Close

Category Archives Snudd på fylleinlägg


Inte riktigt raka vägen hem, men hem kom jag. Ungefär 1,5 mils promenad och jag förbrände inte ens hälften av dom extra kalorierna jag fick i mig igår. Inte för att jag bryr mig på det sättet, jag väger knappast för mycket, men det är intressant att se att en idiotpromenad på typ 2,5 timmar förbränner ungefär 700 kalorier. En Big Mac & Co innehåller i jämförelse strax över 1 000 kalorier [?]

Annars ligger jag här med en jävla encentare från igår. Jag blev tokägd av en äcklig n00b vid namn Johan och han kan räkna med tokpisk imorgon på jobbet.

Nej, nu ska Kausti satsa på att kliva upp ur sängen, traska bort till shoppingcentret, handla kyckling och sen laga mammas fantastiska mango chutney-kyckling. Chef Kausti, hur ballt låter inte det? :i

En nachotallrik sammanfattar kvällen rätt bra. Sen lite öl på det också. Jag och n00b-jag-kan-inte-skriva-en-ticket-utan-att-faila-Fredrick begav oss ner på stan för att kika Barcelona – Inter på Woolshed. Efter att ha beskådat världshistoriens sämsta första 80 minuter någonsin var hoppet om ett Barcelonaavancemang helt borta (dom förlorade första matchen med 3-1). Efter Piqués fantastiska avslut levde dock hoppet, och när Bojan gjorde 2-0 jublade jag som aldrig förr. High five med en okänd spanjor och total glädje förbytte snabbt i totalt fiasko när domaren tydligen dömt frispark strax innan.

Domarens röda kort på Interspelaren där när Busquets tokdök var pinsamt, så det kändes ändå rättvist att Barcelona inte fick göra 2-0 där. Tveksam hands, men samtidigt utjämnat i tveksamma domslut.

Morgondagen kommer bli tung känner jag..Vi avslutar med en fantastisk bild (nåja…) på reprisen av Piqués mål. Att en försvarare kan göra sådär i ett friläge bidrar till att min haka fortfarande hänger nere vid fötterna. Jag fick firekt Henrik Larsson under 1994 VM”-vibbar. Helt sjukt kyligt. Dessutom är Piqué back. Sicken lirare…
Kvällen består av några konstateranden, varav alla är på det ashäftiga språket engelska. Okej, engelska är inte så häftigt, så vi kör några headlines på svenska istället:

Defaults senaste skiva Comes and Goes är fantastisk
Defaults senaste skiva är helt sjukt bra. Nästan hälften av låtarna är tiopoängare och jag har i smyg knarkat skivan hela kvällen. , , , och tjejlåten är alla mästerverk om ni frågar mig. Har ni minsta lilla känsla för bra musik är det dags att trycka på valfri playknapp (yes)

Maby you'll sing back on all the good times we had…

Jag förstår fortfarande inte…
Nej, jag gör verkligen inte det. Jag förstår mig inte på dans och jag förstår mig inte på karaoke. Det går verkligen inte.
Jag sjunger absolut när jag är själv, men jag har aldrig förstått det roliga med att sjunga för andra. Visst, det är väl kul att höra andra som sjunger dåligt, men… Vad får dessa personer ut av det hela?
Jag klagar absolut inte på andra människor som vågar ha lite roligt, det är bara bra att dom täcker upp för mig, men jag fattar inte riktigt…
Ska jag göra någonting som har med sång eller dans ska jag i alla fall få ut någonting roligt av det. Att meningslöst stå och röra på diverse kroppsdelar till halvdålig musik ger mig ingenting. Det är typ så jag ser på det hela, och det är väl det dans egentligen betyder. Att röra på diverse kroppsdelar till musiken eftersom… någon för många år sedan kom på att det… eftersom… jag tror någon tyckte det var kul förr i tiden, och nu verkar många ha tagit efter det.
Jag ser dock ingenting vettigt i att röra på sig fysiskt om det inte handlar om att jaga en boll. Då får jag av någon konstig anledning för mig att det är jättekul att springa runt på ett inomhusgolv och jaga den där runda saken. Det är väl ungefär lika intelligensbefriat som dans om man tänker efter… Sluta överanalysera kanske?

