Close

Category Archives Lillebror

Lillebror bjöd nyss på del två i serien Kaustinensarnas Cribs. Har snackat med honom på MSN i säkert en timme nu, och jäklar vad kul det är att få snacka med honom igen. De tär inte ofta jag orkar snacka med folk en längre tid, men lillebror är då definitivt ett undantag. Jag känner mig just nu som en 14-årig tjej som pratar i telefon med sin bästis.
Jag tycker vi tar en liten sammanfattning av kvällens Cribs:


Vi börjar med vardagsrummet och den näst viktigaste saken i en ung mans hem (ev. flickvän räknas inte eftersom hon inte är köpt) – TVn. Här ser vi ett fantastiskt exemplar av en, vad jag förmodar, Samsung-TV. Chansen är ungefär 87% att det är den sjukt heta TVn vi hade i källaren när jag bodde hemma, och det var isf TVn där jag och lillebror lirade igenom Uncharted 2. Sicket lir btw…
TV-bänken är en sån TV-bänk jag alltid trott jag skulle ha när jag flyttat hemifrån, så den ger vi också pluspoäng för.
Edit: Okej, efter noggrant påpekande från herr lillebror har det framkommit att jag har fel bild här. Sen glömde jag såklart spara TV-bilden. Men ni får tänka er hur det kan ha sett ut helt enkelt (yes)


På andra bilden har vi den fantastiska garderoben… eller om det var hallen? Mycket elegant vit färg på väggarna kombinerat med lite suddiga saker som jag tror är kläder av något slag. Skönt att se lillebror komma ut ur garderoben där iaf :i


Här har vi sen hallen. Den fick tydligen tummen ner av lillebror, och jag kan till viss del förstå honom. Hallen är lixom bara en plats man passerar, så det blir typ den tråkigaste delen av lägenheten oavsett vart man bor. Om man nu inte har en megaentré som Tony Stark då…


Här ser vi sen det eleganta köket. Ett bord kan skymtas och jag tror det är äpplen därpå också – imponerande smart av lillebror att hinna leta fram några äpplen från grannens skafferi och lägga på bordet för att framstå som en skötsam ung man.


I sann Cribs-anda visades såklart kylskåpet också. Svensk mjölk skymtas i utkanten av kylskåpet, och jag tror nog att det finns falukorv därinne också. Mmmmm… falukoooorv…


Sen har vi rummet där all action sker – toaletten. Ser fräsch och nystädad ut, även här misstänker jag fusk från lillebrors sida. Iofs har han en dam som nog piskar honom att städa, men sån bra pli tror jag inte hon har på honom. Eller?


Skylten på toaväggen är dock någonting jag kommer plagiera när jag flyttar från Irland. Genialt.


Vidare visades mammas tavlor som sitter på en av väggarna i lägenheten. Mycket prydligt (yes)


Lillebror fick också en uppgift – försök efterlikna din bror så gott du kan. Resultatet är slående likt.


Sen skulle han prompt visa hur stor
… eh… någonting” han har. Typ exhibitionist – javisst!


Sen diskuterade vi fiskarna som lever, och levde, i fiskskålen där i fönstret. Lillebror visar här hur hans ”Jag dödade fiskjäveln som dödade 3 av mina favoritfiskar!”-pose ser ut.


Vad tycker vi om kvällen? Jag håller med lillebror och ger den tummen upp. Hela den här dagen har varit fantastisk, och MSN-snacket med lillebror gjorde verkligen den här dagen till en tiopoängare.


Vi avslutar med lillebrors geniala avslutning på kvällen :D Han byggde ihop en helt egen Iron man-dräkt och är nu ute och jagar skurkar i Afghanistan. Hur cool är inte min favoitbror på en skala?”
Sitter här och drömmer mig tillbaka till London och Nickelbackkonserten. Jag har inte orkat läsa igenom hela resan sen jag skrev den, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde det nu. Skapligt pinsamt vad många stavfel det finns i dom där 5 inläggen :n Chris Robertson är förövrigt fortfarande sjukt bra.

Bloggen har haltat lite dom senaste dagarna. Jag har faktiskt haft väldigt mycket att göra av någon konstig anledning. Så för att kunna komma ikapp gör jag det enkelt för mig, jag slänger upp en ny kameradump:

Dom senaste dagarna har spenderats med Per Ceder, Jake, sällskapsspel och lite golf. På bilden ser vi Perras underbara parkering vid Ica Maxi.
Perra kan verkligen inte köra bil, och jag misstänker starkt att han kommer avliva någon med sin vita Volvomissil någon gång i framtiden :i
Anledningen till att vi var in på Ica Maxi var för att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. När vi anlände till bröddisken så var chocken total – det fanns inga hamburgerbröd…
… Så vi fick lov att åka förbi Konsum för en gångs skull. Där fick vi tag i dom två sista förpackningarna med hamburgerbröd. Hamburgarna blev förövrigt riktigt lyckade.
Efter hamburgarna begav vi oss hem till Tatjana för att spela Rappakalja.

(Jakes underbart påhittade beskrivning av vad filmen ”Plåster på såren” handlar om :i)
Spelet fungerar såhär: Spelledaren läser upp ett ord/en filmtitel/en förkortning/ett namn och sen ska alla spelarna hitta på en förklaring till vad detta ord betyder.
Låt säga att vi har ordet ”Linga” och att vi är fyra personer som spelar (Anna, Bert, Calle och David). Då skriver alla ner en förklaring till vad ordet betyder, typ:

Anna skriver ”En finsk hundras som lever på loppor”
Bert skriver ”En sorts vin som görs av rödbruna äpplen”
Calle skriver ”En australiensisk version av slangbellan”
David skriver ”Det franska ordet för sylt”
Rätt svar är ”Uråldrigt föremål för religiös dyrkan i Indien”

Sen gissar Anna på Berts alternativ. Calle, Bert och David gissar på rätt alternativ. Då får Calle och David gå ett steg framåt eftersom dom gissade rätt. Bert får gå två steg eftersom han gissade rätt samtidigt som Anna gissade på hans alternativ. Anna får inte gå alls eftersom hon gissade fel och ingen gissade på hennes alternativ.
Nåja, ni förstår säkert ingenting. Roligt är det i alla fall :b

Rappakalja spelades i förrgår och igår spelade vi istället Monopol. Jake började bra och köpte på sig många gator, men när han hamnade på mitt hotell på Norrmalmstorg var han nästan rökt. 20 kronor och en gata hade han kvar efter det besöket. Ganska snart gick han dock i konkurs. Jag följde tätt efter (jag hamnade på alla andra tråkiga hotell samtidigt som ALLA missade mina). Vann gjorde Victor… eller var det Tatta? :w

Viktig information: Mamma är på semester! Alltså har jag och lillebror huset för oss själva. Detta gör att man kan sitta med fötterna på bordet utan att någon ska klaga. Man kan också lämna disk överallt och trampa inomhus med skorna på. Underbart.


Bra frükost: Müsli (med russin, annanas, banan och annat gott) och bananyoghurt. Jäklar vad länge man stod sig på detta. Måste börja äta det där innan jag går till jobbet sen.
Betyg på müslifrukosten: [!][!][!][!][!2]

Jag gjorde också ett genialt inköp när jag köpte brieost och kex igår. Fruktansvärt gott <3 Jag, lillebror och hans tant satt och kollade (nåja, tanten hon sov) på How I Met Your Mother och åt kex med den nyinköpta osten på. Förvånansvärt gott. Jag tar ett betyg till:
Betyg på kex + brieost: [!][!][!][!][!/]

Sen har det såklart golfats också. Lillebror lyckades med bedriften att fixa världens största nedslagsmärke 2 cm framför peggen på tee (utslagsplatsen) :i Mycket imponerande.
Om han räknade med slaget i sin score? Nope [?]

Jag har länge klagat på att golfhålen är för små. Detta verkar hålla på att åtgärdas just nu. Hål som är 50×50 cm känns lite mer överkomliga om ni frågar mig.

Sen har jag och Jake klarat ut Super Mario 3 också. Fast det där som är på bilden är Medväga-hjortronsås på vaniljglass. Riktigt gott :)

Lägg märke till att Gandalf tydligen är med i Super Mario. Det är han som sitter där i stolen. Knäppt att man måste rädda honom eftersom Bowser har förtrollat honom ._o Borde inte Gandalf
kunna klara sig själv? :s


Den kanske drygaste banan på spelet – pansarvagnsbanan. Kanoner överallt, banan rör sig skitsegt och den är bara sådär megatråkigt tråkig. Buu för den.
Betyg på pansarvagnsbanan: [!2][!/][!/][!/][!/]

Jag fick såklart lov att spöa dummingen Bowser själv eftersom Jake bangade och självdog halvvägs inne i slottet. Såklart klarade jag av detta utan problem….
… och jag fick således också prinsessan. Hon var överlycklig, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Tills hon hittade nån annan att vara otrogen med i 2 år innan hon tokdumpade mig [?]
Nej, nu ska jag inte vara sådär småbitter. Jag ska sova. Klockan är 05:15, och jag ska golfa med Jake om 12 timmar på Säters Golfbana. Galet laddad inför det faktiskt. Jag avslutar inlägget med en klassiker:


