hoppas dom kunna pröjsa 60 miljoner kronor för sidan, sen utveckla den för att sen börja ta betalt för allt som laddas hem. Egentligen låter det rätt jävla dumt – vem skulle betala för det man kan få gratis?

MEN, jag är faktiskt svagt positiv. Kan det här vara ”det” som förändrar internet för alltid? Jag har länge efterlyst en sida där man kan få tag i ALLT genom att betala en liten summa varje månad (200 kronor?). Nu verkar det ju faktiskt (kanske kanske kanske) kunna bli verklighet. Vägen dit är lång och fylld av massa farthinder (skivbolag, filmbolag osv.), men kanske…

Jag skulle gärna betala dom där hundringarna i månaden om jag fick tanka VAD jag ville och HUR MYCKET jag ville. Det är det lätt värt. Om dom sen kunde börja släppa dom nyaste filmerna, den nyaste musiken och en massa annat gott inom en rimlig tid (max 1 vecka efter releasedatumet) så är det här ju ”Den Heliga Graalen” för mig.

Eller så slutar sajten som Napster (ni minns väl? [?]). Nu ska jag inte vara sådär negativ, så jag väntar med att berömma/klaga på den här idén tills det att jag kan vara efterklok ;)

Det har blivit ganska mycket golfande dom senaste dagarna. Jag, lillebror, lillebrors flickväns pappa och lillebrors flickväns mamma har varit med ute på banan. Tatta (lillebrors flickvän) har inte fixat sitt medlemsskap än, så hon har fått stanna hemma :P


Idag har vi lirat fotboll också. Riktigt skoj. Jag, Nyström, brorsan med flera lirade. Just ja, Jake var med också. Det var han som ville ha kort på Mihajlovics tröja.
Fotboll är rätt underskattat om ni frågar mig. Även om löpningarna kanske inte riktigt finns där så är det riktigt skoj att bara lattja lite med bollen. Man skulle aldrig ha lagt fotbollsskorna på hyllan när man var ung XD
Jake är förresten utnämnd till världens största kärring nu. Efter ett hopslag med den vekaste killen på planen (var det inte Nyström du slog ihop med) fick man den typiskt italienska ”Amen domarnnn! Jag dööör! Foten gick av!” samtidigt som han låg kvar i gräset i 15 minuter.
Nu säger han på MSN att ”foten är paj”. Efter ett hopslag! Jake… du är en skam för oss riktiga män…


Som sagt har vi lirat mycket golf. 10:e hålet på Dalsjö är fan världens svåraste par 3-hål. Galet svårt. Jag slår typ 160 meter med järnfyran, så på det här hålet behöver jag alltså spela med drivern för att komma fram på ett slag… :< Skitsport.

Sa jag att vi har spelat mycket golf dom senaste dagarna? [?] Drivern börjar fungera bra nu i alla fall, tidigare var den mer en ”sök dig till det högsta gräset du kan hitta”-klubba. Nu verkar den faktiskt ha börjat fungera bättre. Peppar peppar…

Annars finns det två saker på golfbanan som borde förbjudas – vattenhinder och bunkrar. Speciellt bunkrarna är ju nåt fruktansvärt irriterande. Vem var det som var dum nog att komma på det där med sand på en golfbana egentligen? Honom ska jag baskemig ge ett kokt stryk när jag kommer upp i himlen. Brorsan håller nog med :i

Det är nu en månad sen jag befann mig i London. Sjukt att tiden gått så fort egentligen. Inte för att jag någonsin glömmer allt som hände, men livet går ju faktiskt vidare.
Jag vet att du läser det jag skriver här och är jävligt nyfiken, och jag skulle gärna skriva ett inlägg där jag förklarar hur äcklad jag är av dig, men det går lixom inte. Det är inte möjligt att med endast text förklara hur illa jag känner för dig och det du gjort. Jag kommer aldrig kunna förlåta dig för dom två åren du tog ifrån mig.
Hoppas ditt liv blir precis som jag alltid trott – du minns väl påskliljorna? Jag bjuder på dom isf.
Fortsättning på Skutskär, del 1: Snacka om att välja fel match

Det var alltså dags för invigningen av Imrell och Kaustis Helt Egna Olympiska Spel För Oss Som Inte Riktigt Platsar I Dom Riktiga Olympiska Spelen. P.g.a. dålig biljettförsäljning så hade vi inte råd med vare sig sångare till nationalsången, invigninsceremoni eller medaljer. Detta stoppade dock oss inte.

