Close

Category Archives Jake


Det var TV-spelskväll hemma här för någon dag sedan. Närvarande var (som vanligt) jag, Jake och Ceder. På schemat stod Super Nintendospelande – mycket sådant blev det också.
Första spelet som spelades var Super Bomberman. Minnena sköljde över mig direkt när spelet startades upp. Gabriel Öberg Bustad och jag toklirade det här spelet på den tiden då livet var underbart okompicerat och man fortfarande var ung. Idag är livet inte lika enkelt, men spelet är minst lika roligt som förut.
För er som inte spelat spelet så är det ganska enkelt. Man är en varsin gubbe som kan lägga bomber och spelet går ut på att utrota sina motståndare. Man ska alltså spränga varandra för att slutligen stå ensam kvar på spelplanen. Den som är ensam kvar får en trofé.
Sen börjar nästa spelomgång och samma sak gäller igen. Den som först får ihop 5 troféer vinner.
Egentligen låter spelet otroligt simpelt, men så är det inte riktigt. Eller… att förstå spelet är väldigt enkelt, men bara för att det är enkelt att förstå betyder det inte att det är lätt att tröttna på spelet. Det finns inte mycket som slår det här spelet när det gäller positiv stress. Att möta en motståndare som lägger 8 bomber med en enorm sprängradie gör att adrenalinet ökar explosionsartat. Det skriks hej vilt (eller hur Ceder? :i) i soffan när man spelar och när man väl dör så vill man inget hellre än att mörda personen som nyligen sprängt dig i bitar.

Betyg på Super Bomberman: [!][!][!][!][!]<3

Nästa spel på tur var Micro Machines. Ett racingspel med minismå bilar. Banorna består av köksbord, badkar och andra vardagliga saker och någonting så simpelt som en ostmacka blir plötsligt ett jättehinder för den stackars lilla bilen.
Spelet går även här ut på att bli ensam kvar på spelplanen. Man slår ut motståndarna genom att köra ifrån dom så att dom inte längre får plats på skärmen. Hamnar man utanför försvinner man och får vänta tills nästa omgång.


Den som står ensam kvar på skärmen får två prickar, och hamnar man sist förlorar man två prickar. Sen är det först till 10 prickar som gäller.
Jag personligen tycker inte att det här spelet är lika roligt som Bomberman, men stundtals är det riktigt underhållande. Dock finns det diverse nackdelar med spelet.
Man får välja vilka sorts fordon man vill köra med när man startar spelet, och eftersom det finns ungefär 10 olika sorters fordon finns det såklart vissa som är idiotiskt tråkiga att spela med. Pansarvagnarna och helikoptrarna var så sega att jag nästan högg foten av mig själv. Därför sänks betyget lite.

Betyg på Micro Machines: [!][!][!][!2][!/]

Efter lite småbilsracing var det dags för riktig racing, så vi letade reda på spelet Top Gear 3000. Ett racingspel med asdålig grafik och minst lika dålig bilfysik.
Man fick börja med att välja bil. Jag valde en bil med lagom bra väghållning, lagom hög maxhastighet och… ja, den var lagomt bra på allt. Ceder valde även han samma bil.
Jake däremot, han valde den supersnabba bilen som helt saknade väghållning. Enligt uppgifterna i spelet skulle bilen ramla av vägen om man svängde i en hastighet över 50 km/h.


Nu fanns det dock ett problem med det här spelet: väghållningen spelade ingen som helst roll. Oavsett om du åkte i 150 km/h (det var typ minimumhastigheten, även om du krockade med ett träd ramlade du som sämst ner till 150) så kunde du lugnt invänta kurvan, ta en kaffe, gå på toa, för att sen börja svänga. Du klarade dig ändå.
Sen gick bilarna lite väl fort. Jakes topphastighet låg på ungefär 410 mph vilket blir, ganska exakt, 659.8 km/h (eh)… Även i den hastigheten gällde samma princip i kurvorna. Ta en kaffe, gå på toa, sen kan du börja svänga.
Detta gjorde att jag och Ceder aldrig hade någon riktig chans mot Jake. Han snittade säkert 100 km/h mer än oss – alltså vann han varenda lopp (förutom ett där han krockade med träden 210 gånger).
Lite tråkigt det där med väghållningsfusket – annars var spelet helt okej.

Dålig förlorare som jag är så ger jag spelet…

Betyg på Top Gear 3000: [!][!][!2][!/][!/]

Nu blir det barnförbjudet i bloggen. Lillebror, sluta läs.
Vi satt och funderade på vilket spel vi skulle spela härnäst, så vi började leta bland spelen. Plötsligt hittade vi Rape Games. Jo, spelet var lika sjukt som det låter. Alltså… jag kan inte skriva vad man exakt gjorde utan att få ett kokt stryk av ungefär 50% av läsarna, så jag låter helt enkelt bli att förklara hemskheterna.
Spelet var i alla fall kort. Jake ville bestämt klara ut spelet, så han började knapptryckandet. Som tur är så är Jake alltid snabb när det gäller såna här saker, så efter ungefär 2 2 minuter hade han klarat ut dom 3 banorna, och vi kunde gå vidare i våran jakt på ett anständigt spel. Spelet kan inte få annat än det sämsta betyget någonsin:

Betyg på Rape Games: [!/][!/][!/][!/][!/]
Mitt liv bara springer iväg känns det som. Jag tycker jag har någonting att göra i stort sett hela tiden. Iofs sover jag bort halva dagarna, men jag känner mig ändå lite småstressad just nu. Inte för att jag klagar dock, golf, tennis och annat är ju faktiskt roligt :)

På tal om tennis så spelades det än en gång en jättematch på tennisplanen (hälften gräs, hälften grus) vid industriområdet. Jaker stod, än en gång, som segrare efter setsiffrorna 6-4, 1-6, 6-8. Det är inte ofta jag njuter av att förlora, men tennis är nog kanske världens roligaste sport just nu.

På tal om tennisen igen. Jag skjutsade hem Jake (han fick såklart ligga i bagageluckan efter vinsten) efter att vi spelat klart. Han klagade då på att jag inte bloggat om golfrundan i Säter än. Därför, endast för dig Jaker, kommer uppdateringen här:Golf i Säter var alltså temat. Säter är, som alla vet, en väldigt speciell stad. Stadens invånare består av 2 sorters människor. Den första delen är psykfallen. Dom bor mestadels på Säters Mentalsjukhus, även om ett och annat psykfall fortfarande patrullerar gatorna i staden.
Dom är nog ganska farliga kan jag tänka mig, men eftersom ingen ännu överlevt ett överfall där ett psykfall attackerat så vet ingen säkert.
Jag rekommenderar att ni håller er undan från människor som antingen vill lukta på dina skor, gosa med din ryggsäck, köpa din 6-åriga kusin för ett halvt par handbojor eller dansa Macarena med din hund.
Det var den första gruppen. Den andra gruppen heter Forsberg i efternamn och är mina släktingar. Dom är totala motsatsen till psykfallen. Familjen Forsberg vill inte köpa kusiner, lukta på skor eller ens dansa Macarena. Man kan till och med klappa dom lite lätt om man bara är försiktig.

På bilden ovanför ser ni i alla fall Säters Golfbanas första utslagsplats. Vad skylten ”Bilförbud” egentligen gör där kan man fråga sig… Antagligen har det med psykfallens bilkörning att göra… ”Kan man inte låna en golfbil får man väl ta sin Volvo istället” är tydligen stadens slogan.
Lägg även märke till far och son-symboliken i bilden. Var Jake fått sin klädstil ifrån kan man ganska enkelt lista ut genom att titta på hans faders kläder. Lite sådär smågulligt när småbarnen tar efter sina föräldrar :b

Förövrigt kan jag bevisa att Jake inte ens nådde röd tee på första slaget :i Här ser vi honom plocka upp bollen precis framför röd tee :b

Någonting som noterades under rundan var annars att Jake slår ungefär som en dopad Arnold Schwarzenegger. Han slår låååååååångt, men han har fan inte stor koll på vad han håller på med ibland :i Höjdpunkten var när Jake lyckades slå upp ett slag mitt på övningsgreenen som låg en bra bit från hålet på 18:e.Jakes mål med livet är att bli skådespelare. Hans största idol är Stig Helmer Olsson
från Sällskapsresanfilmerna och enligt Jake så finns det en speciell scen i en av dom filmerna som han gillar mest. Det är scenen där Stig Helmer spelar fotboll med sina kompisar som liten. Där får Stig Helmer agera målstolpe. Jake vill ju inte vara sämre, så han hårdtränar inför sin Talang 2010-uttagning nästa år där han tänkt visa upp hur duktig han är som skådespelare genom att visa sin speciella stolp-pose
http://sv.wiktionary.org/wiki/pose
. Vi hoppas på succé.

Efter att ha skådespelat klart så var det dags för briljans. Jag spelade ut min boll i skogen och svor lite. Jake ville inte vara så mycket sämre, så han lade sig väldigt smart bakom ett gäng träd han med. Avståndsmässigt skiljde det kanske 30 meter mellan ställena där våra bollar låg (öppet mål för diverse sexskämt känner jag).
Jag beräknade avståndet fram till green till ungefär 175 meter. Alltså plockade jag fram järnfyran och drog till. Bollen stannade 30 meter från hålet och jag var nöjd (jag slår så otroligt kort, jag vet).
Jake tittade på mig och sade sen ”ska man ta järnåttan tro?”. Jag skrattade åt hans dåliga skämt… Sen tog han fram järnåttan och slog till bollen…

… och resten är historia. Bollen landade 2 dm från hålet, och Jake kunde enkelt sätta sitt livs första birdie. Grattis till det :)

Briljansen följdes upp med ännu lite mer skådespeleri. Denna gång ville Jake agera träd istället. Alltså var han tvungen att bege sig ut i skogen. Jag tror att han borde satsa på en annan outfit om han vill agera träd… blå tröja känns inte så trädigt lixom…
Lägg också märke till Jakes farsa som leker Arga leken med ett träd. Jag tror faktiskt det gick så långt att han vann över trädet också. Rätt sjukt.

Så jäkla cool. En Anguis fragilis låg och solade på grusvägen när vi skulle traska till nästa tee. Jasså, kan ni inte latin? På svenska kallas den där saken antingen för ”vidriga slemsak” eller för kopparödla. Undrar varför den är en ödla när den ser ut som en orm… :n Jag väntar med spänning på en förklaring.

Så sjukt jäkla ocool. Djurlivet verkar frodas på Sveriges golfbanor i alla fall. Dalsjö har sina grodor och Säter har sina brundjur. Bruna coola ormar (ödlor!) och bruna skitfula sniglar. Brundjur är överlag coolare än grodor i alla fall, alltså utses Säters golfbana härmed till Dalarnas coolaste golfbane-zoo. Grattis till det!

Jakers far… seriöst… jag har träffat honom bra många gånger nu och jag har spelat 18 håls golf med honom – ändå vet jag inte vad han heter :@
Efter lite Googlande fick jag fram det: Mats-Ove Mattsson. Kan vara bra att lägga på minnet.
Mattsson den äldre var i alla fall en riktigt rackare på golf. Han siktade som en vindögd Säterbo, men han slog lika snett, så totalt så blev 90% av slagen faktiskt raka.
Sen puttade han som om han var Annika Sörenstams och Tiger Woods kärleksbarn. Varenda putt verkade gå i/stanna inom 1 dm från hålet. Dopingmisstankarna fanns där i bakhuvudet, men eftersom jag inte lyckades få honom att pinka i min vattenflaska blev det aldrig något test gjort.

Minns ni att jag sade att Jake slår lite farliga slag ibland? På 18 hål lyckades han avliva inte mindre än 45 personer. Nu var vi i Säter, så varenda en av dom var antagligen ett såntdär psykfall. Alltså kan man härmed säga att Jake ungefär kan jämställas med zombieslaktarna i Resident Evil. Han är lite av en hjälte med andra ord.

Just det. Angående kopparödla/kopparorm så har förklaringen dykt upp nu. Enligt Flashback är det följande som gör att den klassas som en ödla och inte en orm:
1. Ödlorna har ögonlock, vilket ormarna saknar.
2. Ödlornas fjäll är lika stora över hela kroppen, medan ormarna har en rad väsentligt bredare fjäll på buken.
3. Ödlorna har synliga öronöppningar, vilket ormarna inte har.
4. Ödlorna har utvecklat ett primitivt öga mitt på pannan som är ljuskänsligt och inte lika avancerat som andra ryggradsdjurs ögon.

Då har vi lärt oss något nytt idag också (eh)
Sitter här och drömmer mig tillbaka till London och Nickelbackkonserten. Jag har inte orkat läsa igenom hela resan sen jag skrev den, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde det nu. Skapligt pinsamt vad många stavfel det finns i dom där 5 inläggen :n Chris Robertson är förövrigt fortfarande sjukt bra.

Bloggen har haltat lite dom senaste dagarna. Jag har faktiskt haft väldigt mycket att göra av någon konstig anledning. Så för att kunna komma ikapp gör jag det enkelt för mig, jag slänger upp en ny kameradump:

Dom senaste dagarna har spenderats med Per Ceder, Jake, sällskapsspel och lite golf. På bilden ser vi Perras underbara parkering vid Ica Maxi.
Perra kan verkligen inte köra bil, och jag misstänker starkt att han kommer avliva någon med sin vita Volvomissil någon gång i framtiden :i
Anledningen till att vi var in på Ica Maxi var för att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. När vi anlände till bröddisken så var chocken total – det fanns inga hamburgerbröd…
… Så vi fick lov att åka förbi Konsum för en gångs skull. Där fick vi tag i dom två sista förpackningarna med hamburgerbröd. Hamburgarna blev förövrigt riktigt lyckade.
Efter hamburgarna begav vi oss hem till Tatjana för att spela Rappakalja.

(Jakes underbart påhittade beskrivning av vad filmen ”Plåster på såren” handlar om :i)
Spelet fungerar såhär: Spelledaren läser upp ett ord/en filmtitel/en förkortning/ett namn och sen ska alla spelarna hitta på en förklaring till vad detta ord betyder.
Låt säga att vi har ordet ”Linga” och att vi är fyra personer som spelar (Anna, Bert, Calle och David). Då skriver alla ner en förklaring till vad ordet betyder, typ:

Anna skriver ”En finsk hundras som lever på loppor”
Bert skriver ”En sorts vin som görs av rödbruna äpplen”
Calle skriver ”En australiensisk version av slangbellan”
David skriver ”Det franska ordet för sylt”
Rätt svar är ”Uråldrigt föremål för religiös dyrkan i Indien”

Sen gissar Anna på Berts alternativ. Calle, Bert och David gissar på rätt alternativ. Då får Calle och David gå ett steg framåt eftersom dom gissade rätt. Bert får gå två steg eftersom han gissade rätt samtidigt som Anna gissade på hans alternativ. Anna får inte gå alls eftersom hon gissade fel och ingen gissade på hennes alternativ.
Nåja, ni förstår säkert ingenting. Roligt är det i alla fall :b

Rappakalja spelades i förrgår och igår spelade vi istället Monopol. Jake började bra och köpte på sig många gator, men när han hamnade på mitt hotell på Norrmalmstorg var han nästan rökt. 20 kronor och en gata hade han kvar efter det besöket. Ganska snart gick han dock i konkurs. Jag följde tätt efter (jag hamnade på alla andra tråkiga hotell samtidigt som ALLA missade mina). Vann gjorde Victor… eller var det Tatta? :w

Viktig information: Mamma är på semester! Alltså har jag och lillebror huset för oss själva. Detta gör att man kan sitta med fötterna på bordet utan att någon ska klaga. Man kan också lämna disk överallt och trampa inomhus med skorna på. Underbart.


