Close

Monthly Archives april 2009

Jake har köpt Tiger Woods till PS3an. Snackade lite med honom på MSN nyss. Eftersom hans dator har dött ( :z ) så får han MSNa från mobilen i tre veckor framöver. Kommer väl dyka upp lite roliga felskrivningar förhoppningsvis.

Kausti säger (00:27):
kostade tiger?
jakob säger (00:27):
250 inkl dräkt
jakob säger (00:27):
Lol
jakob säger (00:27):
Frakt

Jakes golf-tvspels-dräkt:
Billy Talent – III (CD)

Billy Talents nya skiva släpps i juni-juli nångång. Jag kan knappt hålla mig. Dom två första skivorna var geniala, och denna lär inte bli sämre. Första singeln Rusted In The Rain släpps den 25:e maj i butik, men tack vare internet lär den finnas tillgänglig tidigare än så :z
Skivan kan dock bli den första skivan jag köper till fullpris sen Absolute Music 31 typ [?]
Uncharted 2 (PS3-spel)

Det första spelet är topp 3 av alla spel jag spelat någonsin. Det höll samma klass som Golden Eye och Super Mario World. Att springa runt med huvudrollsinehavaren Nathan (You just jump, count to five, and pull the cord) och skjuta banditer var magiskt.
Själva filmkänslan dom hade i spelet var fantastisk. Jag älskade varenda sekund av spelet, och från att jag började spela så ägnade jag varje ledig sekund åt att försöka klara ut det.
Uncharted 2 innehåller multiplayer och ännu snyggare grafik, förhoppningsvis har dom också lyckats behålla filmkänslan också.


Vi börjar detta inlägg såhär så att jag kan komma till poängen rätt snabbt:

Jag jobbar just nu på Helpdesk, och vi är support åt bland annat Volvos hem-pc-avtal. Vi är också support åt LG, dock är det inte min avdelning som har hand om den delen. Men LG är en förkortning av någonting, nämligen Life”s Good, och min dag har fan varit en LG-dag idag.Det hela började med att jag kom på att jag har klarat all utbildning, och nu får sitta själv utan hjälp (och dryga kontrollanter :P ) i telefonsupporten. Frihet är underbart!
Det är så skönt att slippa höra meningar som ”ja, men du borde kanske skriva slutanvändaren istället för kunden i loggen”. Nu kan man fokusera på telefonsamtalet, och gör man nåt litet fel så är det inte hela världen. Mina överstar kommer ju lyssna igenom mina samtal sen, så dom felen jag gjort kommer väl fram, men det är ändå skönt att slippa avbryta sig hela tiden för att någon måste tillägga något. LG!

Sen fick jag skriva på anställningspapper idag också. Även om dom bara gäller fram tills den 31:a maj så är det alltid en början. Det känns skönt att ha någonting att gå upp till varje morgon den kommande månaden…

… Trodde jag, men så var det inte :D Schemaläggaren hade inte planerat in mig alls under denna vecka, så jag börjar inte förrän nästa måndag :z Alltså har jag en hel vecka där jag kan göra vad jag vill. Och nej mor, jag kommer inte städa vare sig mitt rum eller huset :P LG!

Nästa vecka kommer jag jobba 13-22, så jag får sovmorgon varenda dag den veckan! LG!Solen skiner som aldrig förr också. Det är väl 20 grader ute i solen nu. Så jäkla härligt med lite sommar i stan. LG!
Jag röstar för att alla människor på jorden ser till att använda en burk hårspray per dag. Inte för att det är snyggt eller praktiskt, utan för att det skyndar på växthuseffekten. Snabbare växthuseffekt gör ju att medeltemperaturen i Sverige stiger, fatta vad skönt med 20 grader i skuggan under vintern <3

