Close

Category Archives Snudd på fylleinlägg


Inte riktigt raka vägen hem, men hem kom jag. Ungefär 1,5 mils promenad och jag förbrände inte ens hälften av dom extra kalorierna jag fick i mig igår. Inte för att jag bryr mig på det sättet, jag väger knappast för mycket, men det är intressant att se att en idiotpromenad på typ 2,5 timmar förbränner ungefär 700 kalorier. En Big Mac & Co innehåller i jämförelse strax över 1 000 kalorier [?]

Annars ligger jag här med en jävla encentare från igår. Jag blev tokägd av en äcklig n00b vid namn Johan och han kan räkna med tokpisk imorgon på jobbet.

Nej, nu ska Kausti satsa på att kliva upp ur sängen, traska bort till shoppingcentret, handla kyckling och sen laga mammas fantastiska mango chutney-kyckling. Chef Kausti, hur ballt låter inte det? :i

En nachotallrik sammanfattar kvällen rätt bra. Sen lite öl på det också. Jag och n00b-jag-kan-inte-skriva-en-ticket-utan-att-faila-Fredrick begav oss ner på stan för att kika Barcelona – Inter på Woolshed. Efter att ha beskådat världshistoriens sämsta första 80 minuter någonsin var hoppet om ett Barcelonaavancemang helt borta (dom förlorade första matchen med 3-1). Efter Piqués fantastiska avslut levde dock hoppet, och när Bojan gjorde 2-0 jublade jag som aldrig förr. High five med en okänd spanjor och total glädje förbytte snabbt i totalt fiasko när domaren tydligen dömt frispark strax innan.

Domarens röda kort på Interspelaren där när Busquets tokdök var pinsamt, så det kändes ändå rättvist att Barcelona inte fick göra 2-0 där. Tveksam hands, men samtidigt utjämnat i tveksamma domslut.

Morgondagen kommer bli tung känner jag..Vi avslutar med en fantastisk bild (nåja…) på reprisen av Piqués mål. Att en försvarare kan göra sådär i ett friläge bidrar till att min haka fortfarande hänger nere vid fötterna. Jag fick firekt Henrik Larsson under 1994 VM”-vibbar. Helt sjukt kyligt. Dessutom är Piqué back. Sicken lirare…
Kvällen består av några konstateranden, varav alla är på det ashäftiga språket engelska. Okej, engelska är inte så häftigt, så vi kör några headlines på svenska istället:

Defaults senaste skiva Comes and Goes är fantastisk
Defaults senaste skiva är helt sjukt bra. Nästan hälften av låtarna är tiopoängare och jag har i smyg knarkat skivan hela kvällen. , , , och tjejlåten är alla mästerverk om ni frågar mig. Har ni minsta lilla känsla för bra musik är det dags att trycka på valfri playknapp (yes)

Maby you'll sing back on all the good times we had…

Jag förstår fortfarande inte…
Nej, jag gör verkligen inte det. Jag förstår mig inte på dans och jag förstår mig inte på karaoke. Det går verkligen inte.
Jag sjunger absolut när jag är själv, men jag har aldrig förstått det roliga med att sjunga för andra. Visst, det är väl kul att höra andra som sjunger dåligt, men… Vad får dessa personer ut av det hela?
Jag klagar absolut inte på andra människor som vågar ha lite roligt, det är bara bra att dom täcker upp för mig, men jag fattar inte riktigt…
Ska jag göra någonting som har med sång eller dans ska jag i alla fall få ut någonting roligt av det. Att meningslöst stå och röra på diverse kroppsdelar till halvdålig musik ger mig ingenting. Det är typ så jag ser på det hela, och det är väl det dans egentligen betyder. Att röra på diverse kroppsdelar till musiken eftersom… någon för många år sedan kom på att det… eftersom… jag tror någon tyckte det var kul förr i tiden, och nu verkar många ha tagit efter det.
Jag ser dock ingenting vettigt i att röra på sig fysiskt om det inte handlar om att jaga en boll. Då får jag av någon konstig anledning för mig att det är jättekul att springa runt på ett inomhusgolv och jaga den där runda saken. Det är väl ungefär lika intelligensbefriat som dans om man tänker efter… Sluta överanalysera kanske?