Ganska mycket av min lediga tid (typ all ledig tid faktiskt) har spenderats på golfbanan dom senaste dagarna. Igår ville det sig så att jag och brorsan fick lira med en pajsare vid namn Tomas Andersson samt hans följeslagare Kajsa.
Tomas led av en mild grad av schizofreni, detta märktes mest vid hans inspel mot green när han konstant utropade ”Kom igen då Andersson!!!!” såfort bollen gick lite för långt. Lite skumt faktiskt.
Vovven var dock ursöt och fruktansvärt väluppfostrad. Det var bara att säga åt henne att stanna så gjorde hon det. Kopplet var egentligen onödigt.
Annars kan vi konstatera att Tomas bjöd lillebror på myggspray. Myggspray som egentligen används på varelser i stil med Kajsa – alltså hundar. Lillebror tackade med att gör slut på halva sprayflaskan typ. Herr Andersson tittade lite skumt på lillebror när han stod där och duschade sig i myggmedlet samtidigt som han tjoade ”Det här luktar ju skitgott!” :i

Tomas demonstrerar hur en golfboll beter sig om man slår ett slag. ”Först går den upp i luften, sen kommer den ner igen”. Galet vad han kunde mycket :f

Vi var ut idag igen jag och lillebror. Banan är ju galet fin nu. Träffade två halvpensionärer halvvägs som vi gick dom sista 4 hålen med. Lillebror blev lika nervös som vanligt av att spela med okändingar :b Det blir garanterat bättre när han slappnar av lite :)

Annars är jag rätt nöjd över att ha lyckats träffa en av kraftledningarna. Ljudet när bollen träffade ledningen var riktigt roligt :i ”Frjjjjjjjong” lät det ungefär.
Slaget annullerades, och jag fick slå om. Tog i som en tok med drivern och skickade fram bollen 7 meter. Grejt.

Fick checken från Expressen idag också. 353 kronor fick jag som tack för bilden jag skickade in – inte så tokigt. Så nu kan jag hädanefter kalla mig för professionell fotograf :z
(Nej, det är ingen idé att kopiera checken – den är redan inlöst XD )

Baksidan på checken var annars lite rolig. Lägg märke till rutan ”Känd” :i Den kryssades såklart i när jag skulle lämna in checken. Kassakillens motivering löd ”Han är ju den där fotografen från Expressen”. Eller inte.
Jag har fortfarande lite pubertal humor (som ni kanske märkt). Alltså kan jag inte låta bli att posta denna bild :i

Jag formaterade datorn i förrgår. Fy fa…siken säger jag bara. Tidigare har det ju inte varit några större problem. Man stoppar i skivan, installerar om Windows, och sen fungerar det. Men inte den här gången. Nu krånglade typ allt, och jag var inte långt ifrån att gå upp, hämta golfklubborna, och sen slå sönder datorjä… datorn. Nu verkar dock det mesta dock fungera som det ska.

Vi var och spelade golf idag igen. Vi hade med oss våran suveräne boll-letare också – Zingo! Sjukt häftigt att dom lärt honom leta reda på bollar ju. Han går i det höga gräset och nosar och har sig tills han hittar en boll. Sen ger han den till husse eller matte, och sen fortsätter han leta :n Fruktansvärt häftigt.
Betyg på boll-letarhunden Zingo: [!][!][!][!][!]

Lillebror slår i marken på femte hålet :i
Förresten var mina driver-slag bedrövliga(re än vanligt) idag. Helt hopplöst hur jag absolut INTE kan träffa där jag siktar. Istället skruvar sig varenda boll till höger. Buu för slice!

Dagens roligaste hittades idag på Ica Maxi. Rosa honung med smak av polka :i Vem fan uppfinner nåt sånt lixom?

Jag hittade också en ny Daim – ”Cool breeze”. Den har smak av apelsin och citron (om jag förstått det rätt). Har inte smakat på den än, men förhoppningsvis smakar den hyfsat i alla fall. Lika bra som ”orginal”-Daim lär den aldrig smaka :P
Omslaget var i alla fall riktigt fräscht, så bara det räcker till en ärorik notis här i bloggen.

Sen ska man upp om 7 timmar också. Jag ska sitta i kiosken på Forssaklackskolan från 07:00 fram till 21:30 imorgon [?] Jag som trodde jag skulle få BETALT för att spela innebandy, inte behöva sitta i en sunkig kiosk 14,5 timmar :P
Jag får väl se till att blogga en gång i timmen imorgon istället då. Det brukar ju vara rätt öken att sitta där :< Håller på att ladda upp med filmer ju. Sen hoppas jag verkligen att jag får låna brorsans bärbara dator imorgon. Annars dör jag nog av uttråkning :n

Jag avslutar med min och Jakes korta, men effektiva, SMS-konversation. Jake är antagligen ute och röjer nånstans samtidigt som han intar enorma mängder alkohol:

Jakes: Stolle
Jag: Alkis ^^
Jake: Ykkö

Vad ykkö egentligen betyder kommer vi nog aldrig få veta :i

Ingen kan väl egentligen ha missat det – The Pirate Bay är till salu. Nåt företag vid namn GGF (Global Gaming Factory X [?]) verkar på nåt vänster försöka köpa sidan. I augusti hoppas dom kunna pröjsa 60 miljoner kronor för sidan, sen utveckla den för att sen börja ta betalt för allt som laddas hem. Egentligen låter det rätt jävla dumt – vem skulle betala för det man kan få gratis?

MEN, jag är faktiskt svagt positiv. Kan det här vara ”det” som förändrar internet för alltid? Jag har länge efterlyst en sida där man kan få tag i ALLT genom att betala en liten summa varje månad (200 kronor?). Nu verkar det ju faktiskt (kanske kanske kanske) kunna bli verklighet. Vägen dit är lång och fylld av massa farthinder (skivbolag, filmbolag osv.), men kanske…

Jag skulle gärna betala dom där hundringarna i månaden om jag fick tanka VAD jag ville och HUR MYCKET jag ville. Det är det lätt värt. Om dom sen kunde börja släppa dom nyaste filmerna, den nyaste musiken och en massa annat gott inom en rimlig tid (max 1 vecka efter releasedatumet) så är det här ju ”Den Heliga Graalen” för mig.

Eller så slutar sajten som Napster (ni minns väl? [?]). Nu ska jag inte vara sådär negativ, så jag väntar med att berömma/klaga på den här idén tills det att jag kan vara efterklok ;)

Det har blivit ganska mycket golfande dom senaste dagarna. Jag, lillebror, lillebrors flickväns pappa och lillebrors flickväns mamma har varit med ute på banan. Tatta (lillebrors flickvän) har inte fixat sitt medlemsskap än, så hon har fått stanna hemma :P


Idag har vi lirat fotboll också. Riktigt skoj. Jag, Nyström, brorsan med flera lirade. Just ja, Jake var med också. Det var han som ville ha kort på Mihajlovics tröja.
Fotboll är rätt underskattat om ni frågar mig. Även om löpningarna kanske inte riktigt finns där så är det riktigt skoj att bara lattja lite med bollen. Man skulle aldrig ha lagt fotbollsskorna på hyllan när man var ung XD
Jake är förresten utnämnd till världens största kärring nu. Efter ett hopslag med den vekaste killen på planen (var det inte Nyström du slog ihop med) fick man den typiskt italienska ”Amen domarnnn! Jag dööör! Foten gick av!” samtidigt som han låg kvar i gräset i 15 minuter.
Nu säger han på MSN att ”foten är paj”. Efter ett hopslag! Jake… du är en skam för oss riktiga män…


Som sagt har vi lirat mycket golf. 10:e hålet på Dalsjö är fan världens svåraste par 3-hål. Galet svårt. Jag slår typ 160 meter med järnfyran, så på det här hålet behöver jag alltså spela med drivern för att komma fram på ett slag… :< Skitsport.

Sa jag att vi har spelat mycket golf dom senaste dagarna? [?] Drivern börjar fungera bra nu i alla fall, tidigare var den mer en ”sök dig till det högsta gräset du kan hitta”-klubba. Nu verkar den faktiskt ha börjat fungera bättre. Peppar peppar…

Annars finns det två saker på golfbanan som borde förbjudas – vattenhinder och bunkrar. Speciellt bunkrarna är ju nåt fruktansvärt irriterande. Vem var det som var dum nog att komma på det där med sand på en golfbana egentligen? Honom ska jag baskemig ge ett kokt stryk när jag kommer upp i himlen. Brorsan håller nog med :i

Det är nu en månad sen jag befann mig i London. Sjukt att tiden gått så fort egentligen. Inte för att jag någonsin glömmer allt som hände, men livet går ju faktiskt vidare.
Jag vet att du läser det jag skriver här och är jävligt nyfiken, och jag skulle gärna skriva ett inlägg där jag förklarar hur äcklad jag är av dig, men det går lixom inte. Det är inte möjligt att med endast text förklara hur illa jag känner för dig och det du gjort. Jag kommer aldrig kunna förlåta dig för dom två åren du tog ifrån mig.
Hoppas ditt liv blir precis som jag alltid trott – du minns väl påskliljorna? Jag bjuder på dom isf.

