Close

Category Archives Im skippin it


23 dagar utan pizza, ett personligt rekord. Detta är notisen som kommer stå i morgondagens tidningar. Jag klarade av denna smått osannolika bedrift innan jag slutligen föll ner i snabbmatsträsket igen. Nu har det blivit pizza både igår och idag [?]

Trots allt – 23 dagar är helt okej. Dessutom ligger min snabbmatsnota under dom här dagarna på minimala 160 kronor. I normala fall så ligger den väl kring tusenlappen. Sparade pengar är också tjänade pengar.

Vad är det dom säger? Sikta mot stjärnorna så når du kanske trädtopparna. Med lövsmaken i munnen kan jag konstatera att utsikten från trädtopparna faktiskt är rätt schysst den med. Man ska vara nöjd för det lilla… Klyschorna haglar, så varför inte avsluta med en till? Ett litet steg för mig, men ett enormt steg för… mig… :f

Så var det äntligen dags. Efter mycket tjatande av diverse fans (oj, det finns många ska jag säga er) så har jag äntligen fått tummen ur och börjat recensionen av Taco Fiesta.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: kartongen är bjutiful, helt otroligt vacker. Som en sommaräng i augusti, som en Foppadragning i en OS-final eller som en nytvättad Nissan-Ferrari.
Förväntningarna skjuter i höjden.

Micron plingar, jag blundar, kartongen glöms på lunchrummets bord och jag smyger in på toaletten så att ingen ska se min skatt. Jag öppnar ögonen och får se… det här
.
Det finns ingen plast på toppen av maten. Det är miljövänligt, det är snuskigt och jag älskar det. Jag låtsas ta av plasten som inte finns där (jag har ett speciellt schema för testerna av färdigrätterna, detta måste följas oavsett).

Jag lägger upp en pappersbit på toaletten. Lyckas jag spilla ska jag i alla fall kunna få i mig det som hamnar utanför min hungrande mun. Gaffeln hugger in. Det känns som pajdeg i kanterna. Jag tänker på blåbärspaj och stoppar första tuggan i munnen. Jag bränner mig och spottar ut maten. Inte för att den är äcklig utan för att den smakar vulkan. Varmt och… jävligt varmt.

Folket som kommer in från utelunchen hör någon svära inne på toaletten. ”Stackare, har han ont i magen?” hör jag någon säga. Jag bryr mig inte. Jag är ensam på toa med min Taco Fiesta. Nej, jag tänker inte American Pie…

Andra tuggan, maten har svalnat. Det smakar… sådär. Jag tänker på kartongen och tuggar vidare. Jag får slutligen i mig ungefär 83% av maten, sen kastar jag resten. Inte för att maten smakar illa utan för att jag är mätt. Bra portionsstorlek för en halvtjock 23-åring är ett plus i kanten.

Smak: [!][!][!][!/][!/]
Kartong: [!][!][!][!][!]
Nyttighet: [!][!][!/][!/][!/]
Utseende: [!][!][!][!/][!/]
Totalt: [!][!][!][!/][!/]

Testet av Pasta Alfredo blev ju en stor succé (öh… [?]) så därför fortsätter jag testandet. Nästa färdigrätt upp till test är Kyckling Bacon från Findus (Taco Fiesta-recensionen ligger i kö).

Bilden på förpackningen ser helt okej ut, och rätten består av några riktigt vettiga ingredienser: Kyckling är ju fantastiskt gott och bacon är snäppet bättre. Det är som upplagt för en succé alltså.

6 minuter i micron, sen är maten klar. Av med plasten, och fram med besticken!… Men någonting gick tydligen fel i tillverkningen. Det fanns fyra små bitar kyckling i maten, sen var det lite ris och en massa grönt slem :n
Maten såg verkligen otroligt äcklig ut.
Smaken var om möjligt ännu värre. Det fanns verkligen absolut ingen baconsmak överhuvudtaget. Besvikelsen var fruktansvärd, som en spark i magen. Sen smakade man på det gröna slemmet… Som tur är så hade maten samma konsistens som spyor, så ingen märkte att jag kräktes upp maten direkt jag stoppat i mig den. Grönsakerna i maten smakade såklart även dom horribelt.

Min lunch slutade med att jag åt upp all kyckling som fanns i matlådan och sen slängde resten. I jämförelse med en Big Mac på McDonalds så smakade Kyckling Bacon ungefär som hundbajs.
Nu har jag aldrig smakat hundbajs, men jag kan tänka mig att det smakar ungefär likadant.

Slutsats: Undvik skiten

Smak: [!/][!/][!/][!/][!/]
Kartong: [!][!][!/][!/][!/]
Nyttighet: [!][!/][!/][!/][!/]
Utseende: [!/][!/][!/][!/][!/]
Totalt: [!2][!/][!/][!/][!/]


Som en del av min skippa snabbmat-månad så är jag nu tvingad att själv laga mat varje dag.
Detta går ju inte för sig, att laga mat tar ju sjukt lång tid och dessutom är det asjobbigt, så därför har jag börjat provsmaka alla dessa färdigrätter som finns i frysdiskarna på Ica Maxi.

Först ut i smaktestet är klassikern Pasta Alfredo. Beståendes av genmanipulerad pasta, gegga och små bitar av vad som misstänks vara kött från små råttor innehåller måltiden i stort sett ingenting nyttigt över huvud taget. Dessutom ser den måttligt inbjudande ut… Vem vill äta någonting sådär vidrigt? :n

Bilden på kartongen stämmer ju såklart inte alls överens med hur innehållet ser ut. Kanske var det så att dom tog fel bild på kartongen? Bilden liknar ju mer någonting från en hyfsad italiensk restaurang, maten i kartongen ser mer ut som någonting från… Felix…

Men smaken är faktiskt över förväntan. Med tanke på ingredienserna så känns det som att detta ska smaka ungefär som min hemlagade spaghetti ala massa grädde och lite annat, men Pasta Alfredo är faktiskt riktigt god. Såklart smakar den inte lika gott som Big Macen, men smakbetyget hamnar ändå relativt högt. Nyttighetsbetyget når nästan botten, jag tror faktiskt själva kartongen innehåller fler näringsämnen än vad maträtten gör.

Smak: [!][!][!][!][!/]
Kartong: [!][!][!2][!/][!/]
Nyttighet: [!2][!/][!/][!/][!/]
Utseende: [!][!][!/][!/][!/]
Totalt: [!][!][!][!/][!/]

Har inte känt ett minsta sug efter snabbmat sen jag började min anti-snabbmats-månad. Iofs fuskar jag nästan, idag t.ex. åt jag 2 hemmagjorda hamburgare till lunch, glass till efterätt och sen lite godis efter det. Men maten är ju i alla fall lagad i hemmet – alltså är det inte snabbmat :b Godiset kommer jag aldrig klara mig utan, så där har jag inte lovat något heller.

Födelsedagskalas hos brorsans fruntimmer om 10 timmar förresten. Sova nu…
12