Close

Category Archives Sällskapsspel


Ännu en dag i det fantastiska Borlänge har spenderats. Sushifrukost är nåt enormt underskattat och gratis sushifrukost är t.o.m. bättre. Vi tackar lillebrors dam för att hon rutinerat nog tog anställning på ett sushiställe för fyra år sedan. Tack Tatjana (yes)Har redan berättat lite om dagen, men jag tar en sammanfattning av kvällen. Den började med ett besök till Broken Dreams här i stan. Det är inte, som man kan tro, en irländsk restaurang utan en svensk sådan med amerikanskliknande inslag.

Vi kom dit 18:50 och hade beställt bord till 19:00. 19:05 fick vi våran mat efter att ha bestämt oss vad vi ville ha på rekordtid. 3 minuter och 50 sekunder efter att vi satt oss hade vi ställt in siktet på varsin måltid och beställt densamma.
Det blev baby back ribs för mig och lillebror och betyget blir högt, men inte perfekt: 4Med mig till Broken Dreams hade jag sushidamen Tatjana, plastpappan Åke, mamma Carina (som gömmer sig bakom lillebror) och lillebror Victor.
Lillebror Victor som förövrigt körde mig hela vägen hem från Nyköping. Lillebror Victor som var till optikern idag och fick frågan Tog du verkligen körkort med den där synen?”. Han är tydligen halvblind och ser sisådär 60% på sina båda ögon. Och han körde mig hela vägen hem ._o Irlandsstandard på hans syn alltså.Efter det bar det av hem till mammsingen för en trevlig kväll med sällskapsspel och socialt umgänge.
Spelet som spelades hette Vem svarar först? och var i stort sett Jeopardy fast med en spelplan. En av spelarna läste upp en kategori och sen en massa ledtrådar för att sen vänta på att nån plingade i sin klocka och då fick svara. Sen fick man flytta ett antal steg på spelplanen beroende på hur snabbt man kunde svaret.

Betyg på Vem svarar först?: 4Vem svarar först? – Pridefestivalen Edition?Efter att ha blivit totalkrossad av allt och alla men ändå lärt mig att svenskar äter 18 kilo bananer per person och år (vi är bäst i världen på det) så bestämde vi oss för att lira Plump istället. Där totalkrossade jag istället allt och alla för att i absolut sista omgången bli plumpad av min mamma med flit. Detta gjorde att jag förlorade med 8 poäng mot sushitanten :( Jag åker flera hundra mil för att komma hem och min mamma tackar mig med att med avsikt ta en välförtjänt vinst ifrån mig… Tack käre mor, verkligen ett stort tack! :fKvällens största fuskare. Vi spelade Chicago när mamma frågar hur många kort herren ska ha. Han sitter med fem stycken kort på hand och säger ”Ett”. Mamma vänder upp ett kort och herr fuskare frågar ”Får jag ta det där?” :lol:
Det var nog bara jag som spelade rent den här kvällen alltså. Maken till många fuskare har sällan skådats och det var såklart även en bidragande orsak till att jag inte vann en endaste omgång i något vi spelade.

Men jag ä intä bitter
Fridunk!

Kvällen har spenderats på Forssaängskolan där jag för en timme sänkte min ålder från uråldriga 23 år till lite mer acceptabla 7. Jag, Tatta, Linda, Svensson och lillebror lekte Dunken på skolgården fastän det var kolsvart ute.
Dunken går ut på att en person är… eh…. heter det dunkare? Dunken? The Dunker? Dunkare! Vi kallar denna personen för Michael Jordan istället.
En person är Michael Jordan och han (eller hon ._o) ska vakta dunkstället. Dunkstället kan vara t.ex. ett träd, en stolpe eller någonting helt annat. Målet är att man ska gömma sig för Michael Jordan, och om man kan ta sig fram till dunkstället och slå handen på det innan Michael Jordan så har man klarat sig och slipper vara dunkare i nästa omgång.
Hinner däremot Jordan se dig och sen ”dunka” dig så står du först i kö för att bli Michael Jordan i nästa omgång. Man kan dock räddas om den som är sist kvar springer fram till dunkstället och fridunkar alla innan Michael Jordan hinner dit.
:n Det där kan vara den sämsta förklaringen jag någonsin hört…

Nåja, jag tänkte i alla fall ta och skriva en sammanfattning av alla deltagarnas Dunken-skills:


[headline]Lillebror[/headline]

Styrkor: Springer hyfsat snabbt. Är spinkig nog att gömma sig bakom en lyktstolpe. Har på sig både svart jacka och mössa
Svagheter: Springer som om han har bajsat i byxan. Har inte mobilen på ljudlöst[headline]Tatta[/headline]

