Close

Category Archives Tennis


Idag var det äntligen dags. Tennisracket hade införskaffats, psykningarna hade pågått i flera dagar, planeringen var komplett och idag skulle Irlands svar på Wimbledon avgöras. På banan stod två giganter och tillika två av dom största stjärnorna som någonsin skådats på den gröna ön.

Irland då, inte Grönland…

Inför matchen hade båda spelarnas alla för och nackdelar såklart kartlagts in i det oändliga och tack vare mina kontakter på Aftonbladet har jag kommit över deras ranking av dom båda tennisgudarna:


Oscar Hilleskär-Westling-Federer

Räknas med sina 20 år fortfarande som barnspelare. Har ett enastående CV där han bland annat kan skryta om att vara landslagsman i datorspelet Counter-Strike Source, han är en före detta talang inom handbollen, han har 7,3 i handicap i golf och han har tränats i tennisens ädla konst av den trefaldiga ATP-vinnaren Joachim Pim Pim Johansson
. Skrytfaktorn över den här juniorens CV vet inga gränser och enligt envisa rykten ska hans motspelares avundsjuka vara påtaglig, speciellt när det kommer till den där sista punkten.
Oscar har, enligt egen utsago, även servat bollar hastigheter i upp till 180 km/h – innan hans högeraxel bestämde sig för att sabba hela hans sportkarriär.

Slagkontroll: Kan sikta och nästan få bollen dit han siktar också.
Slagstyrka: Med hel axel ska han tydligen slå lite hårdare än Serena Williams. Hon är förövrigt rätt ful…
Serve: Ojämnare än BPs aktie
Snabbhet: Sa upp sig från jobbet efter att ha jobbat där i 1,5 månad, det måste väl ge ganska höga poäng?
Entusiasm: Tillbakadragen
Största styrka: Överskottsenergin
Svaghet: Höger axel


Michael Kaustinen-Kournikova

En ung talangfull 24-åring som ännu väntar på det stora genombrottet på den stora tennisscenen. Har tidigare i karriären bland annat mäktat med finalvinster i dubbelturneringen Den sketna grusplanen på industriområdet i Borlänge” där han just nu är regerande mästare.
Ganska okänd för den stora massan, men det beror nog mest på att han bara spelar tennis när han ”känner för det”. Har en stor förkärlek för hamburgare, pizza och annan idrottslig mat.

Slagkontroll: Katastrofalt dålig
Slagstyrka: Slår snäppet hårdare än en 6-årig flickscout
Serve: Troligtvis den enda spelaren på herrsidan som bara servar stoppbollar oavsett hur hårt han tar i.
Snabbhet: Kallas inte 4-sekundersmannen för inget!
Entusiasm: Existerar
Största styrka: Psykningarna. Kan få vem som helst ur balans, dessutom pratar han mer när han spelar tennis än vad en 14-årig nyförälskad tjej i telefonen gör.
Svaghet: Allt förutom… nej, allt.


Matchen började, precis som i B-turneringen Roland Garros, med en inbollning där dom båda spelarna stod och slog en massa tennisbollar i nät. Efter att bollkallarna hotat med att säga upp sig så ledde deras strejk till att matchen sattes igång betydligt tidigare än väntat.
Herr Kaustinen-Kournikova hade lagt upp taktiken enligt devisen ”små små steg” vilket innebar att han hade många småmål uppsatta för att slutligen kunna besegra storfavoriten Oscar Hilleskär-Westling-Federer (alltså, vad har du för jävla efternamn pojk!?). Efter att ha kommit över en kvarglömd postit-lapp från Kaustinen-Kournikovas omklädningsrum kan vi härmed avslöja exakt hur taktiken såg ut:

1. Förlora en poäng genom att låta motståndaren slå en drivevolley nät och in
2. Vinn en poäng. Antagligen på ett dubbelfel av Hilleskär-Westling-Federer.
3. Vinn en poäng till. Antagligen på ett till dubbelfel.
4. Vinn en poäng på att motståndaren slår i nät.
5. Låt Hilleskär-Westling-Federer vinna 28 poäng så att han tror han är bra
6. Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag
7. Fuska inte! Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag sa jag!
8. Psyka motståndaren. Få honom ur balans. Nämn axeln. Och hans mamma!
9. Vinn ett game med hjälp av motståndarens 8 dubbelfel
10. Vinn ett set

Matchen började också precis enligt planen. Hilleskär-Westling-Federer tog kommandot direkt med en av dagens 200 nätrullare. Sen började hans dubbelfelande ta fart på riktigt. Från att ha gjort ett-två dubbelfel i rad nådde han världsrekordet på 12 stycken dubbelfel i rad ganska snart ._o ”Det är axeln” åmande han sig och inte en enda vettig människa gick på filmningen.

Sen fortsatte hela första set sådär. Dubbelfel av Oscar, ett kontant tjat om axeln, missade slag av Kaustinen-Kournikova, ännu fler missade slag av Kaustinen-Kournikova och några till dubbelfel av Oscar. På något vänster lyckades matchen dock gå till 6-5 i underdogen Kaustinen-Kurniovas fördel och plötsligt hade den unga talangen setboll.

Tyvärr svek nerverna helt och hållet och setvinsten vändes till förlust när Hilleskär-Westling-Federer började sätta 40% av sina servar. Ganska orättvist, men ändå 1-0 i set till CS-talangen.
Intressant att notera är att efter första set hade Kaustinen-Kournikova slagit t-r-e vinnande slag själv, resterande var egna misstag från Hilleskär-Westling-Federer som ledde till Kaustiansk poäng…

Andra set började precis som det första och Kaustinen-Kournikova släppte snabbt iväg Hilleskär-Westling-Federer till en 2-0-ledning i game eftersom han föredrar att jaga istället för att bli jagad. Ni vet som skidåkarna resonerar. Leder man är det lätt att man blir översambitiös och tar slut på sig själv för tidigt. Nu har Kaustinen-Kournikova gjort det till sin grej att aldrig någonsin gå ut och ta täten vilket tydligt började visa sig i andra set. Efter ett glänsande spel och t-v-å vinnande bollar plus ett nästan-servess vad han plötsligt i ledning – 4-2 i game. En tät andra halvlek av setet gjorde att ställningen jämnades ut något till 5-4 i Kaustiansk fördel.Då hände det. Hilleskär-Westling-Federer hade dolt det väl, men nu fick vi det svart på vitt – killen har italienskt blod i släkten. Vid ställningen 30-30 i tionde gamet så vek han sig plötsligt, tog sig mot axeln och bad om att få vinna på walk over.
Kaustinen-Kournikova kunde inte tro sina ögon och vägrade bestämt att ge sig. Istället bestämde han sig för att testa Hilleskär-Westling-Federer för att se om han verkligen hade problem med axeln. Ett karateslag senare började Hilleskär-Westling-Federer gråta och lämnade banan som den barnrumpan han innerst inne är.

Vinst för Kaustinen-Kournikova med 6-0, 6-0 efter walk over får ses som en smärre skandal om man frågar tenniseliten. På frågan ”Hur känns det att ha spöat Magnus Norman-lookaliken?” svarade han kyligt ”Det är svårt att vara ödmjuk när man är bäst”.”

:n Klockan är nu 05:39, och jag har varit vaken i snart 2 timmar. Somnade 23 igår, och vaknade 04:00 i morse av en fruktansvärd träningsvärk.