Det var så äntligen dags för lillebror att påbörja den praktiska delen av golfkursen. Jag bestämde mig för att följa med ut till banan även fast det regnade rätt mycket. Första stoppet blev Ica Maxi (frukost är ett måste). Två kokta med bröd, ketchup, och en massa rostad lök gjorde att starten på dagen blev stabil i alla fall.
Bilden är som upplagd för en massa ”Kolla vilken korv jag har!”-skämt, men jag är inte på det humöret just nu. Jag gör en Lidström helt enkelt (missar öppet mål) XD
Betyg på frukosten: [!][!][!][!][!/]

Svensk sommar rockar! Vädret var katastrof, så jag spenderade en timme av golftiden till att sitta i bilen och bara slöa. Inte däckade jag heller, trots bristen på sömn. Var rätt skönt att bara sitta där, lyssna på bra musik
, och sen surfa lite med mobilen.


Efter detta gav jag mig ut på puttningsgreenen. Vattenskada var bara förnamnet av hur det såg ut. Man såg inte en skillnad på hålen och vattenhindren [?] Bollen blev ren i alla fall :i
Jag hittade den där maskinen från Den ofrivillige golfaren också. Var sjukt sugen på att prova den, men vågade inte riktigt eftersom det var folk lite överallt :<
”El toro med ankstjärten” var smeknamnet på denna kisen. Anledningen var att han drog sådär med foten som tjurar gör när han ställde upp, och sen stack han ut bakdelen väldigt långt när han ställde upp för att svinga.
Måste dock säga att jag blev vansinnigt stolt över hur bra sving lillebror börjar få. Jag ska försöka ta nåt kort på hur han ställer upp nu, och sen jämföra det med ett gammalt kort jag har :w

Hål eller vattenhinder? Bolltvätt kallade jag det i alla fall :P

Lillebror fick några olika saker han skulle klara för att få grönt kort. Bland annat denna övning. Man ska slå 10 bollar från stället där han står. 5 av bollarna ska hamna innanför den röda ringen. Brorsan stajlade som fan på slutet och satte 7/10 två gånger i rad. Sjukt.

Bevis på att han fixade 7 av 10.

Jag lägger in en bonusbild på Jake nu bara för att förklara den andra övningen. Det är den berömda puttningsbanan det handlar om. Igår skrev jag ju om att det var 17 slag man skulle klara den på. Det visade sig dock att det var elitjuniorerna som kulle klara den på 17, inte dom som ska ta grönt kort [?]
Ska man ta grönt kort räcker det med att klara banan på 23 slag. 23 fucking slag. Det skulle min kära mor klara med ögonen förbundna. Även om hon bara fick använda ett paraply istället för putter. Brorsan körde banan 2 gånger och var aldrig ens nära att misslyckas. 23 slag… herre gud [?]

Världens mest välhängda golfboll? Skapligt avundsjuk man blev :<

Efter golfen begav vi oss mot Coco Thai. Enligt Jake är maten där tydligen katastrof, men jag är absolut inte villig att hålla med…

Vi parkerade bilen utanför Almas café. Rätt över vägen hade Vänstern sitt kontor. Tydligen gick Europavalet inte så bra för dom eftersom dom verkar ha sadlat om från politik till bröstförminskningar istället. Smart taktik, undrar om det ger resultat?

Mmmmmm… maaaat. Kyckling i sötsur sås med en massa megastora grönsaker (som såklart plockades bort) och ris. Smakade gudomligt gott. Hade dom skippat grönsakerna hade det blivit en fullpott, nu får maten betyget [!][!][!][!][!2] istället.
God morgon världen. Jo, det är en god morgon för mig – fast klockan är 01:25 när detta skrivs. Jag har nämligen sovit sen klockan 16:30 [?]
Jag skulle ju vända tillbaka dygnet efter NHL-tittandet, men jag vet inte riktigt… Det blir nog ett G- på dygnsvändandet denna gång.
Sen har jag dåligt samvete också. Jag lånade Marcus dosa i förrgår och lovade honom att han skulle få tillbaka den igår. Dock var vi iväg på golfen (som började 10:00), och åkte därifrån vid 14:45. Sen åkte vi förbi Coco Thai (stavas hur?) och köpte käk. Sen åkte vi hem och käkade, och sen däckade jag i soffan. Alltså har Marcus inte fått tillbaka sin dosa… Jag är en dålig människa :<

Jag tänkte dra en sammanfattning av NHL-kvällen hos Jonasson:
Jag och lillrbror anlände till Jonassons palats vid 01-tiden ungefär. Matchen började ju inte förrän 02, så vi drog lite NH 09 på hans 360 först. Jag och lillebror mönstrade ett kraftigt Vancouver mot Jake och Jonassons halvdassiga Boston. Matchen kan mest beskrivas som en utklassning utan dess like. Jonasson skrek på Jake, Jake drack milkshake och Vancouver producerade mål efter mål. Efter att Boston plockat ut målvakten med 27 sekunder kvar av matchen kunde vi sätta avgörande 5-3 i öppen kasse. Jonasson var förkrossad och vansinnig på att Jake plockade målisen. Jag och lillebror skrattade så vi grät :i