IoKHEOSFOSIRPIDR-OS var uppdelat i tre deltävlingar:
#Minigolf
#Tennis
#Långgolf

Det var tänkt att minigolfdelen skulle avklaras på onsdagen, tennisen på torsdagen och långgolfen på fredagen. Efter invigningen (som aldrig blev av) så var det då dags för minigolfen. Nu är det viktigt att jag poängterar att Imrell hade både hemmaplan och stor vana av att använda Skutskärs minigolfklubbor. Där har dom nämligen såntdär gummi på bladet på klubban så att det blir inte den där metalliska träffen när man slår.
Gummi på klubban när man utövar svettiga aktiviteter är ju aldrig roligt :<

Jag började första hålet och inledde med en mycket imponerande hole-in-två. Jonas ville inte vara sämre, så han gjorde samma sak. På bilden ovan ser vi honom stajla på det fjärde hålet.
Jag hade dock inte uppfattat det här med reglerna innan tävlingen började. Enligt IoKHEOSFOSIRPIDR-OS-reglerna så vinner den spelaren som har MINST antal slag, detta hade jag ingen aning om. Alltså fortsatte jag min jakt efter den perfekta 126-slags-ronden (7 slag på varje bana).
Jag hade lite otur, och lyckades faktiskt slå 5 spikar (hole-in-ones), men annars kämpade jag på rätt bra.
Jonas däremot, han hade fuskläst reglerna! Han hade alltså full koll på att man skulle ha så FÅ slag som möjligt. Jag dansade runt och psykade honom efter varje hole-in-sju och det verkade fungera grymt bra – han satte ju alla bollar på typ 2-4 slag :i

Imrell tränar spjutkastning med minigolfklubban (den grenen var dock inte med i IoKHEOSFOSIRPIDR-OS) samtidigt som bollen träffar det översta hindret för sjätte gången i rad :i

Efter att ha gått dom 18 hålen på 49 slag och precis hållit undan för Jonas 46 slag var segern ett faktum. Vid prisutdelningen (som anordnades på ett helt tomt Skutskärs IP) hörde jag speakern (jag själv) ropa ut:
Och vinnaren av IoKHEOSFOSIRPIDR-OS första deltävling – minigolf ääääääääääär…”
Samtidigt som speakern (jag) uttalade ”Joooooonas Imreeeeell” tog jag jätteskuttet upp på förstaplatsen för att kunna mottaga (den inbillade) publikens jubel. Snabbt insåg jag vad som hänt, och fiaskot var fullbordat.

”Vad är det som händer!? Jag vann ju!” tänkte jag. Efter en överklagan hos domarna (jag och Imrell) som röstades ner med röstningsresultatet 2-0 så fick jag helt enkelt krypa till korset och erkänna mig besegrad.

Ställningen efter den fösta grenen: 1-0 till Imrell.

Efter denna förödmjukade upplevelse flydde jag helt sonika till USA. Jag ville bara fly från allt och smälta skammen i lugn och ro. Jag hann inte mer än in i landet förrän jag får höra ”Hej, vad vill du ha för pizza då?”…

”Va i hela… Pratar dom svenska i USA!?” tänkte jag. Fan va härligt. Då slipper jag krångla med mina swenglishkunskaper!
Sen började jag fundera vad han menade med det där? Vadå pizza? Borde man inte få visa passet och sånt först? Så jag frågade helt enkelt denna amerikan varför USA har blivit så slappa vid gränskontrollerna.
Snubben jag pratade med tittade konstigt på mig och svarade, med typisk Gävle-dialekt
”Öh, USA? Du är på American Take Away nu…”

Var det därför taxiresan gick så fort? [?] ”Vart ska du” frågade ju chaffuören – jag svarade ”Till Amerika”. Blev nog en miss i kommunikationen där helt enkelt. Inte undra på att resan endast kostade 125 spänn :@ Dessutom tyckte jag att det var något med Frihetsgudinnan som inte riktigt stämde…

Jag hade inte haft ett enda rätt under dagen hittills. Jag hade nyligen förlorat minigolfen och nu åkt till en pizzeria istället för utomlands. Grejt. Lika bra att tröstäta helt enkelt. ”Ge mig en El Taco då” viskade jag med gråten i halsen.

Imrell hade vid det här laget blivit informerad om vart jag höll hus. Alltså var han inte sen med att leta upp mig för att kunna fortsätta trakassera mig för IoKHEOSFOSIRPIDR-OS-tabben. Han beställde en pizza han med, och vi avnjöt dessa i tysthet framför Wimbledontennisen som visades på den ljudlösa TVn därinne.

Sedan begav vi oss till Imrell en sväng. Vi stannade där och vilade upp oss inför morgondagens tennisspelande.
Jag hade ju tidigare satt 19 spänn på en 28-oddsare (med en massa matcher) och hittills såg allt bra ut. Jag hade bland annat spelat på nåt med Major League Baseboll som jag hade noll koll på. Eftersom 5 av 7 matcher hittills var rätt så var spänningen olidlig inför nattens uppgörelse.

Än värre var dock det faktum att en av matcherna jag satt pengar på hade avbrutits! Seppi mot Gik… Gicq… Gikuecuke… seriöst, hur fan kan man heta sådär?
Vid ställningen 2-1 i set till Seppi (som jag spelat som vinnare) och 5-5 i fjärde så avbröts matchen. Katastrof! Alltså fick jag glatt vänta på ett kupongavgörande tills morgondagen.

Vi gick och lade oss, och jag låg vaken tills MLB-matchen nästan var slut. Eftersom jag inte visste vad jag spelat på så var det svårt att avgöra hur det gick, men mitt lag ledde i alla fall med 2-1 efter 8:e inningen (heter det inte så?). Jag somnade lite sådär lagomt nöjd – oddsen för att matchen skulle gå in verkade hoppfulla.