24 = 16
Jag fyllde ju som bekant år i tisdags och jag tror någonting hände där. Antagligen rätade rynkorna ut sig eller nåt eftersom jag måste se sjukt mycket yngre ut idag än för en vecka sedan. Jag har aldrig behövt visa legitimation i Dublin under dom fyra månaderna (huu, tiden går fort) jag varit här.
Idag var jag dock tvungen att visa legitimationen både när jag beställde i baren och när jag skulle in på Woolshed för att kika El Classico. Skönt att veta att man ser ut som 16 i alla fall…

Dörrvakter = stum Kausti
Som ovan nämnt så skulle vi (jag och n00ben) in på Woolshed för att kika El Classico under kvällen. Under tiden hon stod och rökte så började hon snacka med vakten. Efter att ha fått svaret på sitt första hej” efter två minuter rullade konversationen på. Vakten frågade om hon var från Sverige och n00ben nickade. Han vände sig till mig och frågade samma sak och jag svarade med ett ”gissa”.
”Of course you are from Sweden” svarade han. Jag frågade hur han kunde veta det, och han svarade ”Because of the gay haircut”. Min enorma comeback på detta blev ett otroligt smidigt stummande följt av en lång tystnad. ”Dont ask the question if you dont want the answer”….


Klockan är 03:08, Default spelas i Winamp, jag ska spela innebandy om 10 timmar och jag har nu bestämt mig för att sova. Maby you'll sing back… Jo, skivan är fortfarande helt fantastisk.”

”You learn from your mistakes” var det en gång någon som sa. Jag har sen en viss dag lovat att leva efter det mottot. Ändå gör jag tvärtemot vad jag lovar mig själv. Man blir så trött ibland, speciellt när man försöker för mycket…

Kvällen spenderades på en IBM-fest i Dublin. Jag och n00ben tog taxin dit och anlände vid åttatiden ungefär. Då var det typ 5 personer i lokalen. Kvällen gick bara utför, och förutom en viss överraskning vid namn Kenny var kvällen i stort sett ett totalt fiasko. Jag var inte ens sugen på att gå ut, men jag offrade mig den här gången för laget. Det lär jag dock inte göra om igen.
Kenny hälsade på mig med ett ”Det är du som är Kausti va?”. Lite tufft att man får en hälsning av en kille i Dublin som tydligen läst min blogg innan han flyttade hit. Att han sen visste vem jag var… lite oväntat med tanke på att jag knappt lagt upp något kort alls på mig själv på bloggen. Samtidigt är det fascinerande ju :b

Imorgon blir det till att sova ut, fixa spaghetti och bacon, slöa vid datorn och sen pizzabeställning på kvällen.

Btw förstår jag mig inte på människor ibland… Kanske är det så att våran ologiska sida är det som definerar oss som människor. Jag vet inte riktigt… Orka gräva ner sig i någonting som jag vet att jag glömt imorgon… Imorgon är faktiskt en ny dag, tills dess, god natt.

Två timmars middagssömn gör verkligen susen. Från att ha levt i en grådimmig vardag är jag nu nästan helt klar i skallen. Helt sjukt vad jobbet tar kål på mig…

Nåja, imorgon händer i alla fall någonting riktigt stort på Irland: det är St Patricks Day! Vad det är? Inte den blekaste. Inte vet jag heller varför dom firar den. Men firar gör dom tydligen.
Av det jag fått berättat för mig kan jag konstatera några saker. Det kommer springa runt en massa gröna människor nere i city imorgon. Tydligen klär alla sig i grönt och härjar runt. Varför vet jag som sagt inte. Det verkar dock som att det är krav på att man ska ha på sig åtminstone ett grönt plagg när man beger sig in till stan. Skulle man nu inte ha det har man tydligen tre saker att välja på om man råkar stöta på en irländare som noterar din avsaknad av grönt: Misshandel, våldtäkt eller avlivning. Och jag som inte äger ett endaste grönt plagg… ._o

Men in till stan ska jag i alla fall! Är man här måste man ju uppleva stämningenl. Dock ska jag jobba 06:00 på torsdag, så inte blir det nån sen kväll inte. Men lite fascinerande med såna här saker ändå. Vi i Sverige har knappt hört talats om dagen samtidigt som irländarna har röd dag och är lediga…
Ska se till att försöka få med mig några bilder på spektaklet fåse.
Vädret
verkar faktiskt bli helt okej. 14 grader och molnigt – det är ju rena rama högsommaren här redan :i