Jag och lillebror svängde förbi Max innan vi åkte till Jonasson. Där inköptes mat till ”the Kaustinens” och en stor jordgubbsmilkshake till Jake. Jake verkade mer intresserad av milkshaken än av både hockeymatchen (som snart skulle börja) och NHL-spelandet.
Dessutom slog Jake på sin äckliga Mac också. Ur högtalarna spelades sliskiga italienska ballader. Jake trodde han var Pavarotti, så han tog ton. Recensionerna på hans sångröst kan sammanfattas såhär: Grannarna flyttade ut, råttorna försvann ur lägenheten och lillebror höll för öronen. Jake är ingen Pavarotti XD

Vi hade en pakt innan matchen: ”Vi lovar och svär att vi aldrig kommer somna. Om någon gör detta, då har dom andra all rätt att måla mustasch på den killen”. Jake slocknade 5 minuter in i första perioden… [?] Tyvärr hade Jonasson bara bläckpennor, så Jakes Hitlermustach blev bara 2 blå streck på överläppen. Han vaknade till precis när jag ritat strecken, tittade sig omkring, och somnade om igen [?]
I slutet av tredje perioden vaknade han igen och berättade vad han tänkte när han vaknade till där: ”Jag trodde jag hade skurit mig på något” :i Bra koll.

Supporterskaran såg ut såhär: Vi som höll på Detroit var jag, Jake och lillebror.
Jonasson, som ju tydligen är lite efterbliven, höll på Penguins.
I pauserna spelade vi NHL på Xboxen, så vi missade tyvärr 1-0 målet (har fortfarande inte sett det faktiskt). 2-0 kom typ 10 minuter in i andra perioden. Talbot trampar över blå i ett 2 mot 1-läge och lägger helt enkelt upp pucken i krysset. Skitgubbe.
Osgood (som fyller 63 i höst) verkade inte ens orka försöka ta skottet.

Jonasson, som inte riktigt hade koll på vilket lag som var vilket, reagerade såhär när hans favoritlag gjorde målet [?]

Efter ett tag somnade även primadonnan. ”Jag har ju varit vaken sen sex idag” var hans kommentar till det. Som om inte jag varit det med då? ;)

I pausen mellan andra och tredje perioden lirade jag och lillebror ännu en NHL-match på kryssboxen. Jag spelade ut honom fullständigt och vann med 3-2 efter 27 straffomgångar :i Lillebror klagade på att jag gjorde ett fegmål, men vafan, jag vet inte ens hur man gör sånadär ”åka runt målen och lägg pucken i bortre krysset”-mål.
Lillebrors mål under kvällen bestod av att stå på förlängda mållinjen för att be målvaketen flytta sig. Sen lade han bara in pucken i det tomma målet. Lundqvist i Rangers är förövrigt sämst på spelet. Man blir väl så efter att ha spelat i Frölunda :i


I mitten av tredje gjorde Jonathan Ericsson (heja Sverige!) 2-1. Jag och lillebror skrek som tokar, och både Jake och Jonasson vaknade till liv. Jake hade nu sovit från den 5:e minuten av första perioden fram tills det var 5 minuter kvar av tredje perioden… [?]
Pittsburgh fortsatte spela bajstråkig skithockey och bara dumpa ner pucken i offensiv zon, men Detroit var ju totalt värdelösa fast dom fick pucken bara dom frågade Pittarna lite snällt. Med 2 sekunder kvar av matchen så får… det är nu det blir sorgligt:
Om det är 6 sekunder kvar av den avgörande matchen i Stanley Cup och man får ett jätteläge, då vill man INTE att en back ska få ta avslutet… Likförbannat så blev det Niklas Lidström av alla spelare som fick läget. Han får HELT jävla öppet mål med 2 sekunder kvar av matchen. Han behöver bara halvträffa pucken, och få den på mål, så går den in.
Men nu är ju Lidström back. Backar vet inte hur man gör mål i bra lägen, alltså skulle Lidström istället skjutsa skiiithårt och skithögt. Där fanns det ungefär 210 kilo hockeymålvakt och att skjuta igenom en målvakt är inte så lätt (om målvakten inte heter Lundqvist då [?]). Så Lidström missade, och Detroit var ett slaget lag.

HUR KAN DU INTE SÄTTA DEN DIN SOPA!? Bänka Lidström till nästa år säger jag.