Bra frükost: Müsli (med russin, annanas, banan och annat gott) och bananyoghurt. Jäklar vad länge man stod sig på detta. Måste börja äta det där innan jag går till jobbet sen.
Betyg på müslifrukosten: [!][!][!][!][!2]

Jag gjorde också ett genialt inköp när jag köpte brieost och kex igår. Fruktansvärt gott <3 Jag, lillebror och hans tant satt och kollade (nåja, tanten hon sov) på How I Met Your Mother och åt kex med den nyinköpta osten på. Förvånansvärt gott. Jag tar ett betyg till:
Betyg på kex + brieost: [!][!][!][!][!/]

Sen har det såklart golfats också. Lillebror lyckades med bedriften att fixa världens största nedslagsmärke 2 cm framför peggen på tee (utslagsplatsen) :i Mycket imponerande.
Om han räknade med slaget i sin score? Nope [?]

Jag har länge klagat på att golfhålen är för små. Detta verkar hålla på att åtgärdas just nu. Hål som är 50×50 cm känns lite mer överkomliga om ni frågar mig.

Sen har jag och Jake klarat ut Super Mario 3 också. Fast det där som är på bilden är Medväga-hjortronsås på vaniljglass. Riktigt gott :)

Lägg märke till att Gandalf tydligen är med i Super Mario. Det är han som sitter där i stolen. Knäppt att man måste rädda honom eftersom Bowser har förtrollat honom ._o Borde inte Gandalf
kunna klara sig själv? :s


Den kanske drygaste banan på spelet – pansarvagnsbanan. Kanoner överallt, banan rör sig skitsegt och den är bara sådär megatråkigt tråkig. Buu för den.
Betyg på pansarvagnsbanan: [!2][!/][!/][!/][!/]

Jag fick såklart lov att spöa dummingen Bowser själv eftersom Jake bangade och självdog halvvägs inne i slottet. Såklart klarade jag av detta utan problem….
… och jag fick således också prinsessan. Hon var överlycklig, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Tills hon hittade nån annan att vara otrogen med i 2 år innan hon tokdumpade mig [?]
Nej, nu ska jag inte vara sådär småbitter. Jag ska sova. Klockan är 05:15, och jag ska golfa med Jake om 12 timmar på Säters Golfbana. Galet laddad inför det faktiskt. Jag avslutar inlägget med en klassiker:


Sitter här och mår rätt bra just nu. Spelade en ganska jämt, men ändå ojämn, tennismatch mot Jaketidigare idag (planen vi spelade på ser ni ovanför) och det var riktigt fint att få röra på sig lite.

Matchen började inget vidare för egen del, och jag tappade ganska enkelt första servegamet. Mitt spel var inte alls på topp idag (som vanligt :i), ochinnan jag hann vakna till hade jag tappat 3 game till Jakes fördel. Sen kom monsterupphämtningen, och jag var ikapp vid 4-4. Sen slarvade jag onödigt bort första set – 6-4 till Jake. Bedrövelsen var total, och jag insåg att min kondition skulle räcka i max 7 game till.

Inför andra set försökte jag alltså att snabbt avgöra bollarna och undvika långdragna bolldueller. Detta fungerade också ganska bra, jag tror inte att vi hade mer än 4-5 långa dueller under hela setet. Problemet var ju bara det att jag slog ut, i nät och helt fel typ varenda gång – alltså fick Jake alla poängen.
Genom en heroisk kämpainsats lyckades jag dock på något vänster gå ifrån till 6-5 och egen serve för setet. Vid ställningen 40-30 hade jag också öppet mål att avgöra setet, men Jake var såpass rutinerad att han lade upp en jättelös smashboll till mig eftersom han vet att jag inte kan smasha. Jag drog såklart bollen i nät, och sen vände Jake andra set till vinst med 7-3 i tiebreak.

Egentligen var jag inte ens riktigt nära, siffrorna låter jämnare än vad det var. Det mest intressanta med dagens tennisspelande var annars det faktum att ingen av oss kunde slå ett endaste avgörande slag. Vi sprang mest runt där och väntade på att den andra skulle begå ett misstag.

Just nu sitter jag och kollar på Outsiders på kanal 5. Det är en snubbe där som njuter av att bli sparkad på… … han gillar alltså att, frivilligt, bli sparkad mitt mellan… …. jag mår fan illa av att se det där… Det finns då bra många udda människor här i världen.

(Skrev detta inatt, men glömde göra inlägget synligt. Därför dök det inte upp förrän 13:40)

Jag, Jake och Perra var iväg och såg Sommaren med Göran på bio igår. En film som faktiskt var över förväntan. En svensk komedi som någon pratar positivt om – vem hade kunnat tro det?

Filmen handlar om en halvt misslyckad kille vid namn Göran. Hans jobb är att planera event för företag och Göran hatar sitt jobb.
Han friar till sin flickvän i början av filmen, och lyckas då få henne att svälja förlovningsringen, för att efter några minuters bråk se henne gå sin väg skrikandes orden ”jag vill aldrig mer se dig”. Göran är typexemplet av en riktig förlorare.
Direkt börjar jakten på nästa tjej. Göran vill inget annat än att hitta den ”rätta” och gifta sig med henne, men till skillnad från sin kompis Alex så nöjer sig Göran inte med en 90-procentig flickvän. Allt ska vara perfekt.

Under filmens gång hinner Göran med en massa jobbiga situationer och det var många gånger man blev positivt överraskad över hur bra den här filmen faktiskt var.
Nu ställs jag inför ett dilemma. Om jag berättar hur bra den här filmen faktiskt var så kommer alla ha skithöga förväntningar på filmen, och den kommer inte alls verka lika bra som den faktiskt är. Jag förväntade mig en okej film som bäst, men fick någonting mycket bättre än så.

Problemet med filmen var bara det att den var väldigt berg-och-dalbanig. Början av filmen var riktigt bra, sen gick filmen i ide under en ganska lång stund. Sen ryckte den till ett tag igen för att strax efteråt presentera den otroligt töntiga karaokescenen som förstörde stämningen totalt.

Filmen var alltså ganska ojämn, men jag rekommenderar ändå er att se den. Peter Magnusson i huvudrollen är stundtals äckligt bra. Sättet han klarar sig ur konfrontationen med Alex flickvän i slutet av filmen är ju så roligt, men samtidigt pinsamt, att man inte vet om man ska skratta eller tycka synd om honom :i

Betyget är svårt att ge, och jag tänkte ge filmen 3,75/5. Men eftersom jag inte kan ge ut ,75 så får jag avrunda uppåt och ge filmen en fyra av fem möjliga.

Betyg på Sommaren med Göran: [!][!][!][!][!/]

Jag formaterade datorn i förrgår. Fy fa…siken säger jag bara. Tidigare har det ju inte varit några större problem. Man stoppar i skivan, installerar om Windows, och sen fungerar det. Men inte den här gången. Nu krånglade typ allt, och jag var inte långt ifrån att gå upp, hämta golfklubborna, och sen slå sönder datorjä… datorn. Nu verkar dock det mesta dock fungera som det ska.

Vi var och spelade golf idag igen. Vi hade med oss våran suveräne boll-letare också – Zingo! Sjukt häftigt att dom lärt honom leta reda på bollar ju. Han går i det höga gräset och nosar och har sig tills han hittar en boll. Sen ger han den till husse eller matte, och sen fortsätter han leta :n Fruktansvärt häftigt.
Betyg på boll-letarhunden Zingo: [!][!][!][!][!]

Lillebror slår i marken på femte hålet :i
Förresten var mina driver-slag bedrövliga(re än vanligt) idag. Helt hopplöst hur jag absolut INTE kan träffa där jag siktar. Istället skruvar sig varenda boll till höger. Buu för slice!

Dagens roligaste hittades idag på Ica Maxi. Rosa honung med smak av polka :i Vem fan uppfinner nåt sånt lixom?

Jag hittade också en ny Daim – ”Cool breeze”. Den har smak av apelsin och citron (om jag förstått det rätt). Har inte smakat på den än, men förhoppningsvis smakar den hyfsat i alla fall. Lika bra som ”orginal”-Daim lär den aldrig smaka :P
Omslaget var i alla fall riktigt fräscht, så bara det räcker till en ärorik notis här i bloggen.