Morgonen efter vaknar jag och tittar kupongen. 7-1 slutade matchen, men jag vet än idag inte alls vad det egentligen var jag spelade på. Kupongen var lite mer en såndär ”Men jag tar några matcher, sätter en liten slant, och håller tummarna”-kupong.

Sen började tennisen igen. Seppi servade. Och tappade sitt game. Helvete! Spricker kupongen på sista matchen så gräver jag ner mig. Fjärde set tog slut på 7 minuter och såklart vanns det av fel spelare – den äcklige fransmannen med det tokfula efternamnet. Lyckligtvis lyckas CP-Seppi vinna sista set med 6-4 vilket gav mig 543 kronor tillbaka på en satsad tjuga. Tack för det.

Efter lite firande (rostade mackor) så var det dags för deltävling 2 i IoKHEOSFOSIRPIDR-OS, nämligen tennis.

I denna deltävling deltog fyra tävlande istället för två, mest för att dom hade någonting jag och Imrell saknade: bollar (öppet mål för diverse ”Haha! Jonas och Kausti har inga bollar”-skämt). Följande deltagare var anmälda till tennisen:

Namn: Jonas ”Döende-svanen-serven” Imrell
Styrkor: Äger ett eget tennisracket och har spelat mycket Virtua Tennis på Playstationet
Svagheter: Typ allt som har med tennis utanför TV-spelsvärlden att göra. Servar som en 12-årig tjej :i
Övrig information: Har fördel av hemmaplan även i denna gren. Var dessutom kass på att agera nätspringare när han inte spelade match.

Namn: Michael ”Vilken servruta var det nu igen?” Kaustinen
Styrkor: Vattenpausexpert, stabila stoppbollar, hyfsad serve, löpstark
Svagheter: Tennisreglerna, smashar, baslinjeslag, returer med mera
Övrig information: Är expert på att skrika/prata med sig själv/låta när han spelar. Vissa likheter med John McEnroe finns där.
Var också grym som bollkalle när han inte spelade match.

Namn: Dima ”Jag har övat in ett speciellt träffa-ramen-så-blir-det-en-stoppboll-slag som är omöjligt att genomskåda” Bilan (på bilden)
Styrkor: Ramträffarna, baslinjeslagen, löpsteget, coolt förnamn
Svagheter: Finns inga
Övrig information: Skulle säkert spöa Roger Federer i tennis om han bara ville. Dima heter egentligen inte Bilan i efternamn, men eftersom jag inte kan tyda hans autograf kan jag inte ge er hans rätta namn. Hans specialslag ”ramträffen” var ruskigt svårt att stoppa. Han gjorde samma sak säkert 4-5 gånger, med perfekt resultat varje gång, så jag undrar om det inte var en inövad variant?

Namn: Tommy ”Jag har en grym förstaserve men jag slår den jämt i nät” Lindén
Styrkor: Förstaserven, gör få misstag
Svagheter: Förstaserven, humöret, domarinsatsen/hawk-eye
Övrig information: Sätter ungefär 1% av sina förstaservar, men när han väl sätter dom är dom livsfarliga. Dömde (enligt mig helt felaktigt) in en boll till Imrells fördel i våran match. Detta efter en lång granskning av nedslagsmärket som var precis utanför linjen.
Killen på bilden är inte alls Tommy, men eftersom jag inte hittade nån bild på herr Lindén så får han helt enkelt representeras av en kille som spelar i samma innebandyklubb som Tommy tidigare spelat i. Jäklar vad jag Googlar bra :z

Reglerna när det gällde IoKHEOSFOSIRPIDR-OS var enkla, den som placerar sig bäst av mig och Imrell vinner grenen. Nu ville det sig dock så illa att jag och Imrell möttes i första matchen [?]
Efter en skandalös domarinsats (Tommy agerade hawk-eye och gransade nerslagsmärket helt fel) så krossades dock Imrell av mitt bländande spel. 3-1 i game skrevs siffrorna till, och den här gången skulle man ha flest poäng också (sketna minigolf)! :i

Ställningen efter den andra grenen: 1-1


Skriver klart inlägget imorgon (idag) när jag vaknar sen…”
Vilken dag idag har varit. Helt otrolig. Först började den med att jag och brorsan lirade lite NHL, inget märkvärdigt.
Efter det beställde vi thaimat från Coco Thai, inte det heller så märkvärdigt.
Sen begav vi oss till golfbanan så att lillebror kunde registrera sig som medlem på golfbanan. Fortfarande inget märkvärdigt.
Sen spelade vi (jag och lillebror) 17 hål (vattenspridarna slogs på inför 18:e hålet, så vi skippade det). Det gick väl helt okej för egen del och mer info om golfrundan kommer upp imorgon. Fortfarande hade det dock inte hänt nåt jättemärkvärdigt.