Pittsburgh var överlyckliga, antiklimaxet totalt. Sen fick ju herr Retard Jonasson jubla också >=( Bu för NHL-finaler!
Nu sitter man här nyvaken och klockan är 18:00. Somnade 08:00 imorse eftersom jag tänkte att jag skulle vara pigg och orka se Stanley Cup-finalen inatt.

Jag har knäppt rätt många kort igår och i förrgår, så jag postar några höjdpunkter:


Jag och brorsan utklassade alla på NHL igår. Vi fick den här liraren precis dit vi ville, och trots att våran målvakt var ute och flaxade ungefär 12 gånger under matchen så lyckades vi vinna. Skönt att motståndaren sköt 44 skott och nollade :i
Jag hade blivit tokig om det hände mig. Iofs skjuter jag inte lobbskott från blålinjen i 1 mot 1-lägena, så jag brukar göra nåt mål per match i alla fall [?]

Sen var jag och Marcus iväg och tittade på mobil åt honom. Han fastnade för en Samsung Ultra Touch. Därför fick vi lov att åka hem till honom för att övertyga hans flickvän Sara om att Marcus verkligen förtjänade en ny mobil som kostar 399 kronor i månaden :P
Övertalningen gick lite sisådär tror jag, vi får se vad som händer. Marcus ser riktigt ”whipped” ut på bilden i alla fall. Det verkar som att det är Sara som bestämmer i huset :i
(Jo, jag vet att bilden är råkass. Men hans ansiktsuttryck är så roligt att jag inte kunde låta bli att posta kortet här :i)

Snabbmatsmarathonet fortsätter. Igår blev det Carbonara från Fortuna. Iofs kanske det inte räknas som riktig snabbmat?
Sen blev det korv med bröd idag från Ica Maxi, så det börjar likna riktig mat nu i alla fall :P

Morgonens frukost: Pannkakor, sylt, grädde, macka, sallad och Cola. Smakade mycket gott, men det är svårt att trycka i sig sådär mycket till frukost [?]
Kök Nyström var i alla fall stället där jag lunchade (brunchade?) i sällskap med, just det, Jake.

Jag som trodde jag var på Maxi ofta. Dock finns det tydligen folk som är värre. Snubben hade tydligen börjat campa utanför där :i
Smart ställe att bo på egentligen. Skönt att ha nära till affären XD

Klockan 18 var det dags för Victor att gå på sin sista teorilektion på golfbanan. Han och has bästa kompis ”Västen” hade tydligen väldigt roligt :D Dom verkar ha hittat varandra nu trots att dom var lite oense om diverse saker i början (som att Västen snackade konstant, frågade massa dumma frågor, inte kan spela golf för fem öre osv).
Här på bilden fick dom lära sig vad där är för skillnad på en grop och ett hål. ”Det här är en grop, den ska man inte sikta på. Det finns gropar över hela banan, men dom fungerar inte som hål”.
Dom vandrade vidare in på green och läraren fortsatte: ”Det här är den här runda gropen i marken där man ska få i bollen” sade läraren. Alla förstod, utom lillebrors kompis Västen. Han kontade med ”Vad är det där gröna förnåt?”. Läraren informerade om att det kallas gräs. Det är underlaget som golf oftast spelas på. Tydligen kan man också röka det enlig Jake.

Jake är ju lite av en kvinna som vi alla vet. Han började gnälla på att det gjorde ont i händerna att slå 250-metersslag med järnsexan, så han gick till shoppen för att få hjälp. Killen i kassan ger honom en golfhandske från Footjoy att prova. Jake replikerar snabbare än en kobra: ”Vad kostar Callawayhandsken? Den var ju snyggare!”. 199 kronor senare är Jake en golfhandske från Callaway rikare.
Direkt när jag ska ta kort insisterar han på att han ska visa hur Michael Jackson utför sitt patenterade ”ta sig i skrevet”-move. Tydligen skulle Jake ta med både movsen och golfhandsen med in på dansgolvet vid nästa krogbesök. Lite skumt om ni frågar mig… :f

Jag bönade och bad att få låna en stålklubba i shoppen. Innan shopkillen hann svara hade jag ryckt åt mig en järnsexa i form av en Callaway X22 och sprungit ut till ranchen.
Vilken klubba, vilken känsla och vilket utseende! Bollarna gick ungefär 170 meter längre i jämförelse med mina gamla klubbor, och varenda slag gick spikrakt framåt. Efter att ha landat mina 34 bollar inom en radie på 25 centimeter (och byggt ett berg kring 200-metersskylten) så fick det räcka. Jag var kär!

