Close

Category Archives Fotboll

Borde ha skrivit en bra inledning här om varför jag bloggar så sällan. Borde ha skrivit en bra inledning som gör att jag kan göra en snygg övergång från inledningen till innehållet (eller nåt). Men jag har ingen inledning. Inlägget börjar om 3, 2, 1… nuu!Först ska jag ta och presentera fröken Tina Romanov, nuförtiden mer känd som min bitch. Hon vill inte att jag kallar henne det, men vad är det man brukar säga? Sanningen är tung ibland”. Tina är en 22-årig ung dam med ett alldeles för stort intresse för dåliga bloggar, konstiga bantningsdieter och ”söta” katter. Hon har ganska dålig musiksmak också, Westlife, Backstreet Boys och massa annat töntigt. Men…

Vi träffades för första gången på… jobbet.o Jo, på jobbet. Vi jobbar nämligen tillsammans. 3 meter ifrån varandra. På samma konto. Ja, vi har blivit söndermobbade av alla vi jobbar med. Det kan jag ta :i
Det första hon sa angående mig var när hon skrek ut ”Vem fan är Michael Kaustinen” högt och tydligt när hennes konto flyttat bort till oss. Grym raggningsreplik om ni frågar mig… Det märktes ju direkt vad hon var ute efter :z

Sådär, hoppas du är nöjd när du fick blir omnämnd i Sverige bästa blogg nu ;)Fredagen idag spenderades annars först på jobbet och sen tog jag, Tina, Amanda, Johannes och en av dom nya n00bsen bussen ner till stan för att kika fotbollen i Amandas lägenhet.
”Men, vi kanske ska ta och käka nåt?” tänkte vi. En evighetslång promenad senare satt vi på McDonalds på O'Connell Street och käkade. Maten smakade som vanligt fantastiskt, men sen hände nåt av det skummaste jag varit med om.

Jag puttar lite på Tina så att vi ska kunna gå. Hon hoppar ut från bänken och jag följer efter. Sen vänder hon sig plötsligt, totalt oväntat, mot herren som sitter bakom oss. Följande konversation utspelar sig sen:

Tina: ”You took my wallet, can I have it back?”
Kausti: :n (förstår ingenting)
Gubben: ”No I didnt”
En väldigt bestämd Tina: ”Yes you did”
Envis gubbe: ”No I didnt”
Tina: ”It's right there between your legs”

Sen ger gubben tillbaka hennes plånbok :i Jag fattade fortfarande inte riktigt vad som hänt, men påväg ner för trapporna inser jag att Tina precis blivit bestulen på sin plånbok av en ficktjuv (väsktjuv) för att sekunderna senare råna honom för att få tillbaka den.
Förlåt, men… Fan vad ägd han blev :i You go girl!

Lite smått skakade gick vi i alla fall därifrån, inköpte det som behövdes för kvällen och åkte till lägenheten.Kim tog direkt kommandot och knäppte den första av dom 16 ölen som han skulle dricka under kvällen.Johannes däremot, han hade lovat sin mamma att inte dricka någonting alls under hela sin vistelse på Irland. Han försökte helt enkelt spela så oskyldig han bara kunde för att slippa frestas. Här ser vi hans ”Jag är ett helgon”-pose.

Sen gav han upp och började dricka han med.Jag, som var den enda människan med båda fötterna fast förankrade i verkligheten, började direkt att mecka med proxyn som behövdes för att kunna se fotbollen. Dom andra tänkte att vi skulle kika på fotboll och hade såklart ingen koll alls på vilket jobb som faktiskt ligger bakom en fotbollskväll i Bakers Yard. Det är inte bara att slå på rätt kanal och sen titta, man måste mecka med proxyinställningar, portar i routern och alla j-la sladdar som måste dras hit och dit. Det tar inte fem minuter, det tar snarare en timme och fem minuter.