Sen kom vi hem. Vi satte oss och spelade lite mer NHL. Sen började vi snacka om våra tennisracket. Vi har letat igenom hela huset efter dom, men dom har lixom varit försvunna. Teorier om utomjordingar, inbrott och teleportering har genomarbetats, men vi har inte på något sätt kunnat lista ut vart dom där nedrans racketarna har tagit vägen. Men så hände det…Jag och lillebror letade igenom hela lilla garderoben i källaren. Inget racket där. Sen letade vi igenom hela stora garderoben. Inget där heller. Förrådet – tomt, och garaget likaså. Så vi började gå igenom stora garderoben lite bättre. Och tror ni inte att dom där små gullungarna gömde sig längst inne i en garderobsgarderob (eh…) :n Jag var så glad att jag grät, lillebror dansade och vi båda kramade våra racket väldigt väldigt länge. Saknaden hade varit enorm, nu var dom äntligen hemma igen!

Jag är fortfarande euforisk efter upptäckten.

Redan här är idag den bästa dagen i mannaminne. Men det skulle bli bättre ._o
Jag och lillebror fortsatte spela NHL. Jag som tidigare klagat på att man inte kan göra allt med dom klassiska kontrollerna fick plötsligt en snilleblixt: håll inne L1-knappen och tryck samtidigt på fyrkant när du inte har pucken. Vet ni vad som hände?Jag sprang ärevarv runt huset skrikandes ”Jag kom på det, jag kom på det!” samtidigt som glädjetårarna än en gång tittade fram.

Jag kom nämligen på hur man lyfter klubban när man spelar med den klassiska kontrollen!!!!!!!! För er som inte spelat NHL på PS3an så är det här helt obegripligt, men för er som har spelat spelet är detta en sensation. Man kan nu tävla på samma villkor som idioterna med standardkontroller! L1 + fyrkant is the grej!

Sammanfattning av inlägget: Jag blir överdrivet glad av små skitsaker :i
Hämtade en dyngrak lillebror och hans fruntimmer på stan för typ en timme sedan. Tog svängen förbi McDonalds och sen släppte jag av en Big Mac och kompani, ett McDonaldsglas, en lillebror och ett fruntimmer i Simsville (där hon bor). Nu sitter jag här och försöker kämpa ihop ett blogginlägg. Skrivkrampen är mördande just nu [?]


Vi tar en sammanfattning av Skutskärsvistelsen:


Borlänge var, som jag tidigare nämnt, fullsmockat med påverkade ungdomar. Jag tog ett kort på alla dessa människor, och såklart lyckades jag fånga EN person på bilden… Dessutom går hon med en barnvagn, alltså är hon nog inte ens en festivalbesökare. Epic fail med andra ord.

Skutskär luktade lika illa nu som förra gången. Jag glömde ta med mig klänypan också, så när lukten väl kom in i bilen första gången höll jag på att kräkas. Fy fan vad det luktade. Att någon kan bo i en stad där det luktar sådär är för mig en gåta. Imrell är lite av en hjälte som står ut.

Jag åkte till Imrell på tisdagen så att vi skulle kunna se Sverige – Serbien på TV. Vad jag inte tänkte på var att han hade match samma dag – Imrell tränar nämligen ett damlag i fotboll. Gefle IFs division 3-lag för att vara exakt. Och nu ville det sig så illa att dom hade match EXAKT samtidigt som Sverige spelade mot Serbien. Vi kan ta en kort sammanfattning av dom båda matcherna så ni kan fundera på vilken ni helst hade sett:

Gelfe – Hofors
1:a minuten: Domaren blåser igång matchen
3:e minuten: (Matchens höjdpunkt) Domaren beordrar Hofors att byta tröjor eftersom deras vita tröjor är på tok för lika Gefles ljusblåa tröjor. Utsikten är underbar i 45 sekunder.
45:e minuten: Domaren blåser för halvtid. Jag gäspar.
45:e minuten: (efter pausen) Domaren blåser igång andra halvlek
52:a minuten: Någon som kan liknas vid ett skott på mål avlossas. Bollen studsar 5 meter utanför. Jag halvsover.
89:e minuten: Gefle får skottläge 2 meter från mål. Med en strumprullare gör dom 1-0. Lagets tränare är överlycklig, och hans glädjeskutt hade nog tagit honom över 2,5 meter om det varit höjdhopp. Publiken hade säkert varit överlycklig om det funnits nån :i
92:a minuten: Domaren blåser av matchen. Gefle vinner med 1-0.

Sverige – Serbien
1:a minuten: Domaren blåser igång matchen
8:e minuten: Marcus Berg gör 1-0 till Sverige. Malmö New Stadion exploderar.
14:e minuten: Sverige får straff
15:e minuten: Marcus Berg slår in straffen – 2-0 till Sverige. Cirka 18 000 personer firar som galningar.
21:a minuten: Marcus Berg (vem annars? :P) blir brutalt nertacklad av en serb. Hela världen ser att det är rött kort, men domaren lyckas ta upp fel kort och bara ge sopan gult. Publiken är vansinnig på serben.
26:e minuten: Serbien gör 2-1 efter en hörna. Publiken är knäpptyst.
29:e minuten: Toivonen får ett friläge på grund av att gräsmattan fäller en serb. Som tur är har Toivonen inte klippt tånaglarna på morgonen och han får en tå på bollen precis före målvakten. 3-1 till Sverige! Jag sitter fortfarande och kollar på Gefles damer och lyssnar på en radio som någon har med sig :<
45:e minuten: Domaren blåser av första halvlek. Aftonbladets reporter sammanfattar halvleken såhär: ”Det är nog den bästa halvleken jag någonsin sett ett svenskt landslag göra”. Jag läser detta via min mobil och gråter en skvätt inombords över att jag missat en galet bra halvlek :c
45:e minuten: Domaren blåser igång andra halvlek. En serb blir utvisad efter typ 45 sekunder då han får sitt andra gula kort.
69:e minuten: En till serb blir utvisad efter en hårt dömd utvisning. Domaren tycker att serben armbågstacklar svensken, serberna håller inte med.
93:e minuten: Matchen är slut, Sverige är i semifinal! Publiken hyllar spelarna och alla är glada.

