Close

Category Archives Sällskapsspel


Ännu en dag i det fantastiska Borlänge har spenderats. Sushifrukost är nåt enormt underskattat och gratis sushifrukost är t.o.m. bättre. Vi tackar lillebrors dam för att hon rutinerat nog tog anställning på ett sushiställe för fyra år sedan. Tack Tatjana (yes)Har redan berättat lite om dagen, men jag tar en sammanfattning av kvällen. Den började med ett besök till Broken Dreams här i stan. Det är inte, som man kan tro, en irländsk restaurang utan en svensk sådan med amerikanskliknande inslag.

Vi kom dit 18:50 och hade beställt bord till 19:00. 19:05 fick vi våran mat efter att ha bestämt oss vad vi ville ha på rekordtid. 3 minuter och 50 sekunder efter att vi satt oss hade vi ställt in siktet på varsin måltid och beställt densamma.
Det blev baby back ribs för mig och lillebror och betyget blir högt, men inte perfekt: 4Med mig till Broken Dreams hade jag sushidamen Tatjana, plastpappan Åke, mamma Carina (som gömmer sig bakom lillebror) och lillebror Victor.
Lillebror Victor som förövrigt körde mig hela vägen hem från Nyköping. Lillebror Victor som var till optikern idag och fick frågan Tog du verkligen körkort med den där synen?”. Han är tydligen halvblind och ser sisådär 60% på sina båda ögon. Och han körde mig hela vägen hem ._o Irlandsstandard på hans syn alltså.Efter det bar det av hem till mammsingen för en trevlig kväll med sällskapsspel och socialt umgänge.
Spelet som spelades hette Vem svarar först? och var i stort sett Jeopardy fast med en spelplan. En av spelarna läste upp en kategori och sen en massa ledtrådar för att sen vänta på att nån plingade i sin klocka och då fick svara. Sen fick man flytta ett antal steg på spelplanen beroende på hur snabbt man kunde svaret.

Betyg på Vem svarar först?: 4Vem svarar först? – Pridefestivalen Edition?Efter att ha blivit totalkrossad av allt och alla men ändå lärt mig att svenskar äter 18 kilo bananer per person och år (vi är bäst i världen på det) så bestämde vi oss för att lira Plump istället. Där totalkrossade jag istället allt och alla för att i absolut sista omgången bli plumpad av min mamma med flit. Detta gjorde att jag förlorade med 8 poäng mot sushitanten 🙁 Jag åker flera hundra mil för att komma hem och min mamma tackar mig med att med avsikt ta en välförtjänt vinst ifrån mig… Tack käre mor, verkligen ett stort tack! :fKvällens största fuskare. Vi spelade Chicago när mamma frågar hur många kort herren ska ha. Han sitter med fem stycken kort på hand och säger ”Ett”. Mamma vänder upp ett kort och herr fuskare frågar ”Får jag ta det där?” 😆
Det var nog bara jag som spelade rent den här kvällen alltså. Maken till många fuskare har sällan skådats och det var såklart även en bidragande orsak till att jag inte vann en endaste omgång i något vi spelade.

Men jag ä intä bitter