Close

Category Archives Nostalgi


Jag har spelat TV-spel så länge jag kan minnas. Redan som ung fick jag ett Super Nintendo i födelsedagspresent och jag var den lyckligaste killen i världen där. Även om jag knappt minns nåt från när jag fick konsolen så måste jag ha varit lycklig. Det var ju ett Super Nintendo liksom!

Med på köpet fick jag Super Mario World, ett av världens bästa plattformsspel någonsin. Spring åt höger, hoppa över hålen i marken, hoppa på fienderna och få tag i en Yoshi var det enda man egentligen behövde bry sig om när man satt där i pojkrummet och kämpade sig fram genom spöken, larver, mullvadar och en herrans massa andra varelser. Efter några veckors träning kunde inget stoppa mig och idag kan man ganska enkelt springa igenom banorna i en rätt rapp fart.

Jag hann aldrig riktigt uppleva Nintendo 8-bitarseran under min ungdom, jag föddes precis i skarven av NES och SNES där, så jag spelade mest Bubble Bobble och Maniac Mansion hemma hos kompisen på Svedjegatan. Men då jag redan fått in TV-spelsfingrarna så lärde man sig väldans fort hur man skulle spela spelen på den tiden och vi spelade snart igenom Bubble Bobble utan problem.

Sen har det där rullat på, även om jag på senare tid mest nischat mig mot spel som NHL XX samt diverse äventyrsspel så har man aldrig egentligen haft några större problem att sätta sig in in kontrollerna i ett spel. Ge det en kvart, tjugo minuter, sen sitter kontrollerna ganska felfritt.

Men häromdagen började jag spela lite New Super Mario Bros. DS på min Nintendo 3DS och jag kan ärligt säga att jag aldrig nånsin känt mig såhär värdelös på TV-spel… Super Mario 3, Mega Man, Uncharted, Golden Eye, Zelda, Colin McRae Dirt 2 är väl några av dom spelen som jag spelat dom senaste åren och jag har aldrig haft något problem med att ta till mig kontrollerna.
Visst, ibland kanske man blir lite grinig över att kontrollerna är lite osmidiga (siktet i Uncharted 3 någon?), men överlag så sväljer man dom där små felen utan problem.

Men inte när det kommer till New Super Marion Bros. Nej, spelkontrollen där känns ungefär som disktrasan vi har i diskhon i köket. Katastrofsunkig, osmidig och inget man egentligen vill ha nåt att göra med. Men ibland måste man ta tag i eländet och varje gång känns det lika outhärdligt. När man sen är klar får man plötsligt en ofantlig lust att skära av sig båda händerna eftersom man känner sig lika besudlad som en polsk kulstöterskas pojkvän gör.

Mario känns alldeles bångstyrig och han vill inte göra det jag ber honom om! Sluta muppa dig så jäkla mycket och stanna när jag ber dig istället gubbjävel… Allt känns liksom upp och ner, men inte på ett bra sätt som vissa andra snurriga Mario-spel.
Super Mario 64, Super Mario Galaxy och Super Mario 3 hade ju alla supertajta kontroller vilket gör att New Super Mario Bros blir lite som det svarta fåret i den annars snudd på perfekta familjen.

Nej, jag har aldrig känt mig såhär dålig när jag spelat TV-spel, någonsin. Buuu för Nintendo! Den nya segare Mario får två av fem Yoshis i betyg.

Tre månader har jag varit hemma nu. Tre otroligt snabba månader har gått sen dess att jag lämnade Miamis fantastiska badvatten för att lända i Dublins gråkalla verklighet igen. Verkligheten är kass i jämförelse med USA, så är det bara. Visst finns det saker här som är bättre än The Staterna, men som land är USA precis allt det som hela Europa inte är.

Ska man försöka sig på en jämförelse så känns bilar som en bra sak att plocka fram. Är det något som satte sig i bakhuvudet när vi var i USA så var det att bilarna är heeeeelt annorlunda over there”. Stadsjeepar var standarden, växthuseffekten rockar och störst är bäst var det som gällde. Inga halvmesyrer där inte.
Så för att på något sätt försöka förklara hur extremt USA var när det gäller i stort sett allt från landmärken till människor så kan man säga att om Sverige som land är en trygg och säker Volvo är USA en bufflig, småskrytig och överdriven Ford Mustang
. Det är så svårt att förklara i ord utan att göra det här inlägget till en bok, men det är den bästa förklaringen jag kan ge. Åk dit, upplev landet och ni kommer förstå vad jag menar. USA är extremt i många avseende, men landet är magiskt.

Det här landet erbjuder precis allt. Det jag minns bäst i det avseendet var hur vi mitt på dagen kastade snöboll på varandra i Yosemites nationalpark för att sen, åtta timmars bilåkning senare, sitta skrattande i bilen samtidigt som vi vevade ner rutorna för att känna på den 30-gradiga nattvärmen i Death Valleys öken.

Men ja, anledningen till att jag skriver det här är för att jag tänkte publicera en sammanfattning av resan. Det sket sig ju ganska rejält och det här inlägget slutade i en massa babbel, så jag får ta det i nästa inlägg helt enkelt. Stay tuned, ännu ett statistikporrsinlägg är på väg!”

Ja… jag vet inte riktigt vad som hände där. Bror Kaustinen ser ut som en psychomunk med pottfrilla. Elegant värre.

