Close

Category Archives Idioti

Varför är jag alltid så sent ute med allt? Inlämningsuppgifter i skolan, närvaro på träningar och uppstigning på morgonen – allt dras ut på så länge det bara går. Så när vi nu har planerat Asien-resan har vi såklart dragit ut på allt så länge det bara går. Det liksom bara blir så.
Men när vi förra veckan plötsligt kom på att vi faktiskt inte ska resa inom EU, och att det kan vara bra att fixa visum till alla länder, så fick i alla fall jag lite småpanik när jag läste på den indiska ambassadens hemsida att visumansökan dit måste lämnas in senast två veckor innan avfärd.Så en tidig morgon begav jag och Johannes oss ner mot stadens centralare delar för ett besök hos Indiens ambassad. Med oss hade vi ett glatt humör och en halvt ifylld visumansökningsblankett. Naivt nog tänkte vi att dom nog inte skulle vara så noggranna med allt. Dom är ju landets ansikte utåt – klart dom kommer vara hjälpsamma!” var väl ungefär hur vi resonerade.

Väl framme vid ambassaden uppstod mindre sköna vibbar när vi klev in i rummet och ser att Hitlers indiska bror Rajit sitter bakom en disk som bäst kan beskrivas som en pansarvagn utan kanontorn.
På ett sådär lagom svensk sätt fyller vi sen i det sista på våra ansökningar samtidigt som vi ser att alla andra har med sig både passfoton, checkar och en massa papper. Vi hade en blankett var.
En snabb smaförstående blick senare så är vi båda ute ur ambassadkällaren där för att smått panikslagna försöka fixa allt vi behöver. Bevis på att vi bott här i minst två år, en check på totalt 63 euro, ett foto med vit bakgrund och en kopia på våra pass var vad som behövdes. Och vi hade två timmar på oss…

Jag kan ärligt säga att det var riiiiktigt längesen jag mådde så jävla psykiskt dåligt som jag gjorde dom där två timmarna vi kutade runt och letade papper. Om vi inte lyckades fixa alla papper innan deadline kunde det innebära att hela resan fuckades upp. Inget inresetillstånd till Indien innebar ju i så fall att vi inte skulle kunna flyga ner till Asien…
Men på nåt vänster fick vi tag i både ett bankkontor och en apotek som fotade passbilder på den här korta tiden, och jag kände hur mina chanser att någon gång i framtiden överleva en zombieapokalyps ökade med några procentenheter. Kan jag hantera en galen visumansökan vid Indiens ambassad under stark tidspress så kan jag minsann smiska zombies med spadar i ett ödeland om så skulle behövas.Skönaste kommentaren kom annars från ansökningssnubben bakom disken som stavade fel på mitt namn i ansökningen. När jag sen påpekade detta skrattade han till lite och svarade ”It's OK, it's only for official documentation”. Känns bra det här…

Jag har använt datorer i säkert 20 år. Det är en jädrans massa dagar, snabbt huvudräknat närmare 7 300 stycken, och jag tycker mig ha sett ett oändligt antal problem som kan uppstå på på den här fronten. Jag har sett hundratals datormodeller, hundratals program och jag känner överlag att min status som bad boy inte riktigt tjänar på att jag nämner detta nu.

Det jag vill komma till är att jag inte är helt efterbliven på teknikfronten, snarare tvärtom. Jag kan mina grejer och jag är rätt grym på att snabbt sätta mig in i ett problem för att sen lösa det.
Men den erfarenheten tycker man att jag borde kunna hantera vilken pryl som helst. Och det gör jag också. Strykjärn, mobiltelefoner, klockor med mera hanteras utan problem. Ändå finns det en produkt som jag aldrig någonsin kommer begripa mig på. Jag syftar såklart på mikrovågsugnen.IBM har nu under en längre tid bjudit oss 600+ anställda på den generösa mängden av t-r-e mikrovågsugnar i matsalen. Detta har såklart inneburit att köer bildats när 163 hungriga ungdomar alla vill värma sin mat samtidigt.
Därför var det en positiv överraskning när dom slog på stort och köpte in tre ytterliggare matvärmarmanicker. Man tycker liksom att när tre ytterliggare mikrovågsugnar tillförs så borde köerna minska.
Men nädå – så blev inte fallet. Nej, istället ökade köerna istället. Varför? För att världens elakaste masterminds alla har ett gemensamt extrajobb – dom designar mikrovågsugnar.

Hur många av er har inte upplevt den här paniken när man står framför en mikro vridandes- och tryckandes på knapparna i hopp om att mikrojäveln ska ställas in på 2-3 minuter och börja värma maten? Helt maktlös knappar man på allt som rör sig i hopp om att få igång fanskapet, men ändå händer inget. Ange vikt”, ”Snögubbe” eller något helt ologiskt dyker istället upp och man måste göra 107 inställningar på mikron för att få igång den.HUR SVÅRT ÄR DET ATT GÖRA EN LOGISK MIKRO!? En ratt för tid och en ratt för värme, det är allt som behövs. Ändå slänger tillverkarna in två hundra andra knappar som ger ”extra features” till matlagandet.
MEN JAG VILL BARA HA MIN MAT VARM!? ”Näh, det fåru inte!” säger mikron och ber dig på nytt välja om du vill ha snögubben, staketet eller giraffen som val i displayen.

Det finns ingenting annat här i världen som är lika varierande och lika vansinnigt ologiskt som mikrovågsugnar. Varför ska det vara så jäkla svårt att bara standardisera skiten? Två rattar är det enda vi vill ha (som vi män brukar säga), ändå packar dom på oss massa andra features som inte ens tillför nåt…

Mikrovågsugnar är efterblivna och jag hatar dom. Jag ska börja elda utanför IBM och grilla min mat över öppen eld istället. Där snackar vi användbarhet! Inga jäkla knappar, bara in med maten i värmen och se hur den färgmässigt blir färdiglagad.
Blir jag någonsin president över Europa ska jag förbjuda mikrovågsugnar. Det är ett löfte…”

Det var då själva fan… Vem var idioten som sänkte Atlantis istället för Island egentligen? Islands jädrans vulkaner stänger ner luftrummet och saboterar för flygtrafiken gång efter annan och ändå så fick eländet vara kvar. Ge oss Atlantis tillbaka och skicka ner Island till havets botten istället, skiten gör ju ingen nytta i alla fall.
Vulkaner och taskig ekonomi, där har ni vad Island bidragit med till världen. Sen har dom fixat fram nån jäkla pålle också men vem bryr sig om hästkorven kan tölta innan den hamnar på mackan? Dessutom är hästkorv äckligt och smakar skunk.
Islänningarna är även fruktansvärt dåliga på fotboll och dom har inte framställt en enda vettig hockeyspelare trots att dom har oändligt mycket is att tillgå. Island är värdelösa på alla sätt man kan komma på och landet borde bommas igen förevigt.

Jag föreslår att herr Obama tar med sig några atombomber hit när han ändå ska till Irland och hälsa på. Då kan han bara ta en liten omväg över Island och släppa av bomberna där för att sen se problemet Island försvinna av sig själv.
Situationen just nu är ohållbar och skulle Islands sketna vulkan Grimsvötn (vad är det för jävla namn!?) sabba min USA-resa så kommer jag personligen att köpa upp en större tomt i centrala Reykjavík för att där bygga ett japanskt kärnkraftverk under en falsk McDonalds-skyltning. Sen kommer jag först bjuda alla invånarna på den nya självlysande hamburgaren McUran och sakta se hur alla Islands invånare förvandlas till zombies. Efter det så kommer jag sen dra ur badkarsproppen till landet som jag vet finns någonstans på Island och se ön sjunka mot sitt öde på havsbottnen. Där kan vulkanerna gott spruta ur sig sin jävla aska och smutsa ner havet lite om dom vill – flygplanen påverkas i alla fall inte då.

Buuuu för Island!

Människan har i alla tider utvecklats. Darwin beskrev hela spektaklet i sin teori Den starkes överlevnad” och sen dess känns det som att vi alla följt det där. Eller det låter i alla fall vettigt: Den dåliga saken faller bort och nåt bättre får chansen istället. Hur bra låter inte det?
Så funkar det också med mycket här i världen. Dom snygga människorna får dom snygga barnen och dom fula människorna får trollungar (Inget om tom trollungar, dom är söta dom med).

Men om ni tänker efter så gäller det här väldigt mycket ute i världen, även om vi har förändrat synen på det hel nu: Idag dödar vi sjukdomarna istället för att låta dom döda dom svaga. Ingen ska vara svag mer och vi försöker förbättra världen så att den ska bli en bättre plats. Vi försöker nästan börja tänka på klimathotet, vi har städgubbar som städar naturen, vi uppfinner botemedel mot en jäkla massa sjukdomar och vi ser till att ta hand om varandra.

Likadant är det på arbetsplatser överallt. Cheferna vill ha reda på vad som är dåligt så att dom på något sätt kan försöka åtgärda problemet. Det är inte alltid det går, men dom burkar i alla fall ha en tendens att vilja sina anställdas bästa. Den där maskinen som kanske behöver ett skydd, stolarna som är jättedåliga och orsakar smärta, ventilationen som luktar bacon och en massa andra grejor.

