Close

Monthly Archives mars 2009

Som sagt så lider bloggen nåt enormt av att jag börjat på Helpdesk. Jag hade Teletubbies på besök idag också, så bloggen hamnade ännu längre ner på prioritetslistan.

Ligger å kollar Sverige – Schweiz i hockeyn. Sverige vann efter straffar. Sjuk straff dom vinner på å. En ”Tottistraff ala hockey” gjord av Linus Omark (tror jag det var). Han lixom lobbade in pucken efter en dragning… Otroligt vackert. Kolla sporten om 30 min får du se. Länkar ett Youtubeklipp imorgon så får ni se.

Edit: Här är straffen
FY FAN SÄGER JAG BARA. DEN DUMMA JÄVELN SOM KOM PÅ ”STICKY KEYS” ÄR TAMEFAN DEN DUMMASTE MÄNNISKAN PÅ HELA JORDEN. ELLER VAD TYCKER NI OM ATT JAG SKA SKRIVA ALLA INLÄGG I FRAMTIDEN MED STORA BOKSTÄVER?

Om man håller ner vänster shift-knapp på tangentbordet i mer än 8 sekunder så aktiveras stickey keys. Det innebär att shift-tangenten ALLTID är aktiverad. Det innebär att du inte kan kopiera text med tangentbordet, du kan inte skicka meddelanden på MSN eftersom du inte kan trycka på enter, och inte kan klicka på knappen ”skicka” för att skicka. Vilken jävla dum idiot kom på detta?
Datorn pep till, och sen fick jag ägna 15 minuter av mitt liv till att försöka söka rätt på en lösning. Att söka på ”8 sekunder shift” på Google gick ju inte eftersom 8+shift blir en parantesbörjan, en såndär (. Så jag försökte först Googla ”ÅTTA” (stora bokstäver såklart) och sen kopiera 8an… men det gick ju inte >=(

Tack Flashback för att du löser allt åt mig iaf. Vad skulle jag göra utan dig? <3
Problemet löstes genom att hålla nere höger shiftknapp i 8 sekunder. Vänster shiftknapp funkade såklart inte [?]

Nu fick jag en defekt enter-knapp som tack för att den där dumma jäveln uppfann stickey keys. Aldrig att jag köper ett Microsoft-tangentbord iaf >=(
Satt och pratade med Jake nu. Ibland slänger han ur sig bra dumma saker :i

Det vore iofs bra roligt om man svarade innan man hört frågan. Intervjuerna skulle se helt annorlunda ut isf :i

Han verkar vara lite småkär i alla fruntimmer som medverkat i Melodifestivalen (Kicki Danielsson inräknad). Agnes sade att hon gillade Rickard Sjöberg och Jakes svar blev:


Jag är lite tveksam, men vad tycker ni? :z
jakejake
Rickard Sjöberg? Jake?
Kul med poker ibland. Har gått helt okej dom senaste dagarna, men idag var det tvärstopp. Det blev inte så mycket minus ändå sett till hur händerna såg ut, men det suger alltid när det går dåligt. Tror sessionen slutade minus… ska kolla… -232 kr. Det är inte ofta man är nöjd med att förlora pengar, men idag är jag faktiskt nöjd med det resultatet. Ibland kan man inte påverka speciellt mycket själv.
Blev väl strax under 2 timmars spelande och timlönen var väl inte direkt på topp [?]

Spelade förresten den näst galnaste handen någonsin idag. Går inte att göra annat än garva åt eländet:
BossMedia Game #985186656: Table Anna Turbo 28 – $0.50/$1.00 – No Limit Hold”em – 15:03:31 – 2009/03/29
Seat 1: joahn887 ($82.32)
Seat 2: roflcopter ($121.75)
Seat 4: neni ($177.03)
Seat 5: custer ($132.97)
Seat 3: Totte08 ($113.39)
custer posts the big blind of $1.00
neni posts the small blind of $0.50
Totte08 is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to neni [Ks Kd]
joahn887 calls $1.00
roflcopter folds
Totte08 calls $1.00
neni raises $16.00
custer folds
joahn887 goes all-in with $82.32
Totte08 calls $82.32
neni goes all-in with $177.03
Totte08 goes all-in with $113.39
*** FLOP *** [8s 5c 5s]
*** TURN *** [8s 5c 5s] [Qc]
*** RIVER *** [8s 5c 5s Qc] [2c]
*** SUMMARY ***
Total pot $302.35 | Rake $7.75
Board: [8s 5c 5s Qc 2c]
joahn887 won ($247.96), showed [Qs Qh]
roflcopter won ($0.00), mucks
Totte08 won ($54.39), showed [Ad Ah]
neni won ($0.00), showed [Ks Kd]
custer won ($0.00), mucks