Just nu sitter jag och svär över att Serena Williams är helt jävla störd i huvudet. Hon spelade tydligen semifinal i US Open, och blev sen diskad p.g.a. att hon tydligen ska ha sagt någonting väldigt opassande till domaren (eh)

Det som hände var att hon först missade förstaserven. Vid andraserven så dömde linjedomaren det som att Serena nuddat vid linjen när hon servade – alltså trampade hon över. Detta får man inte göra. Alltså fick motståndaren poängen. Detta ledde också fram till att hennes motståndare fick matchboll. Serena blev vansinnig, och gick fram till linjedomaren, pekade på henne med racketet, och sa någonting i stil med: ”If I could, I would take this … ball and shove it down your … throat and kill you”. Video finns här
.

Vad fan är det för fel på människan? Jag hoppas fan att hon blir fälld för att ha mordhotat domaren. Jävla fasoner det där. Nu är allt det här inte bekräftat med ljudupptagningar ännu, men tydligen verkar ju alla överens om att hon sade någonting vansinnigt till domaren.

Ser hon inte lite ut som en Michael Jackson i klänning förresten? ._o

Det var det det. Höhö. Kul mening.
Söderling stod emot Federer lika bra som ett A4-papper står emot ett samurajsvärd. Det gick inte sådär jättebra. Till en början tror man att den svaga av dom två har en chans, men sen inser man hur hopplöst offside läget egentligen är.

Jake skickade ett SMS efter första set: ”Ingen idé att kolla ju”. Han bangade alltså som vanligt. Buu för det. Egentligen gjorde han väl rätt. Söderling hade inte en chans, Federer är otroligt bra. Kommentatorkilletjejen nämnde en siffra i sammanhanget: 50 miljoner har Federer spelat in under sin karriär. 50 miljoner dollar då. Söderling har väl spelat in strax under 5 miljoner dollar. Alltså är Federer 10 gånger så bra som Söderling (jämförelsen haltar, jag vet, men ni förstår poängen).

Men helvetes skit… :i Jag började skriva inlägget när det stod 4-0 till Federer i tredje sets tiebreak. Nu vände ju Söderling det där på något vis… Det blev inte 3-0 i set, det står nu 2-1… Och jag har sågat Söderling totalt. Kan vi få se en skräll modell större nudå?

Kom igen Söderling! Du har redan förlorat enligt mig, så slå mig på fingrarna riktigt ordentligt nu!

Just ja. God morgon mor :@ Ha en trevlig dag på jobbet. Jag ska upp vid 12:30, så det gör inget att jag är vaken såhär sent ;)

Matchen var försenad typ 30 minuter, sen tog det 25 minuter så hade Federer vunnit första set med 6-0. Kommer gå fort det här. Stackars Söderling…

Chokladfiskarna smakar i alla fall fantastiskt som vanligt <3

Edit: :n Kommentatorn heter Maria… Jag har alltid trott att det var en kille med lite konstig röst. Knäppt…

Uppladdningsuppdatering – coolt ord.

Såg precis Idolavsnitt numero 2. Det som är slående i år är hur många gitarrer som är med i programmet :n En gitarr innebär alltid några extrapoäng i min bok, något som en viss Tatjaaaana (hon uttalas så) lade märke till i ett tidigare inlägg. Därför känns det som att alla deltagare är asbra i år, dom utan instrument låter däremot skittråkiga :<
Bäst idag var nog herr Hocker
, herr Hallelujah
eller fru Sifferperiod
. Många som var bra dock.


Annars lade jag märke till att Jihde verkade vara lite sugen på en av deltagarna. Hans händer suktade efter någonting förbjudet samtidigt som han inledde raggningen med den fantastiska repliken: ”Jag kan ana en viss nervositet, vad tänker du?”… :n Jag har sökt Peter Jihde för en kommentar, men han gick inte att nå av någon konstig anledning…


Nu är det matchstart om 50 minuter. Tills dess ska jag försöka få igång min egna lilla radiostation (jag vill lyssna på min musik från datorn nere på brorsans laptop). Detta verkar dock vara lättare för mig att flyga till månen och plocka svamp än att få igång den här skiten… >=(