Efter matchen åkte vi hem till Imrell igen. Tilläggas kan att vi hade två av spelarna i baksätet. Den ena hette Bella och var 17 år. Den andra hette Elin och var enligt hon själv 16 år, men jag tror snarare hon var 12 :i Hon skulle i alla fall åka till USA i augusti (tror jag) för att plugga och spela fotboll i Florida :n Lite väl fuskigt tycker jag…
Bilden ovanför föreställer en Imrell som skriker i falsett ”DÖDA DEN DÖDA DEN DÖDA DEN!!!!!” eftersom hans mamma jagar en megageting ute på balkongen. Jag skrattade som en tok när jag såg vilken kärring Imrell är :i

När jag och Imrell umgås så gör vi alltid en sak: Vi sätter lite pengar på diverse matcher. Jag satsade totalt 60 kronor på några olika matcher, varav 19 kronor på en 28-oddsare med ett gäng matcher jag hade noll koll på :iEfter detta var det dags för veckans stora mål: IoKHEOSFOSIRPIDR-OS (Imrell och Kaustis Helt Egna Olympiska Spel För Oss Som Inte Riktigt Platsar I Dom Riktiga Olympiska Spelen)


Fortsättning följer…
Det var ju så nära ett tag… en ribba var det enda som stoppade Sverige i förlängningen. Ändå blev det förlust i semifinalen tillslut :<

Jag tänker inte nämna första halvlek speciellt mycket. Sverige har inte mycket framåt samtidigt som försvaret läcker. Släpper man England till 3-0 innan man börjar kämpa – ja då är det inte lätt.Andra halvlek är nog bland det bästa jag sett i fotbollsväg. Dock ska vi ha i åtanke att England inte är det bästa laget när det gäller att försvara ledningar (CL-finalen i Istanbul någon? XD).

Nu gjorde Sverige en lysande andra halvlek och det ska dom ha all beröm för, men… Att släppa in tre bollar på 38 minuter är för dåligt. Man kan inte ha ett sådär dåligt försvarsspel om man vill vinna EM. Man måste kunna nicka/sparka bort hörnorna innan bollen dimper ner på fötterna på valfri motståndare.
Sen måste ju Sveriges målvakt sågas lite. Han var inte ens nära att ta en straff. Visst, han befann sig i rätt mål, men VARJE gång så låg han i fel hörn [?] Det är för dåligt. Målen han släpper in kan han inte göra mycket på, kanske att han eventuellt kan ta första, men…
Han har inte gjort en endaste riktig räddning under hela turneringen. Lösa skott utifrån är typ det enda han tagit. Dom flesta av dom räddningarna hade t.o.m. min mamma tagit.
Sverige släppte totalt in 7 mål på 4 matcher. Då mötte dom Vitryssland i en av matcherna också… Det är för dåligt, speciellt med tanke på hur många riktiga målchanser motståndarlagen har haft.

Det har dock varit kul att se dom här spelarna. Förhoppningsvis kommer många av spelarna att ta klivet upp i landslaget så småningom. Då kan det bli riktigt roligt att titta på det ”riktiga” EMet :)Annars måste jag bara berömma Englands målvakt. Vilken lirare :i Hans spexande under straffsparksläggningen var i Usain Bolt-klass (bara det att Bolt aldrig får gult kort för sina sköna moves [?]). Jag tycker det är så underbart att det finns folk som kan slappna av även i dom mest pressade situationerna. Att han kan stå där på linjen och lipa, skutta och ha sig :i
Sen straffen han lägger :n Berg fick inte upp sin (hrm…), Harts straff däremot… Han var nog dopad med Viagra eller nåt :i

Så tack för showen Joe Hart. Du är förlåten för petningen av Andreas Isaksson nu :)


Borlänge har invaderats av en miljon överförfriskade ungdomar, alla med en sak gemensamt: Dom har kass musiksmak.
Ungefär lika många tält har slagits upp och cirkus två miljoner spyor har spritts över stan. Dessutom fungerar varenda hörn som pissoar. Ja ni förstår nog: Peace and Love-veckan pågår just nu.

Jag, som är rutinerad efter några års kaos, tog bilen och körde så långt bort jag bara kunde. Till ett ställe som ingen egentligen vill besöka: Skutskär.