För att skriva under anställningspappret jag skrev om ovan så var jag tvungen att kontollera en sak med chefen först. Jag ville kontrollera så att det var okej att jag är ledig den 28:e till 31:a maj eftersom… Jag ska till London! Resan ska förhoppningsvis bokas ikväll om bara vissa saker kan ordna sig :) LG!Som om inte allt detta vore nog så fanns det ytterligare en sak som fulländade dagen. Jag slutade jobbet 17:00:01 (man vill ju inte jobba övertid :z ) och åkte hem. Väl hemma gick jag ner för att slå på datorn och TVn. Jag känner godissuget börja komma krypandes, och abstinensen börjar lite smått krypa fram, när jag lägger märke till den röda påsen på datorbordet :o
Jag köpte ju en Daimpåse igår på IKEA! Och nu när man som mest behöver en sockerchock så ligger påsen där och glänser. Det är nästan så att man blir tårögd, så vacker var påsen :i
Det blev en tidig morgon idag. Efter att ha somnat i hyfsad tid igår (23:30) så vaknade jag 10:45 imorse. 15 minuter senare kom lillebror ner och undrade om jag skulle med honom, hans fruntimmer och mor till IKEA.

Egentligen hade jag väl inget behov av att besöka Kamprads skrytbygge, men inspirerad av filmen Yes Man så svarade jag ändå ja på lillebrors inbjudan.

Lagomt sugen så började jag sakta ta mig ur sängen. Liggandes i sängen mådde man som en kung, men att ta sig upp efter gårdagens eskapader var inte riktigt vad min kropp ville.
Jag kände mig som en ettårig bäbis som verkligen försöker lära sig gå. Hjärnan vill, men kroppen fattar inte riktigt. Jämförelsen ”en spanjor som pratar tyska med en islänning” förklarar ungefär hur det hela fungerade, eller rättare sagt, inte fungerade.
Tillslut lyckades jag i alla fall kämpa mig upp, och få på mig kläderna. Slutetappen, att ta sig uppför trapporna, kändes ungefär som att bestiga Mount Everest klädd i en hästkostym:


Väl uppe på toppen av berget (mellanvåningen) så traskade jag ut till bilen, och resan kunde starta. Första anhalten var Falun, eller rättare sagt Philipsson Bil i Falun. Där skulle vi låna en, enligt mig, skitful Nissan Qashqai +2. Dock har den någonting våran Audi saknar – en stor bagagelucka (Dock har jag lyckats posta en bild på en vanlig Nissan Qashqai nedanför, och den saknar två säten = bagageluckans storlek syns inte [?])


Efter att ha kidnappat denna bil så var det dags för frukost. Vi stannade vid närmsta Statiolmack, och väl därinne såg jag att dom hade pizzasliceaear… eh… en pizzaslice, flera plizzaslajsar?…
I alla fall var detta en given frukost, och en pizzaslice plus en 33 cl cola inköptes. Detta för otroligt ”billiga” 47 kronor (denna siffra är viktig, så kom ihåg den!). Gott var det i alla fall :)


Våran nysnodda bil hade, såklart, GPS inbyggd. En trevlig engelsktalande tjej som satt instängd i instrumentpanelen guidade oss genom hela resan. Dock sa hon inget förrän man sa åt henne att säga något, men det är ju så en riktig kvinna ska bete sig :z
Vi roade oss med att kolla hur långt det var att åka bil mellan Vatikanstaten och Falun. 2871 km, eller 30 timmar, skulle det ta oss att åka bil hela vägen till denna katolicismens centrum. Vi valde IKEA istället.