Inflyttningsfest hos Bex, Elena och Nils igår. Jag och tre n00bar tog taxin härifrån in till centrum där jag dominerade med mitt lokalsinne, min n00b dominerade med nytt hår + kass kartläsning och Bex dominerade med totalt värdelösa kartritarkunskaper. Tre stycken postitlappar med massa otolkbara streck kombinerat med n00bens starka vilja av karaktären ”vi ska gå ditåt!” urartade i ett telefonsamtal till fröken Bex där vi krävde en förklaring. Hon förklarade dock vägen som en full finländare med mat i munnen så att förstå henne var helt möjligt. N00ben tog över telefonen för att få det bekräftat: jag hade full koll på vart vi skulle. Jag tog därför täten och eskorterade på ett otroligt säkert sätt hela gänget till rätt adress (yes)

Där hade jag inte ens börjat dricka, men än värre skulle det tydligen bli. ”Vi kör ölspelet” tyckte Elena. Kaustis alkoholtolerans ligger ungefär på en 6-årings, men visst skulle vi spela ändå. Nu var jag klok nog att hoppa av innan jag fick i mig speciellt mycket, men…
Note to self: Ät mat under dagen om du ändå ska ge dig på alkoholen.

Sett ur ett ekonomiskt Eurotripperspektiv så blev kvällen ändå rätt lyckad. Klockan 23-nånting gick jag på toaletten där jag nog somnade till nån minut.
Jag vaknade till lite halvt, kikade på mig själv i spegeln, kände hur extremt trött jag var och sa till mig själv (tror nog jag pratade högt t.o.m [?]) att det nog skulle vara skönt att sova en stund där. Ungefär 7 sekunder senare låg jag med alla kläder på och sov i Bex säng.
Strax efteråt var Vampyrmaria snäll nog att komma in i rummet och hoppa i sängen i några minuter också. Tack för det ditt svin (twisted)

Senare under natten nångång kom sängens ägare hem och lade sig bredvid mig. Efter att hon sjungit, räknat spjälorna på sängen och pratat konstant i vad som verkade vara en evighet blev jag utskickad i soffan för att jag var för ”tråkig”. Jag lade mig i den där svinkalla soffan med ett extratäcke och somnade på direkten.

Vaknade imorse med vita fläckar på höger skjortärm. Tack och lov var det inte någon ”gåva” från nån av killarna i gänget utan det visade sig vara tandkräm från gårdagskvällen. Jag har minnen från gårdagskvällen och den där spegeln i badrummet där jag står med tandkräm på fingrarna och försöker borsta tänderna. Det gick väl tydligen sådär…

Nej, frukost nu, sen innebandy klockan 13. Btw är Defaultlåten överst i inlägget fantastisk. Default är fantastiska. Allt är fantastiskt. Och jag är inte ens bakis. Solen gör fan underverk här… Spela roll om man tabbar sig en lördagskväll, livet leker just nu (yes)


God morgon! Efter en småkatastrofal lördagkväll är klockan 07:52, jag är 8% bakis, Silvertide spelas i hörlurarna, jag missade halva kvällen igår och jag har en 5-6 arga SMS i mobilen på grund av detta – ändå mår jag kanonbra (yes) .
Att kika mobilens in- och utkorg gör att man kanske inte känner sig lika smidig, men om man hela sitt liv levt efter mottot ”Om man inte försöker kan man inte misslyckas” känns det i alla fall skönt att ha gett skiten ett försök.
Visst, jag la upp bollen på straffpunkten, jag tog sats och jag tog i som faaan. Men istället för en drömstraff upp i krysset snubblade jag på skosnörena, ramlade över bollen och tokmissade straffen.
Kan tänka mig att vissa skrattar åt det hela idag men det gör mig knappast någonting. Men för att dämpa smällen när mitt ego tar i backen gör jag som jag alltid brukar göra när jag förlorat i någonting: Jag skyller på domaren, solen i ögonen och motvinden (yes)