Sen ska man upp om 7 timmar också. Jag ska sitta i kiosken på Forssaklackskolan från 07:00 fram till 21:30 imorgon [?] Jag som trodde jag skulle få BETALT för att spela innebandy, inte behöva sitta i en sunkig kiosk 14,5 timmar :P
Jag får väl se till att blogga en gång i timmen imorgon istället då. Det brukar ju vara rätt öken att sitta där :< Håller på att ladda upp med filmer ju. Sen hoppas jag verkligen att jag får låna brorsans bärbara dator imorgon. Annars dör jag nog av uttråkning :n

Jag avslutar med min och Jakes korta, men effektiva, SMS-konversation. Jake är antagligen ute och röjer nånstans samtidigt som han intar enorma mängder alkohol:

Jakes: Stolle
Jag: Alkis ^^
Jake: Ykkö

Vad ykkö egentligen betyder kommer vi nog aldrig få veta :i
Fortsättning från U21-EM, andra halvan av torsdagen.

Efter detta läste vi igenom våran gratis Aftonbladet. Spanien fick ju pisk i gårdagens match, och artikeln i Aftonbladet var inte nådig den heller. Spaniens storstjärna Bojan Krkic (hans föräldrar hade bara råd med en vokal i efternamnet) var den som sågades mest, med all rätt ska tilläggas.


Kärleksfulla blickar kastades mellan Jake och Johan…

Sen kom lagen in på plan. Sverige såklart i blågula kläder, Italien i helvita. Antagligen hade italienarna tänkt till lite när dom valde färg på matchkläderna. Vit är ju renlighetens och ärlighetens färg, och båda dessa saker är ju någonting som symboliserar den typiske italienaren på fotbollsplanen [?]

Matchen började, och det tog väl ungefär 21 sekunder innan den första italienaren dök ner på gräset. ”Ahhhh! Domarn!!! Våldtäkt!! Miscusi! Straff!” gormade han samtidgt som han gjorde en megafilmning i eget straffområde.

43 sekunder in i matchen kom nästa störtdykning från en italienare. Även denna gången gjorde krocken med den svenska spelaren jäääätteont. Det var så allvarligt att det nästan blev frågan om en akut operation mitt på planen. Italienarens hjärta hade stannat, båda benen hade gått av, han hade brutit ryggen och ena axeln hade hoppat ur led. I alla fall verkade det så på hans reaktion.

”Snälla domarn, snälla. Ge honom ett gult kort! Snälla!”


Nu visade det sig snart att det var allas vår favorititalienare Pierluigi Collina (ni vet han den där flintskallige snubben
) som dömde matchen. Lika korrumperad som en svensk politiker smög han runt på planen och blåste frispark till italienarna såfort han fick chansen.
På bilden ser vi Bocchetti som har jätteont samtidigt som domaren går fram för att trösta honom.

(Enligt alla matchrapporter heter domaren Tony Chapron, men jag tror det är en coverup. Egentligen var det Collina som dömde matchen)

Italien, eller snarare Balotelli gjorde 1-0 efter 18 minuter. Då blev Gud sur över hur orättvist målet var, så han fixade ett psykbryt på samma Balotelli några minuter senare. Trots att domaren verkade vara italienare så tog han upp det röda kortet när Baltelli karatesparkade Pontus Wernblom jättelöst på benet.
Domaren hade inte haft ett rätt hittills i matchen, och den här utvisningen var pinsamt dålig den med [?]

Jag håller fast vid min tes: Alla människor som blir domare är dumma i huvudet. Det finns ingen normal människa som skulle utstå så mycket skit som en domare får ta. Detta leder till att alla bra (och smarta domare) slutar eftersom dom får så mycket skit, och kvar blir dom rikitgt dumma (och värdelösa) domarna.

Alla stod upp och buade åt Balotelli när han fick gå ”the walk of shame” :i Sen hände det inte så mycket mer innan paus.

I pausen gick Johan och Jake på toa. Efter toabesöket rapporterades det att Stefan Schwarz också befunnit sig därinne. Tydligen i en väldigt ful frisyr också. Varken jag eller Jake såg dock snubben, men Johan håller fortfarande fast vid att det var herr Schwarz som var där inne.

I andra halvlek skedde i stort sett samma sak som i första. Ialienarna ledde med 1-0, alltså kunde dom kasta såfort dom fick närkontakt – domaren blåste ju frispark för allt. Italienarna vred sig i smärtor såfort en svensk var inom 2 meter och det gräts en och annan tår i hopp om att domaren skulle dela ut några gula kort till dessa dumma svenskar.

Efter 53 minuter skede det som inte fick hända – Italien gjorde 2-0. Efter att den obligatoriska böghögen hade avklarats (jaja, metrosexuella högen [?]) så började Sveriges tokjakt efter ett mål…

… Emil Johansson dansade kalinka…

… och Martin Olsson duttade bollen till närmsta italiernare…

… men inget hjälpte när Toivonen på topp var lika effektiv som Göran Persson i anfallet. Samtidigt gjorde Berg inte ett enda rätt – då blir det svårt att göra mål. Bajrami fick ungefär 23 målchanser i första halvlek – inte för att han var bra, utan för att han misslyckades med att stå på fel ställle. Dock kunde han inte få en enda boll på mål, och han blev mycket riktigt utbytt efter ungefär 25 minuter av andra halvlek.
Göran Perss… Ola Toivonen lyckades visserligen göra mål på sitt 24:e friläge i matchen, men då var det 1 minut kvar av ordinarie matchtid. Så matchen slutade, helt välförtjänt, 2-1 till Italien.

Jag och Jake deppade samtidigt som Jonasson drog på sig tjocktröjan för att dölja sin Italientröja. Han är ju rätt klen av sig, och om hans tröjade hade retat upp någon stor och stark svensk hade nog boxningsmatchen dom emellan tagit slut ganska fort…

Jake och Johan ska ju gå på Peace and Love som pågår just nu här i Borlänge – alltså måste dom ju införskaffa en massa öl. Så vi tog färjan till Helsingör (30 kronor för resan var inte så farligt) för att dom skulle kunna köpa billig bärs.

Stilstudie på hur man bär 2 stycken 24-pack öl.

Johan var överlycklig :i

Båten avgick klockan 18:00, 18:20 hade vi handlat klart… Då hade vi inte ens anlänt i Danmark…
Så det blev till att vänta. Båten skulle gå tillbaka till Sverige klockan 18:30, och beräknades anlända 19:00, så det blev en ganska lång stund där vi bara segade. Jake var glad, Johan var lite mer avvaktande.

Jag måste bara berätta hur dessa två herrar blir när dom umgås. Johan och Jake blir som förbytta efter några öl/några timmars sällskap. Jake tar sig an rollen som Margareta, hemmafru och gnällspik. Johan i sin tur, han tar sig an rollen som Rolf, kärleksfull och piskad make.

Margareta klagade såfort h… han?… fick chansen. Antingen var det, ”Akta! Vi får vattenplaning!!” när vi åkte bil i måttliga 70 på en snustorr motorväg eller så klagade han på att det gick för fort (”Vi döööör!”) när vi körde 110 på en 90-väg [?] Sen vet ni ju redan om att Margareta sjunger opera såfort han får chansen också.
Rolf (Johan) är den som gnäller och småtjafsar med Margareta. Det kunde gälla alla möjliga småsaker, men HELA tiden så skulle det tjafsas. Det var verkligen som om dom var gifta. Nu har jag inte riktigt koll på hur dom här två tomtarna umgås på fritiden, men jag såg inga vigselringar i alla fall… :n


Väl tillbaka fick pajasarna minsann bära sin egen öl. Dom bad mig öppna dörren och jag roade mig med att släppa igen den i ansiktet på dom :i Ett stort problem uppstod då båda hade händerna fulla. Man kan ju lixom inte ställa ner ena förpackningen för att öppna dörren [?]
Efter 20 minuters tankeutbyten kom dom på att man kunde sparka upp dörren om man bara tog i lite. Vi traskade bort till bilen, lastade den full, och sen tog vi sikte på Lund igen.