Anledningen till att ingen vill besöka denna metropol är att lukten här påminner starkt om lukten på Peace and Loves camping, eller som Ronny och Ragge skulle ha uttryckt det: ”Det luktar skit”.
Ett pappersbruk är allt som krävs för att skrämma bort turister. Skulle Peace and Love anordnas här i Skutskär skulle antalet besökare uppgå till cirkus fyra personer. Imrell (som jag besöker just nu), hans kompis Tommy, random alkis som fått ett gratispass för att han städade toaletterna och Tomas Di Leva (han bor tydligen här i närheten).

Nu anordnas (tyvärr) inte Peace and Love här, så jag fick lov att åka hit istället. Som tack kommer jag att vinna OS*, 28-dubbla (vad kallar man det?) en tjuga, skjutsa en 12-årig 16-åring fram och tillbaka till Gävle tre gånger samt få en ny wonderbaumlukt i bilen: pengar.
Dessutom missade jag Sveriges match mot Serbien för att jag istället kollade på en division 3-match i damfotboll. Att se den var ungefär lika roligt som att titta på när gräs växer, men det blev tillslut ett mål i alla fall. Samtidigt pågick ”den bästa halvleken jag någonsin sett ett svenskt landslag göra” (som Aftonbladets reporter benämnde den) på TVn :< "Ja ä intä bittär" [?]Imorgon åker jag hem, inte för att jag egentligen har så mycket emot Skutskär (förutom lukten!) utan för att jag vill se hur mycket Borlänge har förändrats på dom här 4 dagarna. Kommer jag t.ex få vada i festivalspyor när jag kommer hem? Kommer det gå att åka bil på gatorna eller ligger det trasiga glasflaskor överallt? Spännande är bara förnamnet…

Michael Jackson är död också… Lite sådär småsynd ju. Om 20 år kan man inte längre klia sig i skrevet när man känner för det, och bara utbrista ”aooouuh!” för att slippa konstiga blickar. Då måste man istället förklara vad man håller på med: ”När jag var ung fanns det en svartklädd kille som tog sig i skrevet och ropade sådär, vi kallade det för dans”.

För mycket text, men jag har inte skrivit på några dagar nu. Jag har bilder till minst 3 inlägg som ligger och buffrar just nu – jag måste bara skriva klart dom. Dom bör väl dyka upp i helgen.

Förresten är Ghostbusters till PS3an coolt. Att slakta marshmallowsgubben med protoner är riktigt skoj ju :i

Nu slutade tangentbordet funka också… Jag får tolka det som ett tecken på att jag ska sova (jo, man kan skriva på datorn med enbart en mus – det tar dock sjukt lång tid att skriva i jämförelse med ett tangentbord)… God natt bloggen. Jag ska försöka mata dig med nåt inlägg imorgon när jag kommer hem också…

Och nej Jonas, det luktar inte pengar här i Skutskär…

* Mer information kommer
Jag, lillebror, hans tant och tantens pappa var allihopa och lirade golf häromdan. Man kan tro att vi borde ha spelat på Dalsjö, men icke. Vi begav oss istället till en av världens värsta hålor – Rättvik!

Den enda anledningen till att vi åkte dit var för att dom har har någonting Borlänge saknar – en pay and playbana. Där kan alltså vem som helst spela golf till den nätta kostnaden av 70 kronor (eller 30 kr om du är under 18… eller ser ut att vara ungefär 18 :i).

Dom har i alla fall världshistoriens svåraste golfbana…

Sådär långt hann jag på inlägget innan jag var tvungen att göra nåt annat. Sen dess har inlägget legat dolt på bloggen i nästan ett år. Jag publicerar bilderna från golfäventyret nu med det datumet då vi spelade, så dom flesta kommer inte ens notera att inlägget skapats.

Det som består efter den här golfturen är hur geggigt det var på vissa ställen, hur otroligt svåra vissa banor var och hur smidigt det hade varit med en bärbag [?]
Fortsättning från U21-EM, andra halvan av torsdagen.

Efter detta läste vi igenom våran gratis Aftonbladet. Spanien fick ju pisk i gårdagens match, och artikeln i Aftonbladet var inte nådig den heller. Spaniens storstjärna Bojan Krkic (hans föräldrar hade bara råd med en vokal i efternamnet) var den som sågades mest, med all rätt ska tilläggas.


Kärleksfulla blickar kastades mellan Jake och Johan…

Sen kom lagen in på plan. Sverige såklart i blågula kläder, Italien i helvita. Antagligen hade italienarna tänkt till lite när dom valde färg på matchkläderna. Vit är ju renlighetens och ärlighetens färg, och båda dessa saker är ju någonting som symboliserar den typiske italienaren på fotbollsplanen [?]

Matchen började, och det tog väl ungefär 21 sekunder innan den första italienaren dök ner på gräset. ”Ahhhh! Domarn!!! Våldtäkt!! Miscusi! Straff!” gormade han samtidgt som han gjorde en megafilmning i eget straffområde.

43 sekunder in i matchen kom nästa störtdykning från en italienare. Även denna gången gjorde krocken med den svenska spelaren jäääätteont. Det var så allvarligt att det nästan blev frågan om en akut operation mitt på planen. Italienarens hjärta hade stannat, båda benen hade gått av, han hade brutit ryggen och ena axeln hade hoppat ur led. I alla fall verkade det så på hans reaktion.

