Close

Category Archives Lillebror

Lillebror bjöd nyss på del två i serien Kaustinensarnas Cribs. Har snackat med honom på MSN i säkert en timme nu, och jäklar vad kul det är att få snacka med honom igen. De tär inte ofta jag orkar snacka med folk en längre tid, men lillebror är då definitivt ett undantag. Jag känner mig just nu som en 14-årig tjej som pratar i telefon med sin bästis.
Jag tycker vi tar en liten sammanfattning av kvällens Cribs:


Vi börjar med vardagsrummet och den näst viktigaste saken i en ung mans hem (ev. flickvän räknas inte eftersom hon inte är köpt) – TVn. Här ser vi ett fantastiskt exemplar av en, vad jag förmodar, Samsung-TV. Chansen är ungefär 87% att det är den sjukt heta TVn vi hade i källaren när jag bodde hemma, och det var isf TVn där jag och lillebror lirade igenom Uncharted 2. Sicket lir btw…
TV-bänken är en sån TV-bänk jag alltid trott jag skulle ha när jag flyttat hemifrån, så den ger vi också pluspoäng för.
Edit: Okej, efter noggrant påpekande från herr lillebror har det framkommit att jag har fel bild här. Sen glömde jag såklart spara TV-bilden. Men ni får tänka er hur det kan ha sett ut helt enkelt (yes)


På andra bilden har vi den fantastiska garderoben… eller om det var hallen? Mycket elegant vit färg på väggarna kombinerat med lite suddiga saker som jag tror är kläder av något slag. Skönt att se lillebror komma ut ur garderoben där iaf :i


Här har vi sen hallen. Den fick tydligen tummen ner av lillebror, och jag kan till viss del förstå honom. Hallen är lixom bara en plats man passerar, så det blir typ den tråkigaste delen av lägenheten oavsett vart man bor. Om man nu inte har en megaentré som Tony Stark då…


Här ser vi sen det eleganta köket. Ett bord kan skymtas och jag tror det är äpplen därpå också – imponerande smart av lillebror att hinna leta fram några äpplen från grannens skafferi och lägga på bordet för att framstå som en skötsam ung man.


I sann Cribs-anda visades såklart kylskåpet också. Svensk mjölk skymtas i utkanten av kylskåpet, och jag tror nog att det finns falukorv därinne också. Mmmmm… falukoooorv…


Sen har vi rummet där all action sker – toaletten. Ser fräsch och nystädad ut, även här misstänker jag fusk från lillebrors sida. Iofs har han en dam som nog piskar honom att städa, men sån bra pli tror jag inte hon har på honom. Eller?


Skylten på toaväggen är dock någonting jag kommer plagiera när jag flyttar från Irland. Genialt.


Vidare visades mammas tavlor som sitter på en av väggarna i lägenheten. Mycket prydligt (yes)


Lillebror fick också en uppgift – försök efterlikna din bror så gott du kan. Resultatet är slående likt.


Sen skulle han prompt visa hur stor
… eh… någonting” han har. Typ exhibitionist – javisst!


Sen diskuterade vi fiskarna som lever, och levde, i fiskskålen där i fönstret. Lillebror visar här hur hans ”Jag dödade fiskjäveln som dödade 3 av mina favoritfiskar!”-pose ser ut.


Vad tycker vi om kvällen? Jag håller med lillebror och ger den tummen upp. Hela den här dagen har varit fantastisk, och MSN-snacket med lillebror gjorde verkligen den här dagen till en tiopoängare.


Vi avslutar med lillebrors geniala avslutning på kvällen :D Han byggde ihop en helt egen Iron man-dräkt och är nu ute och jagar skurkar i Afghanistan. Hur cool är inte min favoitbror på en skala?”
Sitter här och drömmer mig tillbaka till London och Nickelbackkonserten. Jag har inte orkat läsa igenom hela resan sen jag skrev den, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde det nu. Skapligt pinsamt vad många stavfel det finns i dom där 5 inläggen :n Chris Robertson är förövrigt fortfarande sjukt bra.

Bloggen har haltat lite dom senaste dagarna. Jag har faktiskt haft väldigt mycket att göra av någon konstig anledning. Så för att kunna komma ikapp gör jag det enkelt för mig, jag slänger upp en ny kameradump:

Dom senaste dagarna har spenderats med Per Ceder, Jake, sällskapsspel och lite golf. På bilden ser vi Perras underbara parkering vid Ica Maxi.
Perra kan verkligen inte köra bil, och jag misstänker starkt att han kommer avliva någon med sin vita Volvomissil någon gång i framtiden :i
Anledningen till att vi var in på Ica Maxi var för att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. När vi anlände till bröddisken så var chocken total – det fanns inga hamburgerbröd…
… Så vi fick lov att åka förbi Konsum för en gångs skull. Där fick vi tag i dom två sista förpackningarna med hamburgerbröd. Hamburgarna blev förövrigt riktigt lyckade.
Efter hamburgarna begav vi oss hem till Tatjana för att spela Rappakalja.