Men nostalgitrippen fortsätter. Jag har utlovat både bilkrascher och framför allt the innebandyfilmen. Ni som kände mig i Sverige vet vad det handlar om, ni andra kommer få uppleva någonting magiskt. Så häng med, nu kör vi!Okej, bilkraschen blir inte så mycket mer än en bild på min stackars Ferrari-Nissan som blev en aning bucklig efter krocken. Man lev väl lite smått omskakad, men allt gick ju bra tillslut i alla fall, så man får vara nöjd för det.

Sen har jag hittat en av mina allra första hemsidor också! Såhär vackert gröngrå var den och jag var asnöjd med designen… Sen hade jag tydligen även en annan design” på gång efter det som Blocket sen snodde rakt av. Funderingar kring att stämma dom finns…Skojig vägskylt på väg ner till Strömstad för en herrans massa år sedan.Som ung tränade man ju en massa. En fruktansvärd mängd träningar stod på schemat…

Det här med bloggandet är annars en berättelse i sig. Kring 2004-2005 nångång började mitt intresse för webbutveckling ta fart på riktigt. Då jag inte hade så mycket mer än innebandy i mitt liv började jag därför skapa en hemsida. Först och främst var det för att kunna visa upp min fantastiska Zorro-film, men i längden startade jag upp en hemsida med recensioner av innebandymatcherna vi spelade. Den fick först namnet Kausti.tk då 49 kronor per år var alldeles för dyrt för att skaffa en domän, men när ekonomin släppte så utvecklade den senare sig och blev Kausti.com. Versionerna haglade, mest för att jag brann för att lära mig HTML/PHP, och sidan nådde snabbt version 1o.o, som jag nämnde i förra inlägget, innan den helt stannade av. Mest för att sidan var odugligt strukturerad och ett riktigt kaos att underhålla.

Sen lärde jag mig PHP, lärde mig att automatiskt hämta information från andra hemsidor och började bli sugen på att bygga någonting eget igen. Så jag byggde en blogg åt min dåvarande flickvän. Rosa och fin var den och jag var så stolt när jag visade upp den. Hon ville inte ha den och jag förstod ingenting (vsad)Men inte kunde alla dom där timmarna gå till spillo inte. Så jag bytte färg på designen och började skriva själv istället. Det första stapplande inlägget fick rubriken Operation: Vända tillbaka dygnet och innan jag visste ordet av hade jag lärt mig JQuery, PHP och en massa roliga grejer. Så jag spårade helt och skapade en helt egen funktion för att skicka MMS till bloggen och såvitt jag vet bör den fungera fortfarande. Det var dock ett jäkla meck att sätta upp telefonen för att få eländet och fungera minns jag, men nog fixade jag det allt.
Det blev dock inte mer än typ 10 MMS skickade hit, sen gav jag upp. Det gav inte så mycket på den tiden, sen byte jag telefon och inställningarna försvann all världens väg. Men kanske borde man ge sig på att sätta upp telefonen för det igen? :zMen tänka sig vad enkelt livet var förr i tiden. Kring 2007-2008 där så levde livet ekonomiskt sett, jag tjänade hutlösa summor på att sitta nere i mammas källare och folda KK på 7QJ-brädor och göra flera hundra kronor i timmen. Tre skärmar, en TV och en fruktansvärt massa pokerhänder krävdes det, men mitt årsbästa låg där på 13 000 euro för 2007. Då hade jag spelat ungefär 600 timmars poker det året, det var som att jobba typ 30% men jag tjänade pengar som en gud och hade noll utgifter.
Oktober 2007 var galet när jag fick (tror det var) kring 10 000 kronor i semesterersättning från SSAB för sommarjobbet samtidigt som jag tjänae in 6 300 euro på pokern. Det gav en månadslön på nästan 60 000 kronor den månaden (vann en jackpott på 42 000 kr dock, så det var såklart flyt med där) – efter skatt :i Helt absurt. Nu är dom pengarna väck, men bilen, datorerna, TVn och minnena har jag fortfarande kvar.Jag hade en sån snuskig koll på siffrorna där att jag nästan blir rädd.Här har vi halva fönstret för statistiken över 330 000 händer jag spelade nångång där. Har tyvärr inte koll på vilket år det är, men skulle gissa på nångång mellan 2006 och 2008. Spelade som mest 10 bord åt gången och var så tråkig att folk måste ha kräkts på mig. Snittade väl en 1 000 händer i timmen där och gnetade nåt jävulskt samtidigt som alla var jättedåliga på den tiden. Nu har jag blivit slöare, sämre och alla andra har hunnit ikapp.

Och ja, såklart förlorade även jag pengar emellanåt. Största förlusten på en dag? 3 000 kronor. Dock plussade jag säkert 90-95% av månaderna jag spelade. Mer statistik och elände finns i pokerdagboken på Pokerforum för den som orkar. Har förövrigt kvar nästan alla mina spelade händer i databaserna från Poker Tracker. Just nu tar dom väl totalt en 3 gigabyte ungefär. Textbaserade pokerhänder då. Det är några stycken…Gula tänder hade man förr i tiden också…Får förövrigt ge min gamla tandläkare Ingeborg ett stort tack för vad hon gjorde med mina tänder. Från ett leende som slog i trottoarkanten till en snudd på perfekt tandrad uppnås inte utan en massa hårt jobb. Och lidande. Usch vad jag hatade min räls och när dom spände den kunde jag inte äta på flera flera timmar. Jag hatade den. Men oj vad värt det varit såhär i efterhand.Men ja, jag vet Stam, du vill se den. Och du ska få se den. Kaustinen film presenterar, underhållning på hög nivå. Njut:

film Kaustis innebandyfilm (2004)