Väl framme så utbrast lillebror ”Är det här IKEA?”.
Jag vet inte riktigt, men om ni skulle se en stor blå byggnad där det står IKEA med stora (stora!) gula bokstäver, skulle ni då inte bara hålla tyst och anta att vi faktiskt var framme? :i


Lillebror blev lite upprörd när han insåg hur smart hans kommentar faktiskt var så han ville försöka glänsa lite. Han hittade en karta över varuhuset, och lyckades mycket imponerande peka ut vart vi befann oss :P


Det fanns några riktigt roliga människor inne på IKEA. Vi kan börja med tjejen som testade kontorsstolar.
Sitter man på ett kontor är ju chansen stor att du kommer behöva svara i telefon åtminstone en gång per dag. Så därför måste man ju testa om stolen verkligen håller för telefonpratande. Så därför var hon såklart tvungen att ringa sittandes i telefonen. Det stod ju ingenstans att stolen faktiskt klarade telefonpratande. Mycket smart tänkt.
Undrar om hon tog dit sin jobbdator och testade så att skrivbordet klarade av datorns tyngd också? [?]


Nästa roliga människa var en liten unge som satt på en pall. Kanske inte sådär jätteintressant i sig, men han såg sjukt söt ut när han satt där på sin pall och höll på med barndatorn. Den hade tryckkänslig skärm, och jag tyckte mig kunna höra honom viska för sig själv; ”Vem fan behöver en iPhone när man har både multitouch, pekskärm och ett memory-spel på den här?”


Sjukt att alla intressanta människor stod på rad. Kan det ha varit ett försäljningsknep av IKEA? Kan tänka mig att reklamavdelningen tänkte nåt i stil med ”Om vi placerar ut människor på lite roliga ställen så kanske någon skriver om oss i sin blogg och ger oss gratisreklam”. Dom är bra smarta dom där IKEA-människorna. Tricket fungerade.

Denna tant verkade i alla fall extraknäcka som IKEA-GPS. Så fort man frågade henne något svarade hon: ”För att hitta till sängavdelningen, sväng vänster om 20 meter, sedan svänger du höger efter 15 meter”. Lite dumt att hon svarade exakt samma sak varje gång man frågade bara :P


Efter att ha tittat på alla intressanta människor var det dags för lunch. En noterbar sak angående IKEAs portioner är att deras restaurang inte har anpassat sina portioner efter normala svenskar som man kan tro.
Nej, dom har anpassat portionerna efter amerikanska mått. En ”mellanportion” var ”mellan” för en 300-kilos amerikan, inte en 75-kilos svensk kille.
Detta upptäcktes efter att jag beställt och fått min ”mellanportion” med köttbullar. ”Mellan” är ett ord som jag tolkar som ”normalt för en vanlig svensk”. Så därför beställde jag denna portion med köttbullar. Som tack fick jag 6 potatisar och 15 köttbullar, plus en massa brunsås och lingonsylt.
Vilken normal svensk äter så jävla mycket?? Det är groteskt mycket mat att äta, speciellt om man ätit pizza till frukost 2,5 timmar tidigare.
Sen tog man såklart efterätt också. Världens godaste chokladpudding med grädde. Åh vad gott det var.
Snälla IKEA, kom till Borlänge! Jag lovar att aldrig mer äta på McDonalds i så fall! Jag kommer äta både lunch och middag på IKEA-restaurangen varenda dag om ni öppnar en butik här.


Dom hade kladdkaka med grädde också, men jag fick verkligen inte ner något mer :< Sen hade dom marsipanbakelser, och biskvier och... Jag vill ha hit IKEA! Skit i möblerna, men ta hit restaurangen i alla fall!


När vi sen skulle ut från varuhuset så valde man som vanligt fel kö. Alla andra köer rörde på sig i hyfsad takt, men i just våran stod det en tant längst fram. En tant som tog 10 minuter på sig att betala det hon köpt av någon anledning.
Det kan ha varit så att dom hade en Friskis och Svettis-instruktör i kassan. Alla i kön gjorde ju samma rörelser (Kom igen tjejer! Nu sätter vi handen på höger sida och svänger på höften) [?]:


Kommer ni ihåg vad jag sa åt er att komma ihåg i början av inlägget? Nä, jag trodde väl det. Pizzaslicen på Statoil kostade 47 kronor inklusive dricka. På IKEA kostade den 7 kronor, och med dricka kostade den 12.
Jag kände mig både skändad och rånad när jag lade märke till detta :< Bu för Statoil!