Styrkor: Är osynlig. Kan hålla masken. Har på sig helt svarta kläder
Svagheter: Måste alltid gömma sig med Linda[headline]Svensson[/headline]

Styrkor: Är enorm och kan därför lätt misstas för ett hus. Springer hyfsat snabbt. Fegar aldrig när han är Michael Jordan
Svagheter: Har en ful keps[headline]Linda[/headline]

Styrkor: Svarta kläder. Kör kamikaze-stilen (läs mer nedan) om det behövs för att rädda sina kompisar
Svagheter: Ligger hellre kvar på marken och skrattar än försöker springa när hon blivit upptäckt. Måste av någon anledning nästan jämt hålla ihop med Tatta[headline]Kausti[/headline]

Styrkor: Smartast i gänget (ingen större bedrift iofs)
Svagheter: Hade en vit jacka på sig. Var väl optimistisk i avståndsbedömningen. Är nog både döv och blind


Såhär i efterhand kan vi annars notera några saker. Dels det att min förkylning knappast blev bättre av att sitta still bakom ett litet rött hus när det var minus 47 grader ute. Sen kan vi notera att hårtorken nog är tidernas bästa uppfinning. Det tog mig 10 minuter att få händerna varma nog att kunna skriva det här inlägget MED hårtorken, tänk om jag inte hade haft den :n
Sitter här och drömmer mig tillbaka till London och Nickelbackkonserten. Jag har inte orkat läsa igenom hela resan sen jag skrev den, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde det nu. Skapligt pinsamt vad många stavfel det finns i dom där 5 inläggen :n Chris Robertson är förövrigt fortfarande sjukt bra.

Bloggen har haltat lite dom senaste dagarna. Jag har faktiskt haft väldigt mycket att göra av någon konstig anledning. Så för att kunna komma ikapp gör jag det enkelt för mig, jag slänger upp en ny kameradump:

Dom senaste dagarna har spenderats med Per Ceder, Jake, sällskapsspel och lite golf. På bilden ser vi Perras underbara parkering vid Ica Maxi.
Perra kan verkligen inte köra bil, och jag misstänker starkt att han kommer avliva någon med sin vita Volvomissil någon gång i framtiden :i
Anledningen till att vi var in på Ica Maxi var för att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. När vi anlände till bröddisken så var chocken total – det fanns inga hamburgerbröd…
… Så vi fick lov att åka förbi Konsum för en gångs skull. Där fick vi tag i dom två sista förpackningarna med hamburgerbröd. Hamburgarna blev förövrigt riktigt lyckade.
Efter hamburgarna begav vi oss hem till Tatjana för att spela Rappakalja.

(Jakes underbart påhittade beskrivning av vad filmen ”Plåster på såren” handlar om :i)
Spelet fungerar såhär: Spelledaren läser upp ett ord/en filmtitel/en förkortning/ett namn och sen ska alla spelarna hitta på en förklaring till vad detta ord betyder.
Låt säga att vi har ordet ”Linga” och att vi är fyra personer som spelar (Anna, Bert, Calle och David). Då skriver alla ner en förklaring till vad ordet betyder, typ:

Anna skriver ”En finsk hundras som lever på loppor”
Bert skriver ”En sorts vin som görs av rödbruna äpplen”
Calle skriver ”En australiensisk version av slangbellan”
David skriver ”Det franska ordet för sylt”
Rätt svar är ”Uråldrigt föremål för religiös dyrkan i Indien”

Sen gissar Anna på Berts alternativ. Calle, Bert och David gissar på rätt alternativ. Då får Calle och David gå ett steg framåt eftersom dom gissade rätt. Bert får gå två steg eftersom han gissade rätt samtidigt som Anna gissade på hans alternativ. Anna får inte gå alls eftersom hon gissade fel och ingen gissade på hennes alternativ.
Nåja, ni förstår säkert ingenting. Roligt är det i alla fall :b

Rappakalja spelades i förrgår och igår spelade vi istället Monopol. Jake började bra och köpte på sig många gator, men när han hamnade på mitt hotell på Norrmalmstorg var han nästan rökt. 20 kronor och en gata hade han kvar efter det besöket. Ganska snart gick han dock i konkurs. Jag följde tätt efter (jag hamnade på alla andra tråkiga hotell samtidigt som ALLA missade mina). Vann gjorde Victor… eller var det Tatta? :w

Viktig information: Mamma är på semester! Alltså har jag och lillebror huset för oss själva. Detta gör att man kan sitta med fötterna på bordet utan att någon ska klaga. Man kan också lämna disk överallt och trampa inomhus med skorna på. Underbart.