Provade ladda upp den på Youtube men kvalitén var för dålig :i Man såg inte ett jota och hela bilden blev en grå gröt. Men man går inte så mycket mer för två megabyte. Tyvärr…

Plötsligt händer det. Plötsligt lever bloggen. Och den gör det på grund av en hemsida vid namn Wayback machine. Där fann jag en backuppad version av Kausti.com, version 1o.o. Tiopunktnoll, fast med två o istället för nollor. Bara för att det kändes coolare.
Efter det där fyndet rullade allt sen bara på helt plötsligt. Jag mindes att jag har en backup från jättelångt tillbaka på min externa hårddisk så jag öppnade upp det gamla arkivet och fann en del smått bisarrt och en del riktigt roliga grejer. Tänkte dela med mig lite av Kausti, version 12-19 år” här och nu:Först har vi det fantastiska studentfotot från min student. Lite småkallt i luften, champagnen smakade sämre än Coca cola, kusinerna saknade tänder och någonstans hade jag fortfarande kvar hoppet om att min framtida karriär skulle vara som ledare för något obskyrt land i en varmare del av världen. Typ Tuvalu. Så blev det dock inte riktigt…Lite tidigare under min karriär som ung man hade jag hunnit genomgå fasen ”talang”, mer specifikt som innebandytalang. Målen östes in, vägen in i distriktslaget låg vidöppen och jag scorade 3 mål i två av uttagninsmatcherna. A-lagsspel, straffskytt i A-laget och femmålsskytt i en av A-lagsmatcherna (gjorde fyra mål i matchen därinnan också) står nog högst på skrytlistan.

Hittade förövrigt mitt första A-lagsmål
på Youtube också. Rätt upp i krysset till tonerna av Gösta Linderholm. Magiskt.
Vi tackar Niklas ”Spindeldasen” (Aaaahahaha) Luotsinen för att han på något mirakulöst sätt orkade få någon att filma matcherna och sen själv sitta och redigera ihop filmerna. Sjukt kul att bli lite nostalgisk till bilderna.Annars hittade jag lite Photoshop-alster från när jag var ung också :i Brinnande text var otroligt megahäftigt och jag gnetade dom där bilderna ett antal timmar innan jag insåg att det inte blev så mycket annat.Men så hittade jag ett program vid namn Bryce 5.0. Det var ett slags superenkelt 3D-program där du drog ut saker du ville ha och sen kunde du ändra materialet på dom. Typ en massa stänger, gör dom silvriga, in med några andra ihåliga stänger, gör dom till en hjulform och på med ett svart material och vips hade man skapat en mycket elegant motorcykel. Det här var då 2003, för snart 10 år sedan. Sjukt. Silverbakgrunden som speglar himelen är ju fantasitsk om jag får säga det själv…


Konstiga gröna saker med mitt Lunarstorm-namn Too_Bad på hittades även det och det känns ju en aning pinsamt om jag ska vara ärlig. Namnet jag gav påkonstverket? Grön explotion i mitten lr nåt, too_bad i nedre vänster hörn.png [?]Men så var jag ju inte så cool när jag var ung heller…

Vi fortsätter imorgon, då med bilkrascher, Amandas lillasyster och telefonsex…”

Så var det då dags. Det avgörande slaget var kommet. Agent 000, mer känd bland allmänheten som sitt alter ego Kausti, skulle kämpa mot den enorma isbildningen i frysen. Isbildningen hade länge smugit sig fram och hade nu börjat hota att ta över möglets plats som härskare i Casa el Kaustinen.

Utrustad med sin Kenny Starfighter-liknande pickadoll Remington D-5000
så tog våran modige Kausti upp den till synes hopplösa kampen. Isen var storfavorit och hade på sin väg mot den här titelfighten knockat både über-rutinerade Peter Forsberg och den osänkbara Titanic.

Kampen var hård, det stänkte vatten och blod åt alla möjliga håll och skriken ekar, 2 timmar senare, fortfarande i lägenheten. Publiken var stundtals helt paralyserade på grund av spänningen och när Kausti fick in en perfekt träff trodde många att kampen var över. Så var det dock inte…

Isbildningen plockade helt plötsligt fram sitt specialtrick benkrampen” och kastade sen denna förbannelse över en överraskad Kausti som inte alls var beredd. Totalt förlamad i högerbenet limpade han bort till sin ringhörna för att återhämta sig. Isbildningen, vars största svaghet helt klart är rörligheten, tog full sats för att kasta sig över den halvskadade Kausti.