Kort sammanfattning: Jag fick mecka som f-n för att få det där att funka. Sen är det ju fantastiskt kul när man sitter där och kämpar för att få igång allt i tid när vissa kör den klassiska ”Du… matchen börjar om 10 minuter” (eller hur Amanda) :f Fem minuter försenade fick vi i alla fall upp bilden på väggen och kunde börja kika matchen.Arash, som inte ens visste vad fotboll var förnåt, tyckte det var jättekul att se vuxna män springa efter en rund boll :iKim, som var inne på sin åttonde öl, höll med.
Arman och min nya n00b verkade påbörja en liten relation mitt i där också. Är det manlove som är det nya rosa måntro?Sen uppstod ett mindre problem. Det irländska nätet och TV6Play.se ville inte riktigt sammarbeta (vsad) Bilden frös, krampade och verkligen skrek på hjälp innan den i den 40:e minuten gav upp helt och hållet. ”Servern kan inte nås” var felmeddelandet som dödade första halvlek.

Ytterliggare lite meckande senare gav jag upp TV6s hemsida, letade reda på nån vettig stream och hamnade… på en arabisk TV-kanal som streamade matchen. Den funkade i alla fall, så den fick duga under andra halvlek. Lite absurt att sitta på Irland och kolla en svensk landskamp på en arabisk TV-kanal. Internet är det nya rosa!Här på bilden ser vi ett rutinerat fotbollsfan som laddat upp ordentligt samt en dam som inte riktigt förstod varför Brolin och Vranjes inte var med på planen [?] Överlag var jag förövrigt nog rätt ensam i den där lägenheten att faktiskt följa matchen som spelades [?] Vid 2-0 var det typ bara jag och Arman som faktiskt märkte vad som hände :i

Matchen ja. 273 satsade kr blev 519 kr
, Zlatan var stundtals briljant, Wernblom av alla människor gjorde två baljor och både Anders Svensson och Isaksson gick av innan 50 minuter av matchen gått. Eftersom vi inte hade nåt ljud vet jag fortfarande inte varför, men vem bryr sig? EM-guldet är snart fixat! Några matcher till bara…

När vi sen skulle åka därifrån hade mina skor såklart försvunnit. Jag letade överallt, men när alla hade tagit sina skor fanns bara ett par vita kvar – och det var inte mina vita skor, det var Robins [?]
Så om du nu fick till det inatt Robin så var det endast tack vare att du hade på dig mina skor! Plockar du med dom på måndag blir jag glad :PAvslutningsvis måste jag bara inflika att jag nog ska bli kock när jag blir stor. Fixade kycklingfajitas/tacos idag och fy j-lar vad gott det var. Dagen-eftermat när den är som absolut bäst!
Jag tackar Superquinn för råvarorna och har lovat mig själv att aldrig mer handla på Dunnes.

Betyg på dagens mat: 5

Avslutar inlägget med ett litet tack till N00b-Amanda för bilderna från kvällen. tack
Vi tackar Iniesta för VM-guldet och konstaterar några saker: Dels att jag är sämre än en bläckfisk på att tippa och dels att jag hade full koll i mitt tippande inför VM. Satte 100 kr på England (som p.g.a. en domartabbe missade VM-finalen) och 90 kr på Spanien som vinnare av VM och det får väl ses som helt okej. Mindre okej är det faktum att jag totalt tippade satte in 1 000 kronor under VM och därför totalt gick minus 600 kronor.

Men vem bryr sig? Det handlar ju bara om att tippa rätt vinnare! (yes)

Edit: Ni röstar ju negativt bara för att ni är avundsjuka på mina tippar-skillz :z

Luis Alberto Suárez – vilken hjälte. En hands som frälser en hel nation, en hands större än Guds hand. Suárez tog en för laget, han grät när han fick det röda kortet och han blev nog världens lyckligaste människa i några sekunder där när bollen tog i ribban och gick över. Alla vet vad jag snackar om och jag kan inte tänka mig vilken hjälte han kommer vara i hemlandet imorgon :n

Suárez for president säger jag. Vilken lirare!

Ett ord: McAfee. Kaoset på jobbet blev ändå inte såpass enormt som jag trodde igår, men tack vare deras fantastiska uppdatering så fick vi ungefär 3 gånger så många samtal som normalt idag. Majoriteten gällde datorer som var oanvändbara. Stressen var ganska påtaglig ibland, och jag älskade det (yes)

McAfee <3

Btw, jag fick en egen n00b igår igen :z Fredrick heter han, är 27 år ung och pratar precis som Zlatan. Skånska är konstigt…
På tal om skånska förresten: om 10 minuter ska jag ha packat min väska för att bege mig ner på stan och lira fotboll. Jag känner mig helt förstörd :i Wish me luck!

Fotbollskarriären har legat i dvala bra länge nu. Nästan lika länge som recensionen av telefonen. På torsdag är det dock comebackdags när det gäller fotbollen – kanske även för recensionen?
Eftersom fotbollen spelas höst/vårsäsong här på Irland så börjar alltså inomhussäsongen snart. Vi i Sverige har ju fattat hur mycket smartare det är att spela fotboll när det är varmt – det vill säga under sommaren. Irländarna har inte riktigt kommit så långt i utvecklingen än så deras säsong börjar på hösten och spelas sen under vintern fram till sommaren. Smart…

Nåja, på torsdag ska jag alltså springa runt i en inomhushall och jaga en fotboll. Lite udda, men det ska bli riktigt skoj :) Målet där att dominera totalt för att så småningom peta Zlatansopan ur landslaget till VM 2014. Fyra år har jag på mig att ta mig dit. Lugnt ju.

Klippning imorgon. Ångest.

Sjukt drygt att skriva långa texter på mobilen. Gaaaaaah!

Vi har äntligen fått en värdig vinnare av titeln ”Årets debutant”! Federico Sarraute heter killen, är sisådär 16-17 år ung och kommer från Uruguay.
Federico debuterade i U17 VM idag för sitt hemland genom att spela kvartsfinal mot Spaniens U17-landslag. Herr Sarraute lyckades med bedriften att dra på sig två straffar OCH två gula kort under dom första 30 minutrarna av matchen.
Det var lite komiskt att höra Europsports kommentator försöka trösta killen genom sina peppande ord: ”Jag kan faktiskt inte minnas någon som någonsin gjort en värre VM-debut än Sarraute” :i

Uruguay förlorade förövrigt matchen med 4-3 efter straffar. Stackars Sarraute :_

AIK kan dra åt helvete, IFK Göteborg kan dra åt helvete, Brage kan dra åt helvete, Bahnhof kan dra åt helvete, min jävla skittelefon kan dra åt helvete och resten av den här jävla världen kan dra åt helvete.
Alla bra historier har ett bra slut – dom snälla, dom som beter sig bäst, vinner ALLTID. Hur fan ska man kunna sitta där om 40 år och berätta för barnbarnen om SM-guldet i fotboll år 2009?

Det finns ett lag i hela världen som jag hatar. ALLA andra får vinna vad fan som helst – jag bryr mig inte. Men efter att ha sett AIK-klackens beteende när Leksand spelade mot AIK för några år sedan så äcklas jag verkligen av AIKare. Jo, det fanns såklart AIKare i soffan idag också, och det varsåklart dom som orkade skrika ”HAHA DIN FITTA!” till en ensam supporter på TVn som deppade efter förlusten – TROTS att AIK alltså vann… Det är ju så jävla onödigt att man verkligen hoppas att allt ska sluta med att rätt lag får vinna…

Det hade inte spelat mig nån roll om guldet hamnat i Malmö, Gällivare, Halmstad eller Stora Skedvi. Men att just AIK ska få vinna är ju så äckligt att man tappar hoppet på allt här i världen.
Det handlar inte om att IFK förlorade, det skiter jag i, men att just AIK vinner svider som fan i en människa som kan känna empati och i stort sett själv är definitionen av ordet förlorare.

Världen är jävligt orättvis, och jag hoppas verkligen att alla barnen i Afrika blir helt utan mat i 25-30 år nu – för annars ska dom fan inte klaga. Dom slipper iaf se AIK lyfta SM-bucklan.