”Det här kallas för en vägg. Såna ska man försöka undvika”. Västen kontrade snabbt med ett ”Vad händer om bollen fastnar i väggen? Får man plikta då?”.
Läraren skakade bara på huvudet och fortsatte prata…

Stilstudie av Jakes sving. Det fanns tydligen för många för att Jake skulle kunna koncentrera sig på slaget här. Han utbrast ”Kolla på 150-metersskylten nu”, svingade, och skickade sen iväg bollen cirka 10 meter :i

Efter ett tag började Jaker bli trött. Fokus tappades, och han började tappa bort bollarna. Här ser vi honom göra sin ”Du där, var är min boll”-pose.
Roligaste kommentaren idag kom från Jake (såklart). Man hör hur han träffar bollen för att en millisekund senare utbrista ”Piss!”. 5 sekunder senare ligger bollen 2 decimeter från hålet. Orka vara missnöjd med det lixom :i

Kvällen avslutades med att gå puttningsbanan som dom satt upp på övningsgreenen. Reglerna som gällde:
– Man spelar 9 hål
– Man ska gå på 17 slag för att bli godkänd
– Puttar man för kort (så att bollen inte når fram till hålet) får man plussa på ett slag på scoren. Puttar man för långt spelar man som vanligt.

Jag fixade rundan två gånger, och hade ytterligare två chanser att fixa den om jag enputtat på sista hålet. Jake fuskade (som ni ser på bilden), men lyckades ändå inte fixa rundan.
Lillebror imponerade faktiskt, även om hans första putt mer såg ut som ett utslag med drivern :i Efter ett tag började han få in känslan för det hela, och jag tror han kommer fixa den där banan rätt snart, även om han uttalade meningen ”Fan va svårt det här är” ett antal gånger idag :P
Tydligen försökte han tänka på sin kompis Västen om det gick dåligt för honom, då kände lillebror sig genast som Tiger Woods igen. Västen är nämligen etta på ”Sveriges sämsta golfare”-listan. Även en n00b som lillebror kan glänsa i jämförelse med honom :i

Jake hade faktiskt en chans att klara puttningsbanan. ”Om jag enputtar nu så klarar jag den!” flämtade han. Sekunder senare hade han missat hålet med ungefär 4 decimeter XD Då var det bara att börja om :f
Galet vad oförlåtande banan var ändå. Om man treputtade på ett hål så var man körd typ.

Stilstudie på när Västen tränar chippning. Jag tror inte att någon (förutom jag, lillebror och Jake) fattar skämten om Västen, men vi skrattar gott åt det iaf ;) Internskämt rocks!

Kvällsmaten blev revbensspjäll och strips. Mycket gott.


Avslutningsvis så är dom nya golfklubborna beställda! Det blev ett set Mizuno MX-19, eller rättare sagt beställde jag två. Jake skulle också ha ett. Så nu väntar vi på leveransen som bör dyka upp i början av nästa vecka.
Dom kostade inte så farligt mycket, det blir ungefär 2600 kr för mitt set, och Jake betalar exakt lika mycket för sitt. Nästa mål: Krossa Tiger Woods!

Glömde ju nämna att jag skjutsade lillebror och hans fruntimmer till Kroatien idag. Eller till Borlänge resecentrum iaf, sen fick dom ta bussen därifrån till Arlanda, och sen flyget till Dubrovnik (hette det va?).
Så nu är det rätt lugnt här hemma, ingen lillebror som skriker och härjar :i

Hoppas ni får det trevligt därnere :)
Har precis varit och golfat. Sitter just nu och äter sunkig kebab samtidigt som jag kollar Eurovision. Patetiskt liv man har? :i

I alla fall så… nu kommer fan tårarna… jag måste… *buuuäähhhh*… erkänna att jag… *stor klump i halsen*… förlorade när vi spelade golf idag :c

Lillebror spöade mig med 3 jävla slag. Utan handicap. Han har spelat golf 3 gånger i sitt liv, och han slår mig. Vad ska man satsa på nu lixom? Curling? Hästhoppning? :<

Tar några höjdpunkter från dagens runda medans jag tröstäter:

Sjukt häftig golfboll. Det var någon som slagit så jäkla hårt att bollen gått sönder. Jag kände mig lite som en golfbolls-kirurg när jag kom fram till den. ”Här har vi den inre gummikärnan som är omsluten av plast med små hål”. Bilden är cool, därför platsar den i det här inlägget.
Sen fick vi se en såndär riktig filmsekvens också. Jag stod och skulle slå när vi plötsligt hör ett ”iiiiih!” bakom oss. Vi vänder oss snabbt om och ser att det är en dam med en bag som går där. Samtidigt ser vi att vattenspridarna precis slagits på. Sjukt kul att se hur det fullkomligt rann vatten av henne :i
Synd att man inte var snabbare med mobilen. Nu hann hon ju flytta sig en bit :(
Får utse det till ”Årets bloggmiss 2009″ hittills.
12