En kvart senare hade isbildningen inte rört sig ett dugg samtidigt som våran hjälte Kausti hade återhämtat sig från krampen. Matolja kombinerat med värme och lite tålamod hade gjort susen mot förbannelsen. Kausti var nu i toppform och musiken tystnade…

Med ett fotarbete som fått Muhammed Ali att se ut som en staty och en hårtorksteknik som fått Peter Siepen att häpna fullkomligt krossade Kausti sin motståndare på ett sätt som aldrig tidigare skådats. Segern var kanske inte helt rättvis, men som Kausti sa ”En dålig seger är alltid en seger”.Seger. ”

Har roat mig med att spela en massa Super Bomberman 2 ikväll. Det är gött att bara slå igång datorn och drömma sig tillbaka till den tiden när man fortfarande hade framtiden framför sig. Då när man fortfarande var en talang som hade chansen att bli både det ena och det andra. Hela världen låg öppen och möjligheterna var oändliga. Sen kom Super Bomberman 2…


För er som är för gamla eller bara lekte med kottar när ni var unga kan jag lite kort förklara vad spelet går ut på: Du ska spränga fienderna och inte dö själv. Enkelt och fruktansvärt våldsamt! Men det är våldsamt på tecknatnivå ungefär, inte som dagens hemska TV- och datorspel där man verkligen skjuter människor. Gud vad hemskt allt är nuförtiden egentligen. När jag var ung…”

Fokus.

Hela spelet är uppbyggt som ett rutsystem där man får börja med en bomb som är så kass en bomb kan bli när den fortfarande kan explodera. Den spränger mindre än en genomsnittlig fjärt ungefär. Den spränger en ruta åt varje håll och med den ska man försöka ta kål på dom svävande statyerna, den flygande boxningsmaskinen och dom enögda lila sakerna. Och man kan bara lägga en bomb åt gången XD
Man får ingenting mer än poäng för att förinta fienderna, men om man spränger dom delarna som kan sprängas på banan så får man ibland power-ups. Saker såsom utökning av hur långt bomberna sprängs, hur många bomber man kan lägga per gång, bomber som sprängs genom väggar med mera.

Spelet är hur lätt som helst att lära sig och att sitta 4 personer framför en skärm och spela Bomberman mot varandra är helt galet kul – det är någonting alla borde prova och om jag vore hemma under jul skulle jag baskemig ha satt upp en TV där gamlingarna hade kunnat få prova spela mot varandra. Skapligt roligt att se moster Eva försöka sparka bomber på lillebror eller att se mammsingen åka på pisk av lillkusinerna :i


Åter till spelet: världarna man härjar runt i är underbara i all sin enkelhet. Det är varierande fiender, färgglatt och man kan t.o.m. flyga kanon på vissa av banorna! Sen kan man åka ubåt, man kan åka på flygande block och man kan…… studsa sig till döds på studsmattor! Och här kommer vi då in på spelets svarta får: studsmattorna är hopplösa, katastrofdåliga och jag upplevde vid ett flertal tillfällen ett enormt sug att kasta ut min kära Bombermangubbe genom fönstret eftersom han hela tiden studsade sig ner i vattnet. Det var lite som om min kära spelkaraktär hade druckit lite för mycket irländskt kranvatten och helt sonika hade tappat halva sin hjärnkapacitet och han påminde lite om en irländsk känguru. Nu finns det inga såna, men om det fanns så skulle dom vara helt förstörda och antagligen skutta runt likadant som min förbaskade Bomberman gjorde :<Annars funderar jag lite… Om ni t.ex. tittar på den första bilden i inlägget så ser ni att herr Bomberman har vita kläder på sig. Inget konstigt med det men han har också rosa skor och rosa antenn ._o Därför funderar jag lite över om herr Bomberman egentligen är fru Bomberwoman. I och för sig så är könsroller idag konstaterat som det värsta som hänt så långt människan kan minnas att det kan vara så enkelt att herr Bomberman bara tycker att rosa är en fin färg och därför inhandlar accessoarer i just den kulören. Herr Bombermetrosexuellman helt enkelt.På tal om rosa förresten: dom har såklart inkluderat en Sailor Moon-liknanade boss också. Allt för att locka till sig damer på det mest stereotypiska sätt man kan – en rosa tjej som springer efter min otroligt heta Bomberman och försöker spränga honom med rosa hjärtbomber. Är det inte så malplacerat att man vill gråta lite? [?]Annars skulle jag vilja berömma speltillverkarna för dom fantastiska bossarna i spelet. En av mina favoriter är den hemskt programmerade självmordsroboten som man aldrig ens behöver attackera – bara man aktar sig så spränger han tillslut sig själv :iMin personliga favorit är dock den lila bossen vars bomber är lila och totalt kassa. Dom spränger 1×1 ruta men är remote-bomber så att bossen kan spränga dom när han vill. Men det roliga med bossen är att det första man lär sig när man spelar det här spelet är att inte gå nära bomber varför den här bossen blir helt ofarlig :i
Han är kass, men han har en lila kappa – så därför tycker jag han är asball… :f

Nej, jag har inte hunnit igenom hela spelet än. Jag har nån värld kvar, men spelet är helt sjukt bra! Det är så bra att jag funderar på att göra nostalgiskt TV-spelande till en tradition. Ett spel varje dag i veckan. Det låter i alla fall vettigt när klockan är mitt i natten en lördag…

Betyg på Super Bomberman 2: 5”

Satt och letade efter lite ny musik att lyssna på tidigare idag när jag plötsligt sprang på en gammal A-teenslåt. Där nånstans föddes än en gång min OMFG, jag minns 90-talet”-nyfikenhet och jag började Youtuba lite. Och jäklar vad många klassiker man sprang på. Voxpop
och Power Rangers
är bara några av dom fantastiska (och väldigt otroligt megaskumma) programmen som följde mig genom min uppväxt. Nyfikenheten växte och här är en sammanfattning av min effektivitet under arbetsdagen idag:Voxpop var ju det där gamla musikprogrammet som gick på SVT under 90-talet där storheter som Spice Girls, Offspring, Aqua, Doctor Bombay, A-teens och Hanson tävlade om den ärofyllda förstaplatsen. Dom bäst placerade låtarna varje vecka fick sen följa med till nästa vecka. I början fick låtarna ligga kvar på listan hur länge som helst, men om jag minns rätt så var det nån låt som låg sådär löjligt länge på listan att dom begränsade antalet veckor till tre eftersom det blev samma låtar i topp hela tiden. Jag vill ha tillbaka Voxpoponsdagarna :(

Andra program som är värda att nämnas är ju den fantastiskt läskiga Ika i rutan vars inledning (som ni ser överst i inlägget) fortfarande skrämmer mig på ett djupt psykologiskt plan. Maken till psykiskt påfrestande barnprogram har nog aldrig skådats. Hon var ju skitläskig och sen gjorde hon sin skelettdans också ._o Mina kollegor rapporterar samma slags känslor gentemot den här jäntan &hl=sv&fs=1&fmt=1&hd=1&showinfo=0'> och Power Rangers
är bara några av dom fantastiska (och väldigt otroligt megaskumma) programmen som följde mig genom min uppväxt. Nyfikenheten växte och här är en sammanfattning av min effektivitet under arbetsdagen idag:Voxpop var ju det där gamla musikprogrammet som gick på SVT under 90-talet där storheter som Spice Girls, Offspring, Aqua, Doctor Bombay, A-teens och Hanson tävlade om den ärofyllda förstaplatsen. Dom bäst placerade låtarna varje vecka fick sen följa med till nästa vecka. I början fick låtarna ligga kvar på listan hur länge som helst, men om jag minns rätt så var det nån låt som låg sådär löjligt länge på listan att dom begränsade antalet veckor till tre eftersom det blev samma låtar i topp hela tiden. Jag vill ha tillbaka Voxpoponsdagarna :(

Andra program som är värda att nämnas är ju den fantastiskt läskiga Ika i rutan vars inledning (som ni ser överst i inlägget) fortfarande skrämmer mig på ett djupt psykologiskt plan. Maken till psykiskt påfrestande barnprogram har nog aldrig skådats. Hon var ju skitläskig och sen gjorde hon sin skelettdans också ._o Mina kollegor rapporterar samma slags känslor gentemot den här jäntan &hl=sv&fs=1&fmt=1&hd=1&showinfo=0' />
är också ett program som fortfarande framkallar nån slags ångest också. Serien är sådär tråkigt dovt mörk och den otrevliga gubben är supercreepy.

Annars har vi ju dom gamla klassikerna som skulle få vilken psykolog som helst att förstå varför man försökt springa ifrån ett tåg på en tågräls iklädd en rosa panda-dräkt sjungandes danmarks nationalsång. Eller vad säger vi om Hagelbäcks matrast
där Joel dominerar med att dricka vatten ur pooler med skum i och äta från en tallrik genom att helt sonika hålla den lodrätt och gapa. Det här går liksom inte… Jag kommer bli mobbad av mina enga ungar såfort dom lär sig prata :c Det blir inget gulligt förstaord därifrån i stil med ”Pappa” utan snarare ”Er tu helt dum i huvutet gupbe?”.Iofs är det då jag drar fram mitt triumfkort. ”Pappsingen tittade faktiskt på Power Rangers
på TV3!”. Jo, jag och mina kompisar lekte Power Rangers ute på skolgården, vi blev överlyckliga när det skulle släppas ett spel till Super Nintendo och vi var odödliga när vi sprang runt där och trodde vi var robotar.

Inte för att vara sån nu, men fan vad häftiga Power Rangers är! Jag ska övertala Murre och Isgren att vi minsann har egna robotar och att vi egentligen är hjältar som måste bekämpa ondskan. Murre kan få vara den rosa (yes)


Kim Lian – teenage superstar


Mån 6 sep 2004 12:27
När vi sen vaknade på söndagen gick vi upp å käkade frukost, å ja läste tidningen…ingen detalj å lägga märke till om d inte varit för att ja såg på baksidan att vi skulle spela match…så morsan fick komma å hämta mig vid 13:30 typ


Känns som att jag fortfarande har lika kass koll nu som jag hade då [?]
Tis 7 sep 2004 13:20
Hade som sagt bara en lektion idag…fysik…fattar verkligen inget…helt borta…så jävla mycke formler ju…usch!


Där har ni sammanfattningen av Fysik B-kursen :i
Fre 10 sep 2004 17:31
E d skönt lr? Klarade biologiprovet! SÅ nu har ja g i biologi a också! Fick precis på g-gränsen! Underbart!


Jag måste berömma mig själv. När det kommer till prov så har jag en tendens att prestera EXAKT vad som krävs för att klara mig. Här klarade jag provet precis, på alla mattekurser var det med typ 0-5 poängs marginal som jag klarade kursproven, kemi A klarade med 3 poäng över G.

”Allt över G i betyg är slöseri med fritid” ;)
Ons 13 okt 2004 15:38
?Vilket djur fället träd och bygger dammar??
Den frågan fick en som ringde in te ordjakten på tv…svarade hon rätt skulle hon fått 7000…men hon visste inte! hahahahahaha…


:n Det är verkligen bara Sveriges smartaste människor som ringer in på sånadär ”ring in och vinn pengar”-program på TV :iFre 22 okt 2004 17:33
Skolk som fan igår å idag….