Om jag skulle fråga valfri person som har ett IQ över 25 (här går 90% av alla mina läsare bort :z) vad Lund är mest känt för så skulle nog dom flesta svara: Studenterna. Det finns som bekant ett ganska stort universitet i staden, och sådana brukar ju locka till sig sådana outbildade ungdomar.
Nu är det så att studenter är ett gäng lata jävlar. Dom tycker att det räcker med att studera 9 månader per år. Dom resterande månaderna så jobbar dom som gnuer på annan ort för att kunna äta nudlar under studietiden.
Detta innebär alltså att det under höst/vinter/vår bor ungefär 70 000 personer i staden. Under sommaren är befolkningen ungefär 3 personer. 40 000 studenter flyr, och resten av invånarna åker på semester utomlands. Alltså var det totaldött i stan under midsommar.
Vi var ju vrålhungriga, så vi trampade bort till Max som låg ungefär 300 meter från Jakes lägenhet. Såklart var det, precis som allt annat i stan, stängt.


Såhär såg det ut på toget mitt i stan. Den där tjejen på kortet var galet läskig, och när hon gick förbi oss väntade jag bara på att hon skulle attackera och börja bita oss :n Hon pratade för sig själv och betedde sig allmänt knäppt. Varning för galna damer i Lund alltså.

Tillslut fick vi i alla fall tag i en riktigt god pizza (Jake håller nog inte med :i) från Lunds bästa pizzeria – Ciao Ciao. Risken för magsjuka var tydligen överhängande enligt Jakes efterforskningar, men med ett pris på 50 kr/pizza (oavsett sort typ) så kunde vi inte låta bli. Dessutom var stället det enda som hade öppet i hela Lund typ…

Betyg på pizzan: [!][!][!][!/][!/]


Efter pizzan var det dött. Helt dött. Inte en enda människa fanns tillgänglig i Lund, jag hade glömt Playstationdosan i Borlänge och alla var uttråkade till max. Då (5 timmar försent) fick Johan en idé! ”Vi skulle ha åkt till farsan direkt efter matchen. Där hade vi fått mat och allt”.
Han försökte då få tag i Glenn, men hans mobil var avstängd. Eftersom vi hade så fruktansvärt tråkigt i Lund att vi seriöst funderade på att sova (klockan var 21:30 på midsommarafton) så drog vi en chansning: Vi tog sikte på Göteborg (25 mil bort :i)!

Klockan var nu 22:20 ungefär.

Klockan 00:30 anlände vi i Göteborg hos Glenn. Där var det lika dött som i Lund, så vi bestämde oss för att ta sikte på Borlänge istället. Resan hem gick otroligt segt, men höjdpunkten var nog när en tokpackad lillebror ringde upp mig för att informera om att vi nog skulle spela golf dagen efter (Nej, det blev ingen golf :i). Han talade i alla fall väldigt osammanhängande och jag skrattade gott åt samtalet :)

Jonasson körde typ 30 av dom 70 milen (halva vägen till Göteborg och några mil därifrån) och jag fick sova världshistoriens skönaste halvtimmestupplur. Jag blev väckt när Jake skrek ”NINTENDOKLUBBEEEENNN!!” och tvingade mig att ta resans sämsta bild på Nintendoklubbens Super Mario-gubbe.

Jake somnade snabbt om efter fotograferandet och vaknade inte förrän…

… vi stannade till vid en mack för att köpa kvällsmat. Jag inhandlade en pizza och en Cola, men efter en halv tugga av pizzan insåg jag att jag var sjukt ohungrig. Inte mätt, men ohungrig. Pizzan, minus en tugga, låg kvar i bilen till dagen efter :P

05:30 anlände vi i Borlänge. 06:15 somnade jag och sov som en Gud. Resan var över, och hjärnan fick samla på sig några ytterligare minnen.


Annan information från resan:
Bensinkostnad: ~1800 kr
Sträcka avverkad: ~160 mil
Genomsnittshastighet: Alldeles för hög :iBetyg på hela resan:
[!][!][!][!][!2]
Fortsättning från U21-EM, första halvan av torsdagen.
Påväg ut från arenan såg vi i alla fall Curt. Ett mycket tufft namn, alltså platsar den här bilden på honom i bloggen.

Efter att matchen var slut var det sen dags att bege sig till Lund… enligt planeringen i alla fall. Jonasson ville dock att vi skulle hälsa på hans farsa som bodde strax utanför Göteborg en sväng först.
Innan vi åkte till Johans farsa så bestämde vi oss dock för att äta någonting. Jag hade ju inte ätit sen typ 14:00, och nu var klockan typ 22:45. Vad smakar då bättre än en Big Mac på McDonalds? Inte mycket kan jag säga er.
Så vi traskade bort till Donken vid Scandinavium och beställde ett Frölundamål var (Big Mac och kompani plus en cheeseburgare och en dipp) för den nätta summan av 68 kronor per person.

MUMS! :)


Sen påbörjades färden mot… stället där Jonassons farsa bodde (kommer inte ihåg vad det hette). Dock var tanken på bilen i stort sett tom, så det var dags för resans första tankning! Jag smög in på toa, Johan likaså och Jaker fick börja tanka.

Dock verkar Jake inte riktigt hängt med på teorilektionerna när han tog sitt körkort. ”Men, hur gör jag nudå?” hann jag höra innan jag smet in genom dörrarna på macken.
När jag kom ut stod Jake fortfarande och tittade konstigt på pumpen. Han verkade inte heller ha koll på att pumpen slutar mata bensin när tanken är tom… ”Tänk om det rinner över dååå?” gnällde han. Jag förklarade att pumpen automatiskt slutar när tanken är full, men Jake var orolig… Sen fick jag förklara att det var 95-oktanig bensin som skulle i min Ferrari – Jake verkade mest singla slant över vilken knapp han skulle trycka på. Hade jag inte rejsingpinkat hade Jake nog tankat min fina Ferrari med diesel eller nåt istället.

Varför är Jake så dålig på att tanka? Varför vet han vad som ska tankas? ”Jag brukar ju alltid låna farsans bil” var hans korta och suddiga svar… Ska ringa Mulder och Scully från Arkiv X så ska dom få hjälpa mig reda ut det här mysteriet… :n

Tillslut hade jag i alla fall förklarat allt, och vi hade fått i 39 liter bensin för den sjuka summan av 512 kronor! Buuu för bensinpriset!


Jake och Johan hade ju köpt godis på Videomix i Borlänge innan vi åkte, men Jakes godissmak var verkligen under all kritik. Dumle, zoo och annan choklad var typ det han hade köpt. Inga pastellfiskar och inga Ferraribilar :<
Betyg på Jakes godissmak: [!][!/][!/][!/][!/]

Vi åkte en stund, och slutligen anlände vi hos Jonassons pappas hus. Påväg dit hade Jake börjat klaga på att han var hungrig (vi åt McDonalds för 30 minuter sen ffs!). Detta hade Jonasson vidarebefodrat till sin far. Han i sin tur hade då börjat tillaga några minibaguetter så att alla vi hungriga pojkar (Jake) skulle kunna äta oss mätta.

Vafan… jag kan inte skriva Jonassons far/pappa hela tiden. Vi kallar honom Glenn istället. Jag snappade aldrig upp hans riktiga namn, men alla i Göteborg heter ju Glenn (även kvinnorna). Så därför kallar honom för det i fortsättningen.

Glenn visadse sig vara en riktig pajsare :i Han berättade historier om det mesta, om hur tränade ett division 1-lag i handboll, om hur han och hans polare våldtagit en golfbanegreen (inte på nåt perverst sätt dock :P) och hur han och hans flickvän (som är polis) smugglat sprit över Norska gränsen :i

Sen så kom han in med dom där jävla baguetterna [?] Jake var tydligen vrålhungrig och började käka direkt. Johan åt lite han med. Jag var proppmätt eftersom vi ätit för 1 timme sedan. Därför så jag tackade artigt nej.
”Vill du ha en Cola då?” frågade Glenn. Jag avböjde även denna. Sen började gnället. Efter ett tag kom han in med en Cola (i Göteborg förstår man inte vad ”nej” betyder), och det började tjatas angående baguetterna. ”Men ät en då, du är säkert jättehungrig blablabla” tjattrade både Johan, Jake, Glenn och Jonassons lillasyster. ”Jag vill iiiiinte haaaaaaaaa nån bagueeeetttttt!!!” grät jag.
Dom förstod fortfarande inte vad ”nej” betydde [?]