”Snälla domarn, snälla. Ge honom ett gult kort! Snälla!”


Nu visade det sig snart att det var allas vår favorititalienare Pierluigi Collina (ni vet han den där flintskallige snubben
) som dömde matchen. Lika korrumperad som en svensk politiker smög han runt på planen och blåste frispark till italienarna såfort han fick chansen.
På bilden ser vi Bocchetti som har jätteont samtidigt som domaren går fram för att trösta honom.

(Enligt alla matchrapporter heter domaren Tony Chapron, men jag tror det är en coverup. Egentligen var det Collina som dömde matchen)

Italien, eller snarare Balotelli gjorde 1-0 efter 18 minuter. Då blev Gud sur över hur orättvist målet var, så han fixade ett psykbryt på samma Balotelli några minuter senare. Trots att domaren verkade vara italienare så tog han upp det röda kortet när Baltelli karatesparkade Pontus Wernblom jättelöst på benet.
Domaren hade inte haft ett rätt hittills i matchen, och den här utvisningen var pinsamt dålig den med [?]

Jag håller fast vid min tes: Alla människor som blir domare är dumma i huvudet. Det finns ingen normal människa som skulle utstå så mycket skit som en domare får ta. Detta leder till att alla bra (och smarta domare) slutar eftersom dom får så mycket skit, och kvar blir dom rikitgt dumma (och värdelösa) domarna.

Alla stod upp och buade åt Balotelli när han fick gå ”the walk of shame” :i Sen hände det inte så mycket mer innan paus.

I pausen gick Johan och Jake på toa. Efter toabesöket rapporterades det att Stefan Schwarz också befunnit sig därinne. Tydligen i en väldigt ful frisyr också. Varken jag eller Jake såg dock snubben, men Johan håller fortfarande fast vid att det var herr Schwarz som var där inne.

I andra halvlek skedde i stort sett samma sak som i första. Ialienarna ledde med 1-0, alltså kunde dom kasta såfort dom fick närkontakt – domaren blåste ju frispark för allt. Italienarna vred sig i smärtor såfort en svensk var inom 2 meter och det gräts en och annan tår i hopp om att domaren skulle dela ut några gula kort till dessa dumma svenskar.

Efter 53 minuter skede det som inte fick hända – Italien gjorde 2-0. Efter att den obligatoriska böghögen hade avklarats (jaja, metrosexuella högen [?]) så började Sveriges tokjakt efter ett mål…

… Emil Johansson dansade kalinka…

… och Martin Olsson duttade bollen till närmsta italiernare…

… men inget hjälpte när Toivonen på topp var lika effektiv som Göran Persson i anfallet. Samtidigt gjorde Berg inte ett enda rätt – då blir det svårt att göra mål. Bajrami fick ungefär 23 målchanser i första halvlek – inte för att han var bra, utan för att han misslyckades med att stå på fel ställle. Dock kunde han inte få en enda boll på mål, och han blev mycket riktigt utbytt efter ungefär 25 minuter av andra halvlek.
Göran Perss… Ola Toivonen lyckades visserligen göra mål på sitt 24:e friläge i matchen, men då var det 1 minut kvar av ordinarie matchtid. Så matchen slutade, helt välförtjänt, 2-1 till Italien.

Jag och Jake deppade samtidigt som Jonasson drog på sig tjocktröjan för att dölja sin Italientröja. Han är ju rätt klen av sig, och om hans tröjade hade retat upp någon stor och stark svensk hade nog boxningsmatchen dom emellan tagit slut ganska fort…

Jake och Johan ska ju gå på Peace and Love som pågår just nu här i Borlänge – alltså måste dom ju införskaffa en massa öl. Så vi tog färjan till Helsingör (30 kronor för resan var inte så farligt) för att dom skulle kunna köpa billig bärs.

Stilstudie på hur man bär 2 stycken 24-pack öl.

Johan var överlycklig :i

Båten avgick klockan 18:00, 18:20 hade vi handlat klart… Då hade vi inte ens anlänt i Danmark…
Så det blev till att vänta. Båten skulle gå tillbaka till Sverige klockan 18:30, och beräknades anlända 19:00, så det blev en ganska lång stund där vi bara segade. Jake var glad, Johan var lite mer avvaktande.

Jag måste bara berätta hur dessa två herrar blir när dom umgås. Johan och Jake blir som förbytta efter några öl/några timmars sällskap. Jake tar sig an rollen som Margareta, hemmafru och gnällspik. Johan i sin tur, han tar sig an rollen som Rolf, kärleksfull och piskad make.