Jag är en ordningssam kille egentligen…. :@
Sön 28 nov 2004 16:21
5 mål i a-lagsmatchen idag :D


Måste vara rekord :i Tror det var mot KAIS Mora, matchen efteråt gjorde jag 4 mål. Sjukaste stimmet ever. På tal om dom där 4 målen:Ons 19 jan 2005 01:48
Jag har halvt avgjort division 3 i innebandyn. Gjorde 4 mål när vi slog leksand med 8-7, å sen avgjort matchen efter mot samma lag med en zorrostraff när d återstod 2 minuter (kolla http://www.kausti.tk för att se vad en zorrofint är). Nu återstår bara att sänka domnarvet på lörda. DÅ vinner vi, med 99% säkerhet, division 3.


Sjukt hur ödmjuk en tonåring kan vara egentligen :i Jag minns dock det där som karriärens höjdpunkt. 8-7-målet mot Leksand borta glömmer jag aldrig. Dom hade trycket mot vårat mål, Jolle i målet fick tag i bollen, jag tjuvade i löpningen och fick ett friläge på hans utkast. Då var det typ 3-5 minuter kvar av tredje perioden. Jag minns att Eklund frågade mig ”Hur många gjorde du egentligen?” i omklädningsrummet efter matchen.

Zorrostraffen mot Leksand minns jag även den. Det var i Vallenhallen och vi anföll. Jag slog en lobbpassning in framför mål, och deras back var lyckades slå bort bollen i huvudhöjd så att domaren blåste straff. Tränaren sa direkt åt mig att lägga straffen (tror det var bland dom första straffarna jag la). Jag tog fram Zorroklubban och märkte att grepplindan släppt två varv överst på klubban. La i alla fall straffen, och det var så fantastiskt skönt att få sänka Leksand för andra matchen i rad <3

Jag saknar att vara en ung talang :_Ons 19 jan 2005 01:48
Jag har nollat på ett prov för första gången! Gjorde d på matte-breddning-provet.


En milstolpe i karriären! Skönt att man lyckades få noll poäng på provet av någon anledning. Minns inte varför, men jag har ett svagt minne av att jag kan ha lämnat in provet blankt för att jag inte ens orkade försöka göra det (hade nog inte pluggat alls till provet)Studenten idag! (Fre 10 jun 2005 17:22)
Så var det klart. Är nu officiellt fri från soltorg nu. Avslutningen avklarad. Har åkt runt på flaket å sett dum ut å. Känns inte speciellt märkvärdigt. Känns mest tomt.


Vilka minnen. Studenten var astråkig men tomheten var lite förvirrande. Inte så att jag saknade nåt med Soltorg, men förändringarna inför högskolan var ganska stora. Man var ju van vid en sak och plötsligt var det dags för nåt nytt.Lör 11 jun 2005 23:46
Försöker få reda på vad fan ett potodds är…nån som läser detta å vet? berätta gärna…


Epic :i :i :i Ni som inte spelat poker fattar inte det där alls (och jag orkar inte förklara), men den där kommentaren är så rolig att jag inte kan sluta le :iLör 15 okt 2005 01:01
http://www.kausti.com – suveränt bra sida om ni frågar mig…


Fantastiskt sant.Mån 1 jan 2007 06:54
Innebandyn tar dö på mig. Så jäkla dåligt tränad man är. Helt sjukt. Kommer vara dö framåt sommaren. Tänk om man spelat nåt jobbigt, typ hockey, istället. Hade ju bara inte funkat…


Kunde lika väl ha skrivits idag :i Stämmer fortfarande till 100%.
Hoobastank – Did You


2004
Innebandyn….
Så jäkla spelsugen nu…tänker tebax på förra säsongen…fick spela med a-laget där i början…tog sen en ordinarie plats, å slutade som 2:a i poängsnittsligan…hade ja spelat några fler matcher hade ja ju lugnt hamnat typ 2-3 nånting i poängligan…vet inte hur fan ja kan gö så mycke poäng…d e ju så lätt…bara å stå där…så kommer bollen, å pang…visst, ja har väl gjort några riktiga mål iår å…men i juniorlaget tex…26 mål å 6 assist…å säkert 20 av målen gjorde ja inom en omkrets av 4 meter från målet…häftigt egentligen om man tänker efter…ja har värsta gåvan lr nåt…vet lixom inte var bollen ska hamna…men den kan skutta å hoppa fram å tebax framför målet…men ofta slutar d me att ja slår in den…ni som inte sett mig spela fattar nog inte hur illa d e… …undra om ja e en såndär talang egentligen?…platsar ju i division 3 nu…snittar bra med poäng i laget…å vi hamnade ju 3:a i serien…undrar om ja har nån chans på elitseriespel i framtiden?…platsar inte i dalalaget, men kent e ju dum i huvet å…känner man honom har man typ 50 ggr så stor chans å komma med…säger dock inte att alla i dalalaget e sämre än mig…å nej, ta alex tex. han spelade ju i u19 landslaget redan som 17 åring…å nu när han e 18 skjuter han nästan hårdast i världen (180 km/h va d va?)…så han lär väl vara bättre än mig ett bra tag till…han har ju en elitserieplats nu i falun å…men d e väl dit ja ska jobba mig om något…IBF Falun…min biljett te elitseiren…får väl vänta te dom ringer :-)


Ödmjukhet har alltid varit någonting typiskt för mig :i Det där är skrivet hösten 2004 tror jag det var. Det blev inte riktigt elitserien om man säger så :i
Kanske om man gått upp till BSK och gjort bra ifrån sig där så. Vad som kunde hänt får vi aldrig veta, men med min motivation så hade jag nog inte klarat mig långt [?]
Fre 28 maj 2004
?Allt över G är slöseri med fritid? /Min företagsekonomiärare
Det ska bli mitt måtto med livet…d har ja bestämmt!