(Jakes underbart påhittade beskrivning av vad filmen ”Plåster på såren” handlar om :i)
Spelet fungerar såhär: Spelledaren läser upp ett ord/en filmtitel/en förkortning/ett namn och sen ska alla spelarna hitta på en förklaring till vad detta ord betyder.
Låt säga att vi har ordet ”Linga” och att vi är fyra personer som spelar (Anna, Bert, Calle och David). Då skriver alla ner en förklaring till vad ordet betyder, typ:

Anna skriver ”En finsk hundras som lever på loppor”
Bert skriver ”En sorts vin som görs av rödbruna äpplen”
Calle skriver ”En australiensisk version av slangbellan”
David skriver ”Det franska ordet för sylt”
Rätt svar är ”Uråldrigt föremål för religiös dyrkan i Indien”

Sen gissar Anna på Berts alternativ. Calle, Bert och David gissar på rätt alternativ. Då får Calle och David gå ett steg framåt eftersom dom gissade rätt. Bert får gå två steg eftersom han gissade rätt samtidigt som Anna gissade på hans alternativ. Anna får inte gå alls eftersom hon gissade fel och ingen gissade på hennes alternativ.
Nåja, ni förstår säkert ingenting. Roligt är det i alla fall :b

Rappakalja spelades i förrgår och igår spelade vi istället Monopol. Jake började bra och köpte på sig många gator, men när han hamnade på mitt hotell på Norrmalmstorg var han nästan rökt. 20 kronor och en gata hade han kvar efter det besöket. Ganska snart gick han dock i konkurs. Jag följde tätt efter (jag hamnade på alla andra tråkiga hotell samtidigt som ALLA missade mina). Vann gjorde Victor… eller var det Tatta? :w

Viktig information: Mamma är på semester! Alltså har jag och lillebror huset för oss själva. Detta gör att man kan sitta med fötterna på bordet utan att någon ska klaga. Man kan också lämna disk överallt och trampa inomhus med skorna på. Underbart.


Bra frükost: Müsli (med russin, annanas, banan och annat gott) och bananyoghurt. Jäklar vad länge man stod sig på detta. Måste börja äta det där innan jag går till jobbet sen.
Betyg på müslifrukosten: [!][!][!][!][!2]

Jag gjorde också ett genialt inköp när jag köpte brieost och kex igår. Fruktansvärt gott <3 Jag, lillebror och hans tant satt och kollade (nåja, tanten hon sov) på How I Met Your Mother och åt kex med den nyinköpta osten på. Förvånansvärt gott. Jag tar ett betyg till:
Betyg på kex + brieost: [!][!][!][!][!/]

Sen har det såklart golfats också. Lillebror lyckades med bedriften att fixa världens största nedslagsmärke 2 cm framför peggen på tee (utslagsplatsen) :i Mycket imponerande.
Om han räknade med slaget i sin score? Nope [?]

Jag har länge klagat på att golfhålen är för små. Detta verkar hålla på att åtgärdas just nu. Hål som är 50×50 cm känns lite mer överkomliga om ni frågar mig.

Sen har jag och Jake klarat ut Super Mario 3 också. Fast det där som är på bilden är Medväga-hjortronsås på vaniljglass. Riktigt gott :)

Lägg märke till att Gandalf tydligen är med i Super Mario. Det är han som sitter där i stolen. Knäppt att man måste rädda honom eftersom Bowser har förtrollat honom ._o Borde inte Gandalf
kunna klara sig själv? :s


Den kanske drygaste banan på spelet – pansarvagnsbanan. Kanoner överallt, banan rör sig skitsegt och den är bara sådär megatråkigt tråkig. Buu för den.
Betyg på pansarvagnsbanan: [!2][!/][!/][!/][!/]

Jag fick såklart lov att spöa dummingen Bowser själv eftersom Jake bangade och självdog halvvägs inne i slottet. Såklart klarade jag av detta utan problem….
… och jag fick således också prinsessan. Hon var överlycklig, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Tills hon hittade nån annan att vara otrogen med i 2 år innan hon tokdumpade mig [?]
Nej, nu ska jag inte vara sådär småbitter. Jag ska sova. Klockan är 05:15, och jag ska golfa med Jake om 12 timmar på Säters Golfbana. Galet laddad inför det faktiskt. Jag avslutar inlägget med en klassiker:


Ganska mycket av min lediga tid (typ all ledig tid faktiskt) har spenderats på golfbanan dom senaste dagarna. Igår ville det sig så att jag och brorsan fick lira med en pajsare vid namn Tomas Andersson samt hans följeslagare Kajsa.
Tomas led av en mild grad av schizofreni, detta märktes mest vid hans inspel mot green när han konstant utropade ”Kom igen då Andersson!!!!” såfort bollen gick lite för långt. Lite skumt faktiskt.
Vovven var dock ursöt och fruktansvärt väluppfostrad. Det var bara att säga åt henne att stanna så gjorde hon det. Kopplet var egentligen onödigt.
Annars kan vi konstatera att Tomas bjöd lillebror på myggspray. Myggspray som egentligen används på varelser i stil med Kajsa – alltså hundar. Lillebror tackade med att gör slut på halva sprayflaskan typ. Herr Andersson tittade lite skumt på lillebror när han stod där och duschade sig i myggmedlet samtidigt som han tjoade ”Det här luktar ju skitgott!” :i

Tomas demonstrerar hur en golfboll beter sig om man slår ett slag. ”Först går den upp i luften, sen kommer den ner igen”. Galet vad han kunde mycket :f

Vi var ut idag igen jag och lillebror. Banan är ju galet fin nu. Träffade två halvpensionärer halvvägs som vi gick dom sista 4 hålen med. Lillebror blev lika nervös som vanligt av att spela med okändingar :b Det blir garanterat bättre när han slappnar av lite :)

Annars är jag rätt nöjd över att ha lyckats träffa en av kraftledningarna. Ljudet när bollen träffade ledningen var riktigt roligt :i ”Frjjjjjjjong” lät det ungefär.
Slaget annullerades, och jag fick slå om. Tog i som en tok med drivern och skickade fram bollen 7 meter. Grejt.

Fick checken från Expressen idag också. 353 kronor fick jag som tack för bilden jag skickade in – inte så tokigt. Så nu kan jag hädanefter kalla mig för professionell fotograf :z
(Nej, det är ingen idé att kopiera checken – den är redan inlöst XD )

Baksidan på checken var annars lite rolig. Lägg märke till rutan ”Känd” :i Den kryssades såklart i när jag skulle lämna in checken. Kassakillens motivering löd ”Han är ju den där fotografen från Expressen”. Eller inte.
Jag har fortfarande lite pubertal humor (som ni kanske märkt). Alltså kan jag inte låta bli att posta denna bild :i

Jag formaterade datorn i förrgår. Fy fa…siken säger jag bara. Tidigare har det ju inte varit några större problem. Man stoppar i skivan, installerar om Windows, och sen fungerar det. Men inte den här gången. Nu krånglade typ allt, och jag var inte långt ifrån att gå upp, hämta golfklubborna, och sen slå sönder datorjä… datorn. Nu verkar dock det mesta dock fungera som det ska.

Vi var och spelade golf idag igen. Vi hade med oss våran suveräne boll-letare också – Zingo! Sjukt häftigt att dom lärt honom leta reda på bollar ju. Han går i det höga gräset och nosar och har sig tills han hittar en boll. Sen ger han den till husse eller matte, och sen fortsätter han leta :n Fruktansvärt häftigt.
Betyg på boll-letarhunden Zingo: [!][!][!][!][!]

Lillebror slår i marken på femte hålet :i
Förresten var mina driver-slag bedrövliga(re än vanligt) idag. Helt hopplöst hur jag absolut INTE kan träffa där jag siktar. Istället skruvar sig varenda boll till höger. Buu för slice!

Dagens roligaste hittades idag på Ica Maxi. Rosa honung med smak av polka :i Vem fan uppfinner nåt sånt lixom?

Jag hittade också en ny Daim – ”Cool breeze”. Den har smak av apelsin och citron (om jag förstått det rätt). Har inte smakat på den än, men förhoppningsvis smakar den hyfsat i alla fall. Lika bra som ”orginal”-Daim lär den aldrig smaka :P
Omslaget var i alla fall riktigt fräscht, så bara det räcker till en ärorik notis här i bloggen.