Margareta klagade såfort h… han?… fick chansen. Antingen var det, ”Akta! Vi får vattenplaning!!” när vi åkte bil i måttliga 70 på en snustorr motorväg eller så klagade han på att det gick för fort (”Vi döööör!”) när vi körde 110 på en 90-väg [?] Sen vet ni ju redan om att Margareta sjunger opera såfort han får chansen också.
Rolf (Johan) är den som gnäller och småtjafsar med Margareta. Det kunde gälla alla möjliga småsaker, men HELA tiden så skulle det tjafsas. Det var verkligen som om dom var gifta. Nu har jag inte riktigt koll på hur dom här två tomtarna umgås på fritiden, men jag såg inga vigselringar i alla fall… :n


Väl tillbaka fick pajasarna minsann bära sin egen öl. Dom bad mig öppna dörren och jag roade mig med att släppa igen den i ansiktet på dom :i Ett stort problem uppstod då båda hade händerna fulla. Man kan ju lixom inte ställa ner ena förpackningen för att öppna dörren [?]
Efter 20 minuters tankeutbyten kom dom på att man kunde sparka upp dörren om man bara tog i lite. Vi traskade bort till bilen, lastade den full, och sen tog vi sikte på Lund igen.


Om jag skulle fråga valfri person som har ett IQ över 25 (här går 90% av alla mina läsare bort :z) vad Lund är mest känt för så skulle nog dom flesta svara: Studenterna. Det finns som bekant ett ganska stort universitet i staden, och sådana brukar ju locka till sig sådana outbildade ungdomar.
Nu är det så att studenter är ett gäng lata jävlar. Dom tycker att det räcker med att studera 9 månader per år. Dom resterande månaderna så jobbar dom som gnuer på annan ort för att kunna äta nudlar under studietiden.
Detta innebär alltså att det under höst/vinter/vår bor ungefär 70 000 personer i staden. Under sommaren är befolkningen ungefär 3 personer. 40 000 studenter flyr, och resten av invånarna åker på semester utomlands. Alltså var det totaldött i stan under midsommar.
Vi var ju vrålhungriga, så vi trampade bort till Max som låg ungefär 300 meter från Jakes lägenhet. Såklart var det, precis som allt annat i stan, stängt.


Såhär såg det ut på toget mitt i stan. Den där tjejen på kortet var galet läskig, och när hon gick förbi oss väntade jag bara på att hon skulle attackera och börja bita oss :n Hon pratade för sig själv och betedde sig allmänt knäppt. Varning för galna damer i Lund alltså.

Tillslut fick vi i alla fall tag i en riktigt god pizza (Jake håller nog inte med :i) från Lunds bästa pizzeria – Ciao Ciao. Risken för magsjuka var tydligen överhängande enligt Jakes efterforskningar, men med ett pris på 50 kr/pizza (oavsett sort typ) så kunde vi inte låta bli. Dessutom var stället det enda som hade öppet i hela Lund typ…

Betyg på pizzan: [!][!][!][!/][!/]


Efter pizzan var det dött. Helt dött. Inte en enda människa fanns tillgänglig i Lund, jag hade glömt Playstationdosan i Borlänge och alla var uttråkade till max. Då (5 timmar försent) fick Johan en idé! ”Vi skulle ha åkt till farsan direkt efter matchen. Där hade vi fått mat och allt”.
Han försökte då få tag i Glenn, men hans mobil var avstängd. Eftersom vi hade så fruktansvärt tråkigt i Lund att vi seriöst funderade på att sova (klockan var 21:30 på midsommarafton) så drog vi en chansning: Vi tog sikte på Göteborg (25 mil bort :i)!

Klockan var nu 22:20 ungefär.

Klockan 00:30 anlände vi i Göteborg hos Glenn. Där var det lika dött som i Lund, så vi bestämde oss för att ta sikte på Borlänge istället. Resan hem gick otroligt segt, men höjdpunkten var nog när en tokpackad lillebror ringde upp mig för att informera om att vi nog skulle spela golf dagen efter (Nej, det blev ingen golf :i). Han talade i alla fall väldigt osammanhängande och jag skrattade gott åt samtalet :)

Jonasson körde typ 30 av dom 70 milen (halva vägen till Göteborg och några mil därifrån) och jag fick sova världshistoriens skönaste halvtimmestupplur. Jag blev väckt när Jake skrek ”NINTENDOKLUBBEEEENNN!!” och tvingade mig att ta resans sämsta bild på Nintendoklubbens Super Mario-gubbe.

Jake somnade snabbt om efter fotograferandet och vaknade inte förrän…

… vi stannade till vid en mack för att köpa kvällsmat. Jag inhandlade en pizza och en Cola, men efter en halv tugga av pizzan insåg jag att jag var sjukt ohungrig. Inte mätt, men ohungrig. Pizzan, minus en tugga, låg kvar i bilen till dagen efter :P

05:30 anlände vi i Borlänge. 06:15 somnade jag och sov som en Gud. Resan var över, och hjärnan fick samla på sig några ytterligare minnen.


Annan information från resan:
Bensinkostnad: ~1800 kr
Sträcka avverkad: ~160 mil
Genomsnittshastighet: Alldeles för hög :iBetyg på hela resan:
[!][!][!][!][!2]

Sitter just nu på en helt tom fotbollsarena och kollar på nån sponsormatch i väntan på att Imrells lag ska lira. Rätt segt, men vädret är i alla fall underbart :)
Förhoppningsvis får jag uppleva en riktigt bra damfotbollsmatch i division… eh… 3? …om 40 minuter. Heja dom himmelsblå fruntimrena :i