Vid 01 på natten så fick vi äntligen tummen ur. Glenn klagade fortfarande på att jag inte ens druckit upp Colan: ”Om du inte dricker upp Colan får ni inte åka!”. Jag kontrade snabbt med ”Men då sover vi kvar här då :z”. Glenn gav med sig direkt med ett ”Aldrig i livet!”. Han var tydligen rädd att jag och Jake skulle sova i samma säng som Jonassons 19-åriga lillasyster :i :z


Slutligen kom vi äntligen iväg. Vi hade 25 mil kvar att åka innan vi kunde sova. Efter att vi åkt i 5 minuter blev Johan helt tyst och jag undrar vad det är han sitter och håller i förnåt där i baksätet egentligen :n

Det visade dock sig ganska snart att båda pajasarna hade somnat. Johan vägrade vara med på bild, men…

… Jake sov lika djupt som en avlivad björn.

Resan mellan Göteborg och Lund gick skapligt (årets underdrift) fort. Vi låg strax över hastighetsgränsen (ännu en grov underdrift) och nådde vårat mål vid 03:00 ungefär. Det visade sig att Jake bodde i Hitlers gamla bunker! Riktigt tufft. Tjocka ståldörrar, långa korridorer och trappuppgångar som faktiskt liknade grottor litegrann.

Innan vi somnade hann jag få en bild från Jakes balkong. Rätt schysst utsikt om ni frågar mig :i
Jag skrev ett kort blogginlägg som sammanfattade dagen, sen däckade jag kring 03:30. Tandborsten glömdes hemma, så munhygienen var nog under all kritik :i

Strax efter 12 vaknade jag. Eller… jag vaknade typ 05:30, 06:00, 06:10, 06:45… ja, ni fattar. Jake frågade ”Ska jag dra för persiennen innan vi somnar?” på natten där, precis innan vi somnade. Två sekunder efter att han ställt frågan svarade han med ett ”Jag stänger av hörselapparaten nu, ses imorrn”. Alltså hann jag inte säga åt honom att dra för. Detta gjorde att rummet badade i dagsljus från klockan 04:30 på morgonen ungefär.
I alla fall blev det frukost vid 12-tiden. Vi traskade ner till Ica och inhandlade färdigmackor, Cola, kakor och lite annat onyttigt. Vi inhandlade även potatis, sill, köttbullar, ägg och lite annan midsommarmat som vi tänkte äta senare på dagen.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg som hette 4 anledningar till varför Jake är gay. Under resans gång så ökade Jakes gayfaktor ytterligare. Han gillar Eros Ramazzotti, han vårdar sin frisyr nåt otroligt och… Han ville att jag skulle bädda extrasängen som jag sovit i :i:i:i

En riktig man bäddar ALDRIG sängen (om man inte är jättetoffel och har fruntimmret på besök typ). Men Jake var tydligen 100% seriös när han bad mig göra det. Jag skrattade åt honom (jag var helt säker på att han skämtade) och fortsatte käka min macka. Som tur är så är ju Jake ett fruntimmer, alltså fixade han bäddningen åt mig :z

Det spöregnade i Lund denna midsommardag, så vi valde att åka till fotbollsarenan i Helsingborg så sent som möjligt. Matchstarten var satt till 16:00 (Helsingborgstid) så vi satsade på att anlända kring 15:15.

Vi anlände i tid också. Jake var lagomt besviken eftersom han älskar att stressa :i Mitt finger täckte kameran rätt bra också… Det är lite svårt att ta spionkort, och Jake och Johan är ju lite rädda för att vara med på kort [?]


Jonasson hade ölen i handen och Italientröjan på sig [?] Vädret var i alla fall strålande.

Dessutom delade några små knattar ut gratis Aftonbladet på gatan. Det är inte dom som är på kortet, men ni ser kanske hur glada Jake och Johan blev av gratis tidningar :i

Vi satte oss tillrätta typ 20 i 4, och det var dags för ett såntdär matchintro (vad kallar man det egentligen?)…

Varför måste vi svenskar alltid skämma ut oss för att bevisa att vi är svenska? Varför ska vi på med sånadär otroligt töntiga Sverigedräkter och spela töntig folkmusik? Det är ju för fasiken pinsamt när dom gamla pensionärerna ska dansa runt (i cirklar) sådär. Nu vet jag att midsommar innebär en jäkla massa alkohol för majoriteten av alla vuxna, men kom igen… nån måtta får det väl vara?

Såklart skulle dock denna tradition visas upp innan matchen. Dom 7 italienarna som satt på läktaren var säkert skitimponerade över hur fula kläder svenskarna är villiga att ta på sig efter att ha konsumerat några deciliter hembränt. PRO-medlemmarna dansade runt lite därnere på planen och sen sprang dom av i en inte alltför rak linje [?]Fortsättning följer…
Nu är jag vaken. Jag sov så galet skönt när jag väl somnade imorse. Sov till 15:00, och var helt förstörd när jag vaknade. Halsont och näringsbrist = inte sådär hundraprocentigt välfungerande kropp. Släpade mig ur sängen i alla fall, och har sen dess lirat lite NHL till PS3an (halvt pajjat ena dosan), slagit lite på golfrangen med brorsan, ätit hamburgare och segat. Fick tummen ur nu i alla fall, så här kommer sammanfattningen av Göteborg, Lund och U21 EM, vi börjar med torsdagen:

Enligt planeringen skulle ju Jake hämtas upp klockan 13:37 på Vägverket. Klockan 13:40 stod jag hemma i badrummet och borstade tänderna… Schemat sprack direkt alltså.
Klockan 13:52 hämtade jag i alla fall upp Jake, och fick som tack en utskällning utan dess like (”Fy Kausti!” ungefär). Vi skyndade oss förbi Jonasson och hämtade upp honom typ 13:55. Jake skulle ju in på Systembolaget innan vi åkte, och enligt planeringen skulle vi vara där 13:43. Det sket sig såklart också, och vi var 17 minuter sena när jag släppte av dom på stan. Dom gick in för att handla sitt, och jag åkte till Ica Maxi för att köpa frukost. Det blev en räkbaguette med tillhörande Trocadero. Fruktansvärt gott.
Jake och Johan hämtades upp på stan igen vid 14:20 och resan kunde äntligen börja, även om vi var 20 minuter ”försenade”.

Bilden föreställer den första köbildningen vi stötte på. Vi var då i Ludvika. Av alla jävla ställen i hela Sverige så hade alla Dalarnas bilar samlats i Ludvika. 15 minuter tog det för oss att åka 400 meter… Pinsamt.

Efter en stunds bilåkande så stötte vi på nästa köbildning. Tydligen höll dom på med bilkloning därframme (se varningsskylten), så därför var det rätt trångt på vägen. Bra konstigt om ni frågar mig ._o
Lägg också märke till det typiskt svenska vädret: Pissregn och moln sålångt ögat kan se. Buuu för det svenska sommarvädret säger jag!

Jake och Johan hade parkerat sig i baksätet. Där upptäckte dom snart min älskling – bilstereon. När jag hade poppat Robbie Williams i ungefär 1,5 timme fick dom nog, och Johan plockade fram sitt hemliga vapen.

Jag vill bara säga det så att alla har det klart för sig: Jag är absolut inget fan av smörsångare. Jake och Johan däremot, dom skulle nog gifta sig med snubbar som Eros Ramazzotti om dom bara kunde [?]
Innan den här resan var herr Ramazzotti ingenting jag brydde mig alls i, men efter den här resan kräks jag lite i min egen mun varje gång jag hör hans namn. Maken till tråkigare musik får man leta efter.