Vilket fantastiskt citat egentligen :n Nog lever jag efter det där citatet ännu :i

Det han menade var att bara man fixar alla kurser på gymnasiet så kommer man in på många linjer, och sen spelar gymnasiebetygen ingen roll över huvud taget. När man kommer ut i arbetslivet med en högskoleexamen är det ingen som bryr sig i om du hade MVG eller G i matten.
Tors 1 jul 2004 19:37
Jag: ?Anton, har du flickvän??
Anton: ?Nej, jag har bilar?Haha. Angelicas lillebror fick frågan när han var 2 år. Seriöst, den där ungen är genial (även om han nog har ADHD också) :iFre 2 jul 2004 08:47
Ska väl åka te angelica senare idag…nångång…vet inte riktigt när…ska te kupolen först…måste köpa mig en ny tröja…å batterier te cd-spelaren…


Det där citatet är med endast för en sak: batterier till CD-spelaren :i Snacka om töntigt värre.Did you say everything you could?
Do the things that you thought you would?
Did it ever occur to you that this could be your final day?
Did you go where you wanted to go?
Learn about what you wanted to know?
Did you ever really give something back instead of always taking in?

Did you find what youre looking for?
Did you get your foot in the door?
Can you look at yourself and feel proud of all the things youve done?
Did you inspire the ones that you knew?
Make a difference to those who knew you?
Did you finally figure out what it is that makes us who we are today?

[Chorus:]
Dont waste another day
You never know when you\'ll get one
Dont waste another day
To do anything you havent done

Did you always give it your best?
Is there anything you regret?
If you could have another shot at it all,
Would you do it just the same?

Was it all that you thought it could be?
Are you the person you thought you would be?
Or did it feel like you were spinning your wheels,
Instead of moving forward everyday?

[Chorus (2x)]
Dont waste another day
You never know when you\'ll get one
Dont waste another day
To do anything you havent done

Did you? [4x]

[Chorus (2x)]
Dont waste another day
You never know when you\'ll get one
Dont waste another day
To do anything you havent done

Did you? [8x]


Jag nämnde den där låttexten i dagboken för 5 år sedan, men den är fortfarande så äckligt aktuell :n Don\'t waste another day…

(Det är texten till Youtubeklippet som är överst i inlägget)25e jul 2004
Härmed ÄR det bekräftat…Jocke å Christer e 2 helt jävla värdelösa varelser…nu vill dom såklart hoppa av projektarbetet…DOM JÄVLARNA SA ATT DOM ABSOLUT INTE SKULLE HOPPA AV! Men dom e ju totalt opålitliga…hur fan ska vi kunna knåpa ihop ett nytt projektarbete då?…får fan göra nåt själv om ja hittar på nåt…så ja vet att d blir av…


Ödmjukhet is the shit!Tors 29 jul 2004 11:40
HAr tagit en massa bilder på angelica iaf…ska framkalla dom iövermorrn lr nångång…


Skapligt enormt mycket toffel man var förut :i Det där citatet andas också gammalmodighet så därför får det vara med. Framkalla bilder, vilket skämt :iFre 20 aug 2004 21:02
?Waldner går upp till 6-4 – och en skakad Boll tar timeout.?
Haha…skojjigaste citatet från aftonbladet.


Timo Boll har definitivt pingisvärldens roligaste namn :i Det där citatet är så genialt att jag skrattat alla gånger jag läst det nu :i

Jo, jag skrattar nu också :i
Tors 26 aug 2004 20:00
Ännu ett sketet usch!…ramlade på cykeln när ja skulle cykla te korpfotbollen idag…flög alv över styret…å slog mig ganska illa…usch!


Det där är ett lite hemsk minne jag har. Skulle cykla till en korpfotbollsmatch, men 3 sekunder efter att jag hoppat upp på cykeln så åkte vattenflaskan in i hjulet och jag slog mig rätt fördärvad… Det sjuka var att HELA vattenflaskan satt fast i hjulet sen, den hade lixom gått in i hjulen fastän den var 10 gånger för tjock för att passa. Knäppt.

Nåja, vi vann i alla fall matchen :P
Jupiter Sunrise – Arthur Nix


Wohooooo!…landhockey på fredag?…får skippa företagsekonomin och svenskan…men spela roll…landhockey ju!