24 = 16
Jag fyllde ju som bekant år i tisdags och jag tror någonting hände där. Antagligen rätade rynkorna ut sig eller nåt eftersom jag måste se sjukt mycket yngre ut idag än för en vecka sedan. Jag har aldrig behövt visa legitimation i Dublin under dom fyra månaderna (huu, tiden går fort) jag varit här.
Idag var jag dock tvungen att visa legitimationen både när jag beställde i baren och när jag skulle in på Woolshed för att kika El Classico. Skönt att veta att man ser ut som 16 i alla fall…

Dörrvakter = stum Kausti
Som ovan nämnt så skulle vi (jag och n00ben) in på Woolshed för att kika El Classico under kvällen. Under tiden hon stod och rökte så började hon snacka med vakten. Efter att ha fått svaret på sitt första hej” efter två minuter rullade konversationen på. Vakten frågade om hon var från Sverige och n00ben nickade. Han vände sig till mig och frågade samma sak och jag svarade med ett ”gissa”.
”Of course you are from Sweden” svarade han. Jag frågade hur han kunde veta det, och han svarade ”Because of the gay haircut”. Min enorma comeback på detta blev ett otroligt smidigt stummande följt av en lång tystnad. ”Dont ask the question if you dont want the answer”….


Klockan är 03:08, Default spelas i Winamp, jag ska spela innebandy om 10 timmar och jag har nu bestämt mig för att sova. Maby you'll sing back… Jo, skivan är fortfarande helt fantastisk.”

”You learn from your mistakes” var det en gång någon som sa. Jag har sen en viss dag lovat att leva efter det mottot. Ändå gör jag tvärtemot vad jag lovar mig själv. Man blir så trött ibland, speciellt när man försöker för mycket…

Kvällen spenderades på en IBM-fest i Dublin. Jag och n00ben tog taxin dit och anlände vid åttatiden ungefär. Då var det typ 5 personer i lokalen. Kvällen gick bara utför, och förutom en viss överraskning vid namn Kenny var kvällen i stort sett ett totalt fiasko. Jag var inte ens sugen på att gå ut, men jag offrade mig den här gången för laget. Det lär jag dock inte göra om igen.
Kenny hälsade på mig med ett ”Det är du som är Kausti va?”. Lite tufft att man får en hälsning av en kille i Dublin som tydligen läst min blogg innan han flyttade hit. Att han sen visste vem jag var… lite oväntat med tanke på att jag knappt lagt upp något kort alls på mig själv på bloggen. Samtidigt är det fascinerande ju :b

Imorgon blir det till att sova ut, fixa spaghetti och bacon, slöa vid datorn och sen pizzabeställning på kvällen.

Btw förstår jag mig inte på människor ibland… Kanske är det så att våran ologiska sida är det som definerar oss som människor. Jag vet inte riktigt… Orka gräva ner sig i någonting som jag vet att jag glömt imorgon… Imorgon är faktiskt en ny dag, tills dess, god natt.

Två timmars middagssömn gör verkligen susen. Från att ha levt i en grådimmig vardag är jag nu nästan helt klar i skallen. Helt sjukt vad jobbet tar kål på mig…

Nåja, imorgon händer i alla fall någonting riktigt stort på Irland: det är St Patricks Day! Vad det är? Inte den blekaste. Inte vet jag heller varför dom firar den. Men firar gör dom tydligen.
Av det jag fått berättat för mig kan jag konstatera några saker. Det kommer springa runt en massa gröna människor nere i city imorgon. Tydligen klär alla sig i grönt och härjar runt. Varför vet jag som sagt inte. Det verkar dock som att det är krav på att man ska ha på sig åtminstone ett grönt plagg när man beger sig in till stan. Skulle man nu inte ha det har man tydligen tre saker att välja på om man råkar stöta på en irländare som noterar din avsaknad av grönt: Misshandel, våldtäkt eller avlivning. Och jag som inte äger ett endaste grönt plagg… ._o

Men in till stan ska jag i alla fall! Är man här måste man ju uppleva stämningenl. Dock ska jag jobba 06:00 på torsdag, så inte blir det nån sen kväll inte. Men lite fascinerande med såna här saker ändå. Vi i Sverige har knappt hört talats om dagen samtidigt som irländarna har röd dag och är lediga…
Ska se till att försöka få med mig några bilder på spektaklet fåse.
Vädret
verkar faktiskt bli helt okej. 14 grader och molnigt – det är ju rena rama högsommaren här redan :i
12