Slog på TVn som vanligt inatt när jag gick och lade mig. Låg och slökollade på lite allt möjligt. Sen såg jag vad som skulle börja på TV4 Sport. ”Vem äter mest?” (Eats of strength) hette programmet. Hur kan man låta bli att kolla då lixom? :o

Det hela handlade om en kille som skulle slå världsrekord i att äta munkar. Han skulle smälla i sig exakt 50 stycken för att slå rekordet. På 8 minuter… Det innebär strax över 6 munkar per minut, eller en munk på 10 sekunder ._o Till och med jag blir äcklad av tanken på att äta så vidrigt mycket på 8 minuter.

Programmet började med att 3 kommentatorer gick igenom utmaningen. 50 munkar på 8 minuter vet ni redan. Såhär gick snacket:

”Hur svårt är det att äta munkarna?”
Mycket svårt p.g.a. allt socker och all jäst som finns i munkarna.

”Får man dricka något?”
Vatten och kaffe är tillåtet. Det gäller att hitta rätt mix av vätska och munkar för att man ska kunna äta dom fort.

”På vilka sätt kan man äta munkarna?”
Det finns två huvudsakliga taktiker. Dunk eller crunch.
Dunk innebär att man doppar munkarna i kaffet, och sen äter man dom.
Crunch innebär att man försöker trycka/smula sönder munkarna innan man äter dom. Detta för att få ut all luft.
Man kan också blanda dom olika taktikerna och Dunk-cruncha, dvs. doppa i kaffe, smula sönder och sen äta.

”Vilken världsranking har han?”
(Tror ni inte att det finns rankinglistor över sånthär också? [?] ). Han är rankad 22:a i världen av International Federation of Competitive Eating – IFOCE (listan finns här).

”Hans stil då, hur ser den ut?”
Han är stor och lång, alltså får mycket plats i magen. Sen äter han fort samtidigt som han älskar munkar. Jag skulle vilja säga att hans ätarstil är fulländad (jag garvar som en tok).

”Är han duktig på något annat?”
(Här förväntade jag mig ett svar i stil med ”Ja, han är duktig på att spela hockey också” eller nåt). Ja, han är världsmästare i majsätning ._o :w :i


Våran hjälte startade dock väldigt dåligt. Efter halva tiden hade han bara fått i sig 18 munkar. Kommentatorerna svarade med att skylla på att ”Det är för mycket socker och för mycket press” för att han ska klara av det :i Fiaskot fullbordades och han fick väl i sig 30 munkar eller nåt innan tiden var slut. ”Det var så mycket luft i munkarna. Jag försökte pressa ut all luft innan jag svalde munkarna, men min taktik lyckades inte”. Kommentarer överflödiga.
Den killen som hade rekordet var också på plats. En vältränad kille på 275 kilo ungefär. Han hade tydligen suttit bakom scenen och varit skitnervös för att hans rekord skulle slås [?] Han kanske borde fundera på att skaffa sig en hobby istället för att bara äta på fritiden? [?]

Amerikanarna är verkligen sjukt konstiga. Att göra ett program om vem som kan äta mest… Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Sen finns det säkert människor som har dessa killar som idoler också. Jag kan tänka mig hur snacket går på rasterna i skolan: ”När jag blir stor ska jag bli som Joey Chestnut! Jag ska äta minst 51 munkar på 8 minuter!”. Sen går ungarna hem och tränar på helgerna ._o

Det är en bra tokig värld man lever i…

Sverige har nyss spelat klart matchen mot Portugal i VM-kvalet. Matchen spelades i Portugal, och då kan alla som läser detta lista ut att matchen slutade 0-0 :P
Majstorovic var riktigt bra idag. Inte ett fel på hela matchen tror jag.
Annars måste jag berömma Isaksson i målet. Han gör nästan aldrig ett dåligt ingripande. Han känns stabil och när Ronaldo fick ett ganska bra läge till höger i straffområdet var Isak snabbt ute och gjorde sig stor. Så stor att Ronaldo inte ens såg målet. Så stor att Ronaldo tokmissade och sen låg kvar i gräset och grät.