Rumänska kommentarer är coola. Eller, jag vet inte riktigt om det ens är rumänska kommentatorer, men dom snackar på ett språk som är helt oförståeligt i alla fall. ”Bruscho, bahscho Rooney, siteratoo mkrkakrerkaschabujahho Liverpool monotascho libische”…
Hackande bild är också coolt. Men framförallt är det gratis. Liverpool – Manchester United strömmas just nu till min dator. Underbart.

Länk till matchen:
*borta*
Edit: *borta*
Har precis sett matchen Barcelona – Rubin Kazan med lillebror och herr Gossip Girl. Jäklar vilken bra match det var. Efter 4 minuter hade Barcelona nästan fått en straff och Rubin Kazan hade gjort 1-0 på ett jätteskott.
Hela första halvlek var riktigt underhållande med hyfsat spela av Barcelona och underbart försvarsspel av Rubin. Jag var överlag riktigt imponerad av deras spel. Lillebror och herr Gossip Girl var mer inne på ”TITTA PÅ ZLATAN”-spåret.

Barcelona gjorde 1-1 genom Zlatan i början av andra halvlek och då trodde jag sagan var slut. Aldrig att Rubin skulle klara pressen som Barcelona skulle sätta på dom. Trodde jag ja…
Dom klarade det utmärkt. Visst hade dom lite flyt med sig när det gäller stolp- och ribbträffar, men samtidigt hade dom förvånansvärt bra koll på Messi och dom andra Barcasnubbarna.
Det var lite som Sverige – Ryssland i EM senast. Alla förväntade sig en enkel vinst men ryssarna spelade ut oss och vann välförtjänt med 2-0. Ingen förstod riktigt vad som hände. Ryssarna hade full koll på exakt hur vi skulle spela och neutraliserade oss totalt. Nu går det inte att neutralisera världens bästa lag likadant som Ryssland gjorde med Sverige, men Rubin hade väldigt bra koll på vad som skulle hända, sen spelade dom helt enligt planen.

När Rubin gjorde 2-1 blev jag riktigt glad. Inte för att jag hatar Barcelona och inte för att det var helt rättvist, men jag gillar det faktum att dom små lagen ibland kan överraska och slå giganterna (något Malta tyvärr inte lärt sig ännu). Försvarsspel kan ibland vara riktigt kul att se på.

Kul att Imrell, lillebror och herr Gossip Girl alla är fly förbannade för att Rubin vann idag :i Det verkar vara en riktigt öm tå det där med Barcelonaförluster :i
Det var det det. Det och det. Det var det. Skum mening. Fiaskot är fullbordat, jag och Jake ser ett litet ljus i mörkret och alla svenskar böt för 10 minuter nationalitet. Nu är varenda svensk med lite vett i skallen ungrare.

Sverige sumpade matchen mot Danmark. Trots att Sverige gjorde två mål lyckades dom inte spräcka nollan. Offsideregeln hade inte tränats tillräckligt mycket, Henrik Larsson hade gruppsex i danskarnas straffområde, Andreas Isaksson blandade geniala räddningar med att släppa ett lite för enkelt skott och nån äcklig dansk lyckades sätta 1-0 i mitten av andra halvlek. Sen var det god natt.

Zlatan glänste som vanligt med sin osynlighet, Henrik Larsson gjorde mål utan att lyckas få det godkänt, Safari var riktigt bra och Kim Källström la några riktigt dåliga frisparkar. Sen var det inte så mycket mer. Sverige gjorde trots allt en ganska okej match, men matchen var lite som en grå klump. Det var ingen som egentligen stack ut. Kanske att herr domare stack ut lite då och då. Fysiskt spel var förbjudet och pipan användes frekvent.

Skit också. Varför kunde dom inte göra det dom alltid gör? Fixa det på något vis, även om det såg mörkt ut. Förhoppningsvis tar Ungern poäng av äckel-Portugal ikväll. Annars är det nog kört.
12