Har inte fått några bilder från gårdagskvällen med dansken, Cathrine, N00ben, Veronica, Esa och Captain Morgan (huuu, aldrig mer) ännu, så därför kan jag inte slänga upp det inlägget just nu – det kommer förhoppningsvis senare.
Däremot har jag bilder från fredagskvällen som spenderades med laserskjutande, ännu en total förnedring och en enorm hamburgare, så jag tänkte vi kör en recap av den istället:Vi (eller Cathrine) hade planerat att alla som inte spelar WoW och vill socialisera på riktigt skulle hitta på någonting under kvällen, så hon bokade bowling och Q-zar (laserdoom) för oss 10 som var intresserade.
Innan vi skulle röra på oss och härja så var vi dock tvungna att fylla på reserverna lite. Därför blev det ett besök på TGI Fridays som ligger 10 minuters gångväg härifrån.En hamburgare för 230 spänn och något att dricka senare så var plånboken lite tunnare och jag lite tjockare. Det var saltgurka, lökringar och massa annat konstigt på den där burgaren och den var… enorm. Det var preciiiis så att den gick in i munnen om man kopplade loss kinderna och åt som ormarna gör… ”Thats what she said” eller? [?]
Nåja, jag fick i alla fall i mig kanske 77% av maten, sen var det tokstopp. Men det är ju en hamburgare som ska betygsättas, så eftersom det är just en hamburgare får den några pluspoäng bara för det. Sen fick man med den där galna Jack Daniels-såsen också så där har vi ytterligare ett pluspoäng. Men namnet, dom konstiga sakerna som var på och den torra hamburgarsmaken drar sen ner betyget ganska mycket.

Betyg på TGIs Ultimate Jack Daniels Burger: 2,1Två och en halv n00bar tjattrade på och n00b-Christian, som förövrigt glänser och tar samtal själv på jobbet efter att ha medlyssnat i endast 3 dagar, njöt av sin Guinness.”Whos the man?” Esa imponerade som ni ser stort på damerna med sina coola egoposer :iEfter det att vi käkat var det sen dags för att börja röra på sig. Galet laserkrig och stilig bowling stod ju på schemat, och jag som är smart tänkte ju att vi såklart skulle bowla först. Tji fick jag…
Efter att alla fått på sig bowlingskorna så framkom det alltså att vi först skulle springa runt och försöka döda varandra med dom där laserpickadollerna ala Star Wars Stormtroopers
. Jag kände mig lite sådär cornycool med den blinkande dräkten som inte riktigt (inte alls) såg ut som Stormtroopergubbarnas dräkt.
Jag funderade lite kring hur asballt man skulle kunna göra ett såntdär ställe ändå. Tänk dig Star Wars-inredning, Stormtrooperdräkter och stenhårda elchocker så att man känner när man blir träffad. Det skulle vara skitcoolt… eller?… eh… nähä? Jo!

I alla fall delades vi upp i två olika lag. Nu är mitt minne asdåligt, men vi ska se om jag inte kan få fram alla som var med:

Blått lag
Kausti [Självutnämnd lagkapten]
Skäggjohan [Skäggig kanonmat]
Christian [Osynlig sniper]
Veronica [Rutinerad försvarsspelare]

Rött lag
Elena [Ettrig och tillsynes rutinerad lagkapten]
Cathrine [Småfuskande fegis]
Min n00b [Laserdooms svar på Zorro, man ska inte fäktas med gevären [?]]
Esa [Rysk mästerskytt]

Reglerna var alldeles för många för att man skulle orka bry sig, men eftersom två av dom anställda gick runt därinne fick vi i alla fall inte springa alls. Det hela påminde mig lite om golf faktiskt, så därför missuppfattade jag och Skäggjohan tyvärr det här med poängräkningen. Eftersom det hela liknade golf så pass mycket trodde vi att man skulle ha så få poäng som möjligt. Därför var vi i det blå laget otroligt nöjda med att ha lyckats skrapa ihop makalösa -60 poäng.
DÅ berättade dom två herrarna som jobbade där att man minsann skulle ha så många poäng som möjligt. Det andra laget hade då skrapat ihop 620 poäng och utklassningen var total…
Efter att ha tokgråtit en stund på toaletten begav vi oss sen till bowlingbanorna för att slå några strikes.Mina bowlingskills brukar ju vara average i alla fall. Jag är knappast grym på det där, men jag brukar inte vara tokdålig heller. Men tänka sig vad lite alkohol kan göra… Eller så lutade banorna… Nåt fel var det i alla fall.
”Ska vi tävla?” frågade Elena och jag tvekade inte en sekund. ”Klart vi ska tävla!” svarade jag och kikade på scoreboarden. Hon hade inlett med en strike, jag med att slå ner 4/3…
Efter tre rutor gav Elena upp och tokdissade mig: ”Du är för dålig, jag tävlar mot Johan istället”. Tack för den… Det visade sig att Elena tydligen spelat bowling på riktigt i 1,5 år – något som märktes på hennes eleganta bowling-twista handleden-stil.
Skäggjohan imponerade annars med sitt bowlande. Både det faktum att han fick ner käglorna och att hans segergester var sådär skäggigt eleganta (yes) Jag tror han fick mest poäng av oss alla också, men jag är inte helt 100 på det.