På tal om Christiano Ronaldo. Jag blir så trött på honom. Att lägga sig ner såfort det blir en närkamp är ju förkastligt. Att domarna sen blåser för fanskapet är ju ännu värre. En 78-årig tant med bruten lårbenshals skulle stå upp i dom närkamperna som Ronaldo faller i.

Det är dags för fotbollen att ta tag i det här med filmandet nu. Att dagens fotboll till 25% ska gå ut på att kunna vrida sig snyggt i luften när man filmar är helt åt helvete! >=(
Det ska ju finnas ett kampmoment i sporten. En stor svensk ska kunna ta bollen av en liten gråtande portugis utan att domaren blåser frispark och tröstar sopan som fick ”jätteont”.
Nu är det ju löjligt att titta på italiensk/sydeuropeisk fotboll. Varenda jävel ligger ner och gråter såfort dom blivit av med bollen.

Men FIFA vill väl inte kännas vid det där. Att straffa spelare som tydligt filmar är hur enkelt som helst. Om det inte ens är kontakt – och spelaren ramlar – då är det kanske dags för ett gult kort/avstängning en match?
Att tillåta spelarna hålla på som dom gör nu kommer kväva fotbollen snart. Videogranskning av solklara fall borde ju vara en självklarhet.

Tänk om alla normala människor skulle hålla på sådär? Tänk er följande scenario. Jag ska med bussen till Falun. Bredvid mig i kön står Greta som är 91 år. Jag stöter ihop med henne, och slänger mig sen på marken skrikandes ”MISSHANDEL MISSHANDEL!”.
Tror ni då polisen kommer låsa in Greta? Kommer hon få skäll av herr polis för att hon varit för elak mot mig? Jag skulle inte tro det. Jag skulle antagligen bli sedd som en idiot om jag försökte detta.

Men så är det tydligen inte inom fotbollen. Människor hyllar spelarna för allt bra dom gjort och skiter i att bry sig om dom fuskar. ”Bara mitt lag vinner. Det är det viktigaste” resonerar man.

Om jag fick välja skulle alla äckliga filmare stängas av 10 matcher om dom solklart filmar. Plus att dom skulle mista ett finger för varje gång dom blir avstängda. Dom 10 första gångerna så blir dom av med fingrarna, sen den 11:e gången blir dom av med höger arm. 12:e gången tar vi vänster arm. Sen ger vi oss på höger ben, sen vänster och sen… eh… Kan dom då spela fortfarande så får dom väl göra det :b

Hata filmare!
Del 1 av inlägget finns här: Del 1
Del 2 av inlägget finns här: Del 2

Jag vet att flertalet av er säkert kommer tänka nåt i stil med ”han är solklart spelberoende”.
Och vet ni vad? Det stämmer nog . Till viss del i alla fall. Jag tycker det är kul att spela poker, absolut. Att känna spänningen när man spelar om en pott på 400 kronor är riktigt roligt (om man vinner såklart :P ). Och då ska ni tänka på att om jag hade varit en ”normal” pokerspelare hade jag spelat om potter som var 10 gånger större än den summan. Att gå upp i nivå är normalt för typ ALLA bra pokerspelare – utom för mig.

:@

Fan va ego det där lät [?] Får man i dagens Sverige säga att man är bra på något? Jag vet ju att jag är bättre än 90-95% av alla pokerspelare eftersom jag är vinnande… Jag spårar ur nåt otroligt i detta inlägg…

Åter till topic:

Är man spelberoende så fort man tycker någonting är kul?

Jag vet inte jag. Är jag innebandyberoende? Är jag hockey-på-tv-beroende? Är jag NHL-på-Playstationet-beroende? Är jag blogg-beroende? :z

Nä, jag tror inte det. Jag tycker bara dessa saker är roliga att göra, och jag väljer att bedriva min fritid med hjälp av dessa saker . Att dessutom kunna tjäna pengar på ett fritidsintresse… det är lyx .
Jag umgås mycket hellre med Angelica om jag kan och jag har aldrig missat en innebandyträning för att jag spelat poker. Men vart ska man göra av all dötid annars? Städa? Skulle inte tro det :P

Jag brukar fundera på hur livet skulle ha varit utan pokern. Skulle något varit annorlunda? Pengarna förstås. Men mer då? Jag tror inte det skulle varit sån stor skillnad.