Bra frükost: Müsli (med russin, annanas, banan och annat gott) och bananyoghurt. Jäklar vad länge man stod sig på detta. Måste börja äta det där innan jag går till jobbet sen.
Betyg på müslifrukosten: [!][!][!][!][!2]

Jag gjorde också ett genialt inköp när jag köpte brieost och kex igår. Fruktansvärt gott <3 Jag, lillebror och hans tant satt och kollade (nåja, tanten hon sov) på How I Met Your Mother och åt kex med den nyinköpta osten på. Förvånansvärt gott. Jag tar ett betyg till:
Betyg på kex + brieost: [!][!][!][!][!/]

Sen har det såklart golfats också. Lillebror lyckades med bedriften att fixa världens största nedslagsmärke 2 cm framför peggen på tee (utslagsplatsen) :i Mycket imponerande.
Om han räknade med slaget i sin score? Nope [?]

Jag har länge klagat på att golfhålen är för små. Detta verkar hålla på att åtgärdas just nu. Hål som är 50×50 cm känns lite mer överkomliga om ni frågar mig.

Sen har jag och Jake klarat ut Super Mario 3 också. Fast det där som är på bilden är Medväga-hjortronsås på vaniljglass. Riktigt gott :)

Lägg märke till att Gandalf tydligen är med i Super Mario. Det är han som sitter där i stolen. Knäppt att man måste rädda honom eftersom Bowser har förtrollat honom ._o Borde inte Gandalf
kunna klara sig själv? :s


Den kanske drygaste banan på spelet – pansarvagnsbanan. Kanoner överallt, banan rör sig skitsegt och den är bara sådär megatråkigt tråkig. Buu för den.
Betyg på pansarvagnsbanan: [!2][!/][!/][!/][!/]

Jag fick såklart lov att spöa dummingen Bowser själv eftersom Jake bangade och självdog halvvägs inne i slottet. Såklart klarade jag av detta utan problem….
… och jag fick således också prinsessan. Hon var överlycklig, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Tills hon hittade nån annan att vara otrogen med i 2 år innan hon tokdumpade mig [?]
Nej, nu ska jag inte vara sådär småbitter. Jag ska sova. Klockan är 05:15, och jag ska golfa med Jake om 12 timmar på Säters Golfbana. Galet laddad inför det faktiskt. Jag avslutar inlägget med en klassiker:

Till att börja med vill jag börja med att presentera mina egna tankar kring det kommande inlägget:
Jag har inte börjat skriva inlägget än, men jag har en känsla av att det här kan bli den näst mest svårförstådda texten som någonsin skrivits (första platsen på listan går till regelboken för spelet jag snart ska berätta om).
Att förklara ett spel med som innehåller 318 regler, 27 kortlekar, 5 färglada gubbar och ett vandrande torn är inte sådär jättelätt. Men jag tänker i alla fall försöka.
Tröttnar ni mitt i texten är det okej, men jag tänker i alla fall ge det hela ett försök. Spelet jag ska berätta om heter Sagan om Ringen och är faktiskt ett brädspel.

Jag hör ett samlat skratt från alla som läser det här, inte fan kan väl ett sådant spel vara nåt att hänga i granen?
Men det var faktiskt skitroligt. Då börjar jag:
Spelet består av 7 olika spelplaner (jo, det är sant). Det är alla dom olika världarna i Sagan om Ringen som finns utplacerade på olika brädor. Man börjar spela i Moria, och målet är att ta sig igenom världen. Dock måste man såklart akta sig för dummingen i spelet – Sauron. Om ni tittar på bilden så ser ni ett antal rutor. Längst ner på bilden… seriöst, ska jag förklara reglerna på det här spelet kommer inte ens en revisor orka läsa igenom texten. Jag ska försöka förklara vad som hände under spelomgången istället.Några viktiga saker bör ni veta om i alla fall:

1. Spelet är baserat på Sagan om Ringen
Eftersom alla i hela världen har sett den här filmen vet ni alla vad spelet handlar om – man ska förstöra en ondskefull ring så att inte den superelaka skurken Sauron kan ta över världen. För att förstöra ringen måste man ta sig till ett speciellt ställe inuti ett berg.
2. Ge inte ringen till den onda snubben!
Den dumma snubben Sauron representeras av ett svart torn med ett öga på. Om han kommer ikapp spelaren som bär på ringen så är spelet slut. Om han däremot kommer ikapp en av spelarna som inte har ringen så dör den spelaren, men spelet fortsätter
3. Teamwork ffs!
Det finns ingen ensam vinnare i spelet. Antingen klarar man av att förstöra ringen och alla blir glada, eller så får Sauron tag i ringen och alla dör. Det finns inget ”Jag förstörde ringen, alltså vann jag”. Detta verkade dock vissa personer (Jake) ha svårt för att förstå :i
Man spelar som en egen gubbe, och man kan med hjälp av diverse kort ta sig fram i spelet och samla poäng, specialkort osv.
Deltagarna var i alla fall (från vänster) lillebror, Jake, Ceder och jag.
4. Skydda ringen till varje pris!
Sälj din mamma, kör över en handikappad bäbis, ät upp din egen hund, ja gör vad som helst bara inte Sauron får tag i ringen! Det kan bli så att man får lov att offra tre av fyra spelare bara för att kunna hålla spelaren med ringen vid liv – det gör ingenting! Bara inte Sauron får ringen!

5. Gandalf är prostituerad
För den ynka summan av 5 sköldar kan man köpa den store trollkarlen Gandalf. Han hjälper dig visserligen att planera din kommande steg bättre och sådär, men enligt anonyma källor får man även med lite annat mysigt i priset.
Nu förstår ni ungefär 3% av reglerna, men ni vet i alla fall det viktigaste – Ge inte ringen till dummingen. Lillebror missuppfattade tydligen det där i början.
Han agerade mer som enUsain Bolt skulle ha gjort i ett stafettlopp. Han fick ringen i sin hand, sen sprang han sina 100 meter fram till Sauron på ungefär 7.53 sekunder – sen var den spelomgången slut och alla dog. Tack för det [?]

Inför andra omgången var det dags för skärpning – lillebror hade redan lyckats besudla Kaustinens namn i hela Sagan om Ringen-världen. Alltså var det dags för mig att åter förknippa namnet the Kaustinens med saker som passar oss bättre – hjältemod och stordåd.
Jag kände redan från början att jag var i riktigt bra ”Jag ska traska väldigt många mil i en enorm värld, som egentligen inte ens existerar mer än i fantasin, för att sen förstöra en ring som egentligen inte heller existerar i ett berg som inte heller det existerar egentligen”-form, så redan från början var det full fart.
Jag planerade mina steg bra och undvek dom största farorna – resan mot berget där ringen skulle förstöras gick som smort.

Herr Ceder, också känd som Frodo, trillade dock plötsligt av pinnen när han sprang in i elakingen Sauron. Innan han helt utraderades från spelet så offrade han dock sina sista hjältekort för att skydda ringbäraren (mig).
Jag tackade genom att fälla en manlig tår. Tack vare hans mod kommer vi för alltid att komma ihåg honom.


Inte långt efteråt så gick min bror, mer känd som Pippin, också samma öde till mötes. I ett desperat försök att springa igenom tornet så pulveriserades han av elaka orcer
.
Där existerade dock inget vidare hjältemod, och av vad jag har hört så hittades han död några dagar senare – fortfarande med sin snuttefilt i handen. Ingen vidare man där inte.

Nu var det bara jag (Merry) och Jake (Sam) kvar i spelet. Jake gjorde allt för att skydda mig (jag hade fortfarnade ringen) och dog en mycket hastig död när den enorma dummingen snabbt stormade fram.
Jag sörjde inte den där egosnubben speciellt mycket, men det blev rätt ensamt att vandra ensam genom denna mörka del av världen.

Alltså var det bara jag kvar. Helt ensam, men precis framme vid berget där man kunde förstöra ringen kämpade jag mig fram. Jag sprang och sprang, och det var inte många rutor kvar till målet när jag plockade upp dessa rutor (se bilden).
Jag var då ett steg från att förintas av dummingen och samtidigt låta världen gå under. Såklart plockade jag upp ett ”gå fram ett steg närmare dummingen”-kort, och vips så var jag förvandlad till en själ helt utan kropp.
Ringen övertogs av dummingen Sauron och han gjorde det som alla elaka härskare skulle gjort – förstörde världen totalt.
Tråkigt att man ska gå in i väggen när det är så nära… :<
Inför sista omgången hade vi varit till Statoil och köpt godis. Dessutom hade vi köpt med oss en muta till dummingen Sauron – en megagullig Kinderäggs-panda. Ett genialt drag av oss skulle det visa sig.

När vi var inne i sista världen – med alla deltagare vid liv – så hade Sauron inte ens rört sig ur fläcken. Han stod bara där och gullade med sin nya pandaunge. Vi traskade förbi honom och sade hej, sen kastade vi ner ringen i bergets vulkan.
Ringen var förstörd och världen var räddad. Såklart blev det ett enormt jubel, och det var jag som fick kasta ner ringen – alltså var det jag som firades som en hjälte av folket. Dock vill jag gärna att även mina kollegor ska nämnas i morgondagens tidning under rubriken ”Han räddade världen” (med en enorm bild på mig såklart).