Sen ska man upp om 7 timmar också. Jag ska sitta i kiosken på Forssaklackskolan från 07:00 fram till 21:30 imorgon [?] Jag som trodde jag skulle få BETALT för att spela innebandy, inte behöva sitta i en sunkig kiosk 14,5 timmar :P
Jag får väl se till att blogga en gång i timmen imorgon istället då. Det brukar ju vara rätt öken att sitta där :< Håller på att ladda upp med filmer ju. Sen hoppas jag verkligen att jag får låna brorsans bärbara dator imorgon. Annars dör jag nog av uttråkning :n

Jag avslutar med min och Jakes korta, men effektiva, SMS-konversation. Jake är antagligen ute och röjer nånstans samtidigt som han intar enorma mängder alkohol:

Jakes: Stolle
Jag: Alkis ^^
Jake: Ykkö

Vad ykkö egentligen betyder kommer vi nog aldrig få veta :i

Ingen kan väl egentligen ha missat det – The Pirate Bay är till salu. Nåt företag vid namn GGF (Global Gaming Factory X [?]) verkar på nåt vänster försöka köpa sidan. I augusti hoppas dom kunna pröjsa 60 miljoner kronor för sidan, sen utveckla den för att sen börja ta betalt för allt som laddas hem. Egentligen låter det rätt jävla dumt – vem skulle betala för det man kan få gratis?

MEN, jag är faktiskt svagt positiv. Kan det här vara ”det” som förändrar internet för alltid? Jag har länge efterlyst en sida där man kan få tag i ALLT genom att betala en liten summa varje månad (200 kronor?). Nu verkar det ju faktiskt (kanske kanske kanske) kunna bli verklighet. Vägen dit är lång och fylld av massa farthinder (skivbolag, filmbolag osv.), men kanske…

Jag skulle gärna betala dom där hundringarna i månaden om jag fick tanka VAD jag ville och HUR MYCKET jag ville. Det är det lätt värt. Om dom sen kunde börja släppa dom nyaste filmerna, den nyaste musiken och en massa annat gott inom en rimlig tid (max 1 vecka efter releasedatumet) så är det här ju ”Den Heliga Graalen” för mig.

Eller så slutar sajten som Napster (ni minns väl? [?]). Nu ska jag inte vara sådär negativ, så jag väntar med att berömma/klaga på den här idén tills det att jag kan vara efterklok ;)

Det har blivit ganska mycket golfande dom senaste dagarna. Jag, lillebror, lillebrors flickväns pappa och lillebrors flickväns mamma har varit med ute på banan. Tatta (lillebrors flickvän) har inte fixat sitt medlemsskap än, så hon har fått stanna hemma :P


Idag har vi lirat fotboll också. Riktigt skoj. Jag, Nyström, brorsan med flera lirade. Just ja, Jake var med också. Det var han som ville ha kort på Mihajlovics tröja.
Fotboll är rätt underskattat om ni frågar mig. Även om löpningarna kanske inte riktigt finns där så är det riktigt skoj att bara lattja lite med bollen. Man skulle aldrig ha lagt fotbollsskorna på hyllan när man var ung XD
Jake är förresten utnämnd till världens största kärring nu. Efter ett hopslag med den vekaste killen på planen (var det inte Nyström du slog ihop med) fick man den typiskt italienska ”Amen domarnnn! Jag dööör! Foten gick av!” samtidigt som han låg kvar i gräset i 15 minuter.
Nu säger han på MSN att ”foten är paj”. Efter ett hopslag! Jake… du är en skam för oss riktiga män…


Som sagt har vi lirat mycket golf. 10:e hålet på Dalsjö är fan världens svåraste par 3-hål. Galet svårt. Jag slår typ 160 meter med järnfyran, så på det här hålet behöver jag alltså spela med drivern för att komma fram på ett slag… :< Skitsport.

Sa jag att vi har spelat mycket golf dom senaste dagarna? [?] Drivern börjar fungera bra nu i alla fall, tidigare var den mer en ”sök dig till det högsta gräset du kan hitta”-klubba. Nu verkar den faktiskt ha börjat fungera bättre. Peppar peppar…

Annars finns det två saker på golfbanan som borde förbjudas – vattenhinder och bunkrar. Speciellt bunkrarna är ju nåt fruktansvärt irriterande. Vem var det som var dum nog att komma på det där med sand på en golfbana egentligen? Honom ska jag baskemig ge ett kokt stryk när jag kommer upp i himlen. Brorsan håller nog med :i

Det är nu en månad sen jag befann mig i London. Sjukt att tiden gått så fort egentligen. Inte för att jag någonsin glömmer allt som hände, men livet går ju faktiskt vidare.
Jag vet att du läser det jag skriver här och är jävligt nyfiken, och jag skulle gärna skriva ett inlägg där jag förklarar hur äcklad jag är av dig, men det går lixom inte. Det är inte möjligt att med endast text förklara hur illa jag känner för dig och det du gjort. Jag kommer aldrig kunna förlåta dig för dom två åren du tog ifrån mig.
Hoppas ditt liv blir precis som jag alltid trott – du minns väl påskliljorna? Jag bjuder på dom isf.