Nej, jag ska ha revansch i bowlingen nåndag… Det där kändes inte okej, speciellt efter att ha fått tokpisk i laserskjutandet också…

Avslutningsvis vill jag avsluta inlägget med att tacka Cathrine och Amanda för bilderna från kvällen. Tack! (yes)

Har sovit i ungefär 2,5 timme nu och är… typ pigg. Lyssnar på Queen – Killer Queen på datorn och ligger och småfryser i min säng iklädd min gråsvartrutiga skjorta. Kvällen blev annars rätt okej – även om jag typ är världens tråkigaste människa.

Just nu ligger jag och suger i mig beröm från en dyngrak Bex på MSN. Tydligen verkar folket på IBM inte avsky mig i alla fall. Det måste man ju få pluspoäng för?
Hon varvar också berättelser om kvällens gayklubbsbesök med anklagelser om att jag försökte stöta på hennes lesbiska kompis – något som faktiskt inte ens är sant eftersom jag redan visste att hon var gay.
Där ser ni, så går det om man är en megageek och pratar med en flicka. I dagens samhälle får man inte ens vara trevlig mot det motsatta könet. Lite diskrimineringsaktigt det där tycker jag faktiskt…
En förklaring på det hela har skickats via Facebook, men jag vet inte riktigt hur smidig den egentligen var såhär 04:30 under lördagnatten. Iofs kan jag både fjäska och skriva bra, så jag kommer nog ha min första gaykompis på Facebook imorgon när jag vaknar. Wanna bet?Murre körde annars megaflörtblicken hela kvällen idag. Om det gick bra vet jag faktiskt inte, men aset lämnade i alla fall lampan på i hallen här utanför. Detta i sin tur ledde till att jag vaknade och i längden till att det här blogginlägget kom till…
Buu för Murres slarv som gör att jag inte kommer kunna somna om!Sören körde istället Pulp Fiction-dansen
samtidigt som han svepte sina Guinessöl. Han mumlade nåt om att det gjorde plats för ännu fler, men jag är tveksam till om det stämmer…

Anledningen till besöket på nattklubben The Church här i stan var annars att Taxi-Maria ska sluta. Hon ska få en introduktion såfort jag får till ett ”Introduktion av alla mina undersåtar på desken”-inlägg, men det verkar som att inlägget dröjer av någon anledning. Dålig stil Kausti!

Annars kan jag säga att jag är lika tråkig här när jag är full som jag är rolig när jag är hemma. Kräk-alerten i taxin låg på ungefär 90% ett tag där, men jag dodgade den smidigt genom att somna till en sväng. Cathrine fick dock liv i mig med en ”Du somnar väl inte nu, du ska av här”-kommentar precis när vi var hemma. Tur det, annars hade man kanske vaknat i taxin utanför Sean Sören Connery (förklaring kommer senare)…

Fan, jag tror nog att lite alkohol gör susen för bloggandet här. Det fullkomligt sprutar ut briljanta (nåja…) inlägg på kvällarna/nätterna. Det firar vi med en ny kategori: Snudd på fylleinlägg

Cause happiness is the best revenge!

4 pints öl, en nachotallrik som smakade gudomligt, en person man nog inte ska nämna, en stupfull Esa, en skitläskig min från Bex, lite för mycket information från mitt Sverigeliv och en taxiresa senare kan vi säga att kvällen nog blev rätt lyckad. Just nu ockuperas sängen och stavfel undvikes otroligt smidigt.

Kvällen spenderades på Woo… jag vill skriva Woolchair, men jag tror stället hette Woolched. Google säger Woolshed och jag håller med.
Nachotallriken innehöll väl ungefär 200 miljoner kalorier och Esa öste i sig 3 öl under dom första 15 minuterna, men det var en trevlig kväll överlag. Under kvällen kom jag annars kom fram till att jag är otroligt gammal, att AZs teamleder ser ut att vara 28 fast han egentligen är 21, att Murat nog har en fetisch för nakna karlar och att Bex bangade klockan 19:30. Det känns lite töntigt, men eftersom hon är såpass liten (kort) är hon nog förlåten.

Sängen känns mjuk och skön. Vi ses imorgon (yes)