Efter IKEA-besöket så gick vi in i Valbo-centrum, eller vad shoppingcentret bredvid där heter. Inne på en skobutik där hittades dessa vansinnigt snygga Lacoste-skor. Prislappen var dock inte lika snygg, 999 kronor för ett par dojjor är i överkant.
Jag har iofs redan ett par nya skor, men jag lägger in ett ”buuuuuu” för priset ändå.


Vi var in på Hobbex en snabbis också. Jag hittade denna sjukt smarta uppfinning. Om du har problem med att andra snor din kaffemugg så bör du skaffa dig en Plugmug.
Den är, om ni inte redan listat ut det, en mugg som har ett hål i sig. I hålet placerar man en plugg, och då fungerar muggen precis som vanligt. Men drar du ut pluggen, då rinner kaffet ut genom hålet.
Detta gör att endast den som har tillgång till pluggen kan använda muggen. Genialt!


Efter detta var vi klara. Vi satte oss i bilen och började resan hemåt. Det var dock lite varmt i bilen, så jag skulle ta av mig tröjan. Direkt jag fick av mig bältet började bilen att pipa. Det märktes tydligt att bilen var en hon, för direkt jag gjorde någonting fel (tog av mig bältet) så började hon gnälla :i Precis som alla andra fruntimmer :z (Jag är på mansgrishumör idag)


Vi stannade till på hemvägen för att köpa glass. Det blev mjukglass på Ica Maxi i Falun. Vädret var prima så glassen smakade fint. Dock gav det varma vädret oss lite problem: alla blev törstiga. Därför gick jag och lillebror in på Ica igen för att köpa vatten. Och jag blev så glad när vi skulle gå fram till kassan. Där, nedanför cigaretterna satt det en lapp:


Nu är det nog inte många som fattar vad jag menar. Men jag ska försöka förklara: Rökning är någonting jag avskyr. Det det kostar en jävla massa pengar, det luktar illa för alla som står i närheten, och det tar död på den som röker efter ett tag.
Därför var denna skylten så jävla bra. Istället för att förpesta din omgivning och ta död på dig själv långsamt så kan du köpa rakblad, skära dig i armarna, så löser det båda problemen! Den som röker försvinner fort, och vi andra slipper känna lukten av dina äckliga cigaretter :z
Jag säger: Fram för sånahär lappar i alla butiker!
Det var min söndag. Hoppas ni har orkat läsa hela texten. Har ni inte orkat så skiter jag iofs i det :i Ni som läst hela texten kan väl slänga in en kommentar, eller i alla fall betygsätta inlägget :) Nu blir det spaghetti Carbonara <3
Precis hemkommen från cupen. Vi hade 2 kedjor med folk inför cupstart, och hälften var väl lika bra tränade som mig :b Inför sista matchen hade 2 pers fallit bort, plus att alla var helt slut. Så redan där var oddsen emot oss. Sen hade vi det faktum att vi fick spela dom två sista matcherna direkt efter varandra, och det var inte riktigt heller till våran fördel :P Det enda som talade för oss var att vi mötte Harnäs i sista matchen :i Såklart åkte vi på pisk där, trots en tidig 3-0-ledning. Sammanfattning av resultaten:

Det blev förlust med 7-6 i första matchen mot Sandviken (domarskandal!), 4-3 (tror jag) mot CSKA i andra, och 5-3 mot… Harnäs… i sista matchen. Vi mötte Harnäs av alla värdelösa lag, och ändå lyckades vi förlora [?] Pinsamt.

Nu ska jag försöka få i mig en pizza, och sen är det hockey-VM-match mellan Sverige – Österrike. Inte speciellt spännande, men jag orkar inte göra så mycket mer efter dagens äventyr.