Sen har vi mobiltelefoner, datorer, bilar och TV-spel. Alla utvecklas ständigt för att passa användarna, för att bli starkare och bättre. Det gäller att ligga i framkant, annars ramlar man lätt av utvecklingståget och får gå tillbaka till perrongen och börja om.

Men så finns det en sak som går helt emot allt vad utveckling heter: MSN Messenger, eller Windows Live Messenger som det numer heter.

Jag brukar knappast njuta av att installera uppdateringar till Windows, patcha World of Warcraft eller uppdatera Lotus Symphony, men det finns inget program som framkallar fysiska hatkänslor hos mig – förutom Windows Live Messenger.

Varenda gång det kommer upp en ruta där det står ”Det finns en uppdatering till Windows Live Messenger att hämta” så måste jag direkt slå ihop datorn, hyperventilera i 5-10 minuter, gråta en stund, slå ihjäl min redan döda kudde för att sen saaakta saaaakta smyga upp skärmen igen för att se vilket vansinne dom lagt till i programmet den här gången.

Det är ”utökade fotodelningsfunktioner”, ”sociala aktiviteter”, nya smileys (för helvete!) och en nyhetssida som gör att Live Messenger nu tar upp halva min 1920×1080-skärm. Finns det sen nåt vettigt sätt att avaktivera allt jävla bling-bling som skickats med i programmet? Kan man ens få bort socialt-/nyhetssidan på något vettigt enkelt sätt? Nej, inte alls.Jag vill inte ha några jävla nyheter i min Messenger! Jag vill inte ha någon jävla extra fotodelningsfunktion som funkar så jävla dåligt att jag vill skära mig i armarna varje gång någon försöker skicka kort till mig! Jag vill inte ha en kass överföringsfunktion för filer som blockerar en massa filtyper, tar aslång tid och är allmänt kass!
Kan man sen köra gamla versioner av Live Messenger om man vill det? Inte då! Det går inte, dom bannar dom gamla versionerna efter ett tag.

Ge mig MSN Messenger 7 istället! Det var fan bättre förr…Nya grötiga jävla skitsmileys

Nej, nu blir jag fan förbannad. UEFA hotar att bötfälla Syrianska för att deras huvudtränare inte har en korrekt fotbollstränarutbildning. Özcan Melkemichel (inte helt lätt att uttala alltså) heter snubben som har tagit laget hela vägen till den högsta svenska serien – den 22:a bästa ligan i Europa. Han har gjort det i stort sett utan utbildning och därför sparkar UEFA bakut. Man får nämligen inte ha en tränare som inte har rätt utbildning som ledare för ett fotbollslag [?]

Det är helt vansinnigt. Så Syrianska värvade därför den estländske tränaren Valeri Bondarenko för att kunna ha en tränare som har rätt utbildning som frontman och sen ha Melkemichel som så kallad shadow trainer”. Det vill säga att han sköter coachningen och Bondarenko står i rampljuset och agerar tränare. Problem solved?

Inte då. ”Så får man inte göra” säger då UEFA. Nu hotas Syrianska med böter för det här, precis som Helsingborg gör på grund av samma orsak. Den som är huvudtränare måste nämligen genomgå basnivån med 10 delkurser, avancerade nivån med 3 delkurser och ha påbörjat PRO-nivån för att få träna ett svenskt lag…
Allt som allt rör det sig om cirka två månaders heltidsstudier som man alltså måste ha genomgått för att få bli tränare i filmjölkes hemland. Ett land vars fotbollsliga är snäppet bättre än tyska korpen…

Men det bir värre. Just nu handlar det ”bara” om böter, men om Syrianska nu på nåt mirakulöst sätt skulle klara sig kvar i Allsvenskan fram tills 2014 och fortsätta med samma tränarmetod så kommer laget då att uteslutas från Allsvenskan. För att deras tränare inte har korrekt utbildning!!!!

Det är helt jävla sanslöst hur idiotiskt saker och ting fungerar. Om spelarna är nöjda med tränaren, han tar laget till Allsvenskan och publiken älskar honom – varför ska han då inte få fortsätta träna sitt lag?
Pedagogik är någonting man inte kan lära ut hur som helst, det är nåt man till viss del måste ha inom sig. Likadant med laganda, hur man kan ta olika människor med mera. Att ställa upp en 4-4-2 uppställning tror jag t.o.m. valfri 8-åring klarar av.

Praktik är så mycket mer givande än en skolbänk, det kan nog alla hålla med om. Dessutom så ger pluggande inte mycker mer än att man kanske tar in någon enstaka procent av det som faktiskt sägs. Hur många av er som läser detta använder t.ex. allt ni lärt er i skolan när ni är på jobbet? Inte många, om ens nån.

Nej, fy fan för UEFA. Jävla pajasar.