Min motivation när det gäller skolan var faktiskt okej – ända fram tills jag började på Soltorg [?] Då sket det sig rätt rejält, men jag vet inte om morsan har koll på hur mycket jag var borta egentligen :i Jag fixade ju alla kurser förutom Fysik B, men närvaro hade nog inte hjälpt där faktiskt. Fysik B-kursen var på tok för mycket pluggande för att jag skulle ha någon chans.
?Förändra pensionssystemet!
Det finns en målgrupp i vårat samhälle som jag tycker väldigt synd om. Jag syftar naturligtvis på pensionärerna. Dessa stackars gamlingar som inte har mycket till liv. Ta t.ex. en helt vanlig pensionärs ?arbetsdag?. Den ser ungefär ut såhär:

Pensionären stiger upp senast kl. 6:00 eftersom att pensionärer inte kan sova längre. Pensionären städar sedan huset, bara för att pensionärer inte har något bättre för sig. Efter det äter pensionären frukost och läser morgontidningen (detta gäller dock endast pensionärer med fungerande matsmältningssystem). Sedan piskar pensionären mattorna (varför har ingen riktigt lyckats lista ut än). Och efter det tar pensionären en promenad (för att pensionären inte ska bli stelare än pensionären redan är). När allt detta är klart är klockan ungefär 10:00. Då återstår bara en sak på dagordningen. Dagens höjdpunkt. Korsordet! Så pensionären sätter sig och löser dagens korsord i morgontidningen. Har pensionären tur så finns också något gammalt korsord kvar. Pensionären blir då jätteglad, och löser sedan det korsordet också. När allt detta är klart ägnar pensionären resten av dagen till att sitta och titta på t.ex. fåglar.

Är det någon mer än mig som märker något väldigt konstigt här?
Pensionären har alldeles för MYCKET dötid! Så därför är mitt råd till alla politiker. Vänd på hela pensionssystemet. Gör så att ni beräknar den ungefärliga pensionen för en människa direkt när den föds, och ge sedan alla dessa pengar och 30 års ledighet till den nyfödde. Sedan när dessa 30 år gått, får man börja skolan. Och efter det får man jobba tills man dör. Det är det perfekta upplägget för oss lata tonåringar. Vi hinner då bli vuxna innan vi börjar skolan. Kan det bli bättre?

Och till alla er som inte håller med… Ni har fel.?


Det där var ett svenska-arbete jag skrev när jag gick på Soltorg. Det handlar om hur fel jag tyckte att pensionssystemet var. Jag tyckte att man skulle få 30 års pension direkt man föddes, sen fick man arbeta tills man dör.
Jag tycker fortfarande det är en bra idé :z

Jag minns att jag fick beröm för min fantastiska avslutning av läraren iaf :iNy mp3-spelare imorrn?…dom säljer ju jens of sweden mp3spelare för 990 spänn på onoff…128 mb…borde ju räcka…fårse hur d blir…


Haha. Skönt att jag ville köpa en mp3-spelare med 128 mb minne :i Det får plats ungefär 40 låtar på så mycket minne. Min telefon rymmer idag ungefär 2500 låtar, men jag skulle kunna köpa ett nytt minne och få in fyra gånger så mycket :n
Tekniken går framåt :)

Tyvärr fick jag inte tag i nån Jens of Sweden-spelare fastän jag åkte dit en timme efter att dom öppnade samma dag som erbjudandet började gälla. Skitbutiken Onoff hade inga kvar [?]
?Vad gör man när en blondin kastar en liten metallpinne på en?
Springer som fan. Hon har en handgranat i munnen?


Sjukt roligt :iHård som sten
Bryter ben
Men ack så klen.
Kan han
vara man
lr kanske inte sann?

Han lyssnar på musik
å räknar kubik.
Han vädur är,
men inte sådär
psykoper

Finne han vara,
men allt han klara
Inte bara
i telefon svara

Stor som ett troll
kan trolla boll
agera parasoll

Ja Kausti vår man,
ty han ÄR sann

vafan sysslar ja me…sitter här å rimmar…neee…dags å sova nu tror ja


Så fruktansvärt pinsamt att jag måste posta den här :i Tänk att jag skrev det där själv, helt seriöst tror jag också :i Jag vill nästan krypa under skrivbordet och gömma mig för att det är så pinsamt :@
?Om jag var med i star wars så skulle jag vara…
C-3PO
Därför att jag är feg, harmlös och trogen?


Jag gjorde ett test där man fick veta vilken karaktär i Star Wars jag var mest lik. Sjukt att det där stämmer så enormt bra ännu [:.Tors 6 maj 2004 14:11
Jonasson e på mig å tjatar om xperteleven nu å…?va mer aktiv? bla bla bla…kom igen nu…d e ju bara ett spel…


Jonasson har ju alltid varit en manager-lirare. På den tiden fanns det säkert inget viktigare än Xperteleven :i
Ons 26 maj 2004 21:34
Så va även denna dag överstökad…två nyheter…en positiv å en negativ…börjar med den positiva:
Jag blev äntligen klar med filterfunktionen te databasen..och observera att läraren André sade detta under lektionen:
Och nu ska ni andra inte kopiera databasen av Kaustinen, utan ni ska göra erat jobb själva…

fattar ni va d betyder?…han har äntligen fallit för mitt fjäsk!…tjooo…nu blir d nog vg i databasen här…


Det där citatet är någonting jag och Ceder brukar skratta åt fortfarande :i Det som hände var att vi hade en labb i databasen som typ ingen fattade nåt av. Jag kunde inte heller någonting, men på nåt vänster fick jag ihop en fungerande kod som jag kunde lämna in.
När det var några timmar kvar att lämna in uppgiften hade nästan ingen annan lyckats med sin, så jag tror det faktiskt var Jake som ville ha min uppgift. Jag har aldrig haft några problem med att hjälpa andra fuska (:z) så jag gav honom min uppgift.

Några dagar senare kom det fram att 75% av klassen hade lämnat in ett word-dokument som var skapat EXAKT samma tidpunkt med EXAKT samma lösning på uppgifterna, bara det att namnet på den som lämnade in uppgifterna var ändrat :i Läraren var måttligt nöjd :i


12