”Forse anche questo restera” skrålade Eros. Jake och Johan hängde på. Själv förstod jag inte ett ord. Jag försökte översätta låtarna, men efter att ha fått meningen ovanför till ”Heja anka på en frågvis restaurang” gav jag upp. Det kändes lixom inte som om Eros skulle sjunga något sådant.
Nej Eros är ju Jakes stora idol, alltså måste han ha sjungit nåt i stil med ”Åh, jag älskar Italien, prydliga skor och modeshower” :i

Smakprov:

Sen hände det :n Molnen bara försvann och helt plötsligt var det jättesommar ute. Det kändes underbart att bara susa fram på vägarna i måttliga 70 km/h (typ…) och känna hur solstrålarna piggade upp humöret. Jake och Johan var redan uppiggade till max – en halv platta öl brukar ju pigga upp :i

När småbarnen i baksätet hade hällt i sig några liter vätska var började det att gnällas också. ”Åh, kissnööödig” pep Jake samtidigt som han stampade med fötterna. Jag svarade med att köra så svängigt/guppigt som möjligt.
Efter 10 minuters tjatande blev det omöjligt att göra annat än att stanna. Jake sprang ut ur bilen i en väldans fart och Johan följde tätt efter.

Efter kisspausen var Jake nöjd. Ja, han var t.o.m. så nöjd att han ringde hem till pappa för att berätta dom glada nyheterna: ”Pappa, jag klarade av att kissa helt själv idag!”. Jakes far förklarade att han var väldigt stolt över att 23 års pott-träning äntligen lönat sig.

Efter att ha framfört dom glada nyheterna var Jake på strålande humör, så han började sjunga med i Eros trökmusik igen [?]

Johan däremot – han var trött. Fast han sov inte, även om det verkligen ser ut så på det här kortet, nä han höll på med mobilen istället. Egentligen ingen stor nyhet i sig, men mobilen…

Johan Ulf Jonasson äger nämligen en antik mobiltelefon. Det är en Siemenstelefon av något slag, den är blå med gråa detaljer.. Den har avancerade funktioner såsom färgskärm (svart är en färg, vit likaså. Alltså är det en färgskärm), sms-funktionalitet (jo, man kan skicka sms på den!) och det finns t.o.m. möjlighet att ringa på den! Helt otroligt. MMS, internet, mp3-spelare och dylikt saknas såklart helt.
Seriöst, du måste skaffa en ny telefon snart [?]

Just det. Enligt schemat skulle vi ta en timmes lunch vid 16-tiden. Den försvann på något vänster :i ”Vi har inte tiiiiid, vi kommer inte hinna till matchstart” brölade Jonasson. Jag surade till lite (inget McDonalds = buuuuuuuuu), men gick med på kraven tillslut eftersom jag bunkrat upp med Lion och Cola innan vi åkte.
Vi hade räknat med att anlända i Göteborg kring 19:45 och jag tror baskemig att det stämde nästan på minuten. Vi klev ur bilen vid 19:50 nångång och traskade bort till Gamla Ullevi.

Jag måste ge Göteborg beröm för en sak: Dom där jävla parkeringsautomaterna. Vilken dum idiot har hittat på idén med att ta betalt för att man ska få parkera bilen? När automaten dessutom inte tar kort blir man ju vansinnig. Överallt där vi ställde bilen fanns dessa äckliga maskiner. ”Ge mig pengar” signalerade dom direkt, och vi hade ALDRIG några småpengar tillgängliga. Alltså fick vi lov att gå och växla varenda gång :<
Betyg på parkeringsautomaterna: [!2][!/][!/][!/][!/]

Till och med ett registreringsnummer blir roligt när man åkte 50 mil i bil :i

Vi anlände vid arenan kring 20:00. Vi låg då 30 minuter före reseplaneringen – sjukt bra.

När vi klev ur bilen var det för det första 26 grader varmt i bilen. För det andra var det 24 grader i solen utanför bilen. Alltså kändes jackan rätt överflödig i just då.
Detta skulle visa sig vara ett ganska grovt misstag lite senare…

Utsikten från läktaren var riktigt bra. Jag har själv aldrig varit på Gamla Ullevi (såvitt jag minns), men första intrycket av arenan var helt okej. Vi satte oss som sagt på läktaren kring 20:10 ungefär. Redan då började solen gå ner, men ännu värre var att det började blåsa. Avsaknaden av jacka gjorde att allihopa började tokfrysa. Jake hade, smart som han är (eh…), tagit med sig sin jacka. Nu är han en kärring utan dess like, så han frös ändå [?] :z :i

Lite mer information om herr Jake:
Han älskar: Vägverket, sin frisyr och Rai Uno (en italiensk TV-kanal)
Tre saker han inte gillar: Vattenplaning, fortkörare och allt som har med bilar att göra
Ålder: 23 år och 100 dagar idag faktiskt
Frågor som förblir obesvarade efter resan: Varför har Jake inte lärt sig hur man tankar? Varför vet han inte vilken oktan som ska i en normal bil? Varför tokvägrade han att köra min Ferrari-Nissan? Jag och Johan förstår ingenting, Jake säger nada.
Kring 20:30 började introt till matchen (eller vad man nu ska kalla det). Det lades ut presenningar med budskapet ”RESPECT” på planen för att motverka rasismen inom fotbollen. Jag blev mest imponerad över lagningen av ordet ”RESPECT” på den vänstra presenningen. Kan dom ha stavat fel på ordet tidigare tro? Jag tror faktiskt det kan vara så. Riktigt roligt isf :i
Efter ett tag traskade lagen ut på planen. Spanien i röda dräkter, England i vita. Nationalsångerna spelades, och sen var det dags för matchstart.

Just det, jag käkade en korv innan matchen också. Efter att inte ha ätit på 8 timmar smakade den underbart gott. Bra service hade dom också… inte. Man fick en korv och ett bröd på en tallrik, man fick lägga i korven i brödet själv [?]Spanien började bäst. Dom hade några halvlägen, men det blev lixom inget mer. England var otroligt värdelösa, och hade egentligen inte ett endaste läge. På bilden ser vi Englands anfallare som tröttnat på fotbollen och istället börjat spela volleyboll istället.
Det här känns lite som ett ”Mission Impossible”. Försök referera en match där det inte händer nånting alls. ”Och så händer ingenting. Och NU! Nu händer det inte heller ett skit. Alla står på mittplan och bollar fram och tillbaka. Men nudå!… Nej… Inkast till England”. Matchen var skittråkig och vinden tilltog.
Vi satt där på läktaren och svor över att det var så fruktansvärt kallt. Vinden påminde oss ständigt om att vi inte borde ha lämnat våra jackor i bilen. Men så hände det plötsligt…

Spaniens målvakt såg hur mycket vi frös däruppe på läktaren, så han tänkte (fritt översatt från spanska): ”Stackars pojkar, jag ska se till så att det blir EN målchans under första halvlek i alla fall”.
Sen slog han en passning som mest kan beskrivas såhär ”totalt vansinnig”. Han hade bollen i sina händer, släppte ner den på backen, petade fram den några gånger, och sen slog han en såndär ”nästan tillräckligt hård” passning till sin back.
Problemet var bara det att han inte berättade någonting för backen. Så innan backen hade hunnit reagera på den utomordentliga passningen hade en ful engelsman sprungit förbi honom och tagit bollen.
I alla fall hann snubben inte speciellt långt, en spanjor kutade ikapp honom och rev ner honom i det spanska straffområdet (längst till vänster på bilden). Domaren tvekade inte ens i en sekund innan han blåste straff. Vi blev överlyckliga och tackade den spanska målvakten för att det äntligen hände något i matchen!
Nu var det ju så att den spanska målvakten fortfarande trodde vi frös (vilket vi iofs gjorde). Därför tänkte han glänsa lite och rädda upp hela situationen som han ställt till. Så när Englands straffskytt slog straffen räddade helt enkelt målvakten straffen. Jake jublade som om han vunnit på lotto (han höll på Sapnien). Jag och Johan skämdes för att England var så jävla dåliga.