Jag minns dom gamla World of Warcraft-tiderna (World of Warcraft = WoW). Att sitta med sin hunter (jägare) och klicka på musen tills fienderna ramlade ihop, det är minnen det. Man sprang man runt och spöade troll i Arathi Highlands lyssnandes till Silvertide – California Rain.

Lyssna på låten:


Åh, vilka minnen. ”När jag var ung var allt så mycket bättre” :z

Fokus. Anledningen till varför jag sitter här och drömmer är ju funderingen: Hur skulle livet vara om jag aldrig börjat spela poker?
Och jag började svamla om WoW just därför att det är samma sak som med pokern. Jag spelade en hysteriskt massa timmar WoW när det begav sig. Att sitta 14-24 var inte ovanligt, och så långa pokersessioner blir det då aldrig [?]

Men WoW ses aldrig som ett lika farligt spel som poker. Varför?
Såklart har det med pengaaspekten att göra. WoW kostar en fast summa i månaden (120 spänn!). I pokern kan du på en månad spela bort ditt hus, din bil och din fru.
För mig är dock WoW och poker samma sak. Fast jag tjänar mer på att spela poker och därför blir det aldrig tråkigt. WoW dog ju ut när det kom expansioner och man hade gjort samma sak 1000 gånger. Poker tjänar jag (nästan) alltid pengar på. Och pengar är alltid roliga :jNu blev det ett världsrekord i kategorin ”världens längsta blogginlägg” också. Pinsamt. Det var inte meningen att det skulle bli så långt, men nu blev det så. Sorry för det. Räknar iaf inte med att någon faktiskt ska orka läsa allt :P
(Eftersom detta inlägg blev skitlångt så har jag delat upp det i bitar. Delarna kommer postas allt eftersom under dagen)

Del 1 av inlägget finns här: Del 1

… Jag har ju faktiskt plussat i stort sett varje månad sen jag började spela (började nångång under 2006). Visst har jag backat vissa dagar, rekordet ligger på -3000 kr på en dag tror jag, men sett över månader har jag plussat väldans ofta.

Nu kommer den klassiska ”Men han kommer ju bara ihåg sina vinstmånader såklart! Man glömmer ju lätt förluster”.

Dock har jag faktiskt ALLA månader nedskrivna sen jag började spela. Jag förde ju dagbok på Pokerforum.nu tidigare, och där finns i stort sett alla dagsresultat under 2007 och 2008 sparade. Länk till pokerdagboken finns finns här

Klicka på länken här för att komma till dagboken på Pokerforum.

Du måste dock registrera dig för att få tillgång.


Jag har inte precis blivit rik på pokerspelandet, men pokern har underlättat bra mycket för mig. Jag har kunnat köpa mig en bil, jag har kunnat köpa nya datorer, jag har kunnat äta på McDonalds (ungefär) 10 000 gånger. Sen har jag har kunnat betala min del av kostnaderna här hemma också.

Hur många timmar jag lagt ner på spelandet… det vill jag nog inte summera :i
Om man kollar på 2007 så var det nästan precis 600 timmars pokerspelandet över hela året :o Rätt sjukt. Och under det året så spelade jag… hör och häpna… spoiler
332 913 händer


Helt sjukt hur många klick det måste blivit på musen av alla dessa händer ._o

Men pokern blev mer som ett jobb. Att sommarjobba på SSAB och samtidigt kunna ta ut pengar från pokern gav en månadslön på över 20 000 iaf. Och det var efter skatt :z

Det var otroligt lätta pengar, men det inser man inte förrän man sitter på jobbet nu. Att sitta där och nöta Excel-videor gör verkligen att suget till pokern kommer tillbaka. Att bara kunna sitta tjäna pengar samtidigt som TVn visar hockey är ovärdeligt.

Men att leva på den skulle aldrig gå. Visst har jag haft toppmånader som varit riktigt bra, men då gäller det att man spelar 80-90 timmar under månaden också. Och det blir bra segt om man hamnar i ett stim med otur. Då vill man bara förstöra datorn.

Det finns ju såklart dagar då man förlorar. Jo, man förlorar ibland, det är sant. Eller. Man förlorar rätt ofta händer. Att spela en hand helt rätt men ändå förlora är en av dom viktigaste delarna i poker. Skulle inte turmomentet finnas i spelet skulle dom dåliga spelarna inte heller finnas.

Att förklara att man faktiskt kan förlora i poker för någon som inte riktigt förstår poker… det är svårt, riktigt svårt. Att man faktiskt kan backa 800 kronor på 50 minuter fast man inte gör ett endaste fel låter otroligt för dom flesta.
Att ni som läser det här ska förstå, det förväntar jag mig inte. Inte för att jag är bättre än er, inte för att jag är smartare än er, utan för att jag är mer insatt i ämnet än vad dom flesta av er är. Jag kan länka en otroligt bra förklaring till er som vill veta lite mer: spoiler
Läs mer om varians:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Varians


Jag vet att flertalet av er säkert kommer tänka nåt i stil med ”han är solklart spelberoende”.
Och vet ni vad? Det stämmer nog

(fortsättning följer i nästa inlägg om några timmar)
(Eftersom detta inlägg blev skitlångt så har jag delat upp det i bitar. Delarna kommer postas allt eftersom under dagen)

Jobbet tar död på bloggen. Eftersom vi inte får skriva om typ nånting av det vi gjort/sett/hört på jobbet så slösas 9 timmars bloggupplevelser ”bort”. Inga idéer kommer till mig när jag matas med Outlook-, Excel- och Word-undervisningar som är inspelade på datorn. Dom lixom tömmer hjärnan helt, och man blir som en zombie ungefär.

Därför tar jag upp något som jag hittills försökt undvika i bloggen: Poker!

Har spelat några timmars poker nu på kvällen/natten. Blev säkert 6-7 timmars spelande. Fredagar är ju, som alla vet, en dag där vuxna människor blir som små barn. Dom pratar konstigt , dom kissar lite överallt och dom spyr utan förvarning. Ungefär så ser pokerborden ut också. Det är dyngraka tomtar som tycker det är jättekul att slösa bort pengar. Att dom kanske råkar förväxla K4 med AA (två ess) bryr dom sig inte i. Dom är ju oövervinneliga [?]
Och det visar sig i plånboken också. Det cirkulerar otroligt lätta pengar under helgerna på Svenska Spel. Det är bara att sätta sig och sen vänta på en bra hand. Sen har du några kronor extra på kontot.

Det känns förövrigt sjukt skönt att ha en säker inkomst från jobbet i ryggen när man lirar poker. Man kan bara slappna av vid och ha kul pokerborden och pengarna kommer av sig självt.

Jag har annars inte lirat speciellt mycket sen nyår, mest för att jag inte visste om jag skulle få nåt jobb. Det kändes fel att sitta och lira poker om pengar när man vet att man måste dra in minst 6000 kr per månad för att inte backa på sparkontot. Den pressen var jobbig, och jag lirade som en full rysk cirkusdirektör ungefär.

Jag har ju faktiskt plussat i stort sett varje månad sen jag började spela (började nångång under 2006). Visst har jag backat vissa dagar, rekordet ligger på -3000 kr på en dag tror jag, men sett över månader har jag plussat väldans ofta.

Nu kommer den klassiska ”Men han kommer ju bara ihåg sina vinstmånader såklart! Man glömmer ju lätt förluster”…

(fortsättning följer i nästa inlägg om några timmar)
Har inte hänt mycket idag. Utbildningen på jobbet fortsätter, och vissa saker är verkligen ofantligt sega. Finns dock ljusglimtar, och det blir bättre och bättre för varje dag.


Har egentligen inget vettigt att skriva om just nu, men måsta bara nämna årets happening. Kanon och kalkon är tillbaka på TV4-sporten! Världshistoriens bästa lista, som av någon oförklarlig anledning ersattes med tomten Patrik Ekwall, återuppstår!
Tack TV4 för att ni äntligen gör någonting rätt!

Börja snickra på en ny hemsida nu tror jag. Återkommer med mer info när den börjar ta form :b