Close

Category Archives Positivt


Ett år av förberedelser, en väska packad med diverse, en ryggsäck med handbagage och en USA-manual på 1206 sidor. Det är allt som behövs.
Om en timme kommer taxin och hämtar oss för färden mot tågstationen och sen vidare till Arlanda. Jag är supertrött och har inte sovit på hela natten, mest för att vi ska kunna sova på planet och somna i hyfsad tid när vi kommer till San Diego.

Vi anländer i San Diego 23:12 på tisdagen lokal tid vilket blir 06:12 svensk tid, eller om ni så vill 05:12 irländsk tid. Där blir det till att hämta ut våran medium SUV” för vidare färd bort till motellet vi har bokat.
Det där är dock nästan 24 timmar bort så jag ska nu försöka packa mitt handbagage, se till så att vi har med oss alla papper och sen försöka hålla mig vaken hela tågresan till Arlanda. Vi får se hur det går…”

Så var det äntligen klart. Efter en hel helgs knåpande så är jag äntligen (hyfsat) nöjd med resultatet. När jag är klar med det manuella arbetet att lägga in koordinater på alla inlägg sen så kommer alla blogginlägg jag skrivit bli synliga på kartan som nu är stenhårt implementerad i koden till sidan. Just nu pekar vissa inlägg säkert fel, men det beror på att jag satte Dublin som standard-punkt för oplacerade inlägg.

Det är en Google Maps-lösning med automatisk placering av punkterna baserat på GPS-koordinater som jag själv får lägga in vid varje inlägg. Det ser säkert inte så krångligt ut, men det har tagit mig kanske 20 ”arbetstimmar” att färdigställa eländet så bli för fasiken imponerade nu! :i [?]

Aja, ni kanske inte blir imponerade av kodninen, men den där kartan visar verkligen en tydlig sak: Europa är avklarat för egen del nu. Visst har jag inte besökt östeuropa såpass mycket som man kan, men samtidigt så kommer jag inte hinna besöka hela världen innan jag dör, så jag kör på turistfällorna först.

I sommar blir det USA och när jag fyller 65 ska jag på safari-resa till Afrika för att sitta i en gungig jeep med en guide som heter Mumuba och titta på lejon och elefanter. Då har jag fortfarande Australien, Sydamerika och Asien kvar på listan, men jag får väl försöka hinna dit nångång under dom 40 åren som är därimellan. Antarktis skippar jag nog om jag ska vara ärlig… eller iofs så verkar det rätt ballt när jag tänker efter! Vi får se vad som händer…

Hur kart-resultatet ser ut? Visa på kartan Karta

Det är lite creepy när helt okänt folk kommer fram och hälsar på en. Det är ännu mer creepy när okänt folk kommer fram och hälsar på en och säger tack för din blogg. Den är en guldgruva inför flytten”.
Och det har hänt ett antal gånger nu. Nytt folk som kommer in på IBM och nämner mitt namn, eller min blogg, utan att någonsin ha träffat mig…

Senast igår var det en snubbe, vars namn jag tyvärr inte uppfattade, som kom fram och hälsade. Och jag skämdes som en hund :i Blev smått ställd och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Man är ju svensk, och som svensk ska man vara tillbakadragen och inte sticka ut för mycket. Gör man det blir man plötsligt skrytig och folk tittar snett på en. Så jag agerade svenskt och skämdes istället.

Men jag kan ändå inte låta bli att le åt det lite sådär lagom nu i efterhand. Det är lite ballt att folk hittar hit och läser det jag skriver för att förbereda sig inför ett helt nytt liv. Man kan nästan se det som att jag är deras irlandsförälder…
Jag borde nog lägga upp en deal med Manpower snart. Jag ska ha en såndär 300 euros referalbonus för alla som läst min blogg :z Eller rättare sagt, om du funderar på att börja jobba på IBM så hör av dig. Vi splittar den där 300 euros referalgrejen 50/50 ;)

Men jag ska inte skämmas. Det är pepp att folk gillar bloggen och att dom finner den intressant. Jag har lovat mig själv att träna på att ta emot positiv kritik (säger man så?). Alla människor jag träffat har varit rätt dåliga på att ta emot komplimanger på ett snyggt sätt, och jag är likadan. Hur ska man reagera? Vad ska man säga? ”Tack vad snällt”? Men nu har jag kommit en liten bit i alla fall:

Steg 1: Skäms som fan och ta åt dig av det positiva i efterhand [x]”

Förlåt, men… WOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! ^^ ^^ ^^ <3 <3 <3

Ubisoft utannonserade i veckan att Heroes of Might and Magic VI är under utveckling! Spelet har också av nån skum anledning döpts om från HOMAM till MAMH och nu är alltså Might & Magic: Heroes VI är det nya namnet ._o Men vem fan bryr sig? ^^

HOMAM6 HOMAM6 HOMAM6 HOMAM6 HOMAM6 HOMAM6!!! 2011 nångång kommer det släppas och förhoppningsvis kommer det fungera utmärkt som uppvärmning inför spelhistoriens viktigaste spelsläpp som förhoppningsvis sker senare samma år.

MAMH6 MAMH6 MAMH6! Ge mig 2011!!!!

Okej, jag är medveten om att dom två senaste spelen varit riktigt dåliga, men om dom kan få ihop ett spel som är hälften så bra som tvåan eller trean i serien så kommer jag säga upp mig från jobbet och hänge all min vakna tid till att spela spelet <3

Idag kommer bli en bra dag, jag känner det på mig. När man tittar igenom vilka som är här och jobbar idag ser man följande:Jag

Ready

Stellan

Ready

Karl

Ready

Madeleine

Ready

Dansken

Ready

Att det sen ringer ungefär ett samtal var 5:e minut gör att man får sitta och surfa i lugn och ro i ungefär 20 minuter innan man får lov att ta nästa samtal. Snitt-tiden per samtal ligger just nu på 1:39, så man behöver inte överanstränga sig när det väl ringer heller (mrg)

Sen var jag bort till vattenkranen nyss för att fylla på vattenflaskan också, och där lyckades jag såklart tappa korken till vattenflaskan. I diskhon stod ett gammalt glas fyllt med nån slags äcklig kaffe/choklad/vatten/diskmedel-blandning. I vanliga fall ramlar ju korken mitt i den där äckliga sörjan, men idag hade jag gudarna på min sida. *Pling pling* lät det när korken studsade på glaskanten t-v-å gånger innan den hoppade ner b-r-e-d-v-i-d glaset med den livsfarliga sörjan.

Jag ska köpa en trisslott idag (yes) Eftersom dagen har börjat såhär bra har jag redan tagit ut den kommande miljonvinsten i förskott. Och om man är miljonär behöver man inte jobba för pengarnas skull, så jag tänker nu börja alla samtal med ”Välkommen till pizzeria Pronto, do talar met Michael” (yes)