Efter detta började Englands spelare träna kullerbyttor eftersom dom trodde halvleken var slut. Det gäspades rätt friskt på läktarna, och när domaren blåste av matchens första halvlek buades lagen ut (med all rätt skall tilläggas).

I paus fick jag äntligen bild på dom! Johans nya skor. Han hade tydligen köpt dom från nån internetbutik, och eftersom dom inte hade hans storlek (42) så beställde han helt enkelt ett par med storlek 41. Nu klagade han på att dom var för små [?] Pucko :i
Jag tycker förövrigt skorna ser ut som någonting som Ola Salo i The Ark skulle kunna ha på sig. Alltså vågar jag inte ens sätta betyg på dom (då blir Johan nog ledsen :z)
Avstickare: The Darkness spelas just nu på MTV. ”Aj beliv in a ting kalled löööve!” Dom är sjukt coola :i Ta en paus och kolla in videon vettja :D

Sen startade andra halvlek. Det viktigaste som hände i denna halvlek var när Theo Walcott byttes in. Spanien började plötsligt att darra. Dom som tidigare hade varit så duktiga på att slå tjongbollar blev nu helt paralyserade. England tackade med att göra två snabba mål, sen var matchen i stort sett slut.

Just ja! Det verkade som om det brann på arenan också. I alla fall såg vi både rökutveckling och brandmän bakom Spaniens mål. Vad som egentligen hände vet vi fortfarande inte.

Jodå, det fanns en McDonaldsskylt därinne också :i Matchen var så tråkig att titta på att jag kunde spana in omgivningen ganska bra.

Sammanfattning av matchen: Vi var alla överens om att matchen nog var topp 5 på listan ”Världshistoriens tråkigaste matcher”. Alla dom andra 16 120 personerna i publiken höll med. Den var verkligen megatråkig att se, men vi fick i alla fall se två mål och en straffmiss. Vädret var ett helvete och det blåste svinkallt, så betyget får bli ganska lågt: [!][!/][!/][!/][!/]————————

Nu är klockan 04:35 och jag är astrött. Får fortsätta imorgon…
God morgon världen. Jo, det är en god morgon för mig – fast klockan är 01:25 när detta skrivs. Jag har nämligen sovit sen klockan 16:30 [?]
Jag skulle ju vända tillbaka dygnet efter NHL-tittandet, men jag vet inte riktigt… Det blir nog ett G- på dygnsvändandet denna gång.
Sen har jag dåligt samvete också. Jag lånade Marcus dosa i förrgår och lovade honom att han skulle få tillbaka den igår. Dock var vi iväg på golfen (som började 10:00), och åkte därifrån vid 14:45. Sen åkte vi förbi Coco Thai (stavas hur?) och köpte käk. Sen åkte vi hem och käkade, och sen däckade jag i soffan. Alltså har Marcus inte fått tillbaka sin dosa… Jag är en dålig människa :<

Jag tänkte dra en sammanfattning av NHL-kvällen hos Jonasson:
Jag och lillrbror anlände till Jonassons palats vid 01-tiden ungefär. Matchen började ju inte förrän 02, så vi drog lite NH 09 på hans 360 först. Jag och lillebror mönstrade ett kraftigt Vancouver mot Jake och Jonassons halvdassiga Boston. Matchen kan mest beskrivas som en utklassning utan dess like. Jonasson skrek på Jake, Jake drack milkshake och Vancouver producerade mål efter mål. Efter att Boston plockat ut målvakten med 27 sekunder kvar av matchen kunde vi sätta avgörande 5-3 i öppen kasse. Jonasson var förkrossad och vansinnig på att Jake plockade målisen. Jag och lillebror skrattade så vi grät :i

Jag och lillebror svängde förbi Max innan vi åkte till Jonasson. Där inköptes mat till ”the Kaustinens” och en stor jordgubbsmilkshake till Jake. Jake verkade mer intresserad av milkshaken än av både hockeymatchen (som snart skulle börja) och NHL-spelandet.
Dessutom slog Jake på sin äckliga Mac också. Ur högtalarna spelades sliskiga italienska ballader. Jake trodde han var Pavarotti, så han tog ton. Recensionerna på hans sångröst kan sammanfattas såhär: Grannarna flyttade ut, råttorna försvann ur lägenheten och lillebror höll för öronen. Jake är ingen Pavarotti XD

Vi hade en pakt innan matchen: ”Vi lovar och svär att vi aldrig kommer somna. Om någon gör detta, då har dom andra all rätt att måla mustasch på den killen”. Jake slocknade 5 minuter in i första perioden… [?] Tyvärr hade Jonasson bara bläckpennor, så Jakes Hitlermustach blev bara 2 blå streck på överläppen. Han vaknade till precis när jag ritat strecken, tittade sig omkring, och somnade om igen [?]
I slutet av tredje perioden vaknade han igen och berättade vad han tänkte när han vaknade till där: ”Jag trodde jag hade skurit mig på något” :i Bra koll.

Supporterskaran såg ut såhär: Vi som höll på Detroit var jag, Jake och lillebror.
Jonasson, som ju tydligen är lite efterbliven, höll på Penguins.
I pauserna spelade vi NHL på Xboxen, så vi missade tyvärr 1-0 målet (har fortfarande inte sett det faktiskt). 2-0 kom typ 10 minuter in i andra perioden. Talbot trampar över blå i ett 2 mot 1-läge och lägger helt enkelt upp pucken i krysset. Skitgubbe.
Osgood (som fyller 63 i höst) verkade inte ens orka försöka ta skottet.

Jonasson, som inte riktigt hade koll på vilket lag som var vilket, reagerade såhär när hans favoritlag gjorde målet [?]

Efter ett tag somnade även primadonnan. ”Jag har ju varit vaken sen sex idag” var hans kommentar till det. Som om inte jag varit det med då? ;)

I pausen mellan andra och tredje perioden lirade jag och lillebror ännu en NHL-match på kryssboxen. Jag spelade ut honom fullständigt och vann med 3-2 efter 27 straffomgångar :i Lillebror klagade på att jag gjorde ett fegmål, men vafan, jag vet inte ens hur man gör sånadär ”åka runt målen och lägg pucken i bortre krysset”-mål.
Lillebrors mål under kvällen bestod av att stå på förlängda mållinjen för att be målvaketen flytta sig. Sen lade han bara in pucken i det tomma målet. Lundqvist i Rangers är förövrigt sämst på spelet. Man blir väl så efter att ha spelat i Frölunda :i


I mitten av tredje gjorde Jonathan Ericsson (heja Sverige!) 2-1. Jag och lillebror skrek som tokar, och både Jake och Jonasson vaknade till liv. Jake hade nu sovit från den 5:e minuten av första perioden fram tills det var 5 minuter kvar av tredje perioden… [?]
Pittsburgh fortsatte spela bajstråkig skithockey och bara dumpa ner pucken i offensiv zon, men Detroit var ju totalt värdelösa fast dom fick pucken bara dom frågade Pittarna lite snällt. Med 2 sekunder kvar av matchen så får… det är nu det blir sorgligt:
Om det är 6 sekunder kvar av den avgörande matchen i Stanley Cup och man får ett jätteläge, då vill man INTE att en back ska få ta avslutet… Likförbannat så blev det Niklas Lidström av alla spelare som fick läget. Han får HELT jävla öppet mål med 2 sekunder kvar av matchen. Han behöver bara halvträffa pucken, och få den på mål, så går den in.
Men nu är ju Lidström back. Backar vet inte hur man gör mål i bra lägen, alltså skulle Lidström istället skjutsa skiiithårt och skithögt. Där fanns det ungefär 210 kilo hockeymålvakt och att skjuta igenom en målvakt är inte så lätt (om målvakten inte heter Lundqvist då [?]). Så Lidström missade, och Detroit var ett slaget lag.

HUR KAN DU INTE SÄTTA DEN DIN SOPA!? Bänka Lidström till nästa år säger jag.

Pittsburgh var överlyckliga, antiklimaxet totalt. Sen fick ju herr Retard Jonasson jubla också >=( Bu för NHL-finaler!