Close

Category Archives Mission: Min egen n00b


Min n00b har spårat helt totalt, jag likaså. Den überstränga Hitlerkausti som skulle slakta n00ben om hon tabbade sig kom aldrig riktigt fram… Det var mer så att den gamla Meskaustinen som nyligen flyttade från Borlänge satt och snällt försökte tillrättavisa n00ben när hon inte betedde sig.

Till en början gick det ju… inte alls. N00ben härjade, klagade och stojade som bara den. Kausti försökte på ett trevligt sätt förklara för n00ben att man inte beter sig så som hon gjorde, men n00ben vägrade lyssna.
Ni minns bestraffningen? Det enda samtalet n00ben ska ringa på fredag (om den nu sköter sig) växte snabbt till två, tre, fyra… femton(!) stycken innan n00ben började förstå att jag kommer fortsätta straffa den om den inte beter sig.

Straffsamtalen sjönk sen rekordartat genom mycket fjäskande och ett tag var straffsamtalen nere på endast 3 samtal. Då yttrade n00ben, utan att jag gett den tillåtelse att tala, ”Golf är ju skittråkigt” och straffsamtalen ökade direkt med 13 stycken och n00ben slog nytt personligt rekord i antal straffsamtal. Hon var måttligt nöjd, jag kände att det nog skulle vara helt okej att bara sitta och sova på fredag när n00ben tar alla mina samtal (yes)

Sen framkom det att n00ben är gammal mossforskare (ni vet såntdär grönt som växer överallt på stenar), att hon spelat volleyboll tidigare och att hon egentligen kommer från Stockholm (huuu!). Sen gillar hon att vara ute och springa också. Skumt… Men vad är det man säger? ”Dagens ungdom” [?]

N00ben avslutar dagen på 79 straffsamtal efter att ha förolämpat min otroligt (o)heta logga på sin blogg. Sånt tolereras inte, så jag funderar på att helt enkelt ta ledigt imorgon och på fredag. N00ben kommer ju ta alla mina samtal ändå :z

Nog talat om den där, nu går vi in på skötsammare saker… Trodde jag. Google har annulerat min beställning av telefonen eftersom dom vill ha bevis för att jag bor i England. Lång historia, men man kan inte beställa telefonen hit till Irland t.ex. [?] Dagens samhälle med begränsningar, censur och skit är fan bedrövligt…

Ska kika lite om jag kan få ordning på det där eller inte nu…

Till att börja med: tack Jaker för att du visar din mogna sida
här på bloggen [?]

Idag har jag i alla fall börjat hårdträna min n00b på jobbet på riktigt. Dom senaste nyheterna är att hon redan gått från orutinerad jättenybörjare till trotsig tonåring.
Bristen på respekt är så äckligt tydlig när hon slänger ur sig sina kaxiga kommentarer i stil med ”Får man nå vatten eller”, ”Jag lånar din dator en stund” och ”Får jag ta rast nu?”. Sen klagas det på att man måste vara på jobbet till längre än 14-tiden på dagarna – fastän hon BÖRJAR 9! [?]

Hon gjorde mig lite besviken under n00bprovet idag också. Att inte komma ut först därifrån är inte okej om man vill bli en riktigt bra n00b (no) Besvikelsen kommer bli svår att komma över, men eftersom hon lovat att laga matlåda åt mig till imorgon så kan jag nog eventuellt förlåta henne. Spaghetti och bacon utlovades och jag tolererar INGA ursäkter :z
Imorgon blir det i alla fall fram med piskan på riktigt. En trotsig och ouppfostrad n00b är inte en bra n00b – inte när jag får bestämma!

Sen har vi glada nyheter: n00ben ska ringa minst ett samtal på fredag. Hennes första samtal på desken :n Nu har hon dessutom haft nästan 2 veckor på sig att förbereda sig, så vid det här laget bör hon klara av att göra en breakdown på Lotus Notes helt själv – utan hjälpmedel såklart (yes)

För att tygla den där vildsinta n00ben har jag dessutom bestämt mig för att sätta upp gränser som ska följas och följs inte dessa får hon ta konsekvenserna.
Från och med imorgon gällerr följande: för varje gång n00ben gör mig besviken/arg så kommer vi öka på antalet samtal på fredag med ett. Så om hon inte börjar sköta sig exemplariskt imorgon kan jag räkna med att ha en n00b som ringer alla mina 40 samtal på fredag :z

Jag fick en jag fick en jag fick en!!! Efter att ha dominerat på desken under en längre tid var det idag äntligen dags för mig att få utbilda en n00b!

Amanda heter hon, hur gammal hon är vet jag inte riktigt, men jag chansar på 20 eller 21. Hon har rött hår, svarta skor och är världens näst bästa n00b någonsin (efter mig såklart)!
Jag har lärt (nåja) henne hotkeyn, TSD, avayan och en massa andra viktiga saker idag, och hon lär inte komma ihåg ett skit imorgon, men det är precis som det ska vara (yes)
Jag minns själv min första dag på desken. Maria (min IBM-mamma) satt där och klickade sig igenom alla program samtidigt som jag lekte med hennes leksaksdrake. Jag fattade ingenting och Maria verkade faktiskt snäll under den där veckan. Sen kom verkligheten ikapp, jag utvecklades till en rutinerad ABB-agent och Maria blev… Vampyrmaria.

Ändå sen dom dagarna när jag fick min lyssna-på-samtal-training har jag memorerat ALLA detaljer som jag tycker hon missade att gå igenom. Så nu vet jag exakt vilka saker man som n00b behöver få lära sig för att bli lika grym som mig (yes)

Nu blir det ”Jag fick en n00b!!!”-pizza (yes) Jag vill dock avsluta med att tacka Cathrine för att hon gav mig min n00b. Tack för det!

Jag börjar få igång en massa missions jag ska klara av här under min vistelse på Irland. Jag känner mig nästan lite som en actionhjälte faktiskt.
Idag sattes först ett mission till upp: kopiera PPS-papperat på kopieringsmaskinen. Är lite rädd för den där maskinen, så vågade mig inte riktigt fram idag. Behöver ett par coola svarta glasögon, en hockeyfrilla och sen är jag redo
för att ta mig an det uppdraget.

Det där är dock bara ett minimission i jämförelse med mitt stora mål: Mission: Min egen n00b.
Jag har nu varit här i snart två månader, jag har lärt mig allt man kan lära sig och jag glänser som bara den på jobbet. Damerna flockas kring mig, pojkarna avundas mig och Laura med den lila tröjan kommer snart vilja gifta sig med mig.
Alltså börjar det bli dags för att ta ansvar för en egen nykomling på desken (yes) Vi kommer nämligen att få f-y-r-a nya n00bs snart. Fattar ni hur många det är? Det är ett helt ABBA, nästan en hel hockeykedja, en dubbeldejt eller två beachvolleyboll-lag :n

Därför är mitt mål dom kommande veckorna att roffa åt mig en helt egen n00b (yes) Jag ska lära den allt jag kan, jag ska köra med den som fan och den ska få hämta kaffe åt mig (fastän jag inte ens dricker kaffe!). Problemet är bara det att jag ligger precis på gränsen att få mig en egen n00b. Lite beroende på hur vrånga vissa personer är och hur mycket det är att göra så kommer utfallet variera. Planeringen pågår för fullt och jag kommer göra allt i min makt för att få en (yes)

Nu håller vi tummarna för att jag får mig en liten blyg en jag kan bossa runt med :z Ett koppel är redan inköpt och tämjandet av n00ben kommer påbörjas så fort chans finns.