Världen var räddad och alla levde sen lyckliga i alla sina dagar… eller nåt. Jag försöker mest avsluta inlägget eftersom jag är så jäkla trött. God natt – partyhatt.

Förresten, betyg på Sagan om Ringen – brädspelet: [!][!][!][!][!] (full pott!)
Sådär ja. Nu börjar antalet kommentarer öka igen. Jag förväntar mig att ni håller snittet på 7 kommentarer per inlägg från och med nu :P


En bild på den otroligt välvårdade planen där Wimbledon på grus spelades

Annars har dagen spenderats på tennisplanen. Det var dags för Wimbledon på grus när jag och lillebrors kompis Svensson spelade dubbelmatch mot lillebror och Jake. Vi (jag och Svensson alltså) började skakigt och tappade ganska snabbt till 1-4 i game. Efter en stark upphämtning (till 4-4) så föll vi knappt med 6-4 – mestadels pga mina hemska servar.

Nu var det ju så att jag och Svensson egentligen mest värmde upp under första set. Andra set vanns ganska komfortabelt med (jag tror det var) 6-4. Alltså var spänningen hög inför sista set. Den var så hög att vi faktiskt fick publik en bit in i setet. Hela tre personer hade hört om att ATP-touren hade kommit till Borlänges industriområde. Det, eller så ville dom helt enkelt ha planen efter oss – sanningen är relativ beroende på vem man frågar.
Tredje set inleddes annars ganska jämnt och vi följdes åt till 2-2. Sen är dom kommande 6 gamen suddiga för mig. Jag var så sjukt inne i matchen att jag helt enkelt förträngde ställningen. Trots denna fokusering lyckades jag knappt få in ett enda lyckat slag :@

Lillebror är vansinnig efter förlusten

Jag och Svensson lyckades i alla fall jag serva hem vinsten i sista set – setsiffrorna skrevs till 7-5. Glädjen var total, och jag tror aldrig jag hört lillebror vara så tyst :i Skönt att visa vart skåpet ska stå (och tack Svensson för att du vann 98% av alla våra poäng [?])

Senare så var jag och lillebror på bio och såg Brüno. En film som handlar om en österrikisk man vid namn (kan ni gissa?)…. Brüno!
Han leder en TV-show i Österrike, men får sparken efter att ha tabbat sig lite. Så han bestämmer sig för att bli kändis i USA.
Filmen i sig innehöll lite för många… öh… inzoomade mansdelar och för mycket manlig kärlek för min smak, men filmen i sig hade väl några roliga scener. Dock kändes den lite väl överdriven – jag tycker ju Wall-E är på gränsen och Brüno är faktiskt ännu värre :n
Betyg på Brüno: [!][!][!2][!/][!/]

Sen trodde jag att jag skulle få åka hem och sova – det tyckte dock inte lillebror. Han ville att vi skulle åka hem till hans fruntimmer och spela sällskapsspel. Jag har ju fortfarande kvar mina toffeltendenser sen jag hade fruntimmer så jag var vågade helt enkelt inte säga nej.

Lillebror och hans tant tyckte förövrigt att det var jättekul att sitta och bråka hela tiden. Dom spenderade väl 5-10 minuter med att leka ”Sisten”. Båda ville ha det sista slaget på den andra (jo, dom slogs faktiskt :i). Undrar vem som vann tillslut? (Nu hoppas jag lillebror eller hans fruntimmer läser det här och börjar dryga sig igen :i)

Spelets enklaste fråga. Såklart var svaret nej :i

Vi spelade TP – (nu måste jag Googla stavningen…) Trivial Pursuit. Såklart fegade alla ur och ville att vi skulle spela med barnfrågorna. Det är ju inte så kul för mig som nästan är smartast i Sverige. Alltså blev det tokdominering från min sida. Fråga efter fråga ställdes, och jag svarade rätt på i stort sett alla. Efter att ha spelat ut alla fullständigt hamnade jag på en meriterande näst sista-plats [?] Tur att fröken Linda var med så att jag… öh… hade någon som hamnade under mig… :fAnnars kan det rapporteras att min axel värker sen tennisen. Otroligt tråkigt att man ska drabbas av skador mitt under ATP-touren :< Jag får kontakta mina sponsorer och säga att jag kanske inte kan medverka under resten av säsongen.[yasr_visitor_votes size="medium"]