Close

Category Archives Koduppdatering

Hej svejs,

Som ni kanske ser så har jag äntligen tagit tag i problemet med att bloggen sakta men säkert börjat förtvina. Den gamla plattformen var byggd av mig själv och den hade en hel del problem som inte syntes, men som märktes om man t.ex. bläddrade mellan inlägg eller när webbhotellet uppdaterades. Saker som ledde till buggigt beteende eller totalkrasch av bloggen och gjorde livet förjävligt för mig när jag försökte hänga med i utvecklingen.

Så nu har jag spenderat några dagar med att exportera all data från gamla plattformen och smockat in den i en gammal hederlig WordPress-installation. Inte lika snyggt, inte lika personligt men nu har jag i alla fall en plattform som kan leva ett tag till. Alternativet hade varit att helt lägga ner bloggen och det hade känts lite surt.

Det är fortfarande några småsaker som inte är fixade ännu men det bör inte påverka sajten mer än på detaljnivå i vissa inlägg. Behöver även exportera kommentarer samt betyg från gamla plattformen fortfarande men det kommer så småningom.
Webbhotellet har uppdaterat PHP på servern, så bloggen stendog. Har reparerat det mesta med silvertejp nu, men säg gärna till om ni stöter på några buggar.

Hotell Marriott i Manhattan, centrala New York. Där ska jag, lillebror, hans dam och Jaker bo. Två dubbelsängar, ett treochetthalvtstjärnigt rum och sex nätters boende kostade oss alla ungefär 350 kronor per natt/person. Fast nu när jag kollar står det att hotellet är fyrstjärnigt?…

I alla fall så kostade hotellet oss totalt 8 242 kronor och femtio öre och vi är alla mycket nöjda med att ha bokat hotell i det stora äpplet såpass tidigt som vi ändå gjorde.
Det är ju nämligen amerikanarnas svar på nationaldagen den 4:e när vi räknas anlända i New York och det känns som att det kan bli både dyrt och svårt att få tag i ett vettigt boende om man bokar allt för sent. Sen landar Jaker den 4:e juli i New York också så vi måste helt enkelt vara där då.
Vi planerar annars att checka in och sen eventuellt traska ner till Hudson River för att kika på megafyrverkerier. Det ska tydligen vara ganska många smällare som firas av där under kvällen. Såklart kommer jag stå där med en donut i min hand och titta.


Så var det äntligen klart. Efter en hel helgs knåpande så är jag äntligen (hyfsat) nöjd med resultatet. När jag är klar med det manuella arbetet att lägga in koordinater på alla inlägg sen så kommer alla blogginlägg jag skrivit bli synliga på kartan som nu är stenhårt implementerad i koden till sidan. Just nu pekar vissa inlägg säkert fel, men det beror på att jag satte Dublin som standard-punkt för oplacerade inlägg.

Det är en Google Maps-lösning med automatisk placering av punkterna baserat på GPS-koordinater som jag själv får lägga in vid varje inlägg. Det ser säkert inte så krångligt ut, men det har tagit mig kanske 20 ”arbetstimmar” att färdigställa eländet så bli för fasiken imponerade nu! :i [?]

Aja, ni kanske inte blir imponerade av kodninen, men den där kartan visar verkligen en tydlig sak: Europa är avklarat för egen del nu. Visst har jag inte besökt östeuropa såpass mycket som man kan, men samtidigt så kommer jag inte hinna besöka hela världen innan jag dör, så jag kör på turistfällorna först.

I sommar blir det USA och när jag fyller 65 ska jag på safari-resa till Afrika för att sitta i en gungig jeep med en guide som heter Mumuba och titta på lejon och elefanter. Då har jag fortfarande Australien, Sydamerika och Asien kvar på listan, men jag får väl försöka hinna dit nångång under dom 40 åren som är därimellan. Antarktis skippar jag nog om jag ska vara ärlig… eller iofs så verkar det rätt ballt när jag tänker efter! Vi får se vad som händer…

Hur kart-resultatet ser ut? Visa på kartan Karta

Så var det då dags att börja mecka lite med bloggen igen. Den här gången har jag dock bara lagt till den numera välkända gilla-knappen från Facebook. Ska försöka få upp ett inlägg med Movember-mustaschens slutresultat imorgon också om jag orkar.

Så, klicka nu för att gilla bloggen: